X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli mnie pamięć nie myli to annggela wspominała cos że prawdopodobnie urodzi wcześniej...chyba że to nie ona tak pisała. W kazdym razie super by było gdyby każda z nas miała taki ekspresowy i lekki poród :) Ale też nie ma co się oszukiwać, pewnie inaczej rodzi sie maleństwo 2400g a inaczej takie dobijające 4kg.

Moja bratowa pierwsze dziecko rodziła 2700g i poród zalicza do takiego "spoko", natomiast drugie ważyło już 3770g i tydzień po porodzie nadal ledwo chodzi i siada, a sam poród mówiła że masakra. Brrr.

Dziewczyny po CC, macie jakieś wskazówki do dbania o Blizne po operacji? Kurde, całkiem jestem ciemna w temacie...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice wzięli starego pieska z azylu, więc to już pies ze swoimi przyzwyczajeniami. Nie przeskoczysz.

Zuza powiedz, że Twój lekarz ma urlop i chciałaś tylko skonsultować wyniki ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Ja leżę bo muszę a chętnie bym coś jeszcze porobiła ale tak to zazwyczaj jest, że chcemy tego czego akurat nie możemy ;)

Wybieram się do innego ginekologa w poniedziałek bo ostatnia wizyta u mojego nie była dla mnie zadowalająca. Moja mama twierdzi, że może mi odmówić wizyty bo lekarze nie chcą sobie dołków kopać i może mnie odesłać do prowadzącego i teraz nie wiem co mu powiedzieć bo pewnie zapyta dlaczego przyszłam do niego a nie do prowadzącego.

Myślę, że jeśli idziesz prywatniw to Cie nie odesle. Ja w pierwszej ciąży 3 razy zmieniałam lekarza prowadzącego, ostatni raz tuż przed końcówce (przez rażącą niekompetencje poprzedniego lekarza).

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis koleżanka w szpitalu dostała jakiś ekstra plaster. Nie wiem o co chodzi, ale miała go parę dni przyklejony i prawie w ogóle blizny nie ma. Warto poczytać.
    Jak 11.10 okaże się, że Synek nie jest odwrócony, to też zacznę szukać...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Leżę, jem czekoladę, mam doła, znów spuchlam, mdłości, migrena i przeziębienie. Zaslonilam wszystkie okna i schowalam się pod koc na kanapie :(

Czuję się dokładne tak samo! Z tym że, ja właśnie wyszłam z łóżka i udaję się do sklepu po czasoumilacze... A jak nie będzie czekoladek na które właśnie mam ochote to nie wiem co zrobie... :(

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, piękne zdjęcia :)
    Aasienka, trzymam kciuku żeby dziecko jeszcze trochę posiedziała.
    Angela, gratuluje. I dużo zdrówka dla Was :)
    A ja się zaraz zbieram, najpierw jadę do ccc może jakieś buty cieplejsze sobie kupię. A później na weekend to todzicow. Pogoda u nas dalej ładna. Wczoraj tez udało się wykorzystać i spacer nad morzem zaliczyłam. S później pyszna rybka bad morzem.

annggela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa! Ale super! Gratulacje!! Dużo zdrowia dla Kornelka i dla Ciebie i obyśmy miały same takie porody :)
    Niesamowite, że już troje dzieciaczków naszych po tej stronie brzuchow!! <3

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, łał! Gratuluje tempa i chłopaka.
    I teraz to mam pełno w gaciach, widzę z suwaka że js tylko dzień młodsza :O
    Jezu... :D

Psów nie znoszę, brzydzę się i boję. Śmierdzà mi. Jest kilka, dla którch robię wyjątek. Zdecydowanie jestem kociarą. Ale też pedantką, więc zwierz w łożku...nie.

Leżałabym, owszem. Ciężko się łazi, jak wychodzę to moment i parcie na pęcherz, robi mi się słabo... pojechanie na krew i do lekarza to będzie niezła wycieczka ;]

Ale dziś mąż tak cicho spał :D i spałam długoo,10 godzin z jakimiś przerwami na sikanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 12:05

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje!!!! :) wszystkiego co najlepsze dla was!!!!! :)

Ja też dziś jestem łóżkowa. Rano ogarnęłam pranie I prasowanie i spuchły mi stopy więc zaległam ;) mężu właśnie podał mi kawę i ciacho, pod ręką iPad z serialem, a w nogach oczywiście pies :P kołdra w pralce pierze się z żyga. chciałabym tę mordziochę wyrzucić z łóżka, podejmę peóby po weekendzie.

Śpiworki - mam jeden 62/68 zimowy na polarku. Jeszcze coś jesiennego by się przydało no i będzie taki jak ma Invis prawdopodobnie - do fotelika.

Heh śmieszne jest to jak ludzie dzielą się na psiarzy i kociarzy :D ja psiara jestem ale koty też uwielbiam :D ale czyjeś ;) i boję się takich dzikusków trochę.

Invis nasz psiako też zna kliker i bardzo szybko go ogarnął, potwierdzam że to świetna metoda szkoleniowa.

age.png

age.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wow Annggela gratulacje i szybkiego powrotu do domu:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny, to już trzecie wątkowe dzieciątko bo przecież Czarnulka rozpoczęła rozpakowywanie :)

Czy Wy też macie tak, że najchętniej byście tylko leżały te ostatnie tygodnie? :P
    Zdecydowanie tak. Chociaz tu w zpitslu lazic sie chce bo nudy. Ale e domu od jakiegos 1.5tyg duuuzo lezalam.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)

Wysłany: 30 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmobilizowana Kornelem wzięłam się za papiery i mam dziś zamiar skończyć! :) trzymajcie kciuki. Wtedy jutro łazienka i zostanie tylko sprzatanko ogólne i mycie okien na zimę :)))

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Myślę, że jeśli idziesz prywatniw to Cie nie odesle. Ja w pierwszej ciąży 3 razy zmieniałam lekarza prowadzącego, ostatni raz tuż przed końcówce (przez rażącą niekompetencje poprzedniego lekarza).

Tak chcę iść prywatnie i nawet zastanawiam się nad przeniesieniem na stałe do innego. Ostatnio na wizycie moja pani doktor nie odpowiedziała mi praktycznie na żadne pytanie bo wszystko o co pytalam to tylko mówiła, że skoro dostałam sterydy na płuca to już mogę rodzić... Leków na receptę dostałam tak, że na tydzień mi braknie a w pewnym momencie jak do niej mówiłam i jeszcze siedziałam przy jej biurku to ona sobie wstała i poszła po kolejną pacjentkę... Nawet usg nie miałam a miałam miec wszystko sprawdzone bo tak miałam wpisane w zaleceniach ze szpitala, które ona dostała... Strasznie mnie to wszystko wkurzyło.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj... czyżbym wykrakała "rozpakowywanie" ? :) hihi...

Aasienkaa - trzymajcie się jeszcze razem, października jeszcze nie rozpoczęłyśmy ;)

co do anemii - ja jestem typem, że nie będąc w ciąży jestem zawsze na granicy norm, w ciąży baaardzo pilnuję diety (niestety lekami też jestem wspomagana) i jakoś ciut pod kreską się utrzymuję, ale ostatnio spróbowałam soku z pokrzywy!
    Tak to piłam świeże z buraków i wołowinka itd itp + leki, co w rezultacie wychodziło przez cały okres ciąży hemoglobina na poziomie 10,4-10,6
    a po soku z pokrzyw (piłam niecałe dwa tygodnie jak poszłam na pobranie) i skoczyło z 10,4 na 11! mój rekord ciążowy ;) kiedy ponoć w tym okresie najbardziej mogą nam polecieć wyniki

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo NW mnie też by się coś takiego przydało! Gdzie kupiłaś sok z pokrzywy?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobinę też mam ciągle leciutko pod kreską, no ale na wegetariańskich źródłach to zwykle tak bywa.
    Kurczę, jak się wyleżę po wycieczce do biedry to mam zamiar upiec pasztet z selera i ciasteczka francuskie z pieczarkami. Mmmm! A miałam się nie obżerać!

Wysłany: 30 września 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr męczy mnie cały czas jakaś kolka z prawej, bo mloda po prawej i pewnie ciśnie cholera mała w jelita. AŁA.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 30 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny po CC, macie jakieś wskazówki do dbania o Blizne po operacji? Kurde, całkiem jestem ciemna w temacie...

Invis jeśli z blizna nic się nie dzieje to nic z nią nie trzeba robić.slyszalam że bio oil można smarować żeby zrobiła się jaśniejsza ale ona z biegiem czasu sama z siebie jasnieje więc ja nie smarowalam:)

Invis lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png

Wysłany: 30 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzić w przygięciu, mimo że się chce.. bo się źle zrośnie. To jest serio ważne.

Invis lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od zawsze miałam psy i wszystkie miały zawsze wstęp na kanapę i łóżko :p obecnie mam amstaffa i jak się walnie na łóżko to zajmuje praktycznie połowę :p

moremi lubi tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ