X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Xaxa cieszę się że wszystko ok.

Co do clexane ja mam też brać do końca.nic niebylo wspomniane o wcześniejszym porodzie. Lekarz jak zapytalam o zzo mówił że porody rzadko trwają 30 minut i że jeszcze nie zdazylo mu się żeby z tego powodu nie udało się znieczulic i za nim dojadę,przyjmą,zbadaja itp to powinno być ok tym bardziej że biorę pod wieczór a często słyszę od koleżanek ze na porod łapało je nad ranem.
    co racja to racja, ja biorę rano, ale własnie z tego co słyszałam większość porodów zaczyna sie w nocy/nad ranem, wiec nie powinno to jakos specjalnie raczej kolidować.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż zbieram paragony dopasowuje do ubranek i lecę z przyjaciółką wymieniać wyprawkę to co się da. Masakra powiem Wam ze szkoda mi tych ciuszków już się przywiązałam do nich:(
    A potem dalsze pakowanie kartonów do przeprowadzki. Pracowity dzień mnie czeka.

Ja dostałam listę od koleżanki co potrzebne do szpitala dla mnie i dla dziecka jak coś mogę potem wrzucić co od niej dostałam a rodziła 7 tygodni temu.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kojacych wlasciwosciach mleka tez slyszalam. Co dla mnie bylo nowoscia w szkole rodzenia: coca cola jako niezbednik na porodowce. Wszystkie syfy w niej zawarte sa pomoc bardzo dobre podczas akcji porodowej, tj. Cukier i kofeina dodaja energii, barwniki dzialaja kojaco na rozregulowany zoladek. Na karte z rzeczami na porodowke cola byla napisana gruba czcionka, podkreslona i opatrzona wykrzyknikami, wiec ja na pewno biore ze soba :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek ucieszyłam się Twoją wiadomoscia o coli :) spakuje do torby!

Xaxa cieszę sie, że wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 08:53

Charlutek, Pani Moł lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko Boska, 35 tydzień ciąży :O Jak ten czas goni :D Ciekawa jestem czy szyjka już mi się szykuje do porodu :D

Ja mam do kąpieli Babydream fur Baby od stóp do głów, zakupić muszę jeszcze balsam do ciała, też z BB.
    Krem na mróz... Nie mam żadnego, większość jest na bazie wody, siostra mieszkająca w Finlandii (niskie temperatury) mówiła, że u nich nie używają ;) Koleżanka, którą o to pytałam mówiła, że ona nie używała. A moja matka powiedziała, że ona buźki Nam niveą smarowała :D

Edit: Discret, ale jaja... Ja dostałam zdjęcia pipki, więc raczej niespodzianki nie powinnam mieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 09:21

Pani Moł lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Czy taki olejek można kupić w jakiejś Super Pharmie, albo czymś podobnym? Bo byłam dziś w Rossmanie i takich czystych olejków nie znalazłam. Tylko z Alterry mieli olejek do twarzy z granatem.

Ja w Rossmannie kupiłam czysty olej migdałowy i to jeszcze w sporej pojemności, dokładnie ten:

http://www.rossmann.pl/Produkt/Botanica-Pharma-olej-migdalowy-czysty-100-250-ml,384644,5585

antonna lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka ja wczoraj jak wstałam o 5 rano z mężem na kawę i nie mogłam się przespać w dzień bo nie było czasu padłam o 20 i wstałam dzisiaj o 9 :D z jedna przerwą na siku !!! :D Chyba się wyspałam :)

Dziewczyny ja również postawiłam na Hipp-a mam oliwkę też z Hipp-a, zobaczymy czy będę używała położna kazała kupić. No i krem na pogodę do buźki też mam z Hipp-a, tylko kremy na odparzenia mam dwa jeden z Panaten a drugi Kaufmann's.

Planuje jeszcze jechać do apteki po herbatkę z liści malin podobno dobrze przygotowuje krocze do porodu.

Charlutek ja od swojej ginekolog mam nakazane żeby w domu była coca-cola, w razie problemów z pracą jelit na wszystko coca-cola, lekko się zdziwiłam no ale nie będę narzekać.

Charlutek lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, trochę to dziwne... no cóż od ostatniego czasu śni mi się taka ogromna ochota na seks, że masakra. A w rzeczywistości jest to ostatnia rzecz o której bym pomyślała. Mój mózg albo nie wie czego chce albo sobie jaja ze mnie robi.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego malucha niczym na mroz nie smarowalam ( urodzony w kwietniu). Najgorszy jest wiatr gdy jest mroz ale dziecko w wozku jest mocno chronione no i tez nie idzie sie w mroz na 3h spacer wiec mi sie wydaje taki krem (jak wiekszisc kosmetykow) zbedny.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, ale jak masz 2-3 tygodniowego malucha i minusowe temperatury to trochę zmienia postać rzeczy. Twoje kwietniowe dziecko zimą miało już pół roku, inna skóra mimo wszystko.
    Rzeczywiście nie ma co przesadzać z kosmetykami, a tym bardziej natłuszczać niepotrzebnie skóry, która sama powinna się unormować i przystosować do warunków.
    Każdy ma też inne podejście do ilości chemii, częstotliwości mycia, produktów etc. więc kategoria zbędne/niezbędne jest bardzo subiektywna.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro instalują moją szafę z ikei w końcu wykopię się z kartonów i zerknę co ja mam z tych ciuszków.
    Pytanie do dziewczyn, które nie mają podarowanej wyprawki lub odziedziczonej po pierwszym dziecku: jak sobie poradziłyście z ogarnięciem finansowym szafy malucha?
    opcja 1: Kupowałyście ciuszki lepsze jakościowo, droższe z myślą, że sprzedacie i cześć kasy wróci, a za to można kupić kolejne rozmiary?
    opcja 2: poszłyście w pepco i jakies marketowe ciuszki z nadzieją, że nie rozpadną się po praniu
    opcja 3: ciuchlandy i kupowanie paczek używek na allegro
    opcja 4: zbankrutowałyście ;)

tak z ciekawości pytam, bo sama rozważam co z tym fantem zrobić. W lumpeksach grzebać nie mam cierpliwości, nie znam i nie wiem gdzie mają fajne ciuszki, z allegro oglądam paczki z wyprawkami, ale zazwyczaj jest tam masa niepotrzebnych moim zdaniem zapychaczy, ciuszków, których nigdy małemu nie założę, mam trochę bielizny z Auchan ale jeszcze nie prałam więc nie wiem jak się zachowa, częściowe bankructwo już ogłosiłam....

Podzielcie się swoim patentem.

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u mnie jutro już 35, nie wiem kiedy to zleciało :o a ja dalej w polu z przygotowaniami. U mnie szyjka długa i zamknięta, ja sobie trochę na poród poczekam :)

Co do heparyny i zzo to lekarz mówił żeby przesuwać zastrzyki z heparyny, że jak bierze się wieczorem to powoli zmienić np na 15. Ja biorę koło 1-2 w nocy i mówił że powinno być wtedy ok bo o tej godzinie akurat mogę być na porodówce oczywiście zakładając poród w godzinach nocnych :) za to przy nagłej cc gdy nie ma odstępu 12h to już lekarze sobie muszą poradzić, że jak trzeba to cc i tak wykonają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:22

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata ja na początku zamawiałam z aliexpress, bałam się jak to będzie po praniu i muszę przyznać że jest super, trochę z pepco. Ale odkąd siedzę na tyłku w Niemczech to kupuje normalnie w sklepach patrzę gdzie promocja i ogłaszam powoli bankructwo :)

Niestety u mnie nikt małych dzieci nie ma więc nic nie odziedziczyłam.

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata ja ubranka kupiłam na allegro :) stwierdziłam, że bez sensu kupować nowe gdzie jeden pajac kosztuje od 15zł w zwyż żeby dziecko zaraz wyrosło :) ubranka przyszły ładne i zadbane, mam wszystko do rozmiaru 68 a nawet część 74 też jest :) no i trafiłam tak, że nie było za dużo zbędnych zapychających pierdół :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:31

moremi lubi tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja tez biore heparyne w postaci zamiennika clexane - neoparin hmm biore ok 20-21 pierwszy poród zaczoł sie o północy zakonczył 3;50 a drugi rozpozał sie o 15 zakonczył 16:30 no wiec teraz sama nie wiem nic mi lekarka nie mówiła o wczesniejszym porodzie czy cos z zzo hmm musze spytac :)

hmm polecacie HIPPA hmm moze i ja zakupie :) bo wsumie nie mam nic jeszcze :) a myslałam nd ziajka :) i Linomagiem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• agagaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata

Ja mam trochę po córce. Ale w sumie niewiele. Resztę dokupiłam używane. Większość markowe ciuszki, dobrej jakości. Allegro, ciuchlandy i koleżanki. Właśnie zamknęłam ostatnią ubrankową transakcję :) Dosłownie 5 minut temu. Paka super ciuchów, praktycznie nowych od znajomej ze studiów:) Wiem, że będę zadowolona.

Jedyne co muszę dokupić to śpiochy. Bo tego nie mam a przy starszej to lubiłam zakładać body plus śpiochy w domu.

A to co się zachowa w dobrym stanie odsprzedam za grosze. Co do większych ciuszków to ja akurat mam sporo. Brakowało mi właśnie tych najmniejszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:55

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa, fajnie, że fałszywy alarm był ;) No ja w czwartek dowiem się co i jak, ale wolałabym żeby już tam się coś ruszyło, haha :D
    Mam dość, ostatnio niektóre objawy się nasiliły, ryczę z każdego powodu i bez powodu (???) i już po prostu chcę przytulić się do Naszego Króliczka :)

Ja już mężowi powiedziałam, że jak nie pomaluje tych dwóch ścian w naszej sypialni do poniedziałku (jego wyjazdu do Niemiec), to może być pewny, że zrobię to sama po jego wyjeździe, więc już nie ma wyboru :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Mietata ja ubranka kupiłam na allegro :) stwierdziłam, że bez sensu kupować nowe gdzie jeden pajac kosztuje od 15zł w zwyż żeby dziecko zaraz wyrosło :) ubranka przyszły ładne i zadbane, mam wszystko do rozmiaru 68 a nawet część 74 też jest :) no i trafiłam tak, że nie było za dużo zbędnych zapychających pierdół :)

no to gratulacje, te zestawy które ja oglądam nie wychodzą tak korzystnie. Tzn jak sobie odliczę ciuszki, których wiem że nie użyje, bo albo bluzy z kapturami, albo dziwne spodenki których na bank takiemu maluchowi nie załżoę, albo coś zapinane na plecach, tzw zapchajdziury, to zostają mi fajne rzeczy, ale jak podzielę kwotę/ ilość przydatnych ciuszków to ceny wcale nie są zachęcające...Kupowanie pojedynczych sztuk z paczki też odpada bo już miałam kilka przypadków, że allegrowiczka chciała za kazde śpiochy 15-19 zł za sztukę..

• Holibka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licytuje na Allegro kilka rzeczy u jednej osoby tak żeby koszty przesyłki wychodziły sensownie i koszty ciuszków maks 10zł za sztukę typu body i pajac.

Bardzo mnie ucieszyła info o coli na porodówce, wczoraj sobie myślałam że by mi się tam przydała ale pomyslałam że mnie z nią pogonią :P

age.png

age.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - ja poradzilam sobie w ten sposob, ze bardzo szybko zaczelam te ciuszki kupowac ;) w kazdym miesiacu po trochu i sie nazbieralo. A kupowalam rozne i takie lepsze na wyjscie i takie z pepco i uzywane tez. Jakbym miala na raz kupic to bankructwo byloby pewne albo dziecko gole ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ