Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli mnie pamięć nie myli to annggela wspominała cos że prawdopodobnie urodzi wcześniej...chyba że to nie ona tak pisała. W kazdym razie super by było gdyby każda z nas miała taki ekspresowy i lekki poród :) Ale też nie ma co się oszukiwać, pewnie inaczej rodzi sie maleństwo 2400g a inaczej takie dobijające 4kg.

Moja bratowa pierwsze dziecko rodziła 2700g i poród zalicza do takiego "spoko", natomiast drugie ważyło już 3770g i tydzień po porodzie nadal ledwo chodzi i siada, a sam poród mówiła że masakra. Brrr.

Dziewczyny po CC, macie jakieś wskazówki do dbania o Blizne po operacji? Kurde, całkiem jestem ciemna w temacie...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice wzięli starego pieska z azylu, więc to już pies ze swoimi przyzwyczajeniami. Nie przeskoczysz.

Zuza powiedz, że Twój lekarz ma urlop i chciałaś tylko skonsultować wyniki ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Ja leżę bo muszę a chętnie bym coś jeszcze porobiła ale tak to zazwyczaj jest, że chcemy tego czego akurat nie możemy ;)

Wybieram się do innego ginekologa w poniedziałek bo ostatnia wizyta u mojego nie była dla mnie zadowalająca. Moja mama twierdzi, że może mi odmówić wizyty bo lekarze nie chcą sobie dołków kopać i może mnie odesłać do prowadzącego i teraz nie wiem co mu powiedzieć bo pewnie zapyta dlaczego przyszłam do niego a nie do prowadzącego.

Myślę, że jeśli idziesz prywatniw to Cie nie odesle. Ja w pierwszej ciąży 3 razy zmieniałam lekarza prowadzącego, ostatni raz tuż przed końcówce (przez rażącą niekompetencje poprzedniego lekarza).

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis koleżanka w szpitalu dostała jakiś ekstra plaster. Nie wiem o co chodzi, ale miała go parę dni przyklejony i prawie w ogóle blizny nie ma. Warto poczytać.
    Jak 11.10 okaże się, że Synek nie jest odwrócony, to też zacznę szukać...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Leżę, jem czekoladę, mam doła, znów spuchlam, mdłości, migrena i przeziębienie. Zaslonilam wszystkie okna i schowalam się pod koc na kanapie :(

Czuję się dokładne tak samo! Z tym że, ja właśnie wyszłam z łóżka i udaję się do sklepu po czasoumilacze... A jak nie będzie czekoladek na które właśnie mam ochote to nie wiem co zrobie... :(

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, piękne zdjęcia :)
    Aasienka, trzymam kciuku żeby dziecko jeszcze trochę posiedziała.
    Angela, gratuluje. I dużo zdrówka dla Was :)
    A ja się zaraz zbieram, najpierw jadę do ccc może jakieś buty cieplejsze sobie kupię. A później na weekend to todzicow. Pogoda u nas dalej ładna. Wczoraj tez udało się wykorzystać i spacer nad morzem zaliczyłam. S później pyszna rybka bad morzem.

annggela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa! Ale super! Gratulacje!! Dużo zdrowia dla Kornelka i dla Ciebie i obyśmy miały same takie porody :)
    Niesamowite, że już troje dzieciaczków naszych po tej stronie brzuchow!! <3

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, łał! Gratuluje tempa i chłopaka.
    I teraz to mam pełno w gaciach, widzę z suwaka że js tylko dzień młodsza :O
    Jezu... :D

Psów nie znoszę, brzydzę się i boję. Śmierdzà mi. Jest kilka, dla którch robię wyjątek. Zdecydowanie jestem kociarą. Ale też pedantką, więc zwierz w łożku...nie.

Leżałabym, owszem. Ciężko się łazi, jak wychodzę to moment i parcie na pęcherz, robi mi się słabo... pojechanie na krew i do lekarza to będzie niezła wycieczka ;]

Ale dziś mąż tak cicho spał :D i spałam długoo,10 godzin z jakimiś przerwami na sikanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 12:05

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje!!!! :) wszystkiego co najlepsze dla was!!!!! :)

Ja też dziś jestem łóżkowa. Rano ogarnęłam pranie I prasowanie i spuchły mi stopy więc zaległam ;) mężu właśnie podał mi kawę i ciacho, pod ręką iPad z serialem, a w nogach oczywiście pies :P kołdra w pralce pierze się z żyga. chciałabym tę mordziochę wyrzucić z łóżka, podejmę peóby po weekendzie.

Śpiworki - mam jeden 62/68 zimowy na polarku. Jeszcze coś jesiennego by się przydało no i będzie taki jak ma Invis prawdopodobnie - do fotelika.

Heh śmieszne jest to jak ludzie dzielą się na psiarzy i kociarzy :D ja psiara jestem ale koty też uwielbiam :D ale czyjeś ;) i boję się takich dzikusków trochę.

Invis nasz psiako też zna kliker i bardzo szybko go ogarnął, potwierdzam że to świetna metoda szkoleniowa.

age.png

age.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wow Annggela gratulacje i szybkiego powrotu do domu:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny, to już trzecie wątkowe dzieciątko bo przecież Czarnulka rozpoczęła rozpakowywanie :)

Czy Wy też macie tak, że najchętniej byście tylko leżały te ostatnie tygodnie? :P
    Zdecydowanie tak. Chociaz tu w zpitslu lazic sie chce bo nudy. Ale e domu od jakiegos 1.5tyg duuuzo lezalam.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)

Wysłany: 30 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmobilizowana Kornelem wzięłam się za papiery i mam dziś zamiar skończyć! :) trzymajcie kciuki. Wtedy jutro łazienka i zostanie tylko sprzatanko ogólne i mycie okien na zimę :)))

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Myślę, że jeśli idziesz prywatniw to Cie nie odesle. Ja w pierwszej ciąży 3 razy zmieniałam lekarza prowadzącego, ostatni raz tuż przed końcówce (przez rażącą niekompetencje poprzedniego lekarza).

Tak chcę iść prywatnie i nawet zastanawiam się nad przeniesieniem na stałe do innego. Ostatnio na wizycie moja pani doktor nie odpowiedziała mi praktycznie na żadne pytanie bo wszystko o co pytalam to tylko mówiła, że skoro dostałam sterydy na płuca to już mogę rodzić... Leków na receptę dostałam tak, że na tydzień mi braknie a w pewnym momencie jak do niej mówiłam i jeszcze siedziałam przy jej biurku to ona sobie wstała i poszła po kolejną pacjentkę... Nawet usg nie miałam a miałam miec wszystko sprawdzone bo tak miałam wpisane w zaleceniach ze szpitala, które ona dostała... Strasznie mnie to wszystko wkurzyło.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj... czyżbym wykrakała "rozpakowywanie" ? :) hihi...

Aasienkaa - trzymajcie się jeszcze razem, października jeszcze nie rozpoczęłyśmy ;)

co do anemii - ja jestem typem, że nie będąc w ciąży jestem zawsze na granicy norm, w ciąży baaardzo pilnuję diety (niestety lekami też jestem wspomagana) i jakoś ciut pod kreską się utrzymuję, ale ostatnio spróbowałam soku z pokrzywy!
    Tak to piłam świeże z buraków i wołowinka itd itp + leki, co w rezultacie wychodziło przez cały okres ciąży hemoglobina na poziomie 10,4-10,6
    a po soku z pokrzyw (piłam niecałe dwa tygodnie jak poszłam na pobranie) i skoczyło z 10,4 na 11! mój rekord ciążowy ;) kiedy ponoć w tym okresie najbardziej mogą nam polecieć wyniki

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo NW mnie też by się coś takiego przydało! Gdzie kupiłaś sok z pokrzywy?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobinę też mam ciągle leciutko pod kreską, no ale na wegetariańskich źródłach to zwykle tak bywa.
    Kurczę, jak się wyleżę po wycieczce do biedry to mam zamiar upiec pasztet z selera i ciasteczka francuskie z pieczarkami. Mmmm! A miałam się nie obżerać!

Wysłany: 30 września 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr męczy mnie cały czas jakaś kolka z prawej, bo mloda po prawej i pewnie ciśnie cholera mała w jelita. AŁA.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 30 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny po CC, macie jakieś wskazówki do dbania o Blizne po operacji? Kurde, całkiem jestem ciemna w temacie...

Invis jeśli z blizna nic się nie dzieje to nic z nią nie trzeba robić.slyszalam że bio oil można smarować żeby zrobiła się jaśniejsza ale ona z biegiem czasu sama z siebie jasnieje więc ja nie smarowalam:)

Invis lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png

Wysłany: 30 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzić w przygięciu, mimo że się chce.. bo się źle zrośnie. To jest serio ważne.

Invis lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od zawsze miałam psy i wszystkie miały zawsze wstęp na kanapę i łóżko :p obecnie mam amstaffa i jak się walnie na łóżko to zajmuje praktycznie połowę :p

moremi lubi tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ