X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, nie rodzimy :D Teraz raczej każda będzie chciała podopinać wszystko na ostatni guzik i wykorzystać ostatnie dni ;)

Wichrowe, tak, to mnie suszy jak po imprezach życia, haha :D

Ale dziś się wyspałam :) Dopiero co się obudziłam :) Super :D Teraz czas na kawe :)

EDIT: Mamy Październik!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 09:59

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciała urodzić teraz. Niby dziecko rozwinięte, ale po coś te 40 tygodni jest. Poza tym pomimo bólu pleców i innych dolegliwości cieszę się każdym kolejnym dniem w dwupaku- a może trochę się boję tego, co ma nadejść? :D

Wczoraj pierwszy raz zagadalam do brzucha. Jakoś tak z automatu. Skopal mnie konkretnie lekkimi boxami, a ja zlapalam się w to miejsce i powiedziałam "a kto to tak kopie??" - później myślę, co ty babo robisz :p Ale jakoś naturalnie to wyszło. Dwie bliskie mi osoby urodziły w ostatnim miesiącu a w tym moja bratowa, i jakoś tak realne mi się to wszystko wydaje.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaciskam nogi, bo bez męża rodzić nie chcę :D Od 18 ma nasze zielone światło na wyjście :)

W czwarek wizyta, ciekawa jestem co powie ginekolog o moim rozwarciu i szyjce, czy ruszyło dalej czy może leżenie pomogło.

Od trzech dni u Nas piękna złota jesień :) Dziś mam w planach posiedzieć trochę w ogrodzie :)
    A niech pogoda dopisuje, bo w tym tygodniu mają przyjechać okna Nam wstawiać, jak będzie padało to nie wiem jak na budowę wjadą :O

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do brzucha gadam od samego początku :P
    Z tym opadaniem na 4 tygodnie to chyba ściema, bo widzę że bardzo różnie bywa u pierwiastek.

Ja sobie taką krzywdę dziś zrobiłam. Drugi raz to samo ale gorzej. Chciałam się z pleców na bok przekręcić i zamiast powoli, to starym przyzwyczajeniem HOP! I o chryste...co ja poczułam - w tym dołku zaraz pod żebrami z przodu...jakby mi ktoś w środku coś rozerwał żywcem i doprawił rozżarzonym żelazem :O to trwało jakieś 3 straszne sekundy. Kilka dni temu coś takiego miałam sekundę przy gwałtownym ruchu. Muszę gina zapytać skąd aż taki koszmarny dziwnego typu ból. Myślałam, że mi się ciąża odrywa dosłownie.
    Ale od wielu tygodni jak leżę na boku, to czuję tam nieprzyjemne "mrówki"...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się może doczekam okna w tym tygodniu - już spóźnienie ma moja zajebista firma okniarska. Co prawda to tylko jedno, ale wszystko w pokoju dzieciowym stoi, mebli nie montujemy itp, bo czekamy. A już bym chciała mieć wszystko w dziecio-pokoju podopinane.

Wczoraj miałam podobny dzień jak Wichrowe - przeglądałam wszystkie papiery itp, segregowałam w organizery, ale to dlatego, że oddawałam szafkę z salonu a wstawilam regał-witrynę, więc musiałam wszystko dostosować do przezroczystości :) ale jaram się ogromnie efektem i urodą mej witrynki :) no i mąż mi półeczki montował wczoraj jeszcze w salonie - tzn na razie jedną, bo u męża proces decyzyjny musi swój czas odebrać :D no ale ok, szanuję to. :)
    I jeszcze miałam taką komodę w salonie, która wyjeżdża.do pokoju dziecięcego, kupiłam na nią taką białą okleinę i naklejki - złote trójkąty, mam nadzieję, że jej nie oszpecę swą twórczością :D

Invis lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pogoda od 3 dni faktycznie idealna!! Właśnie ze spaceru wróciliśmy.
    Tylko mi od rana głowę rozsadza.

Z brzuszkiem rozmowy jednostronne urządzamy z mężem już od dawna ;) przy okazji mam tendencję do głaskania brzucha. Moja mama się ze mnie śmieje, że młodą zagłaskam ;) no ale jak tego nie robić, jak ona tak tą swoją główkę wystawia :p

A z obniżeniem się brzucha to taka loteria. Czasami się wcale może nie obniżyć ;) zwłaszcza jak dziecko siedzi na dupce.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No obniżanie nie musi być, ale jak ktoś juz komuś plecie głupoty pt zaraz urodzisz bo brzuch ci opadł to przynajmniej warto wiedzieć, że to nie jutro nastąpi. Zresztą to mega loteria i nie ma co przeżywać. W tym przewidywalnym do granic możliwości świecie fajnie jest mieć chociaż jedną niespodziankę ;)

Czy wasze maluchy też starają się zagrać w filmie Obcy i wyjść demonstracyjnie przez pępek? :) ja mam wrażenie, że niedługo mi skóry zabraknie żeby te akrobacje pomieścić ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez macie taka napięta skore na brzuchu ? Bo ja mam wrażenie jakby zaraz miała mi sie rozerwać ...a dodatkowo od wczoraj czuje takie jakby bolące "zakwasy" na brzuchu...zastanawiam sie czy to moze byc spowodowane dźwignięciem krzesła zbyt intensywnie....fakt krzesło drewniane i cholernie ciężkie...

16udskjo1bkad87p.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - no ja niejednokrotnie mam wrażenie, ze w moim brzuchu to obcy siedzi jak widzę co wyczynia ;)

Skyonearth86 - tak moja skora na brzuchu jest juz mega napięta i od paru dni swędzi ale też zauważyłam, że teraz mi brzuch bardzo szybko rośnie

Edit : Co do wczorajszego dnia to ja z kolei wczoraj całą swoją energię włożyłam w kłótnie z mężem ;) ale strasznie mi wczoraj działał na nerwy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:03

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    hehe teraz zacznie się festiwal przepowiadania "ooo chyba zaraz urodzisz bo..." no nie dajmy się zwariować, jasne między 38 a 42 tyg trzeba się nastawić na porod, ale wcześniej po co panikować? Jeśli macie jakieś dolegliwości, lekarz podejrzewa możliwość porodu przedwczesnego to się nastawiamy na poród wcześniej. Z tego co słyszę wokół mnie więcej znajomych miało problem żeby nie przenosić ciąży. A już straszenie ciężarnej że chyba zaraz urodzi są tak samo głupie jak dopytywanie "to co urodziłaś już"?

Holibka, u pierworódek to chyba 4 tyg od obniżenia dna macicy jest poród więc wypada ci idealnie 40tc :). Także słuchaj lekarza, a nie tam gadaniny innych specjalistów od ciąży ;)
    Dokladnie. Jak brzuch opadnie toz na drugi dzien sie nie rodzi. A termin to skonczone 37-42tc wiec to juz blisko:) i wszystko jest normą :) a jak dziecko jest glowka do dolu i sie uklada to brzuch idzie w dół:) on sie szykuje. Porod to nie schemat, sa zbieżności ale ile nas tylko historii, poczatkow i zakończeń. Jedno jest pewne musimy urodzic. A zlote rady wrozbitow tez radze schowac gleboko ;) nasza intuicja i instykt dadzz nam znac kiedy sie zacznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:15

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przez pępek nic nie wychodzi ;) za to prawym bokiem owszem :p

Holibka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami wrażenie jakby mnie ciągła za pępek :) ale faktycznie jak sie wypina to zazwyczaj w prawej stronie brzucha , chyba główką bo ułożona jest pupą do wyjścia :)

16udskjo1bkad87p.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja mam baby brain normalnie. Wszystkie myśli mi umykają. Ale może coś zostało w głowie, a więc:

1. Kupiłam przewijak na łóżeczko i zorientowałam się, że brakuje mi jakiegoś pordęcznego organizera na pieluchy, kosmetyki, waciki itp. Jaki macie na to patent? Szafki wolałabym uniknąć bo nie mam miejsca, raczej coś wiedzącego na łóżeczko.

2. Skąd u diaska kupić/dorwać buteleczkę z dyfuzorem do psiukania krocza tantum rosa? W rossmanie nie ma :(

3. Teściowie właśnie jadą do nas z obiadem :D

4. W jysku widziałam fajne plastikowe kapcie pod prysznic za 6 czy 7 zł :D

5. Skąd macie ciepłe czapusie dla bobasów? Ja mam na razie tylko te cienkie bawełniane.

6. Co sądzicie o termoforkach na kolkę? Ja się zakochałam w MR B z Lullalove, swoją drogą mają super akcesoria :)

7. U nas też ładnie i ciepło, ale jednak powiewy chłodne.

8. Mój obcy z brzucha właśnie przestawił mi iPada :p też czasem do niego gadam.

No i w tym momencie wiem że o czymś zapomniałam :(

age.png

age.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez akrobacje nie z tej ziemi. Wczoraj maz nie mogl sie nadziwic patrzac na moj brzuch. Moja mama i siostra stwierdzily ze ostatnio bardzo urosl mi brzuch. Ok, w koncu to juz 8 mc to kiedy ma rosnac jak nie teraz. Przyznam ze troche mnie to zaczyna irytowac. Ja jestem przykladem nieopadania brzucha: do konca 1 ciazy mialam wysoko mimo ze dziecko ladnie wstawilo sie w kanal rodny. Taki urok chyba, dla mnie wysokosc brzucha o niczym nie swiadczy. Ps. Holibka ja mam zwykla butelke z dziobkiem po wodzie niegazowanej, w tym bede rozrabiac tantum rosa i polewac krocze. Sprawdzilo sie za 1 razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:22

c55fflw18twvhf6h.png

Wysłany: 1 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie codziennie rozrywa od środka ;) zastanawiam się, ile jeszcze zniosę :D faktycznie, miesiąc = 30 dni, a 9 miesiąc ciąży = 35253636272 dni :D
    Ale nie spieszy się, nie nie. Mycie okien zostawiam na za 2 tygodnie :) wywalam 3.segregatory jeszcze, pakuję od nowa i....juhuuuu, graty z łazienki i luzik.

Mam mnóstwo pachnideł, częśc oddam przyjaciółce bo przy dziecku dłuższy czas będzie bezzapachowo...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 1 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Nie mam. Pewnie coś na komodzie będzie, a może jakiś kosz... to wyjdzie w praniu. Nie mam doświadczenia, więc żywioł a potem dostosowanie.

2. W perfumerii - takie małe na perfumki bywają.

3. Jak dobrze, że do mnie nikt nie jedzie :P

4. Tak. Takie byle jakie są spoko, tylko smierdza. Mam takie na basen i ja wyjazdy. Lepsze niż japonki, bo nie mają dziurek w ktorych gromadzi się woda z bakteriami ;]

5. Nie wiem czy w ogóle mam :D mam milion czapeczek w spadku, ale nie oglądałam specjalnie. Najwyżej gdziekolwiek dokupię.

6. Pewnie fajne :D ja mam jakieś dla dorosłych, dziecku najwyżej butelczynę z wodą szmatką owinę ;)

Podziwiam za spacery. Mnie brak sił, ale mąż dziś w domu to może do parku z nim dojdę :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Hej, a ja mam baby brain normalnie. Wszystkie myśli mi umykają. Ale może coś zostało w głowie, a więc:

1. Kupiłam przewijak na łóżeczko i zorientowałam się, że brakuje mi jakiegoś pordęcznego organizera na pieluchy, kosmetyki, waciki itp. Jaki macie na to patent? Szafki wolałabym uniknąć bo nie mam miejsca, raczej coś wiedzącego na łóżeczko.

2. Skąd u diaska kupić/dorwać buteleczkę z dyfuzorem do psiukania krocza tantum rosa? W rossmanie nie ma :(

3. Teściowie właśnie jadą do nas z obiadem :D

4. W jysku widziałam fajne plastikowe kapcie pod prysznic za 6 czy 7 zł :D

5. Skąd macie ciepłe czapusie dla bobasów? Ja mam na razie tylko te cienkie bawełniane.

6. Co sądzicie o termoforkach na kolkę? Ja się zakochałam w MR B z Lullalove, swoją drogą mają super akcesoria :)

7. U nas też ładnie i ciepło, ale jednak powiewy chłodne.

8. Mój obcy z brzucha właśnie przestawił mi iPada :p też czasem do niego gadam.

No i w tym momencie wiem że o czymś zapomniałam :(

ad 1 ikea ma takie zestawy pojemników które wiesza się na ramie przewijaka, albo materiałowe organizatory do łóżeczka, przewijaka, fajna oferta, zobacz na ich stronie internetowej
    ad 2 takie zestawy pustych butelek można dostać w sklepach typu Tkmaxx, ja też kupowałam w sephorze, więc szukaj poza rossmanem :)
    ad3 mąż mi kroi bagietkę i serek...tyle mogę o obiedzie powiedzieć :)
    ad 4 mam jakieś zwykłe z basenu jeszcze :)
    ad 5 kupiła w Okaidi obaid, super ultra mięciutka z zabezpieczeniem na uszy plus w komplecie rekawiczki, sama bym chciała taką mieć, wrzucę fotkę może jutro jak znajdę czas na odkopanie
    ad 6 kupię jak będzie kolka, jak nie będzie to nie kupuję, ewentualnie podziele się moim kocim termoforem
    ad 8 ;) witam w klubie

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka jeśli chodzi o ciepłe czapki to ja kupiłam w h&m jest cudna i malutka taka w sam raz na główkę noworodka;)a jak bedzie za duza to pod spod naloze cienka bawełnianą;)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Odp :)

Ja się z teściów cieszę i z obiadu :)

Jeeejuuu spanie mnie bierze okropnie

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dziś teście jadą ;) ale na kawę i ciacho.
    Aczkolwiek kiepski czas, bo głowa dalej łupie..

No i chyba będę musiała się pokusić o wizytę u dentysty.. coś mnie ćmi dolna piątka :/

Przybornik na pierdoły mam z materiału - wiązany do łóżeczka. Z kieszeniami. Akurat mieszczą się chusteczki, kremiki, pampers i mata do przewijania.
    Czapeczki zimowej nie mam, bo tak jak pisałam wcześniej - nie wiem z jakim obwodem głowy rodzą się dzieci :p Ale na szczęście w październiku jeszcze zimy raczej nie będzie, więc spokojnie zdążę kupić jak się młoda pojawi na świecie.

Klapki kupiłam na rynku. Ogólnie do szpitala biorę dwie pary, bo jedną pod prysznic a drugą do chodzenia tak po prostu.
    Termoforka nie kupuję. Gdyby faktycznie był potrzebny to mam jakiś swój ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ