X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, ja również nie miałam ubranek od nikogo, wszystko musiałam kupić... w sumie część kupiłam używane, część nowe a i tak kilkaset złotych poszło jak nic i też nie ma tego imponująco dużo, ale uważam że w zupełności powinno wystarczyć.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam własnego samochodu - mam za to najlepszy na świecie, bo służbowy. Nie wiem co zrobię jak go będę musiała zdać gdy pójdę na macierzyński ;/ mieliśmy coś kupić do jeżdżenia, ale jakoś nie mogę się zebrać - szkoda mi kasy na samochód ;/ od ojca będę pożyczać, albo taksówkę do lekarza zamawiać... w warszawie to wszyscy gdzieś mają, a tu w tym miasteczku, uchodzimy za jakąś biedotę bez samochodu, ludzie się na nas patrzą jak na trędowatych jakiś ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:41

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, a mozesz mi napisac jak te kaftaniki z DS po praniu? z góry dzięki

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Holibka, a mozesz mi napisac jak te kaftaniki z DS po praniu? z góry dzięki

oczywiście napiszę, tylko dozbieram jeszcze kilka jasnych rzeczy :)

age.png

age.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi aha myślałam o innej że opowiadasz. Widziałam kiedyś na ulicy babeczke w takiej ale miała takie nosidło jakby z przodu nie wiem jak to opisać. No wyglądała jak kangur:)

Chyba się przeforsowałam z pakowaniem bo skurcze mnie delikatne łapią. Ile można wziąć nospy ktoś się orientuje??? Nie brałam jeszcze w ciąży żadnych leków prócz witamin.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Moremi aha myślałam o innej że opowiadasz. Widziałam kiedyś na ulicy babeczke w takiej ale miała takie nosidło jakby z przodu nie wiem jak to opisać. No wyglądała jak kangur:)

Chyba się przeforsowałam z pakowaniem bo skurcze mnie delikatne łapią. Ile można wziąć nospy ktoś się orientuje??? Nie brałam jeszcze w ciąży żadnych leków prócz witamin.

Mozna brac tyle co na ulotce.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka gdzie mozna dorwac te reczniki jednorazowe? Mietata u mnie w szafie ten sam patent co u dziewczyn: 4 koleczki i kawalek plyty i polka dorobiona.

c55fflw18twvhf6h.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky, ja też czekam na lepsze finansowo czasy - chcę pralkę wymienić i już któryś miesiąc to przekładam.

Mietata, ja prałam ciuszki Dolce Sonno i nie ucierpiały w ogóle. Prałam najpierw w normalnym detergencie w 40 st., a potem w Loveli z dodatkowymi płukaniami.

Właśnie odnośnie Loveli - mam wrażenie, że po użyciu płynu do prania w normalnym cyklu ciuszki nie są dobrze wypłukane. Nawet jak dałam dodatkowe płukanie, to widziałam w pralce na drzwiach resztki piany i ciuszki były takie szeleszczące (jakby z pianą właśnie). Skończyło się tym, że wrzucałam całość na dodatkowy krótki cykl, żeby tylko to wypłukać. Ktoś też miał podobnie?

no-spa ja teraz biorę na stałe forte 2x1 tabl. Forte to dwie tabletki zwykłej. Przypuszczam, że moja dawka to jest max.

mietata lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Nie mam pojęcia o co chodzi, ale nic co ma wbudowane nosidło nie jest zdrowe dla dziecka, a i nie sądzę by było wygodne w użytkowaniu.
    Wiem, że są reklamowane koszulki do noszenia dzieci, czy bluzy z aliexpress z kieszenią na dziecko. Zapewniam, że ani jedno, ani drugie nie nadaje się do noszenia dziecka, ponieważ w żaden sposób nie można zapewnić w nich czy kontrolować ułożenia dziecka.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze ze nie jestem sama w finansowych zawirowaniach, ale jakos mnie nie pociesza ze nie macie lepiej :-) co do nospy ja w 23 tygodniu mialam przykaz brania nospy max lub 2 zwyklych co 6 godzin.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla ja nie mam żadnej piany w pralce :/ Dozuję mleczko do prania loveli, tyle ile zalecane jest na opakowaniu w stosunku do stopnia twardości wody i ilości prania. Dodaję zawsze dodatkowe płukanie.

jacky ja wpisałam po prostu w google ręczniki jednorazowe po porodzie i wyskoczyło mi kilka wyników, myślę że to nie jest jakiś trudnodostępny towar.

age.png

age.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze pytanie odnośnie olejków. Pako (pamiętam, że jesteś olejkowym ekspertem ;)), czy olej np. ze słodkich migdałów powinien być rafinowany, czy są też nierafinowane? Bo widziałam dzisiaj jakiś taki w Hebe, ale nie wiedziałam, czy będzie dobry, czy nie. Potrzebuję olejku do smarowania czubka główki, jeśli będzie ciemieniucha i do masażu, więc chcę coś dobrego.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie i wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy lekarz powiedział że mój maluch waży 2,1kg, a 2 tygodnie temu ważył ledwo 1,5! To jakiś okres wzmożonego wzrostu czy szykuje mi się klocuszek? Oczywiście lekarz mówi że waga jest ok i dziecko teraz dużo przybiera ale jestem zszokowana że aż tak.. ;)

Dostałam też przykaz zrobienia KTG w najbliższym czasie i już do porodu 1x w tygodniu wizyta w szpitalu na KTG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:56

Holibka, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    A ja sie troche pozale, a co. Zamowilismy do pokoju dzieciecego meble. Maja byc pod koniec miesiaca. Szczesliwa jak nic juz wybralam dywan, rolety i koce na lozka dzieci i oczywiscie wyslalam do akceptacji mezowi. I co? G*wno. Samochod sie spieprzyl i nasze oszczednosci na 'wykonczeniowke' musza isc na naprawe. I dalej bede patrzec na ten dywan pamietajacy swietnosc prlu lacznie z kilkunastoparoletnimi roletami. Zastanawiam sie czy tylko ja mam takie szczescie ze jak juz sobie uplanuje i odloze kase to akurat musi cos sie rypnac i kicha. Jak nie samochod to pralka, jak nie pralka to znowu cos i znowu dolek w finansach...

Aaa jak nie urok to sraczka. Ja też odłożyłan na taki większy remont pokoju typu podłoga, szafa, nowe kolory i meble już tak bardziej pod małego a musieliśmy w aucie wymienić rozrząd i coś tam w silniku i o zgrozo naprawa z częściami 3500 tys

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Byłam dziś na wizycie i wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy lekarz powiedział że mój maluch waży 2,1kg, a 2 tygodnie temu ważył ledwo 1,5! To jakiś okres wzmożonego wzrostu czy szykuje mi się klocuszek? Oczywiście lekarz mówi że waga jest ok i dziecko teraz dużo przybiera ale jestem zszokowana że aż tak.. ;)

Mój dwa tyg miał 1800 w piątek mam wizytę tylko niewiem czy będzie go ważył :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Syriana Nowa

Wysłany: 20 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro usg, na ostatnim mała była ułożona pośladkowo, zobaczymy czy coś się zmieniło, ale raczej nie, bo kopie w dole brzucha
    ubranka kupiliśmy nowe, a część z olx, bo trzeba przyznać, że ciąża nas troszkę zaskoczyła, a po Piotrku wszystko rozdałam, wszystko już wyprane tylko poprasować...
    do 5:00 rano spać nie mogłam, cały czas skurcze (ciąża zagrożona od początku) mam nadzieję do końca pazdziernika wytrzymać, a potem niech wyskakuje, bo już bardzo zmęczona i obolała jestem, tylko dzieciaczki to takie przekorne istotki, że jak osiągną ten bezpieczny 36 tydzień, to nagle odechciewa im się wychodzić :p

w57vpc0z3eoqumo8.png
    zem33e5erwrpw2gn.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, w hebe są chyba małe pojemności tych olejów, a w rossmannie od wiosny wprowadzili taki jeden super olej migdałowy firmy botanica pharma, jest spory bo ma aż dwie pojemności do wyboru: 250 ml i 500 ml, w dobrej cenie, tłoczony na zimno wiec idealny. Ja juz zuzywam trzecia butle właśnie :) chyba wczoraj nawet ktoras z dziewczyn w rzucała do niego linka i ja go jak najbardziej polecam. A jak chcesz kupić jakiś inny to raczej powinnaś szukać nierafinowanego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 19:58

Holibka, antonna lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też kupiłam ten migdałowy z Rossmana o którym pisze Pako, tylko trzeba poszukać bo on nie w każdym rossmanie jest dostępny.

Siedzę właśnie na allegro i staram się coś upolować....teraz oświećcie mnie, dlaczego ludzie sprzedają ciuchy z opisem "bluzka ubrudzona zupkę" wtf? serio? ja rozumiem, że jak dzieć pobrudzi to się od razu nie wyrzuca, ale ubrania z plamami sprzedawać? witki opadają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 20:16

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    też kupiłam ten migdałowy z Rossmana o którym pisze Pako, tylko trzeba poszukać bo on nie w każdym rossmanie jest dostępny.

Siedzę właśnie na allegro i staram się coś upolować....teraz oświećcie mnie, dlaczego ludzie sprzedają ciuchy z opisem "bluzka ubrudzona zupkę" wtf? serio? ja rozumiem, że jak dzieć pobrudzi to się od razu nie wyrzuca, ale ubrania z plamami sprzedawać? witki opadają...

Haha dobre :P
    Takiego kwiatka nie spotkałam jeszcze :D

A ja właśnie jem pieczone buraczki, biorę buraka, sypię solą i jem :D jakoś mnie naszło, pewnie hemoglobina spadła. Mniam! Polecam! W ogóle mam dziś jakieś nudy spożywcze, co chwilę wietrzę lodówkę i coś bym zjadła, ale nie wiem co ;] Skończyło się surówką pomidor+papryka+jabłko pół godzinki temu, a teraz podjadam te buraczki ;)

Olej polecany przez nasza olejową guru właśnie dodałam do rossmanowego koszyka :D Jeju... 90zł w rossmanie, na allegro u Hubi 200zł, do tego śpiworek i 400zł pęknie :| a! jeszcze materacyk ;]

pako_mrrr lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpaski - połóg cd.
    Jakie kupujecie? Ja nie używałam od bardzo wielu lat i kompletnie nie mam rozeznania. Z czasów nastoletnich pamiętam, że allwaysy mnie wkurzały bo miały taką plastikową siatkę. Zdecydowanie wolałam takie z jakby bawełną z wierzchu.

Przeglądam rossmana i zgłupiałam. Jest tyle marek i rodzajów, że ja nie mam pojęcia co wybrać. Help!
    Jakiś zapas muszę mieć na początek, mąż pewnie skoczyłby do sklepu w razie musu, ale nie chcę go dodatkowo stresować :P

age.png

age.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ