X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKC będzie dobrze, trzymamy wszystkie mocno kciuki. Ja już po szkole rodzenia, dzisiaj zajęcia z pediatrą powiedział nam jak wszystko wygląda u nas w szpitalu, no i dość ważną sprawę powiedział że jak ktoś ma HBs dodatni to dziecko dostaje zastrzyk z przeciwciałami, tyle że nie każdy lekarz pamięta żeby zlecać to badanie, GBS też trzeba pilnować, laska na SR w 36 tyg a nie miała tego badania...porażka. Ogólnie fajne zajęcia, tylko ja zadawałam pytania i na koniec jak lekarz zapytał "są jakieś pytania jeszcze" to wszystkie laski na mnie hehehehe. Podobało mi się podejście lekarza do karmienia piersią, że nic na siłę :-) aaaa no i zapytałam się Go o witaminki i powiedział że można od razu kupić zestaw D+K, jak ktoś nie będzie karmił piersią to z K można zrezygnować, podaje się ją ogólnie do 3 miesiąca życia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:10

ÓptimusPrime, Madlen222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Nata, dzieki za info nt.vit.Czyli w sumie lepiej osobno, bo nie wiadomo,jak z ta piersia... :) Fajna masz te szkole, ze takie spotkania - zawodowcy! :)

Nata lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie racja, jak karmisz mm to witaminki K nie potrzeba bo te mieszanki mają już w składzie a jak cycem to trzeba suplemetować :-) LAvendula Ty chudzinka jesteś tylko masz brzusio, ślicznie :-)

Lavendula lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc zaciskaj nogi my zaciskamy kcuki i dasz rade zobaczysz !

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKC będzie dobrze, trzymamy kciuki, nie denerwuj się, wszystko się ułoży :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zaraz strzeli nam 1000 stronka :-)

ÓptimusPrime, Lavendula, Agusia ;), Dotty84, Dotty84, AgataP, xpatiiix3, Agata92 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się po wydłużonym weekendzie!
    Lkc, wszystkie ściskamy tu za Was kciuki! Musi być dobrze! Staraj się nie stresować, bo to tylko szkodzi.
    Madlen, wow, pokoik świetnie się prezentuje! Raj dla dzieciaczków :)
    Viviana, moje życzenia chyba najbardziej spóźnione, ale szczere ;) Wszystkiego naj!

Dziewczyny, jutro wybywam na glukozę i już mną telepie ze szczęścia <ironia, ironia>. Mam nadzieję, że to przetrwam i nie puszczę pawia i że będę mogla dalej żreć pyszne rzeczy, bez prowadzenia diety. Proszę o kciuki :)

Agusia ;), Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc - trzymaj się Kochana, na pewno będzie dobrze i dociągniecie, już na prawdę niewiele zostało. Sterydy jeszcze bardziej przyspieszą dojrzewanie płuc i będziesz spokojniejsza. Pisz do nas kiedy tylko będziesz mogła. Pamiętaj, że nasze kciuki to cuda działają :)

Madlen - cudny pokoik! Świetny pomysł z tym fotelem, i do karmienia będzie jak znalazł :) też poszukam jakiegoś w Ikei.

Macie rację, torbę do szpitala czas zacząć pakować, nigdy nie wiadomo kiedy będziemy zmuszone zostać w szpitalu nawet już o rozwiązania, a chłopy nasze mogą sobie z tą niby prostą rzeczą nie poradzić :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKC również trzymam kciuki. Będzie dobrze bo nie ma innej opcji

f2w343r88uf9xtcb.png

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Już niewiele nam zostało. Obyś wytrwała jeszcze ładnych parę tygodni

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Dziewczyny, jutro wybywam na glukozę i już mną telepie ze szczęścia <ironia, ironia>. Mam nadzieję, że to przetrwam i nie puszczę pawia i że będę mogla dalej żreć pyszne rzeczy, bez prowadzenia diety. Proszę o kciuki :)

Ja tez jutro jadę na glukozę, miałam zrobić w sobote, ale odłożyłam i również mam nadzieje, ze "gładko" pójdzie :) będziemy nawzajem trzymały za siebie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 18:43

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jak fajnie, że też się jutro wybierasz! Będę myślami z Tobą, towarzyszko niedoli! :D

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:04

Goplana lubi tę wiadomość

• Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem nowa na forum, termin mam na 25 listopada według ostatniej @ a według USG na 22 listopada

c55fk0s3wb4g9drt.png

AgataP, zupaztytki, Milaszka, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agusia ;), Madlen222, Rybka Nemo, Agata92, Dotty84, Nata, Maga31, maaartinka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKC trzymaj się dzielnie! :)wszystkie ściskamy mocno kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Lafar_ra : ) my dzis bylismy na basenach na dworze, ale pogoda mimo slonca nie sprzyjala kapieli bo wial silny chlodny wiatr brrrr, to nie dla mnie

• Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się wsłuchuje, bo mały ruszał się tylko rano ale nie tak jak zwykle, tylko tak ospale jakoś i do tej pory nic.
    Teraz siedzę i jem orzechy w czekoladzie, liczę na to, dawka cukru go pobudzi.

c55fk0s3wb4g9drt.png

AgataP lubi tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja ale dzisiaj gości, odwiedziła mnie siostra cioteczna która z chęcią chciała posłuchać o staraniach i ciąży, sama będzie się starać no i brat rodzony mój przyjechał i kurdę młody jest ale o ciąży też fajnie z nim pogadałam :) Moja siostra mówi, ale szok mieć w brzuchu dzidziusia :D

Lkc trzymam kciuki Kochana, na pewno wszystko będzie dobrze, będziesz pewnie musiała się mocno oszczędzać.

Zupaztytki dziękuję Kochana, kciukam za glukozę, ja byłam przerażona glukozą serio a dałam radę także jest do przeżycia no i za wyniki kciukam co by bez diety się obyło.
    Agusia również kciukam za badanie glukozy.

zupaztytki, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztyki,Agusia ja tez mam jutro glukoze tak wiec w kupie sila :P
    juz sie nie moge doczekac tego siedzenia tam i czekania..masakra,musze jakas ksiazke zabrac ze soba wciagajaca bo zejde z tego swiata.

Agusia ;), zupaztytki lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i stuknęło 1ooo stron :)

AgataP, Viviana, xpatiiix3, zupaztytki, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ