Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczuszka86 wrote:Xaxa cieszę się że wszystko ok.
Co do clexane ja mam też brać do końca.nic niebylo wspomniane o wcześniejszym porodzie. Lekarz jak zapytalam o zzo mówił że porody rzadko trwają 30 minut i że jeszcze nie zdazylo mu się żeby z tego powodu nie udało się znieczulic i za nim dojadę,przyjmą,zbadaja itp to powinno być ok tym bardziej że biorę pod wieczór a często słyszę od koleżanek ze na porod łapało je nad ranem.
-
no cóż zbieram paragony dopasowuje do ubranek i lecę z przyjaciółką wymieniać wyprawkę to co się da. Masakra powiem Wam ze szkoda mi tych ciuszków już się przywiązałam do nich:(
A potem dalsze pakowanie kartonów do przeprowadzki. Pracowity dzień mnie czeka.
Ja dostałam listę od koleżanki co potrzebne do szpitala dla mnie i dla dziecka jak coś mogę potem wrzucić co od niej dostałam a rodziła 7 tygodni temu. -
O kojacych wlasciwosciach mleka tez slyszalam. Co dla mnie bylo nowoscia w szkole rodzenia: coca cola jako niezbednik na porodowce. Wszystkie syfy w niej zawarte sa pomoc bardzo dobre podczas akcji porodowej, tj. Cukier i kofeina dodaja energii, barwniki dzialaja kojaco na rozregulowany zoladek. Na karte z rzeczami na porodowke cola byla napisana gruba czcionka, podkreslona i opatrzona wykrzyknikami, wiec ja na pewno biore ze soba
Pani Moł lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
O Matko Boska, 35 tydzień ciąży
Jak ten czas goni
Ciekawa jestem czy szyjka już mi się szykuje do porodu
Ja mam do kąpieli Babydream fur Baby od stóp do głów, zakupić muszę jeszcze balsam do ciała, też z BB.
Krem na mróz... Nie mam żadnego, większość jest na bazie wody, siostra mieszkająca w Finlandii (niskie temperatury) mówiła, że u nich nie używająKoleżanka, którą o to pytałam mówiła, że ona nie używała. A moja matka powiedziała, że ona buźki Nam niveą smarowała
Edit: Discret, ale jaja... Ja dostałam zdjęcia pipki, więc raczej niespodzianki nie powinnam miećWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 09:21
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Czy taki olejek można kupić w jakiejś Super Pharmie, albo czymś podobnym? Bo byłam dziś w Rossmanie i takich czystych olejków nie znalazłam. Tylko z Alterry mieli olejek do twarzy z granatem.
Ja w Rossmannie kupiłam czysty olej migdałowy i to jeszcze w sporej pojemności, dokładnie ten:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Botanica-Pharma-olej-migdalowy-czysty-100-250-ml,384644,5585antonna lubi tę wiadomość
-
Holibka ja wczoraj jak wstałam o 5 rano z mężem na kawę i nie mogłam się przespać w dzień bo nie było czasu padłam o 20 i wstałam dzisiaj o 9
z jedna przerwą na siku !!!
Chyba się wyspałam
Dziewczyny ja również postawiłam na Hipp-a mam oliwkę też z Hipp-a, zobaczymy czy będę używała położna kazała kupić. No i krem na pogodę do buźki też mam z Hipp-a, tylko kremy na odparzenia mam dwa jeden z Panaten a drugi Kaufmann's.
Planuje jeszcze jechać do apteki po herbatkę z liści malin podobno dobrze przygotowuje krocze do porodu.
Charlutek ja od swojej ginekolog mam nakazane żeby w domu była coca-cola, w razie problemów z pracą jelit na wszystko coca-cola, lekko się zdziwiłam no ale nie będę narzekać.Charlutek lubi tę wiadomość
-
A tak z innej beczki, trochę to dziwne... no cóż od ostatniego czasu śni mi się taka ogromna ochota na seks, że masakra. A w rzeczywistości jest to ostatnia rzecz o której bym pomyślała. Mój mózg albo nie wie czego chce albo sobie jaja ze mnie robi.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Ja mojego malucha niczym na mroz nie smarowalam ( urodzony w kwietniu). Najgorszy jest wiatr gdy jest mroz ale dziecko w wozku jest mocno chronione no i tez nie idzie sie w mroz na 3h spacer wiec mi sie wydaje taki krem (jak wiekszisc kosmetykow) zbedny.
-
Psotka, ale jak masz 2-3 tygodniowego malucha i minusowe temperatury to trochę zmienia postać rzeczy. Twoje kwietniowe dziecko zimą miało już pół roku, inna skóra mimo wszystko.
Rzeczywiście nie ma co przesadzać z kosmetykami, a tym bardziej natłuszczać niepotrzebnie skóry, która sama powinna się unormować i przystosować do warunków.
Każdy ma też inne podejście do ilości chemii, częstotliwości mycia, produktów etc. więc kategoria zbędne/niezbędne jest bardzo subiektywna.
-
Jutro instalują moją szafę z ikei w końcu wykopię się z kartonów i zerknę co ja mam z tych ciuszków.
Pytanie do dziewczyn, które nie mają podarowanej wyprawki lub odziedziczonej po pierwszym dziecku: jak sobie poradziłyście z ogarnięciem finansowym szafy malucha?
opcja 1: Kupowałyście ciuszki lepsze jakościowo, droższe z myślą, że sprzedacie i cześć kasy wróci, a za to można kupić kolejne rozmiary?
opcja 2: poszłyście w pepco i jakies marketowe ciuszki z nadzieją, że nie rozpadną się po praniu
opcja 3: ciuchlandy i kupowanie paczek używek na allegro
opcja 4: zbankrutowałyście
tak z ciekawości pytam, bo sama rozważam co z tym fantem zrobić. W lumpeksach grzebać nie mam cierpliwości, nie znam i nie wiem gdzie mają fajne ciuszki, z allegro oglądam paczki z wyprawkami, ale zazwyczaj jest tam masa niepotrzebnych moim zdaniem zapychaczy, ciuszków, których nigdy małemu nie założę, mam trochę bielizny z Auchan ale jeszcze nie prałam więc nie wiem jak się zachowa, częściowe bankructwo już ogłosiłam....
Podzielcie się swoim patentem. -
Iza u mnie jutro już 35, nie wiem kiedy to zleciało :o a ja dalej w polu z przygotowaniami. U mnie szyjka długa i zamknięta, ja sobie trochę na poród poczekam
Co do heparyny i zzo to lekarz mówił żeby przesuwać zastrzyki z heparyny, że jak bierze się wieczorem to powoli zmienić np na 15. Ja biorę koło 1-2 w nocy i mówił że powinno być wtedy ok bo o tej godzinie akurat mogę być na porodówce oczywiście zakładając poród w godzinach nocnychza to przy nagłej cc gdy nie ma odstępu 12h to już lekarze sobie muszą poradzić, że jak trzeba to cc i tak wykonają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:22
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Mietata ja na początku zamawiałam z aliexpress, bałam się jak to będzie po praniu i muszę przyznać że jest super, trochę z pepco. Ale odkąd siedzę na tyłku w Niemczech to kupuje normalnie w sklepach patrzę gdzie promocja i ogłaszam powoli bankructwo
Niestety u mnie nikt małych dzieci nie ma więc nic nie odziedziczyłam. -
Mietata ja ubranka kupiłam na allegro
stwierdziłam, że bez sensu kupować nowe gdzie jeden pajac kosztuje od 15zł w zwyż żeby dziecko zaraz wyrosło
ubranka przyszły ładne i zadbane, mam wszystko do rozmiaru 68 a nawet część 74 też jest
no i trafiłam tak, że nie było za dużo zbędnych zapychających pierdół
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:31
moremi lubi tę wiadomość
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
hmm ja tez biore heparyne w postaci zamiennika clexane - neoparin hmm biore ok 20-21 pierwszy poród zaczoł sie o północy zakonczył 3;50 a drugi rozpozał sie o 15 zakonczył 16:30 no wiec teraz sama nie wiem nic mi lekarka nie mówiła o wczesniejszym porodzie czy cos z zzo hmm musze spytac
hmm polecacie HIPPA hmm moze i ja zakupiebo wsumie nie mam nic jeszcze
a myslałam nd ziajka
i Linomagiem
-
mietata
Ja mam trochę po córce. Ale w sumie niewiele. Resztę dokupiłam używane. Większość markowe ciuszki, dobrej jakości. Allegro, ciuchlandy i koleżanki. Właśnie zamknęłam ostatnią ubrankową transakcjęDosłownie 5 minut temu. Paka super ciuchów, praktycznie nowych od znajomej ze studiów:) Wiem, że będę zadowolona.
Jedyne co muszę dokupić to śpiochy. Bo tego nie mam a przy starszej to lubiłam zakładać body plus śpiochy w domu.
A to co się zachowa w dobrym stanie odsprzedam za grosze. Co do większych ciuszków to ja akurat mam sporo. Brakowało mi właśnie tych najmniejszych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:55
-
Xaxa, fajnie, że fałszywy alarm był
No ja w czwartek dowiem się co i jak, ale wolałabym żeby już tam się coś ruszyło, haha
Mam dość, ostatnio niektóre objawy się nasiliły, ryczę z każdego powodu i bez powodu (???) i już po prostu chcę przytulić się do Naszego Króliczka
Ja już mężowi powiedziałam, że jak nie pomaluje tych dwóch ścian w naszej sypialni do poniedziałku (jego wyjazdu do Niemiec), to może być pewny, że zrobię to sama po jego wyjeździe, więc już nie ma wyboru -
Xaxa wrote:Mietata ja ubranka kupiłam na allegro
stwierdziłam, że bez sensu kupować nowe gdzie jeden pajac kosztuje od 15zł w zwyż żeby dziecko zaraz wyrosło
ubranka przyszły ładne i zadbane, mam wszystko do rozmiaru 68 a nawet część 74 też jest
no i trafiłam tak, że nie było za dużo zbędnych zapychających pierdół
no to gratulacje, te zestawy które ja oglądam nie wychodzą tak korzystnie. Tzn jak sobie odliczę ciuszki, których wiem że nie użyje, bo albo bluzy z kapturami, albo dziwne spodenki których na bank takiemu maluchowi nie załżoę, albo coś zapinane na plecach, tzw zapchajdziury, to zostają mi fajne rzeczy, ale jak podzielę kwotę/ ilość przydatnych ciuszków to ceny wcale nie są zachęcające...Kupowanie pojedynczych sztuk z paczki też odpada bo już miałam kilka przypadków, że allegrowiczka chciała za kazde śpiochy 15-19 zł za sztukę.. -
Ja licytuje na Allegro kilka rzeczy u jednej osoby tak żeby koszty przesyłki wychodziły sensownie i koszty ciuszków maks 10zł za sztukę typu body i pajac.
Bardzo mnie ucieszyła info o coli na porodówce, wczoraj sobie myślałam że by mi się tam przydała ale pomyslałam że mnie z nią pogonią
-
Mietata - ja poradzilam sobie w ten sposob, ze bardzo szybko zaczelam te ciuszki kupowac
w kazdym miesiacu po trochu i sie nazbieralo. A kupowalam rozne i takie lepsze na wyjscie i takie z pepco i uzywane tez. Jakbym miala na raz kupic to bankructwo byloby pewne albo dziecko gole