Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry mamusie
Czekamy az nam sie jajka ugotują i zabieram sie za śniadanko. Chce mi sie kakao
Powodzenia na wizytach i glukozachnie mdlec, nie haftowac wrócić z ladnymi wyńikami
Tez chyba kupie Pampersy. Jedna paczkę zielonych a druga ta premium care. Zobaczę jak wyjdzie w praniu.
AgataP, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość
-
Milaszka wrote:Maaaartinka, a jak tam po telefonie do poloznej
? Udalo ci sie umowic? Wolna jest?
Jak miło że pamiętałaśdzwoniłam do dwóch, jedna kazała dzwonić początkiem listopada ale jakoś niezbyt mi się spodobała.. Ceny też nie podała, jak pytałam czy po porodzie pomaga przy karmieniu czy coś to odrazu się wykręcała, że tam jest dużo położnych każda pomocna itd i że na nią też napewno wpadnę bo przecież ona tam pracuje.. Mimo, że akurat o niej slyszałam dobrą opinię..
A z drugą jestem umówiona pod koniec wrześnianie wiem czy ktoś ze znajomych ją miał ale babka odrazu mówiła, że sama sobie przeprowadza badania potem pomaga itd. We wrześniu/październiku ma mi pokazać szpital. Po jednym zdaniu wiedziałam, że to ją chce
Mam nadzieje że nie będę tego potem żałowałakarmelek, Milaszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzindybry !
Wstałam i się trzęse tak mi zimno z rana ,u nas juz jesien jedyne 9 stopni rano...o Irlandio zlituj sie bo zamarzne ,odkrecam grzejniki bo nie dam rady inaczej,tylko musze klucz zlokalizowac bo hippis gdzies skitral...
na 10.00 mam badanie (moja 9.00) i juz mnie głód wykręca...masakra jak mi tego badania nie zrobia to sie wpienie,wczoraj gadalam z koleznka i jej nie
zrobili bo w rodzinie cukrzyka nie bylo..o matko jak mi nie zorbia i cale to glodowanie na nic to ide na zakupy i na obiad cos tłutego
zreszta posiew na paciorkowce to w Irl tez rarytas nie robia go w szpitalu za darmo bo to nie wystepuje tak czesto zeby glowe sobie tym zawracac,masakra! mozesz robic prywatnie ale jak masz dorbego gina bo taki zwykly irlandzki tez oleje prawdopodobnie...
Agusia , zupaztytki powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 08:40
zupaztytki, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Vivianka wszystkiego najlepszego! Trochę spóźnione ale szczere
żeby Ci się dobrze wiodło i dzieciaczkowi też
Madlen pokoik ślicznyteraz tylko czekać na przyjście maluchów
Lkc ale kiepskie wieści.. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!
Lafar_ra witam na forumskąd jesteś? Ja kupuje całe łóżeczko jak pod tym pierwszym linkiem z baldachimem itd
strasznie mi się to podoba
Caśka ja póki co kupiłam jeden z aventu a drugi z canpoluavent ja chciałam canpol mój M
zobaczymy co Tymuś wybierze
oby to co mamusia
Sylvi śliczny psiakbędzie pilnował dzidziulka
hmm..ja miałam po 2 h glukozę 149 i mi gin nic nie powiedziała wiec nic się nie martw
pewnie tylko jakieś badania chcą ci zrobić
Oj miałam ostatnio ciężkie dniw piętek mój M miał koncert a ja się rozpłakałam bo nie miałam co ubrać żeby iść.. W sobotę odrazu nadrobiłam szafę ale to wszystko jest bez sensu
Za to wczoraj w moje urodzinki miałam 100 dniówkęw końcu! Niestety maluszek zamiast dać mi prezent i się ruszać to był tak spokojny że wieczorem miałam już jechać na IP..
Ale z drugiej strony cieszę się bo każdy zadbał o moje kiepskie w ostatnim czasie samopoczucieSiostra kupiła mustele na rozstępy, a akurat palmers mi się skończył więc wysmarowałam się calutka
stosowała ją któraś z was? Czy naprawdę jest taka dobra?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 08:49
Viviana, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie z rana!
Dzis o 4 obudzil mnie glod. Myslalam, ze taki maly, a on...krotko mowiaz poszlo 5 kanapek z konfitura wisniowa babci...o 4 rano!!! Masakra! Do 6 ogladalam jakiez tam wrozbity macieje I tak mnie zmulilo, ze o 6.20 poszlam dalej spac.
Jestem jak zombi teraz. Tak rano sobie pomyslalam, ze jak tak z dzieckiem przez ok.rok na czuwaniu, niewyspana, to chyba padne!
O, znowu mi brzuch burczy z glodu, tzn.nie brzuch, a okolice gardla -tam chyba aktualniemam brzuch!
Aha, a Wy chrapiecie w nocy? Bo ja sie budze od wlasnego chrapania, a moj Sr to polnocy przykladal mi do buzi koldre, bo mu przeszkadzalam chrapaniem I od starych dziziadow wyzwal.
MMada_lena, wlasnie robie kakauko, zaprazzammada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Optimus dziękuje
oj tak żeby poród był szybciutki... Właśnie to z wielkim przerażeniem mi się marzy
oczywiście zdrowie dzidziusia też
ale poród jest dla mnie narazie niewyobrażalny.. A czym częściej widzę w tv jak rodzą to boje się jeszcze bardziej
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja , po powrocie .
U nas juz po studniowce. Ależ ten czas leci. W sumie to zostało jakieś 2 miesiące , bo listopada to nie ma co liczyć, bo wszystko może się zdarzyć
Wczoraj byłam na badaniu krwi . Dziś jade po wyniki. Ciekawe jak tam moja hemoglobina.
Jeśli chodzi o wyprawke , to zostały mi do kupienia higieniczne rzeczy, poduszka klin, wanienka. Reszta w miarę ogarnięta.
czy kupujecie jakieś mleko , w razie jakby nie było pokarmu? Jak tak to jakie polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:03
-
Ale wy lecicie z tą wyprawką
ja chyba najwcześniej zaczęłam i teraz utknęłam
więc mam ubranka, pieluchy, smoczki, 1 butelkę, ceratki, podkłady poprodowe, śliniaczki i chyba tyle
wszystko zostawiam na październik
łącznie z praniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:11
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochane, ja niestety markotna, wczoraj coś mi się porobiło jelitowo, także pół dnia na diecie i wodzie, dziś czuję się dalej niepewnie, więc rano poszłam po maślanki, bułki i banany i tak dziś też zamierzam przeżyć dzień. Kurdę z czego to nie wiem, chyba już tego Tardyferonu nie daję rady brać. Jelita trochę bolą. Poza tym Mała ruchliwa jak stoję uderza w pęcherz co powoduje uczucie, że zaraz się posikam, kurdę a muszę jeszcze raz wyjść do banku i na pocztę buuuuuuu. Jak chodzę to brzuch twardy a jak siedzę czy leżę normalny ehhhhh.
Martinka dziekuję i Tobie życzę dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania, też jesteś zodiakalna Lwica
Ja kupuję Pampersy po jednym opakowaniu tych zielonych i tych białych. Zobaczymy czy będą odpowiadac dupci Amelkowej. -
Maaartinka wszystkiego najlepszego dla Ciebie i malucha, spóźnione ale szczere
. Mieszkam w Toruniu i jestem przerażona porodem. Odkąd oglądam na tvn player Położne i Historie porodowe moje przerażenie jest jeszcze większe.
Paju lubi tę wiadomość
-
U Nas malutka od rana daje po palić to w boku cos gmera to w pachwinach
ale to cudowne łaskotanie w boku heheh
uwielbiam jak się rusza
Maaartinka sto lat kochaniutka :**
Ja to idę zaraz zamowienie odebrać z apteki obok ,bo musiałam igły kupić.. Kurde drogi interes z ta insuliną musiałam cieńsze kupić bo 5mm nawet nie wyrabiają... Musiałam wziąć 4mm najciensze jakie są...
Kochane z białymi uwazajcie bo one uczulaja często dzieci tam w nich chyba rumianek jestWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:20
Livia
Nela
Marcel
-
Optimus ja oglądam żeby wiedzieć co mnie czeka i mój M też musi! Żeby wiedział jak my cierpieć musimy.. Tylko one tam zawsze mają znieczulenie a u mnie nie dają
Za to po porodzie myślę że jakoś to będzie
Viviana dziękujejak mi to każdy od zawsze mówi Marta uparta rozdarta
więc z każdej strony lwica pełną parą
Lafar_ra dziękujeto ja chyba pierniczka przed porodem poproszę
na ukojenie nerwów
termin miałaś dość podobnie do mnie więc pewnie my biedne najdłużej się stresować będziemy.. A rodzisz w zwykłym szpitalu?
Pati dziękujeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:19
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Hej, laseczki
Rozpoczęłam 30 tydzień i zaczyna do mnie docierać, że już naprawdę bliżej niż dalej. Czuję się jak przed sesją.
Mąż mi zrobił w excelu arkusz "torba do szpitala" i odhaczam sobie na kolorowe rzeczy, które już mam. Okazuje się, że nie jest tak źle. Muszę w końcu dorwać majtki z siateczki, bo w rossmannie był tylko z fizeliny a podobno wszyscy na nie klną.
Optimus, o porodzie staraj się nie myśleć, bo wiadomo, że będzie bolało i po co się stresować. Ja też bardziej się niepokoję tym, co będzie dalej. Szczególnie te 3 dni w szpitalu mi nie leżą. Nie liczę na pomoc położnych za bardzo, wolałabym mieć wsparcie rodziny.xpatiiix3, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
Maartina sto lat kobieto
Lafar_ra witaj na forum
co do pościeli ja nie kupuję wcale, ten komplet 11cz jest super, tylko te ochraniacze jakieś takie duże mi się wydają i bałabym się że młody się przekręci i udusi...panikara
aaa no i są na łóżeczko 140x70 nie wiem czy uwagę zwróciłaś. Ja już po śniadanku, po 4 obudził mnie mąż bo wracał z wc więc ja też poszłam, biodro napierdzielało niemiłosiernie tzn ta rwa kulszowa chyba bo długo na lewym boku spałam..muszę zacząć coś z tym robić, Viviana ja też mam twardy brzuch jak chodzę myślę że to normalne bo wtedy cały ciężar macicy schodzi w dół i się brzuch napina, ale nie spina
dziewczyny smacznej glukozy, kciukam za wyniki
maaartinka lubi tę wiadomość
-
hej, hej!
u mnie nocka w miare ok, ale i tak humor jakis lichy..
maartynika sto lat!! najlepsze zyczenia dla Ciebie i dzidziusia
a z wyprawka to bardziej w tyle jestem ja :p mam tylko troche ubranek i lozeczko z materacem (wczoraj doszlo. ) i tyle! a nie jeszcze mam dwa ręczniki i 4smoczki
i tyle
musze sie zmobilizowac.. ciagle powtarzam ze we wrzesniu jak juz ten remont lazienki dobiegnie konca.. zebym tylko sie wyrobila!maaartinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, te ktore kupowaly proszek dzidzius.. Ile mniej wiecej kosztuje? Lepiej polowac na promocje sklepowe? Czy np zamowic na allegro, gdzie cena wynosi ok 25zl za 3kg (plus przesylka oczywiscie)
Witam w ten piekny dzien dzis przede mna fitnes dla mamusiek i oierwsze zajecia w szkole rodzeniajuz sie nie moge doczekac!!!
Maga31 lubi tę wiadomość