X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatruć to nie miałam się czym. U mnie takie historie powodował nawet okres, stres, więc to raczej tych skurczy może być efekt.
    Na razie się wykąpałam, ogoliłam, umyłam włosy... tak się wystraszyłam, że wezmę torbę i się spakuję - chociaż to co mam...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty jeszcze nie spakowana? :O :D

Ej, a te duże podkłady na łóżko przydadzą się już na porodówce czy dopiero po porodzie?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    To Ty jeszcze nie spakowana? :O :D

Ej, a te duże podkłady na łóżko przydadzą się już na porodówce czy dopiero po porodzie?

U nas w szpitalu mogą się przydać np na piłkę.

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe trzymaj się!

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 1 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam :D no niespakowana, ciągle myślę że mam czas :P
    Trochę mi lepiej. Ale już nie wiem czy mnie boli czy nie, czy ciśnie czy może to takie "zakwasy". Przynajmniej jestem czysta i pachnąca :P załaduję zaraz parę gratów zgodnie z listą i będę spokojniejsza. Może :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę :) Wyjechałam na weekend, wracam, a tu się nam Annggela rozpakowała :) Gratulacje!!

Ja tak z innej beczki. Gdyby któraś z Was chciała kupić monitor oddechu babysense (btw. teraz wyszedł nowy model), to na ich facebooku jest napisane, że dorzucają do zamówienia jakąś przytulankę za 69 zł :>
    A gdyby któraś miała w planach kupić nianię, to VTECH ma obecnie promocję i są wszystkie nianie taniej. Znalazłam na necie jeszcze kod rabatowy, który daje dodatkowe 17% zniżki (rafal17%). Na stronie videoniania też są przeceny (nianie firmy Luvion). No i to by było na tyle :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Z dwojga złego chyba lepiej urodzić ;)
    A na serio, to jeśli nie przechodzi to pojechałabym na IP.

Mnie za to na koniec ciąży czeka wizyta u dentysty, bo ząb dokucza coraz bardziej..
    A byłam przed ciążą na kontroli i wszystko było ok..
    Kaczorka, mnie tak samo... leczyłam zeby w 2 trymestrze, ale przez ten pobyt w szpitalu i nakaz leżenia 1 ząb został niewyleczony, teraz obok niego pękło mi dziąsło i krwawi, boje sie ze mi sie jakaś infekcja wda. Z dwojga złego chyba wole sie wybrać, moze nic sie nie stanie jak posiedzę na fotelu godzinkę, a taka infekcja moze narobić wiecej szkody niż pożytku... jutro rano dzwonię sie umowic...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png

Wysłany: 1 października 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowana :D brakuje mi paru pierdół, typu woda czy coś, ale to się "dopchnie" przy okazji :D
    Nawet ubranie dla męża zapakowane :P

Dalej mnie ciśnie ale póki co jakoś mniej...

Holibka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Spakowana :D brakuje mi paru pierdół, typu woda czy coś, ale to się "dopchnie" przy okazji :D
    Nawet ubranie dla męża zapakowane :P

Dalej mnie ciśnie ale póki co jakoś mniej...
    Wichrowe wspolczuje ... trzymam kciuki, zeby to jednak okazały sie przepowiadające i zeby puściło!

Xaxa lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odbyłam pierwszą wizytę na izbie przyjęć z podejrzeniem sączenia się wód płodowych.

Kilka razy w ciągu dnia miałam takie bezbarwne upławy, że aż mi bielizna przemokła. Pomimo że ciagle jestem na luteinie i wszelkie wycieki mam białe od luteiny, to te były wodniste, bezbarwne i bezzapachowe.

Zadzwoniłam do mojej ginekologi kazała mi jechać na IP. Miałam badanie szyjki, test na pH pochwy (tak się mierzy, czy są w niej jakieś resztki wód czy nie) i usg. Wszystko wyszło w normie, mam się zgłosić, jeśli upławy się nasilą lub standardowo - jeśli wystąpi krwawienie lub "zmniejszone" ruchy dziecka.

Powiem Wam, że dzień przed tą przygodą skończyłam pakować torbę i tyle przynajmniej miałam komfortu, że jakby co, to już jestem przygotowana ;)

I tak teraz oczywiście stresuję się bardziej, już bym chciała ten 37 tydzień.... kupiłam też wkładki sprawdzające, czy w wydzielinie są wody płodowe. Sączenie się wód nie oznacza, że dziecko zaraz wyleci czy tych wód mu szybko zabraknie, ale to jednak uszkodzenie/przebicie pęcherza płodowego, co oznacza, że mój wierny towarzysz, paciorkowiec, miałby już otwarta drogę do dziecka i o to chyba boję się najbardziej :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać Wichrowe jak tam. Oby nic się nie działo, spokojnej nocy!

Zuza, czyli to nie wody? Trzymam kciuki aby cokolwiek to było, przestało się sączyć.

Ja z dziwnych objawów mam... nasiloną ochotę na seks, niesamowicie zwiększone libido. Przy tym seks wydaje mi się teraz lepszy doznaniowo niż kiedykolwiek :D Poza tym wszystko w normie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 23:03

wichrowe_wzgórza, Holibka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 1 października 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Wichrowe wspolczuje ... trzymam kciuki, zeby to jednak okazały sie przepowiadające i zeby puściło!
    Dzięki :) myślę, że to są "ostro przepowiadające" :D najlepsze jest to, że nie panikuję z powodu potencjalnego porodu - chociaż wiadomo, że wolę donosić do tego 37, czyli 14 dni jeszcze, ale że mieszkanie nie gotowe ;) chcę wyjść na poród wiedząc, że mam czysto, odkurzone, pościel zmieniona i takie tam. A nie z bałaganem w sypialni i pełną zmywarą ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 1 października 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, ja noszę wkładki normalne i czasem się boję, że przez to nie zauważę, że coś podciekam :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A ja odbyłam pierwszą wizytę na izbie przyjęć z podejrzeniem sączenia się wód płodowych.

Kilka razy w ciągu dnia miałam takie bezbarwne upławy, że aż mi bielizna przemokła. Pomimo że ciagle jestem na luteinie i wszelkie wycieki mam białe od luteiny, to te były wodniste, bezbarwne i bezzapachowe.

Zadzwoniłam do mojej ginekologi kazała mi jechać na IP. Miałam badanie szyjki, test na pH pochwy (tak się mierzy, czy są w niej jakieś resztki wód czy nie) i usg. Wszystko wyszło w normie, mam się zgłosić, jeśli upławy się nasilą lub standardowo - jeśli wystąpi krwawienie lub "zmniejszone" ruchy dziecka.

Powiem Wam, że dzień przed tą przygodą skończyłam pakować torbę i tyle przynajmniej miałam komfortu, że jakby co, to już jestem przygotowana ;)

I tak teraz oczywiście stresuję się bardziej, już bym chciała ten 37 tydzień.... kupiłam też wkładki sprawdzające, czy w wydzielinie są wody płodowe. Sączenie się wód nie oznacza, że dziecko zaraz wyleci czy tych wód mu szybko zabraknie, ale to jednak uszkodzenie/przebicie pęcherza płodowego, co oznacza, że mój wierny towarzysz, paciorkowiec, miałby już otwarta drogę do dziecka i o to chyba boję się najbardziej :(
    Zuza mam tak samo - tez mam pacjorkowca i tez sie stresuje wyciekiem wód. Juz jakis czas temu kupiłam takie testy do mierzenia pH pochwy i jak mam wątpliwości co do wydzieliny to sprawdzam (przy pessarze jej jest duuuzo i jest własnie taka wodnista). Zawsze wychodzi pH w normie wiec sie uspokajam. Warto miec cos takiego w domu w takiej sytuacji - dla własnego komfortu :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    No obniżanie nie musi być, ale jak ktoś juz komuś plecie głupoty pt zaraz urodzisz bo brzuch ci opadł to przynajmniej warto wiedzieć, że to nie jutro nastąpi. Zresztą to mega loteria i nie ma co przeżywać. W tym przewidywalnym do granic możliwości świecie fajnie jest mieć chociaż jedną niespodziankę ;)

Czy wasze maluchy też starają się zagrać w filmie Obcy i wyjść demonstracyjnie przez pępek? :) ja mam wrażenie, że niedługo mi skóry zabraknie żeby te akrobacje pomieścić ;)

Mi w pierwszej ciazy tez opadl brzuch w miare wczesnie. Urodzilam dokladnie w terminie (tym z usg).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WICHROWE- ty sobie chyba troszeczke zbyt lajtowo do tego podchodzisz. Przypominam, jestes w ciazy ;). Pora sie chyba troche jednak ogarnac, 36tc to juz bardzo zaawansowana ciazs i porod jsk najbardziej mozliwy. Ja nie wiem na co ty czekasz z tym pakowaniem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 1 października 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj no napisałam, żem już spakowana. Zajęło mi to 15 minut :P W sumie żadna filozofia :P
    No i fakt, podchodzę luzem bo co się będe spinać ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam z tym pakowaniem, ja dalej mimo bóli brzucha i przepowiadających się nie spakowałam :p jakoś nie mogę się za to zabrać i ciągle mówię sobie "jutro" :p

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja tak z innej beczki. Gdyby któraś z Was chciała kupić monitor oddechu babysense (btw. teraz wyszedł nowy model), to na ich facebooku jest napisane, że dorzucają do zamówienia jakąś przytulankę za 69 zł :>
    Super, dzięki wielkie. Ja przyspieszyłam dzisiaj wykonczeniówkę i właśnie ogarniałam ten monitor. Ciekawe, że niektóre sklepy sprzedają jeszcze model 5 w tej samej cenie co 7.

Się dzieje dzisiaj w naszym wątku ;) chyba niektorym dzieciaczkom kalendarz się przestawił.

gg64k6nl113tz1vl.png

Wysłany: 2 października 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff teraz jest wyraźnie lepiej. Idę spać, może będzie spokojnie...

Aasienkaa lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ