Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
annggela a ja tak z innej beczki :p
Jaki masz przepis na masę cukrową? Jaki w kotle robiłaś tort? Myślałam nad czekoladowym biszkoptem i śmietanowym kremem. Ale musiałabym zrobić krem maślany, bo mi lukier zjedzie. Ewentualnie genasz czy jak to się pisze, ale wtedy z białej czekolady, bo z ciemnej będzie wyglądał dziwnie z białą masą... -
Ja zbliżam się do końca papierologii
ufff co za ulga!
Tymczasem obejrzałam zaproszenia ślubne z 10 lat. Trochę już się par porozwodziło
Iza, to Tobie chcialo się tak pić ostatnio? Bo mnolie suszy drugi dzieńale jak...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katarzyna87 wrote:Ale tu cicho dzisiaj!
Mam nadzieję, że wszystkie na raz nie rodzicie ;p?Katarzyna87 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja też leżę, brzuch daje popalić... odwiedziła mnie koleżanka i stwierdziła, że mam dość nisko już brzuch więc się nastawiam, że mogę być jedną z pierwszych rozpakowanych :p i te skurcze jeszcze...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Ja mam chyba nadal w tym samym miejscu
i dość mały, wczoraj koleżanka powiedziała że nie wygląda to na 9 miesiąc i że miała taki w 6
Ale coraz bardziej boli spojenie jak się przekręcam w łóżku.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katarzyna87 wrote:annggela a ja tak z innej beczki :p
Jaki masz przepis na masę cukrową? Jaki w kotle robiłaś tort? Myślałam nad czekoladowym biszkoptem i śmietanowym kremem. Ale musiałabym zrobić krem maślany, bo mi lukier zjedzie. Ewentualnie genasz czy jak to się pisze, ale wtedy z białej czekolady, bo z ciemnej będzie wyglądał dziwnie z białą masą...
Ja robiłam na urodziny męża "czekoladowy sen" z kuchni Lidla. Jak nie jestek fanką tortów, to ten był przepyszny. I ta lustrzana polewa....Katarzyna87 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
kameelka wrote:Angella super ze synek tak zareagował fajnie
twoje pierwsze dziecko też urodziło sie w podobnym tygodniu ciązy???
moj jeszcze siedzi a ile posiedzi sie okaze. Aby do 36tc jeszcze ok 2 tyg. Do terminu nie ma opcji
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
A mój się uparcie trzyma.. tylko raz jest bardziej wystający a raz bardziej podłużny :p i z reguły z rana jakiś czas boli.
Ciekawa jestem ile to jeszcze potrwa.
Wichrowe - wizyta u fryzjera to dobry pomysł. Byłam ostatnio i jestem bardzo zadowolona - mega relaksprawie zasnęłam na fotelu :p a i po wszystkim efekt super
-
wichrowe_wzgórza wrote:Ja robiłam na urodziny męża "czekoladowy sen" z kuchni Lidla. Jak nie jestek fanką tortów, to ten był przepyszny. I ta lustrzana polewa....
Ja ostatnio robiłam z lustrzaną dla męża, dla córki będzie z postaciami z bajki, polewa mirror nie przejdzie
Kiedyś oglądałam już ten przepis i zastanawiałam się czy ta czekoladowa masa nie będzie za twarda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 08:06
-
Mi wczoraj znowu zoladek dal popalic i wymiotowalam caly dzien, myslalam ze peknie mi przelyk
pewnie od tego bolu zoladka pobolewal tez brzuch, jednak mala byla bardzo aktywna wiec po prostu mialam gorszy dzien. na szczescie dzisiaj jest juz troszeczke lepiej. Mnie tez czeka dzis pieczenie, ale u mnie szarlotka na urodziny dla tesciowej, wlasnie zbieram sie do kuchni...
-
Annggela gratulacje!
Przyszlam ponarzekać na: bolące krocze, zatkany nos w nocy, katar rano, ból/ciagniecie w okolicy pępka,okropna zgage, mega puchnace stopy i dlonie, ogólny brak energii i ociezalosc slonia.
To ponarzekalam :
Teraz mogę się pochwalić, że mamy już prawie wszystko dla malucha, w domu lub zwamowione w drodze. Wiekszosc malych ubranek uprasowana, wszystkie kocyki itp poukładane, torba do szpitala prawie na finiszu. W środę mam lekarza, jestem bardzo ciekawa wagi dziecka, no i oczywiście nr 1 mojej ciekawości to czy synek urodzi się z ciemnymi wloskami :p my oboje mamy ciemne, do tego zgagowy zabobon - mogę się chyba spodziewać malucha w warkoczu
Miłej niedzieli!Syn
-
Ja nie rodzę jeszcze, byłam na koncercie kabowerdyjskiej pieśniarki Lury, ależ było odjazdowo! Jeśli słuchacie siesty w Trójce to wiecie o kogo chodzi
Mały się wyszalał na wolnych kawałkach i spał na super rozbujanych. Nie wiem czy mu podeszła muzyka, ale to zdecydowanie super klimaty do wybujania malucha
https://www.youtube.com/watch?v=31eeFAM6wu8
Miałam 2 skurcze w trakcie koncertu, ale to chyba w końcu jakieś przepowiadające, niech tam sobie cokolwiek u mnie ćwiczy
Wczoraj w ogóle był aktywny dzień, byliśmy na śniadaniu w Hali Gwardii (Warszawiankom polecam, super miejsce), potem w sklepie muzycznym prawie kupiliśmy akustyczne pianino (tzn rozsądek wygrał i wyszliśmy ze słuchawkami), załatwiliśmy maxi cosi, potem jeszcze spacer, obiad w domu, wyprasowaliśmy 4 pieluchy i ruszyliśmy na koncertDzisiaj jeden z ostatnich dni super pogody więc idziemy karmić wiewiorczaki do Łazienek.....normalnie mnie nosi.
Do fryzjera też się muszę zapisać, właśnie sobie przypomniałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 09:58
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Zgaga od włosów dziecka to największa ściema:) jak włosy mają kilać żołądek szczególnie, że oddziela je macica, a sama głowa jest już zazwyczaj bliżej odbytu niż żołądka
No, dlatego wlasnie pisze że zabobonnigdy w zycii nie miałam zgagi A teraz niemal non stop, nawet w nocy mnie budzi
Syn
-
Mi się wczoraj cofnęłło lekko z żołądka i miałam takie dziwne uczucie w przełyku - ni to zimno, ni gorąco i miałam wrażenie że kopytka z obiadu mam gdzieś na wysokości obojczyków. Czy to zgaga?
Ja wczoraj też większość dnia przeleżałam, a mimo to wieczorem i tak czułam się niezbyt. No cóż, wchodzę za 2 dni w 9 miesiąc, ponoć najgorszy, więc można się było spodziewać.
Mi też kilka osób powiedziało, że brzuch mi opadł i żebym się szykowała na rozpakowanie w 38tc. Zobaczymy, ale mam nadzieję że mały poczeka jeszcze troszkę na szafę. Za radą Ageli zamierzam na finiszu odpoczywać i leżakować, nie spieszy mi się do wcześniejszego porodu, chociaż wolałabym urodzić w październiku niż w listopadzie, jakiś przyjemniejszy mi się wydaje po prostu np. na urodziny, ale mogę sobie wymyślać a Olek i tak zrobi co zechce
Wrócę do tematu kopytek - pierwsze jak robiłam wyszły idealne, a każde kolejne mnie umęczą bo ciasto lepkie albo coś się rozłazi. Macie jakiś idealny przepis?
-
hehe teraz zacznie się festiwal przepowiadania "ooo chyba zaraz urodzisz bo..." no nie dajmy się zwariować, jasne między 38 a 42 tyg trzeba się nastawić na porod, ale wcześniej po co panikować? Jeśli macie jakieś dolegliwości, lekarz podejrzewa możliwość porodu przedwczesnego to się nastawiamy na poród wcześniej. Z tego co słyszę wokół mnie więcej znajomych miało problem żeby nie przenosić ciąży. A już straszenie ciężarnej że chyba zaraz urodzi są tak samo głupie jak dopytywanie "to co urodziłaś już"?
Holibka, u pierworódek to chyba 4 tyg od obniżenia dna macicy jest poród więc wypada ci idealnie 40tc. Także słuchaj lekarza, a nie tam gadaniny innych specjalistów od ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 09:59
Holibka lubi tę wiadomość