Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa21 wrote:Ale kosmetyki dla dzieci to dla mnie czarna magia…
Które te chusteczki bierzecie ? i jaki krem ochronny na zimę ?
Oliwkę chciałam z J&J ale teraz to już sama nie wiem co dobre jest...
http://www.doz.pl/apteka/p66952-Weleda_Nagietkowy_krem_na_wiatr_i_niepogode_30_ml
zamiast oliwki - balsam
http://www.doz.pl/apteka/p66946-Weleda_Nagietkowy_balsam_do_ciala_dla_dzieci_200_mlÓptimusPrime, niecierpliwa21, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Krem ochronny który nie zawiera wody przede wszystkim, ja używam od zawsze nivea i tak teraz kupię, chusteczki kupię pampers sensitive na początek, bo je lubię. Oliwka z j&j jest fajna, ale wiele dzieci uczula.
Ja mam chyba już wszystko z ubranek (wczoraj i dziś dokupiłam resztę), pieluchy tetrowe i flanelowe, rożek, smoczek.
Muszę kupić kosmetyki dla siebie i dziecka, majtki jednorazowe i te wszystkie podkłądy, pieluchy dla Młodego, aspirator, szczotkę do włosków i jeszcze jakieś pierdoły.
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
ja jeśli chodzi o wyprawkę to mam tylko ubranka i to takie uniwersalne, 3 sztuki tylko typowo dla dziewczynki ktore sama kupilam, reszta po bratanku męża, we wrześniu idę kupować materac do łóżeczka, wózek, smoczki, butelki, przewijaki i itd. moja mama z ciocia twierdza że wózek to po urodzeniu bo i tak od razu z nim jeździć nie będę po wyjściu ze szpitala
-
Ja tak jak eve do tej pory używam tych chusteczek i rady niebieskie jeszcze są ok i mam juz od dwóch miesięcy 6pak pampersy sensitive heheh dopiero czwarta paczuszke otworzyłam, ale ja uzywam jak gdzieś idziemy czy u kogoś jestem jak kupa cz raczki wycieraczki do jedzenia na spacerze ,no i powiem ze chyba jedyne co tak szybko nie schna niektore to na 2-3 dzien to tak suche ze do kosza mozna bylo wyrzucic albo meble tylko na sucho wycierac np te z lidla albo z rossmana... tak w domu to woda i mydelko i mała tez będę tak przewijac no tylko jak w nocy sie wstawać nie chciało latać to tez chusteczkami
waciki i woda i mydelkiem a tak większą to pod kran hehe i nie ma mały żadnych problemów skórnych ani nic tak samo nivea jak dla mnie najlepsze a JJ nie podpasowało nam na poczatku chociaż też na sprobowanie kupilam ten lawendowy do mycia się dla Marcysia ,ale jeszcze nie uzywalam bo inny mamy otwarty hehe i dla Nelki tych samych kosmetyków będę używała o ile jej podpasują, tak samo emolium itd tym razem nie bede uzywala przy marcelu buteleczke kupilam, ale malo uzywalam, zamiast tego tylko do wody dodawalam troszkę oliwki,która tylko do teo się u nas nadawała heheh i wiecie no lepszy efekt był niż po tych emolientach
ale to co kto lubi i zależy od dziecka jak zareaguje
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Amnezja przy thyrosanie TSH wcale nie rosło nic a nic się nie ruszyło przez cały czas było na tym samym poziomie a ft3i ft4 co raz gorsze mialam a bralam 100mg przez jakieś 3 miesiące dopiero thyrozol ruszył mi a z końcem drugiego trymestru TSH oszalalo zaczęło rosnąć strasznie no ale ft3 i4 w normie jest tzn no na pograniczu normy ale ok jest dalej tylko to tsh jeszcze pogadam z endo za dwa tyg o metizolu może on lepszy będzie dla mnie...
Urok nadczynności w ciążyZmarnowałam 1,5 roku bo trafiłam na głupiego endo. Teraz jest dobrze ale nie wiem co bedzie pozniej...
-
Pati,trzeba myśleć pozytywnie
Może będzie dobrze. A jak nie to zawsze zostaje jod radioaktywny
Chociaż to ostateczność.Thyrosan mogę brać ale za Thyrozol,Tiamazol i Metizol podziękuję
Dzisiaj byłam u gina i na 200% chłopakWaży już 1116g
sylvi, lkc, ewelina_d, Eve, xpatiiix3, Viviana, Madlen222, zupaztytki, Agata92, Nata, e_v_e, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Amnezja mi powiedzieli ze jod przy malutkim dziecku odpada, żeby dziecka nie napromieniować nie potrzeb nie bo można bardzo zaszkodzić mu, a jak o tym mi mówili oczywiście zanim w ciążę zaszlam to mały miał 10miesiecy i mówiła endo ze dopiero minimum po roku dwóch nawet leczenia jeżeli nic nie będzie dawać to dopiero w Ostateczności, ja na poczatku po thyrozolu to tak żołądek rozsadzilam ze myslalam ze wrzodow się nabawiłam.. Tak mnie skrecalo... Ja na poczatku bralam jakiś propranolol... ;oo cho!erstwo po którym czulam się jak nacpana i nie o zycia...Livia
Nela
Marcel
-
Pati ja się męczyłam 1,5roku.I durny konował wmawiał mi,że ból stawów,kości,osłabienie to norma przy tych lekach i że nic się nie dzieje. A były takie dni,że nie miałam siły wstać z łóżka.Bo to,że strasznie tyłam i prawie wyłysiałam to już pikuś. Zmieniłam endo i okazało się,że powinnam mieć zmienione leki. A w ciąży w pewnym momencie zrobiło się tak kiepsko,że miałam iść pod nóż.Najśmieszniejsze jest to,że Thyrosan,który niby jest bardziej toksyczny niż Metizol dla mnie okazał się idealny
-
Dokładnie kochana trzeba dobrać leki do człowieka niestety mi thyrosan g.. Dał bo się pogarszało i pierwszy guzek mi wtedy wyszedł jak go brałam dopiero thyrozol ruszył, zobaczymy jak będzie po ciąży i czy zmienia leki, ja miałam takie same objawy mniej wiecej ,teraz za to mi leca wlosy wczesniej ładnie miałam, na poczatku musiałam długie zwolnienie brać nie byłam wstanie czasem wstać z łóżka i sie zająć małym babcia mi wtedy dużo pomogła nawet ze szkoły chcieli mnie wyrzucić za zwolnienia lekarskie i nie chodzenie... Musiała mama nosić zaświadczenia od lekarza itd... Bo ktoś cos widział mnie na "mieście" jak szlam do lekarza i zazdrość jakąś lapala... Ze donosili ze sobie latam na zwolnieniu a problemów miałam od cholery... Ehh ale szkole skonczylam wiec po sprawie
oby i tym razem tak newie było, bo dało mi po dupie dostawalam strasznych drgawek zimnych potów i mdlalm, ogólnie często się trzeslam jakbym miała Parkinsona poważnie w autobusie nie mogłam ustach dusiłam się ciagle i zaczęły się akcje z cukrami właśnie juz przed ciąża przez tarczyce też ale nikt nie kazał mi tego kontrolować tylko sama sobie kontrolowałam... Teraz na szczęście będę pod kontrola diabetologa jeszcze trochę po ciąży mam nadzieje ze będzie ok, bo ja pierdziele diete i insulinę do końca życia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:50
Livia
Nela
Marcel
-
Evik wrote:Caśka fotelik maxi cosi kosztuje 160 zl?
Czy baza pasuje do każdego fotelika?Cholera myslalam ze ja tylko kupie wozek 3 w 1 i wszytsko bedzie git a teraz tak sie zastanawiam
ten wózek ktory chce kupić to musze doplacic 160zl do fotelika maxi cosinie pamietam w którym to sklepie ale chyba dino.com.pl czy jakoś tak. W rezultacie znalazlam safety w testach wychodzi tak samo jak maxi cosi
po za tym będę mieć jeszcze ten używany fotelik z recaro. Akurat do dwóch aut.
Evik lubi tę wiadomość
-
Ikc tez mam koleżankę ktora cala ciaze miala 2cm urodzila normalnie, jeszcze jechala do porodu z Wrocka do opola bo chciala rodzic w Opolu
a propo smoczkow, jakie preferujecie? Na dzien dobry. Co sądzicie o lovi? Latex czy sylikon? Moja córa silikonem plula, musialy byc te gumowe pomarańczowe czy zolte. Jakiego smoczka kupić?RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Ikc wszystko będzie dobrze !
Dziewczyny wreszcie wzięłam się za zakupy, zamówiłam co się dało na allegro i wydaje mi się, że mam już prawie wszystko
teraz tylko czekać na dwie przesyłki
Ale kosmetyki dla dzieci to dla mnie czarna magia…
Które te chusteczki bierzecie ? i jaki krem ochronny na zimę ?
Oliwkę chciałam z J&J ale teraz to już sama nie wiem co dobre jest...
krem... Ja chyba postawie na nivea. Albo linomag swietnie radzi sobie z mrozem