Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacky88 - tak moga sie zrobic tylko w srodku to najlepiej skonsultowac z lekarzem na wizycie. Tez mi sie zdarza taki bol ale nie podczas wyprozniania tylko po prostu nawet jak spie i tez sie obawiam, ze to pierwsze objawy hemoroidow... Na zewnatrz nic nie mam.
-
Potwierdzam o hemoroidach w środku. Jakcy tekst o monte bezbłędny
ja kupilam zwykłe i wciagnelam zaraz po kanapce z ogorkiem kiszonym
Co do kosmetyków to ja kupuje tylko oilatum do wanienki. Zadnych żeli, oliwek itp.
Podkłady po porodzie mi sie przydaly. A takie na łóżko tez. To co zostalo zuzylam przy dziecku. Podczas przewijania. Indywidualna kwestia. 2 paczki starcza. W razie czego mozna dokupić.
dobrej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 22:33
-
nick nieaktualnyMajblanca, ja się gumowa nie czuję, bardziej taka...kamienna
Tortu nie dostałam ;( mąż kupił w cukierni takie tartaletki z kremem i borówkami, smaczne, ale nie jestem usatysfakcjonowanajak mi się potrzeba utrzyma do jutra to zrealizuję, ale oby nie, bo po co 1000 kcal wtłaczać.
Do kąpieli, po kąpieli i na mróz też kupiłam emolium. Podkładów takich podpasznych mam na początek 2 paczki i chyba też 2 paczki tych pod tyłek a na łóżko.Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Ja nie kupuję żadnej oliwki, jak coś to mam olej ze słodkich migdałów.
Do kąpania - jeszcze nie zdecydowałam co kupię.
Zrobiłam postępy i wyprasowałam dużo kurczakowych ubranek, zaraz wrzucę kolejną partię do pralki9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyA jeszcze dodam w temacie "numeru 2", że mnie nie boli ani się nie zatyka i żadnych zaparć nie ma, a wręcz odwrotnie - regularnie mi się jelita przeczyszczają, trochę lipa to jest. No i objaw odwrotny od ciążowego. Wtedy pobolewa mnie żołądek chwilę przed. Coś mi się nie przyswaja chyba.
-
Moj maz jak mi stopy ostatnio masowal to sie smial ze mi sie kości w jegi rekach rozchodzą.
Mi do kamienia daleko właśnie. Musze uwazac jak staje bo mi tak miekko w nogach. Nawet kregoslup kakby tak slabiej trzymał...ciezko to opisać.
Co do kapieli noworodka to moja polozna powiedziala ze dobrym sposobem na nawilzenie skory dzieciaczka jest dolanie troche mleka z piersi do wody w której kąpiemy... Ot taki news dosc kontrowersyjnyMamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Mam takie pytanie, bo większość z Was już praktycznie ma cała wyprawkę
kupiłam żel do mycia ciała i włosów z hipp. I zastanawiam się czy dokupić jeszcze mleczko nawilżające lub oliwkę. I jeśli tak to co? Chętnie poczytam Wasze opinie. I jaki konkretnie polecacie krem ochronny na mrozy?
Aaa i jeszcze jedno. Odnośnie podkładów poporodowych, ile kupujecie i bierzecie do szpitala? I czy później w domu tez się używa czy już bardziej grubsze podpaski? Może głupie pytanie ale nie mam pojęcia...
Ja planuję kupić olejek do smarowania główki (ale jeszcze nie wiem jaki olejek), gdyby się ciemieniucha robiła - albo będę smarować główkę profilaktycznie tym - jeszcze nie wiem.
Krem na mrozy kupiłam marki Babydream - sugerowałam się analizą Srokao.
Podkładów Canpol biorę całą paczkę do szpitala. U nas w szpitalu chyba dają Bella Mama, a podobno mają siateczkę, która lubi przykleić się do rany. A w domu zużyję to co mi zostanie, a potem przerzucę się na jakieś grube podpaski.
Warto do szpitala zabrać ponoć podkłady higieniczne, żeby nie pobrudzić prześcieradła
A do kąpieli kupiłam morelowy płyn Colsys (też z polecenia Srokao), ale planuję go wlewać do wody tylko raz na jakiś czas, a tak to czysta woda. No chyba, że pojawią się jakieś problemy skórne to wtedy będę myśleć dalej.👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja nie kupuję żadnej oliwki, jak coś to mam olej ze słodkich migdałów.
Czy taki olejek można kupić w jakiejś Super Pharmie, albo czymś podobnym? Bo byłam dziś w Rossmanie i takich czystych olejków nie znalazłam. Tylko z Alterry mieli olejek do twarzy z granatem.👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Ja czytałam, ze dobrze by było gdyby wszystko było z jednej serii i postawiłam na Hippa. Mam żel, mleczko, krem do pupy I krem do twarzy idealny na zimę bo bez wody (zamawiałam z www.dodomu.pl bo mieli wszystko a w drogeriach zawsze mi brakowało jakiegoś kosmetyku . I ceny sa ok ) . Srokao polecała, ma dobry skład i opinie wiec postawiłam na niego.
-
antonna wrote:Czy taki olejek można kupić w jakiejś Super Pharmie, albo czymś podobnym? Bo byłam dziś w Rossmanie i takich czystych olejków nie znalazłam. Tylko z Alterry mieli olejek do twarzy z granatem.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
antonna wrote:Czy taki olejek można kupić w jakiejś Super Pharmie, albo czymś podobnym? Bo byłam dziś w Rossmanie i takich czystych olejków nie znalazłam. Tylko z Alterry mieli olejek do twarzy z granatem.
W hebe jest fajny czysty z psiukaczem, także fajnie się dozuje na skórę. Taki olejek dostaniesz też często w sklepach benedyktyńskich i ze zdrową żywnością.
Mój mąż z AZS unika emolientów, bo rozleniwiają jego skórę i w efekcie wcale mu nie pomagają, a próbował naprawdę przeróżnych. Oczywiście skóra skórze nierówna i na innych emolienty mogą działać super.
Ja mam skórę jak słoń, chyba płynem do mycia naczyń mogłabym się myć i byłoby ok.
A położna polecała nam w razie problemów skórnych typu przesuszenie i AZS u maluszka kąpiel w krochmalu, sposób stary i sprawdzony. Moja teściowa też go stosowała z powodzeniem na moim mężu w wieku niemowlęcym.
Nie przywiązuję się do Marek kosmetycznych, stawiam na skład i działanie
Do kąpieli nic jeszcze nie kupowałam, w razie czego typuję hippa.
A jako zapobieganie ciemieniusze dobre ma być regularne szczotkowanie główki miękką szczoteczką do włosów, aby stymulować gruczoły łojowe i odblokowywać je. Zobaczymy czy się sprawdzi ta teoria
-
A więc u mnie wszystko ok, nic się nie powtórzyło, nie musiałam leżeć w szpitalu, mój gin jeszcze dokładnie wszystko sprawdzał i też papierkami i mierzył poziom wód i wszystko dobrze
istnieje szansa, że to był mocz, okazało się, że mam wysokie ph moczu :o jak tak to trochę chyba spanikowałam
ale wolę spanikować i sprawdzić niż raz olać
Dziewczyny biorące heparynę - lekarz wspominał coś o indukowaniu porodu czy planowanym cc? Słyszałam, że często się wtedy wcześniej rozwiązuje ciążę i jestem ciekawa podejść lekarzy... ja mam czekać do 40tc normalnie na poród sn
Wiecie, że to już coraz bliżej? :o jak ten czas szybko leci :owichrowe_wzgórza, Holibka, Pani Moł lubią tę wiadomość
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa uff, super ze wszystko ok
ja biorę clexane i własnie dzis sie nad tym zastanawiałam. Bardziej w kontekście zzo, bo trzeba zrobic zastrzyka najpóźniej 12h przed znieczuleniem. Ciekawa jestem czy to sie da tak "zaplanować". Moja gin nie planowała wcześniejszego rozwiązania ciazy póki co, ale jeszcze dopytam na kolejnej wizycie, jak to bedzie wyglądać.
-
Majblanca wrote:Moj maz jak mi stopy ostatnio masowal to sie smial ze mi sie kości w jegi rekach rozchodzą.
Mi do kamienia daleko właśnie. Musze uwazac jak staje bo mi tak miekko w nogach. Nawet kregoslup kakby tak slabiej trzymał...ciezko to opisać.
Co do kapieli noworodka to moja polozna powiedziala ze dobrym sposobem na nawilzenie skory dzieciaczka jest dolanie troche mleka z piersi do wody w której kąpiemy... Ot taki news dosc kontrowersyjny
Tak, mleko matki ma sporo zastosowań. Smaruje się nim okaleczone brodawki sutkowe, można zakraplać do noska czy oczu (nie stosowałam), ale też wykorzystać do kąpieli. Miałam zapas mleka w zamrażarce, a że nie można go wykorzystać po pół roku, to dawałam do kąpieli. Żebyście się nie zdziwiły, ale często mleko pachnie mydłem.Majblanca lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyW sumie całkiem sensownie brzmi opcja z mlekiem piersiastym w kąpieli, czytałam jakiś czas temu o takich zastosowaniach jak pisze Moremi, i smarowaniu np.podrażnień skóry mlekiem itp.
Xaxa, dobrze że wszystko okej, a spanikowanie czasem lepsze niż olanie w takich sytuacjach - gdyby to faktycznie były wody to przynajmniej byłabyś pod opieką.
-
Xaxa cieszę się że wszystko ok.
Co do clexane ja mam też brać do końca.nic niebylo wspomniane o wcześniejszym porodzie. Lekarz jak zapytalam o zzo mówił że porody rzadko trwają 30 minut i że jeszcze nie zdazylo mu się żeby z tego powodu nie udało się znieczulic i za nim dojadę,przyjmą,zbadaja itp to powinno być ok tym bardziej że biorę pod wieczór a często słyszę od koleżanek ze na porod łapało je nad ranem.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Też słyszałam o tym mleku i przyznam że wcale mnie to nie dziwi. Może nie ma funkcji myjacej ale napewno mnóstwo pielegnujacych
Majblanca lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert