Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też nie mam własnego samochodu - mam za to najlepszy na świecie, bo służbowy. Nie wiem co zrobię jak go będę musiała zdać gdy pójdę na macierzyński ;/ mieliśmy coś kupić do jeżdżenia, ale jakoś nie mogę się zebrać - szkoda mi kasy na samochód ;/ od ojca będę pożyczać, albo taksówkę do lekarza zamawiać... w warszawie to wszyscy gdzieś mają, a tu w tym miasteczku, uchodzimy za jakąś biedotę bez samochodu, ludzie się na nas patrzą jak na trędowatych jakiś ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:41
-
Moremi aha myślałam o innej że opowiadasz. Widziałam kiedyś na ulicy babeczke w takiej ale miała takie nosidło jakby z przodu nie wiem jak to opisać. No wyglądała jak kangur:)
Chyba się przeforsowałam z pakowaniem bo skurcze mnie delikatne łapią. Ile można wziąć nospy ktoś się orientuje??? Nie brałam jeszcze w ciąży żadnych leków prócz witamin. -
Discret wrote:Moremi aha myślałam o innej że opowiadasz. Widziałam kiedyś na ulicy babeczke w takiej ale miała takie nosidło jakby z przodu nie wiem jak to opisać. No wyglądała jak kangur:)
Chyba się przeforsowałam z pakowaniem bo skurcze mnie delikatne łapią. Ile można wziąć nospy ktoś się orientuje??? Nie brałam jeszcze w ciąży żadnych leków prócz witamin.
Mozna brac tyle co na ulotce.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jacky, ja też czekam na lepsze finansowo czasy - chcę pralkę wymienić i już któryś miesiąc to przekładam.
Mietata, ja prałam ciuszki Dolce Sonno i nie ucierpiały w ogóle. Prałam najpierw w normalnym detergencie w 40 st., a potem w Loveli z dodatkowymi płukaniami.
Właśnie odnośnie Loveli - mam wrażenie, że po użyciu płynu do prania w normalnym cyklu ciuszki nie są dobrze wypłukane. Nawet jak dałam dodatkowe płukanie, to widziałam w pralce na drzwiach resztki piany i ciuszki były takie szeleszczące (jakby z pianą właśnie). Skończyło się tym, że wrzucałam całość na dodatkowy krótki cykl, żeby tylko to wypłukać. Ktoś też miał podobnie?
no-spa ja teraz biorę na stałe forte 2x1 tabl. Forte to dwie tabletki zwykłej. Przypuszczam, że moja dawka to jest max.mietata lubi tę wiadomość
-
Discret wrote:Moremi aha myślałam o innej że opowiadasz. Widziałam kiedyś na ulicy babeczke w takiej ale miała takie nosidło jakby z przodu nie wiem jak to opisać. No wyglądała jak kangur:)
Wiem, że są reklamowane koszulki do noszenia dzieci, czy bluzy z aliexpress z kieszenią na dziecko. Zapewniam, że ani jedno, ani drugie nie nadaje się do noszenia dziecka, ponieważ w żaden sposób nie można zapewnić w nich czy kontrolować ułożenia dziecka.
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pernilla ja nie mam żadnej piany w pralce
Dozuję mleczko do prania loveli, tyle ile zalecane jest na opakowaniu w stosunku do stopnia twardości wody i ilości prania. Dodaję zawsze dodatkowe płukanie.
jacky ja wpisałam po prostu w google ręczniki jednorazowe po porodzie i wyskoczyło mi kilka wyników, myślę że to nie jest jakiś trudnodostępny towar.
-
Ja mam jeszcze pytanie odnośnie olejków. Pako (pamiętam, że jesteś olejkowym ekspertem
), czy olej np. ze słodkich migdałów powinien być rafinowany, czy są też nierafinowane? Bo widziałam dzisiaj jakiś taki w Hebe, ale nie wiedziałam, czy będzie dobry, czy nie. Potrzebuję olejku do smarowania czubka główki, jeśli będzie ciemieniucha i do masażu, więc chcę coś dobrego.
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Byłam dziś na wizycie i wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy lekarz powiedział że mój maluch waży 2,1kg, a 2 tygodnie temu ważył ledwo 1,5! To jakiś okres wzmożonego wzrostu czy szykuje mi się klocuszek? Oczywiście lekarz mówi że waga jest ok i dziecko teraz dużo przybiera ale jestem zszokowana że aż tak..
Dostałam też przykaz zrobienia KTG w najbliższym czasie i już do porodu 1x w tygodniu wizyta w szpitalu na KTG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:56
Holibka, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
Syn
-
jacky88 wrote:A ja sie troche pozale, a co. Zamowilismy do pokoju dzieciecego meble. Maja byc pod koniec miesiaca. Szczesliwa jak nic juz wybralam dywan, rolety i koce na lozka dzieci i oczywiscie wyslalam do akceptacji mezowi. I co? G*wno. Samochod sie spieprzyl i nasze oszczednosci na 'wykonczeniowke' musza isc na naprawe. I dalej bede patrzec na ten dywan pamietajacy swietnosc prlu lacznie z kilkunastoparoletnimi roletami. Zastanawiam sie czy tylko ja mam takie szczescie ze jak juz sobie uplanuje i odloze kase to akurat musi cos sie rypnac i kicha. Jak nie samochod to pralka, jak nie pralka to znowu cos i znowu dolek w finansach...
Aaa jak nie urok to sraczka. Ja też odłożyłan na taki większy remont pokoju typu podłoga, szafa, nowe kolory i meble już tak bardziej pod małego a musieliśmy w aucie wymienić rozrząd i coś tam w silniku i o zgrozo naprawa z częściami 3500 tys
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Katarzynaa wrote:Byłam dziś na wizycie i wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy lekarz powiedział że mój maluch waży 2,1kg, a 2 tygodnie temu ważył ledwo 1,5! To jakiś okres wzmożonego wzrostu czy szykuje mi się klocuszek? Oczywiście lekarz mówi że waga jest ok i dziecko teraz dużo przybiera ale jestem zszokowana że aż tak..
Mój dwa tyg miał 1800 w piątek mam wizytę tylko niewiem czy będzie go ważył
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
my jutro usg, na ostatnim mała była ułożona pośladkowo, zobaczymy czy coś się zmieniło, ale raczej nie, bo kopie w dole brzucha
ubranka kupiliśmy nowe, a część z olx, bo trzeba przyznać, że ciąża nas troszkę zaskoczyła, a po Piotrku wszystko rozdałam, wszystko już wyprane tylko poprasować...
do 5:00 rano spać nie mogłam, cały czas skurcze (ciąża zagrożona od początku) mam nadzieję do końca pazdziernika wytrzymać, a potem niech wyskakuje, bo już bardzo zmęczona i obolała jestem, tylko dzieciaczki to takie przekorne istotki, że jak osiągną ten bezpieczny 36 tydzień, to nagle odechciewa im się wychodzić :p
-
Antonna, w hebe są chyba małe pojemności tych olejów, a w rossmannie od wiosny wprowadzili taki jeden super olej migdałowy firmy botanica pharma, jest spory bo ma aż dwie pojemności do wyboru: 250 ml i 500 ml, w dobrej cenie, tłoczony na zimno wiec idealny. Ja juz zuzywam trzecia butle właśnie
chyba wczoraj nawet ktoras z dziewczyn w rzucała do niego linka i ja go jak najbardziej polecam. A jak chcesz kupić jakiś inny to raczej powinnaś szukać nierafinowanego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 19:58
Holibka, antonna lubią tę wiadomość
-
też kupiłam ten migdałowy z Rossmana o którym pisze Pako, tylko trzeba poszukać bo on nie w każdym rossmanie jest dostępny.
Siedzę właśnie na allegro i staram się coś upolować....teraz oświećcie mnie, dlaczego ludzie sprzedają ciuchy z opisem "bluzka ubrudzona zupkę" wtf? serio? ja rozumiem, że jak dzieć pobrudzi to się od razu nie wyrzuca, ale ubrania z plamami sprzedawać? witki opadają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 20:16
-
mietata wrote:też kupiłam ten migdałowy z Rossmana o którym pisze Pako, tylko trzeba poszukać bo on nie w każdym rossmanie jest dostępny.
Siedzę właśnie na allegro i staram się coś upolować....teraz oświećcie mnie, dlaczego ludzie sprzedają ciuchy z opisem "bluzka ubrudzona zupkę" wtf? serio? ja rozumiem, że jak dzieć pobrudzi to się od razu nie wyrzuca, ale ubrania z plamami sprzedawać? witki opadają...
Haha dobre
Takiego kwiatka nie spotkałam jeszcze
A ja właśnie jem pieczone buraczki, biorę buraka, sypię solą i jemjakoś mnie naszło, pewnie hemoglobina spadła. Mniam! Polecam! W ogóle mam dziś jakieś nudy spożywcze, co chwilę wietrzę lodówkę i coś bym zjadła, ale nie wiem co ;] Skończyło się surówką pomidor+papryka+jabłko pół godzinki temu, a teraz podjadam te buraczki
Olej polecany przez nasza olejową guru właśnie dodałam do rossmanowego koszykaJeju... 90zł w rossmanie, na allegro u Hubi 200zł, do tego śpiworek i 400zł pęknie
a! jeszcze materacyk ;]
pako_mrrr lubi tę wiadomość
-
Podpaski - połóg cd.
Jakie kupujecie? Ja nie używałam od bardzo wielu lat i kompletnie nie mam rozeznania. Z czasów nastoletnich pamiętam, że allwaysy mnie wkurzały bo miały taką plastikową siatkę. Zdecydowanie wolałam takie z jakby bawełną z wierzchu.
Przeglądam rossmana i zgłupiałam. Jest tyle marek i rodzajów, że ja nie mam pojęcia co wybrać. Help!
Jakiś zapas muszę mieć na początek, mąż pewnie skoczyłby do sklepu w razie musu, ale nie chcę go dodatkowo stresować