Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
czytam właśnie te analizy sroki
I tak me wnioski : po oliwkę i chusteczki nawilżane idę do reala
proszek do prania wybiorę chyba tego dzidziusia (albo płatki, ale też nie chce przesadzać z tą delikatnością)
ale emolient do kąpieli to nie wywnioskowałam w zasadzie nic.. miało być Oilatum, a teraz to sama nie wiem..
No i jest 1000, a potem się dziwić że ciężko nadążyć -
no ja po analizie sroki kupuje plyn do mysia z aloesem babydream, plyny do prania dzidziusie, chusteczki z biedronki, ale reszte jak balsam do ciala (zamiast oliwki), krem na zime i krem na odparzenia - ekologiczne firmy Weleda. troche kosztuja, ale inne jakos mnie nie przekonuja...
no i nie zawsze jak cos jest dobrego z jakiejs firmy, to inne produkty tez sa dobre, wiec neistety trzeba analizowac produkt po produkcie.
karmelku - emolienty sa zalecane jako ogolnie pojete delikatne kosmetyki hipoalerginie, ale nie trzeba kupowac koniecznie emolientow, bo jak widzisz po analizie - sa tez nie emolienty z nazwy, ktore maja dobre i naturalne sklady:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:29
-
no właśnie te rossmanowskie bebydreamy są też całkiem porządne..
kurcze kiedyś nie było takiego wyboru i jakos te dzieci się chowały, a teraz to głowa puchnie od wyboru, nie wiadomo co lepsze.. no ale wiem już na pewno nie cena i nie marka ma znaczenie..AgataP, pinsleepe, Maga31 lubią tę wiadomość
-
karmelek wrote:no właśnie te rossmanowskie bebydreamy są też całkiem porządne..
kurcze kiedyś nie było takiego wyboru i jakos te dzieci się chowały, a teraz to głowa puchnie od wyboru, nie wiadomo co lepsze.. no ale wiem już na pewno nie cena i nie marka ma znaczenie..
Agusia - srokao.plAgusia ;), lkc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewvzyny, jaka jestem happy - bylam przed chwila w Biedronce I mialam ochote na cos slodkiego I jakaz byla moja radosc, gdy zobaczylam moj ulubiony przysmak dziecinstwa - serek w polewie czekoladowej waniliowy I czekoladowy! Smakowal, jak w dziecinstwie!!,! Troche drogi, bo 1.19zl za 40gr, ale waaarto.
Z dobrych wiadomosci to tez to, ze sprzedalam samochod, mam kase na wyprawke. Dzis poszlam do lumpeksu I kupilam kilka sztukubranek, niektore to nowkiewelina_d, AgataP, Rybka Nemo, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ja tak kiedyś na składy nie zwracałam uwagi, wiadomo podkład do twarzy bardziej zwracałam uwagę, a od kiedy zaczęłam szukać czegoś do smarowania brzuszka to poczytałam na stronie Sroki to szok, takie składy w drogich, dobrych kremach, a potem poczytałam o produktach dla dzieci i już bardziej świadoma to nie kupię czegoś o kiepskim składzie, ale fakt, jest w czym wybierać firm wiele i produktów dużo.
-
lkc wrote:wrocilam od lekarza... jutro mam sie zglosic do szpitala, moja szyjka ma cale 13 mm , rozwarcie 9,2 mm. dadza mi sterydy i beda obserwowac.. normalnie rewelacja.. do konca tygodnia napewno tam posiedze....
;(((((((((((((((( porazka
a no i jak nie bedzie sie skracac to zaloza mi szew, a jak bedzie sie skracac to mnie odesla do poznania...
Trzymam mocno kciuki,musi być dobrze. Już tak niewiele zostało. Trzymaj się. -
hej... juz jestem spakowana. macie racje, lepiej sie wczesniej w razie W spakowac niz facetow o to prosic. moj by trzy dni pakowal i nie wiem z czym by sie zjawil.
jakies znaki zycia bede przesylac, ale to najszybciej jak moj wroci, tzn chyba w srode/czwartek, bo nie mam przenosnego internetu, a on ma.chyba sie przejal, bo mial byc do konca tego tygodnia a powiedzial, ze na przyszly tydzien urlop wezmie.
chyba, ze telefon zmienie na nowy, ale to sie zobaczy. chociaz wydaje mi sie, ze internet i tak by byl slabym pocieszeniem na tym zeslaniu.
my z wyprawka stoimy tak: ubranka mamy( ale nie na takiego kurdupla wiec MAla musi siedziec jeszcze w srodku - nie ma zmiluj)
wanienka, kocyki, kombinezony i inne bajery sa, lacznie z mata i bujaczkiem.
brakuje nam faktycznie lozeczka- ale to juz ustalone. i wozka - ale tez raczej wybralismy i chyba postawimy na dade. tym sie nie przejmuje, jak cos to moj wybierze, a jak bedzie mial duze watpliwosci i nie bede mogla mu towarzyszyc w sklepowym buszowaniu to wystarczy ze kupi fotelik, wozek mozna i po fakcie. w weekend ogladnelismy tyle wozkow, ze az mi sie znudzilo.. i tak jestem do tego nastawiona, ze w sumie to jaki wybierze to taki bedzie i swiat sie nie zawali, tez nie bede nim przeciez przez cale zycie jezdzic
wachalam dzisiaj oba plyny - lovela i dzidzius ... i jak dla mnie to wygrywa dzidzius - zapach cudy))))) zlece mojemu zeby kupil.
staram sie nie martwic na zapas, ale wszystkie wiecie jak to jest, latwiej powiedziec niz zrobic.
tez sie zalapalam na strone nr 1000jutro u nas zaczyna sie trzeci trymestr.
jeszcze raz dziekuje za Wasze kciuki, trzymam tez za Was, za glukozy, wizyty i za wszystko - zeby obylo sie bez takich rewelacji jak u mnie.
taka jestem zakrecona dzisiaj, ze nawet sie nie moge skupic na tym co pisze... wrrrrrrrrrrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:47
Agusia ;), xpatiiix3, AgataP, zupaztytki, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
xpatiiix3 wrote:U mnie to będzie 39tydzien juz wiec nie tak wcześnie bo donoszona ciąża na razie to jest teoria endokrynolog ,żeby za bardzo nie obciążać tarczycy i wszystko zależy jeszcze od wyników ,bo u mnie po tamtym porodzie byl bardzo silny przełom i tsh nie bylo prawie wcale 0,0001 a jak to wejdzie w życie nie wiem wstępnie dzisiaj powiedziała no i u mnie to raptem jakiś tydzień przed terminem przecież będzie to czemu mówisz ze tak wcześnie ;p Marcela tez miałam mieć wywołanego ale wyszedł w nocy przed wywołaniem hehe spieszylo mu się do mamy
ale napisalam o ile wczesniej się nie rozpakuje hehe no i zależy to też od innych czynników, miedzy innymi cukrzycy i jak będzie z ta cholestaza także to wielka niewiadoma.. A jeszcze czeka mnie konsultacja z ginem i endo wyda zaswiadczenie także zobaczymy co on powie i na kiedy da mi skierowanie chodzi o tego z nfz
Pati guzkami się martw,zaczniesz brać leki to znikną.Przy nadczynności tak się często zdarza. Najlepiej zacząć brać leki od razu.Niewyrównana nadczynność może (ale nie musi) doprowadzić do przedwczesnego porodu. -
Amnezja guzki to najmniejsze zmartwienie w tym momencie ,bo nie są duże i tamten co miałam na niego biopsję właśnie zniknął i dwa nowe się zrobiły, a leki miałam odstawione tylko na dwa tyg żeby sprawdzić jak mój organizm zareaguje na odstawienie, bo na dawce 5mg juz zmniejszonej maksymalnie, co raz bardziej rosło TSH i było juz prawie 4 dawka byla zmniejszana bardzo powoli stopniowo co pare tygodni i tyle miesięcy poszło się pierdzielic... Bo przez te dwa tyg aż tak spadło to TSH... Czyli wychodzi na to ze wróciłam do punktu wyjścia... No ale trudno trzeba dalej walczyć widocznie jeszcze odstawienie leków nie było dla mnie, ale i endo bala się bo nagle mi zaczęło tak szybko rosnąć takie buum było ,ze była sama w szoku i bala się ze w niedoczynność przejdzie mi ,no także dalej thyrozol od dzisiaj biorę stopniowo znowu będę zwiększać dawkę aż się do bierze taka która będzie idealna... Chociaż po porodzie znowu przełom mnie czeka mam ndziee ze nie taki jak po pierwszym bo nie byłam w stanie sama wyjść z domu ani na spacer z małym... No i wtedy też nagle mega wychudlam, choiazto by się przydało po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:06
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
AgataP wrote:lkc nie martw sie bedzie wszytsko jak nalezy,wiem ze trudno ale zrelaksuj sie nasze kciuki naprawde czynia cuda
!!
AgataP, scindapsus lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Zacznę dziś chyba się pakować. Miał czuja mój mąż, kilka dni temu mi kazał zacząć.
Ikc, trzymaj się, my tu będziemy o Was pamiętaćKażdy dzień spędzony w brzuchu jest na plus, także odpoczywaj ile możesz i czytaj tylko głupie rzeczy, żeby się nie nakręcać. W razie czego na Polnej mają naprawdę dobrą neonatologię, nie wiem, czy gdzieś w Polsce jest lepsza. Nawet jakby Cię tu przywieźli, to może nawet lepiej.
AgataP lubi tę wiadomość
-
Amnezja przy thyrosanie TSH wcale nie rosło nic a nic się nie ruszyło przez cały czas było na tym samym poziomie a ft3i ft4 co raz gorsze mialam a bralam 100mg przez jakieś 3 miesiące dopiero thyrozol ruszył mi a z końcem drugiego trymestru TSH oszalalo zaczęło rosnąć strasznie no ale ft3 i4 w normie jest tzn no na pograniczu normy ale ok jest dalej tylko to tsh jeszcze pogadam z endo za dwa tyg o metizolu może on lepszy będzie dla mnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:30
Livia
Nela
Marcel
-
Ikc wszystko będzie dobrze !
Dziewczyny wreszcie wzięłam się za zakupy, zamówiłam co się dało na allegro i wydaje mi się, że mam już prawie wszystko
teraz tylko czekać na dwie przesyłki
Ale kosmetyki dla dzieci to dla mnie czarna magia…
Które te chusteczki bierzecie ? i jaki krem ochronny na zimę ?
Oliwkę chciałam z J&J ale teraz to już sama nie wiem co dobre jest...