Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Imię Mia jest dość popularne
Mojej sąsiadki córeczki mają na imię Iga, Mia i Zoey
mieszkają pół na pół, w PL i w DE.
Imię Cynthia bardzo popularne w Hiszpanii. Ja jak widzicie przepadam za imionami polskimi
Tego Electroluxa UltraSilencera kupilismy najnowszy model. Kosztowal tyle, że przedluzylismy gwarancję. Nie wyobrazam sobie takiego odkurzacza posklejac taśmą i sobie odpuścićdlaczego nie oddaliscie go na gwarancję Madzialenka??
U nas to jeden z dwóch odkurzaczy, mamy też automatyczny Roombe ale załączam tylko jak wychodzę z domu bo mnie wkurza to jaka jest głośna :p ale to jedyna jej wada. Myślę że od codziennego ogarniania domu tym odkurzaczom nie może się nic stać. Moj poprzedni "normalny" odkurzacz ma 6 lat i kosztował jakies grosze. Ale uparlam sie na ten ultracichy bo odkurzamy dość często niestety. No i nie ukrywam że to taka trochę zachcianka ciążowa- uwielbiam kupować fajne sprzęty ułatwiające życie.
-
Hej Mamusie:)
Ale tego naskrobałyście, chyba godzinę nadrabiałam:)
Ja dziś też byłam na wizycie. Malutka waży 2 kg i wszystko u Niej gra. Ma się bardzo dobrze, siedząc u mamusi w dalszym ciągu na tyleczku. Mój drugi uparciuch. No nic, nie będzie mi dane urodzić naturalnie, bedzie druga cc. Termin przyjęcia do szpitala ustalony na 2.11, skierowanie wypisane.
No tylko, że skurcze na ktg nie podobają się mojej lekarce i daje nam czas na dwa kolejne zapisy w piątek i poniedziałek, jak sie na lekach nie poprawi, to zabiera mnie do siebie na oddział, żeby podać steryd na plucka i leki. No i mam więcej polegiwać. Ale mamy, które mają juz w domu dzieci, same wiecie jak to jest... Na obrócenie się Małej nie mam co liczyć, tym bardziej, że i tak blizna po pierwszej cc jest już teraz na granicy dopuszczalnej.
Tak więc Invis, Katarzyna i Pani Moł- jesteśmy razem. Choć Wam życze jeszcze fikołka, jestescie w innej sytuacji i warto może jeszcze cwiczeniami wspomóc maluchy.
Wichrowe, tak sobie myślę o tych Twoich brzuszkowych problemach. Czy miałaś juz jakieś ktg??? Bo może trzeba te skurczybyki sprawdzić?
Co do ubranek- u nas wszystko po innych dzieciach, wszystko co było choć trochę poplamione czy już wymęczone, odrzuciłam, zostawilam same cudeńka i mam tego mase. Ale mam komu dać potem.
Kosmetyki- kupię żel z hippa ten w ksztalcie foczki, kremik z babydramu sensitive (jest swietny, od lat z nami), kremik do pupy mam Weleda- genialny, polecam.
Dziewczyny, a wiecie że w mojej szkole rodzenia, kazano nam zapakować czekoladę do porodu?)) No ja to sobie pomarzę przy cc;)
wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Madzialenko, przepraszam, musiało mi umknąć. No widzisz, już trochę nas tu jest. I jeszcze chyba Biedroneczka, tak?
Ale pamietam z pierwszej ciąży i innego forum, że faktycznie niektórym dziewczynom dzieci obracały się jeszcze później. Ale też obracały się czasem i w drugą, niewłasciwą stronę..
Osobiście nie zdecydowałabym się na poród pośladkowy mimo pierwszego sn, bo wtedy ewentualnie można niby próbować. Bezpieczeństwo dziecka ponad wszystko. Wspominam cesarkę koszmarnie i najzwyczajniej nie chce przeżywać tego ponownie ale ja sobie jakoś poradzę, nawet najgorszy i długotrwały ból w końcu ustąpił. A skutki ciężkiego porodu mogą zostać z dzieckiem do końca życia. Ech, chociąż wszystkie wiemy, że nie ma super bezpiecznej opcji, każda niesie jakieś ryzyko. Zaufajmy naszym lekarzom, może po prostu... Komus w koncu trzeba
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Madzialenka, to pecha trochę mieliście z tym odkurzaczem. Nie powinno tak się stać.
Mama2Kituszek, bardzo się cieszę że malutka rośnie zdrowo. Sama nie wiem czy nie wolałabym mieć po prostu skierowania na CC i nie stresować się tym wszystkim. Ja już od 2 wizyt mam KTG ale nic się nie dzieje, ani jednego skurczyku nie doświadczyłam. Teraz kolejne samo KTG za 2 tygodnie, a za 3 tygodnie wizyta u gina.
-
Ohoho czyżby nowy troll na forum:) będzie ciekawie.
Dziewczyny nie ważne czy cc czy sn. Byle halo bezpiecznie. Ja też bym się nie zdecydowała na poród naturalny jeśli ułożenie posladkowe. Za duże ryzyko.
Nasz maluszek solidnie rośnie. Waga ok 2.5kg-2,6kgdziś miałam pobierany wymazane na gbs:) i się przerazilam:) poród tuż tuz:)
-
ponawiam pytanie o drogerię internetową
Ja jutro mam wizytę przełożoną z pon, zobaczymy jak mój maluch siedzi. Czkawkę czuję niziutkie, jeśli to coś znaczy, wczoraj poczułam słynne kłucie w żebrach, a tak to rozpychanie po bokach brzucha i z prawej strony pępka, trochę ponad nim.
-
Madziula wrote:My mamy ułożenie główkowe i w sumie z Twojego opisu to czuję ruchy tak samo. Głównie czkawkę w dole i takie parcie, bąblowanie a u góry się wypina i przesuwa
plus jeszcze kłucie w dole.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mama2, mój gin aktualnie chyba nie widzi wskazań do ktg. Ja też nie czuję, by było potrzebne. Dziś tylko trochę prania, gotowania, sporo siedziałam i jest ok. To było typowo zmęczeniowe napięcie, dużo stałam a grawitacja działa.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej Kaczuszka. Swędzi mnie już wszędzie. Nogi, ręce, plecy. Czuje się jak kiedyś gdy dostałam uczulenia na antybiotyk (a potem wstrząs anafilaktyczny) ale wtedy to było jasne co robić i pomógł mi zastrzyk z kortyzolu, a teraz to już nie wiem. O 7:00 przychodzi malarz malować pokój małej, szukałam kogoś wolnego od dwóch tygodni. Żebym wiedziała że to będzie takie intratne zajęcie to sama bym została malarzem. Ciekawe czy coś dziś jeszcze zasnę
na razie to mam ochotę się zadrapac na śmierć.
-
Holibka, się pytałaś o drogeria internetowe. Ja korzystam z mintyshop, kosmetyki z Ameryki i ladymakeup. Jestem freekiem makijazowym i w tych trzech sklepach zazwyczaj znajduje wszystko co trzeba (ale są tam też szampony, czy balsamy itp). A do tych bardziej profesjonalnych zakupów korzystam z hurtowni vanity.
Holibka lubi tę wiadomość
-
Widzę, ze bezsenność opanowała forum na tym ostatnim etapie
ja nie moge spac, bo głowa mnie boli i katar meczy
Pako, noe chce Ci absolutnie wymyślać chorób, ale słyszałam o czymś takim jak cholestaza ciążowa, czyli problemy wątrobowe ktore powodują własnie okropne swedzenie. Moze warto to sprawdzić? Jesli swędzi Cie brzuch to pewnie rozciąganie skory, ale jesli np dłonie lub stopy, moze warto dopytać gina? My dzis wchodzimy w 33tc, jeszcze ze 4 tygodnie i bede spokojna. Widzę, ze nasza mała jest mała w porównaniu do większości forumowych dzieciow ale moze przynajmniej poród nie bedzie jakis tragiczny dzieki temu
jesli chodzi o ciuszki, ja dostałam troche w spadku, ale kupiłam tez sporo nowych - głownie w smyku, HM, cocodrillo, Pinokio. No, zaszalalam jeszcze z ze dwiema rzeczami z Wojcika
troche to kosztuje, ale patrzymy rozwojowo - chcemy moec wiecej dzieci, najlepiej ze 3, wiec liczę ze te maleństwa jeszcze sie przydadzą
dziewczyny, pewnie ten temat juz kiedyś był, ale nie pamietam. Inwestujecie w monitory oddechu? Ja miałam tego nie robic, ale rozmawiałam z kilkoma osobami, w tym ze znajoma która jest lekarzem i troche mi to namąciło w głowie. Jesli moalabym pewność, ze one faktycznie działają jak należy i zapewnia nam spokojniejszy sen i mniej stresu, to zainwestuje. Problem polega na tym, ze kupujemy dostawkę, wiec wchodzi w grę tylko ten monitor przypinany na klips, Snuza Hero. Ma ktos jakieś doświadczenia z tym sprzętem?
-
Pako, może rzeczywiście masz jakieś uczulenie wtedy polecam wapno z kwercetyną ale i Aasha może mieć rację stąd moje pytanie o lokalizację swedzenia.
Ja jakoś tak się przebudzilam i najczęściej wtedy spać już nie mogę
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert