Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety z trójmiasta nie jestem a do szycia mam dwie lewe ręce chociaż nie powiem chciałabym umieć szyć i malować. No niestety stałam w innej kolejce jak rozdawali talenty albo inaczej zboczyłam z drogi jak je rozdawali.
A to że kogoś przypominam no to fajnie tylko się cieszyć.
Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
Też się wystraszyłam jak miałam bóle i twardnienia, które nie puszczały, zwolniłam tempo i jest ok
A nie macie opuszczanej/regulowanej deski do prasowania? Ja jechałam na siedząco przed tv, haha
No i siostra podesłała przez znajomych kolejną reklamówkę ubranek z SH
Pani Moł, no bo Pieluszkowa słyneła z niesłychanych opowieściNo ale z płcią jednak może się zdarzyć
-
sugerujecie że jestem kimś innym??? Ze wymyśliłam sobie że płeć mojego dziecka się zmieniła??? To mi przykro że osądzacie osoby nie znając ich.
Co do pomyłki na usg no cóż zawsze miałam robione tylko zwykłe usg w końcu się skusiliśmy na pamiątkę w postaci usg 3d/4d i tam nie da się chyba pomylić jajka.
Podczytuje Was od jakiegoś czasu ale nie spodziewałam się takiego potraktowania szkoda że każdego mierzycie jedną miarą. -
u mnie to jedyna niespodzianka w ciąży która szczerze powiedziawszy mogłaby się nie wydarzyć i miałabym spokojniejszą końcówkę a teraz zaczynam od nowa tak naprawdę. Mąż się śmiał wczoraj że mam się nie przejmować i spakować w karton z napisem DZIEWCZYNKA może za kilka lat się przyda.
Jeszcze martwię się tą przeprowadzką bo całkowicie opadłam z sił jak całą ciąże byłam na pełnych obrotach tak teraz wstać rano to aż mi się płakać chce. Nie wiem dlaczego poprostu nie mam siły i jest mi głupio bo inne kobiety widzę jak lecą a ja się hmm toczę -
pisałyście o coca coli naprawdę można???
Nie piłam całą ciążę nie no właściwie odkąd się dowiedziałam o niej czyli gdzieś od 5 tygodnia. A taką mam ochotę na coś gazowanego.
Ja to z tych co się trzymają "książkowego trybu życia ciężarnych" więc jak ktoś mi wspomniał że czegoś się nie powinno to już nie zjadłam i nie wypiłam.
Pierwsze dziecko to staram się i już wiem że będę z tych przewrażliwionych mamusiek co to kiedyś nie lubiłam i się śmiałam z nich. -
mietata wrote:Spokojnie, przecież dziecko się obraca między 32 a 36 tygodniem, Invis masz jeszcze dobre 2 tygodnie na to żeby się Mieszko obrócił. Jak w 36tc nadal będzie pośladkami do świata to się dopiero zacznij martwić o cesarkę. Niektóre dzieciaczki potrafią już bardzo wcześnie być głową w dół, a potem znowu się przekręcić, także nie ma co wróżyć, trzeba czekać.
Mimo wszystko rozumiem obawę przed cc. Ja wczoraj na szkole rodzenia dowiedziałam się, że w połogu to mogę najwyżej dziecko dźwigać....a kto mi ten wózek zniesie i wniesie? helou? Nie wyobrażam sobie totalnie cesarki mieszkając tak wysoko bez windy i bez nikogo do pomocy (rodzina daleko i pracująca, nie ma opcji że ktoś do nas przyjedzie i będzie nas niańczył).
A propos waszych zapędów detektywistycznych...dopóki nie pojawi się tu słowo "pedalskie" to nie uwierzę
Niestety, ale przy cc właśnie te wyjścia z dzieckiem i wózkiem są straszne. Ja bez męża raz tak wyszłam i chodziłam po osiedlu dopóki on nie wrócił z pracy, bo nie zamierzałam przeżywać tego w drugą stronę. I wtedy się tak popłakałam, że wymyśliłam nosidło, a jak zaczęłam czytać, to umówiłam doradcę i wybrałam chustę jako prezent gwiazdkowy.
Dzisiaj byłam na spotkaniu chustomam z mojego miasta. To było otwarcie naszej lokalnej biblioteki chustowej i było kilka "weteranek"-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Wiesz, jak masz zachcianke i sie napijesz to luz. Chodzi raczej o to, żeby nie traktować tego jak wody.
Mnie dzis beznadziejnieżoładek pobolewa, niedobrze mi. Zakwasy po tych przykurczach. Ble
czuję się jak inwalida
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
mietata,
co do ubranke, to u mnie to jest najmniejszy wydatek. Ja wszytsko mam nowe, ale u nas komplety: body krotki rekaw, body dlugi rekaw i spodenki kosztuja jakies 10$, wiec to jest nic przy innych wydatkach. Pozatym ja juz systematycznie kupowalam od poczatku ciazy, wlasnie jak znalazlam na promocjach.Mam troche takich ubranke neutralnych (wlasnie z mysla jak w przyszlosci byloby drugie dziecko i trafilby sie chlopiec).
Discret,
A na poprzednich badaniach usg wychodzila dziewczynka? Ja bym poszla jeszcze na jedno, zeby potweirdzic, ze jednak chlopiec.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Aasha wrote:ech a u mnie znów przeziębienie
3 raz w tej ciąży...ogarniam się domowymi sposobami, ale samopoczucie do d... . W nocy nie mogłam spać tak mi z nosa ciekło (zresztą nadal cieknie - kończę już opakowanie chusteczek wyciąganych 200 sztuk ;/). Bu
Aasha to witaj w klubie. Mnie też wzięło, w tej ciąży pierwszy raz. Razem z mężem pociągamy nosami, na szczęście małej jeszcze nie wzięło.
-
Dziewczyny z ulozeniem posladkowm - gdzie czujecie ruchy? U mnie na usg wyszlo takie ulozenie i ja czuje ruchy najczesciej w samym dole, nad pecherzem.A o gory brzucha takie bardziej przesuwanie.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Invis wrote:Aasha to witaj w klubie. Mnie też wzięło, w tej ciąży pierwszy raz. Razem z mężem pociągamy nosami, na szczęście małej jeszcze nie wzięło.
-
Ja jestem zdania, że jak sie ma zachcianke to trzeba zaspokoić
o ile to nie alkohol, papierosy, narkotyki lub mięso surowe
Oczywiście w ilości minimum w postaci pół szklanki lub pół kromki
Mi katar przeszedł
Właśnie czekam na męża, za godzinkę powinien już byćI przez tydzień będzie mój
Mamatobe♥, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Ja tez balabym sie rodzic z ulozeniem posladkowym.
Ale nie ma cos sie jeszcze martwic bo dzieci potrafią fiknać na ostatnia chwilę.
Takze jeszcze wszystko sie moze zdarzyc.
Ja tez nie dostalam żadnych ubranke. Ubranka kupowalismy nowe. Jedne lepszej jakosci inne z pepco. Ale kombinezony juz kupowalismy uzywane z olx i jakos poszło. Ale zaczęłam wcześniej
Jutro ide do lekarza. Mam nadzieje ze bedzie USG. I zobaczę ile mlody juz waży.
Wichrowe to Ty dzisiaj nic nie rob tylko odpoczywaj.
Mi tez zostalo dzisiaj zmieniena poscieli i pranie przescieradelek ale musze chwile odpoczac
Zgaga nie daje mi zyc dzisiaj. Polozna polecila mi jakis syrop w saszetkach. Ochydny ale pomaga. Bo przestalam juz czuc cokolwiek.. -
Discret, odnośnie kurtki, to ja będę stosować wspomniany już przez dziewczyny sposób: normalna kurtka + duży szal lub ponczo.
Co do ciuszków dzieciowych, to ja mam mnóstwo używanych i widzę po nich jak się zachowują po praniu i tak np ciuszki Cool Club (chyba Smykowe) to żaden szał. Bawełna po praniu jest taka sztywna, sama nie chciałabym tego nosić. Nowych kupiłam tylko trochę - Pepco i Dolce Sonno - porównywalne jakościowo, też dość sztywne. Natomiast bardzo zadowolona jestem z pajaców z C&A - niedrogie i bardzo fajny materiał (miękka bawełna, również po praniu).moremi lubi tę wiadomość
-
Hahah ja wwczoraj się już wkurzyłam jeśli chodzi o kurtkę, w żadną się nie dopinam! A muszę jakąś mieć bo jestem zmarźlak
i znalazłam na stronie textil marketu zwykły płaszczyk za 25zł
noszę rozmiar xs/s to wzięłam L (w kurtkę M koleżanki też już się nie dopinam), za tą cenę nawet nie zastanawiałam się czy zaryzykować
a nie chcę kupować teraz jakiejś lepszej bo długo w niej nie pochodzę :p dodam, że wcześniej szukałam używek ale to co oferują niektórzy i za jakie pieniądze to masakra :o
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw