Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale jeśli mnie pamięć nie myli to annggela wspominała cos że prawdopodobnie urodzi wcześniej...chyba że to nie ona tak pisała. W kazdym razie super by było gdyby każda z nas miała taki ekspresowy i lekki poród
Ale też nie ma co się oszukiwać, pewnie inaczej rodzi sie maleństwo 2400g a inaczej takie dobijające 4kg.
Moja bratowa pierwsze dziecko rodziła 2700g i poród zalicza do takiego "spoko", natomiast drugie ważyło już 3770g i tydzień po porodzie nadal ledwo chodzi i siada, a sam poród mówiła że masakra. Brrr.
Dziewczyny po CC, macie jakieś wskazówki do dbania o Blizne po operacji? Kurde, całkiem jestem ciemna w temacie...
-
Zuza2323 wrote:Ja leżę bo muszę a chętnie bym coś jeszcze porobiła ale tak to zazwyczaj jest, że chcemy tego czego akurat nie możemy
Wybieram się do innego ginekologa w poniedziałek bo ostatnia wizyta u mojego nie była dla mnie zadowalająca. Moja mama twierdzi, że może mi odmówić wizyty bo lekarze nie chcą sobie dołków kopać i może mnie odesłać do prowadzącego i teraz nie wiem co mu powiedzieć bo pewnie zapyta dlaczego przyszłam do niego a nie do prowadzącego.
Myślę, że jeśli idziesz prywatniw to Cie nie odesle. Ja w pierwszej ciąży 3 razy zmieniałam lekarza prowadzącego, ostatni raz tuż przed końcówce (przez rażącą niekompetencje poprzedniego lekarza).
-
Kaczuszka86 wrote:Leżę, jem czekoladę, mam doła, znów spuchlam, mdłości, migrena i przeziębienie. Zaslonilam wszystkie okna i schowalam się pod koc na kanapie
Czuję się dokładne tak samo! Z tym że, ja właśnie wyszłam z łóżka i udaję się do sklepu po czasoumilacze... A jak nie będzie czekoladek na które właśnie mam ochote to nie wiem co zrobie... -
Invis, piękne zdjęcia
Aasienka, trzymam kciuku żeby dziecko jeszcze trochę posiedziała.
Angela, gratuluje. I dużo zdrówka dla Was
A ja się zaraz zbieram, najpierw jadę do ccc może jakieś buty cieplejsze sobie kupię. A później na weekend to todzicow. Pogoda u nas dalej ładna. Wczoraj tez udało się wykorzystać i spacer nad morzem zaliczyłam. S później pyszna rybka bad morzem.annggela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Annggela, łał! Gratuluje tempa i chłopaka.
I teraz to mam pełno w gaciach, widzę z suwaka że js tylko dzień młodsza
Jezu...
Psów nie znoszę, brzydzę się i boję. Śmierdzà mi. Jest kilka, dla którch robię wyjątek. Zdecydowanie jestem kociarą. Ale też pedantką, więc zwierz w łożku...nie.
Leżałabym, owszem. Ciężko się łazi, jak wychodzę to moment i parcie na pęcherz, robi mi się słabo... pojechanie na krew i do lekarza to będzie niezła wycieczka ;]
Ale dziś mąż tak cicho spałi spałam długoo,10 godzin z jakimiś przerwami na sikanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 12:05
annggela lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Angela gratulacje!!!!
wszystkiego co najlepsze dla was!!!!!
Ja też dziś jestem łóżkowa. Rano ogarnęłam pranie I prasowanie i spuchły mi stopy więc zaległammężu właśnie podał mi kawę i ciacho, pod ręką iPad z serialem, a w nogach oczywiście pies
kołdra w pralce pierze się z żyga. chciałabym tę mordziochę wyrzucić z łóżka, podejmę peóby po weekendzie.
Śpiworki - mam jeden 62/68 zimowy na polarku. Jeszcze coś jesiennego by się przydało no i będzie taki jak ma Invis prawdopodobnie - do fotelika.
Heh śmieszne jest to jak ludzie dzielą się na psiarzy i kociarzyja psiara jestem ale koty też uwielbiam
ale czyjeś
i boję się takich dzikusków trochę.
Invis nasz psiako też zna kliker i bardzo szybko go ogarnął, potwierdzam że to świetna metoda szkoleniowa.annggela lubi tę wiadomość
-
Invis wrote:Dziewczyny, to już trzecie wątkowe dzieciątko bo przecież Czarnulka rozpoczęła rozpakowywanie
Czy Wy też macie tak, że najchętniej byście tylko leżały te ostatnie tygodnie?córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Invis wrote:Myślę, że jeśli idziesz prywatniw to Cie nie odesle. Ja w pierwszej ciąży 3 razy zmieniałam lekarza prowadzącego, ostatni raz tuż przed końcówce (przez rażącą niekompetencje poprzedniego lekarza).
Tak chcę iść prywatnie i nawet zastanawiam się nad przeniesieniem na stałe do innego. Ostatnio na wizycie moja pani doktor nie odpowiedziała mi praktycznie na żadne pytanie bo wszystko o co pytalam to tylko mówiła, że skoro dostałam sterydy na płuca to już mogę rodzić... Leków na receptę dostałam tak, że na tydzień mi braknie a w pewnym momencie jak do niej mówiłam i jeszcze siedziałam przy jej biurku to ona sobie wstała i poszła po kolejną pacjentkę... Nawet usg nie miałam a miałam miec wszystko sprawdzone bo tak miałam wpisane w zaleceniach ze szpitala, które ona dostała... Strasznie mnie to wszystko wkurzyło. -
oj... czyżbym wykrakała "rozpakowywanie" ?
hihi...
Aasienkaa - trzymajcie się jeszcze razem, października jeszcze nie rozpoczęłyśmy
co do anemii - ja jestem typem, że nie będąc w ciąży jestem zawsze na granicy norm, w ciąży baaardzo pilnuję diety (niestety lekami też jestem wspomagana) i jakoś ciut pod kreską się utrzymuję, ale ostatnio spróbowałam soku z pokrzywy!
Tak to piłam świeże z buraków i wołowinka itd itp + leki, co w rezultacie wychodziło przez cały okres ciąży hemoglobina na poziomie 10,4-10,6
a po soku z pokrzyw (piłam niecałe dwa tygodnie jak poszłam na pobranie) i skoczyło z 10,4 na 11! mój rekord ciążowykiedy ponoć w tym okresie najbardziej mogą nam polecieć wyniki
-
nick nieaktualnyHemoglobinę też mam ciągle leciutko pod kreską, no ale na wegetariańskich źródłach to zwykle tak bywa.
Kurczę, jak się wyleżę po wycieczce do biedry to mam zamiar upiec pasztet z selera i ciasteczka francuskie z pieczarkami. Mmmm! A miałam się nie obżerać! -
Invis wrote:Dziewczyny po CC, macie jakieś wskazówki do dbania o Blizne po operacji? Kurde, całkiem jestem ciemna w temacie...
Invis jeśli z blizna nic się nie dzieje to nic z nią nie trzeba robić.slyszalam że bio oil można smarować żeby zrobiła się jaśniejsza ale ona z biegiem czasu sama z siebie jasnieje więc ja nie smarowalam:)Invis lubi tę wiadomość
-
A ja od zawsze miałam psy i wszystkie miały zawsze wstęp na kanapę i łóżko :p obecnie mam amstaffa i jak się walnie na łóżko to zajmuje praktycznie połowę :p
moremi lubi tę wiadomość
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw