X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, ja również nie miałam ubranek od nikogo, wszystko musiałam kupić... w sumie część kupiłam używane, część nowe a i tak kilkaset złotych poszło jak nic i też nie ma tego imponująco dużo, ale uważam że w zupełności powinno wystarczyć.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam własnego samochodu - mam za to najlepszy na świecie, bo służbowy. Nie wiem co zrobię jak go będę musiała zdać gdy pójdę na macierzyński ;/ mieliśmy coś kupić do jeżdżenia, ale jakoś nie mogę się zebrać - szkoda mi kasy na samochód ;/ od ojca będę pożyczać, albo taksówkę do lekarza zamawiać... w warszawie to wszyscy gdzieś mają, a tu w tym miasteczku, uchodzimy za jakąś biedotę bez samochodu, ludzie się na nas patrzą jak na trędowatych jakiś ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:41

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, a mozesz mi napisac jak te kaftaniki z DS po praniu? z góry dzięki

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Holibka, a mozesz mi napisac jak te kaftaniki z DS po praniu? z góry dzięki

oczywiście napiszę, tylko dozbieram jeszcze kilka jasnych rzeczy :)

age.png

age.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi aha myślałam o innej że opowiadasz. Widziałam kiedyś na ulicy babeczke w takiej ale miała takie nosidło jakby z przodu nie wiem jak to opisać. No wyglądała jak kangur:)

Chyba się przeforsowałam z pakowaniem bo skurcze mnie delikatne łapią. Ile można wziąć nospy ktoś się orientuje??? Nie brałam jeszcze w ciąży żadnych leków prócz witamin.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Moremi aha myślałam o innej że opowiadasz. Widziałam kiedyś na ulicy babeczke w takiej ale miała takie nosidło jakby z przodu nie wiem jak to opisać. No wyglądała jak kangur:)

Chyba się przeforsowałam z pakowaniem bo skurcze mnie delikatne łapią. Ile można wziąć nospy ktoś się orientuje??? Nie brałam jeszcze w ciąży żadnych leków prócz witamin.

Mozna brac tyle co na ulotce.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka gdzie mozna dorwac te reczniki jednorazowe? Mietata u mnie w szafie ten sam patent co u dziewczyn: 4 koleczki i kawalek plyty i polka dorobiona.

c55fflw18twvhf6h.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky, ja też czekam na lepsze finansowo czasy - chcę pralkę wymienić i już któryś miesiąc to przekładam.

Mietata, ja prałam ciuszki Dolce Sonno i nie ucierpiały w ogóle. Prałam najpierw w normalnym detergencie w 40 st., a potem w Loveli z dodatkowymi płukaniami.

Właśnie odnośnie Loveli - mam wrażenie, że po użyciu płynu do prania w normalnym cyklu ciuszki nie są dobrze wypłukane. Nawet jak dałam dodatkowe płukanie, to widziałam w pralce na drzwiach resztki piany i ciuszki były takie szeleszczące (jakby z pianą właśnie). Skończyło się tym, że wrzucałam całość na dodatkowy krótki cykl, żeby tylko to wypłukać. Ktoś też miał podobnie?

no-spa ja teraz biorę na stałe forte 2x1 tabl. Forte to dwie tabletki zwykłej. Przypuszczam, że moja dawka to jest max.

mietata lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Nie mam pojęcia o co chodzi, ale nic co ma wbudowane nosidło nie jest zdrowe dla dziecka, a i nie sądzę by było wygodne w użytkowaniu.
    Wiem, że są reklamowane koszulki do noszenia dzieci, czy bluzy z aliexpress z kieszenią na dziecko. Zapewniam, że ani jedno, ani drugie nie nadaje się do noszenia dziecka, ponieważ w żaden sposób nie można zapewnić w nich czy kontrolować ułożenia dziecka.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze ze nie jestem sama w finansowych zawirowaniach, ale jakos mnie nie pociesza ze nie macie lepiej :-) co do nospy ja w 23 tygodniu mialam przykaz brania nospy max lub 2 zwyklych co 6 godzin.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla ja nie mam żadnej piany w pralce :/ Dozuję mleczko do prania loveli, tyle ile zalecane jest na opakowaniu w stosunku do stopnia twardości wody i ilości prania. Dodaję zawsze dodatkowe płukanie.

jacky ja wpisałam po prostu w google ręczniki jednorazowe po porodzie i wyskoczyło mi kilka wyników, myślę że to nie jest jakiś trudnodostępny towar.

age.png

age.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze pytanie odnośnie olejków. Pako (pamiętam, że jesteś olejkowym ekspertem ;)), czy olej np. ze słodkich migdałów powinien być rafinowany, czy są też nierafinowane? Bo widziałam dzisiaj jakiś taki w Hebe, ale nie wiedziałam, czy będzie dobry, czy nie. Potrzebuję olejku do smarowania czubka główki, jeśli będzie ciemieniucha i do masażu, więc chcę coś dobrego.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie i wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy lekarz powiedział że mój maluch waży 2,1kg, a 2 tygodnie temu ważył ledwo 1,5! To jakiś okres wzmożonego wzrostu czy szykuje mi się klocuszek? Oczywiście lekarz mówi że waga jest ok i dziecko teraz dużo przybiera ale jestem zszokowana że aż tak.. ;)

Dostałam też przykaz zrobienia KTG w najbliższym czasie i już do porodu 1x w tygodniu wizyta w szpitalu na KTG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:56

Holibka, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    A ja sie troche pozale, a co. Zamowilismy do pokoju dzieciecego meble. Maja byc pod koniec miesiaca. Szczesliwa jak nic juz wybralam dywan, rolety i koce na lozka dzieci i oczywiscie wyslalam do akceptacji mezowi. I co? G*wno. Samochod sie spieprzyl i nasze oszczednosci na 'wykonczeniowke' musza isc na naprawe. I dalej bede patrzec na ten dywan pamietajacy swietnosc prlu lacznie z kilkunastoparoletnimi roletami. Zastanawiam sie czy tylko ja mam takie szczescie ze jak juz sobie uplanuje i odloze kase to akurat musi cos sie rypnac i kicha. Jak nie samochod to pralka, jak nie pralka to znowu cos i znowu dolek w finansach...

Aaa jak nie urok to sraczka. Ja też odłożyłan na taki większy remont pokoju typu podłoga, szafa, nowe kolory i meble już tak bardziej pod małego a musieliśmy w aucie wymienić rozrząd i coś tam w silniku i o zgrozo naprawa z częściami 3500 tys

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Byłam dziś na wizycie i wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy lekarz powiedział że mój maluch waży 2,1kg, a 2 tygodnie temu ważył ledwo 1,5! To jakiś okres wzmożonego wzrostu czy szykuje mi się klocuszek? Oczywiście lekarz mówi że waga jest ok i dziecko teraz dużo przybiera ale jestem zszokowana że aż tak.. ;)

Mój dwa tyg miał 1800 w piątek mam wizytę tylko niewiem czy będzie go ważył :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Syriana Nowa

Wysłany: 20 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro usg, na ostatnim mała była ułożona pośladkowo, zobaczymy czy coś się zmieniło, ale raczej nie, bo kopie w dole brzucha
    ubranka kupiliśmy nowe, a część z olx, bo trzeba przyznać, że ciąża nas troszkę zaskoczyła, a po Piotrku wszystko rozdałam, wszystko już wyprane tylko poprasować...
    do 5:00 rano spać nie mogłam, cały czas skurcze (ciąża zagrożona od początku) mam nadzieję do końca pazdziernika wytrzymać, a potem niech wyskakuje, bo już bardzo zmęczona i obolała jestem, tylko dzieciaczki to takie przekorne istotki, że jak osiągną ten bezpieczny 36 tydzień, to nagle odechciewa im się wychodzić :p

w57vpc0z3eoqumo8.png
    zem33e5erwrpw2gn.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, w hebe są chyba małe pojemności tych olejów, a w rossmannie od wiosny wprowadzili taki jeden super olej migdałowy firmy botanica pharma, jest spory bo ma aż dwie pojemności do wyboru: 250 ml i 500 ml, w dobrej cenie, tłoczony na zimno wiec idealny. Ja juz zuzywam trzecia butle właśnie :) chyba wczoraj nawet ktoras z dziewczyn w rzucała do niego linka i ja go jak najbardziej polecam. A jak chcesz kupić jakiś inny to raczej powinnaś szukać nierafinowanego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 19:58

Holibka, antonna lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też kupiłam ten migdałowy z Rossmana o którym pisze Pako, tylko trzeba poszukać bo on nie w każdym rossmanie jest dostępny.

Siedzę właśnie na allegro i staram się coś upolować....teraz oświećcie mnie, dlaczego ludzie sprzedają ciuchy z opisem "bluzka ubrudzona zupkę" wtf? serio? ja rozumiem, że jak dzieć pobrudzi to się od razu nie wyrzuca, ale ubrania z plamami sprzedawać? witki opadają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 20:16

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    też kupiłam ten migdałowy z Rossmana o którym pisze Pako, tylko trzeba poszukać bo on nie w każdym rossmanie jest dostępny.

Siedzę właśnie na allegro i staram się coś upolować....teraz oświećcie mnie, dlaczego ludzie sprzedają ciuchy z opisem "bluzka ubrudzona zupkę" wtf? serio? ja rozumiem, że jak dzieć pobrudzi to się od razu nie wyrzuca, ale ubrania z plamami sprzedawać? witki opadają...

Haha dobre :P
    Takiego kwiatka nie spotkałam jeszcze :D

A ja właśnie jem pieczone buraczki, biorę buraka, sypię solą i jem :D jakoś mnie naszło, pewnie hemoglobina spadła. Mniam! Polecam! W ogóle mam dziś jakieś nudy spożywcze, co chwilę wietrzę lodówkę i coś bym zjadła, ale nie wiem co ;] Skończyło się surówką pomidor+papryka+jabłko pół godzinki temu, a teraz podjadam te buraczki ;)

Olej polecany przez nasza olejową guru właśnie dodałam do rossmanowego koszyka :D Jeju... 90zł w rossmanie, na allegro u Hubi 200zł, do tego śpiworek i 400zł pęknie :| a! jeszcze materacyk ;]

pako_mrrr lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpaski - połóg cd.
    Jakie kupujecie? Ja nie używałam od bardzo wielu lat i kompletnie nie mam rozeznania. Z czasów nastoletnich pamiętam, że allwaysy mnie wkurzały bo miały taką plastikową siatkę. Zdecydowanie wolałam takie z jakby bawełną z wierzchu.

Przeglądam rossmana i zgłupiałam. Jest tyle marek i rodzajów, że ja nie mam pojęcia co wybrać. Help!
    Jakiś zapas muszę mieć na początek, mąż pewnie skoczyłby do sklepu w razie musu, ale nie chcę go dodatkowo stresować :P

age.png

age.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ