X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie sugeruje tylko i wylacznie terminem wg om :-) czyli powinnam miec na 6.11 :-) ale ze cc roba w 39 ty. to mamy wstepnie sie szykowac na 29.10 :-)

i wlasnie przywiezli nam lozeczko :-) ale jeszcze nie bede skladac, ale jak maz wroci napewno dokladnie je obejze :-) juz sie doczekac nie moge :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie termin z USG jest bardzo ruchomy w zależności o sprzętu lekarza i ułożenia dziecka dlatego nie powinno sie tym sugerować zbytnio bo każde dzieciątko tez rośnie w swoim tempie ;)

A ja właśnie sobie zjadlam michę słodkich jeżynek które ostatnio jadam codziennie naturalna wit C ze swojego ogródka a teraz babcia przyniosła sporą kiść winogron bo juz dojrzały :D slodziutkie i swoje hehe ;))

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od fryzjera...miałam skrócić końcówki, a sporo tego wyszło, ale dobrze to listopada akurat troszkę podrosną a będą zdrowsze i świeższe...

Mój synek jednak dalej walczy z wypychaniem się, ledwo siedzę...ile takie małe dzieciatko ma w sobie siły...jestem zdumiona i aż się boje co będzie dalej skoro teraz tak rozrabia.... :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doświadczonych mamuś, chcę kupić kombinezon polarowy, jaki rozmiar lepiej 56 czy 62?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen pokoik piękny, aż pozazdrościć, że juz gotowy:). U mnie też remont, ale cały czas mam nadzieje, że zdążymy do listopada ze wszystkim.

Pati trzymam kciuki:)

Lavendula się zdzwiwiłam jak zobaczyłam różnicę.

Lavendula, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam 56 i 62 na jesień jeszcze ,ale mój mały był wiec myślę ze na miesiąc starczy, chyba ze od razu sroga zima przyjdżie to w śpi worek dodatkowo najwyżej, na potem mam 62-68 tak na grudzien i później ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie taki śpiworek/grubszy kombinezon myślałam o rozmiarze 68, żeby posłużył, bo tanie nie są...nie wiem co z tym polarowym

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Pytanie do doświadczonych mamuś, chcę kupić kombinezon polarowy, jaki rozmiar lepiej 56 czy 62?
    ja mam taki lzejszy polarkowy na 62, a grubszy typowo zimowy ma 68. synka mam z 2listopada i idealnie na niego pasowaly w sezonie ;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ja mam taki lzejszy polarkowy na 62, a grubszy typowo zimowy ma 68. synka mam z 2listopada i idealnie na niego pasowaly w sezonie ;)

Dziękuję :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madlen super, że pokój już gotowy i dzieciaczki zdrowo rosną :) Ja mam podobnie w pokoiku u mojej Małej kolory, białe łóżeczko, jasne meble z zielonymi dodatkami i zielone ściany, a trochę różu też wprowadzę. Nie pomyślałam o żadnym fotelu w pokoiku Małej, a Ty widzę że masz, dobry pomysł i do karmienia i do posiedzenia :)
    Ja też lubię w pokoiku Małej przebywać, non stop układam te ciuszki, przewracam hehe :) Dziękuje za życzenia.

No właśnie kochana ja też wcześniej nie pomyślałam o czymś do siedzenia u dzieci w pokoju. DOpiero jak złożyliśmy wszystkie meble uzmysłowiłam sobie że przecież czego tu jeszcze brakuje...no i nagle lampka w głowie się zapaliła, że przecież nie będę stać ciągle w tym pokoju:) I wczoraj pojechaliśmy do Ikei i akurat była promocja na ten fotel co kupiliśmy, bo tylko 40 euro, także kupiony, złożony i gotowy:)

Viviana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od lekarza... jutro mam sie zglosic do szpitala, moja szyjka ma cale 13 mm , rozwarcie 9,2 mm. dadza mi sterydy i beda obserwowac.. normalnie rewelacja.. do konca tygodnia napewno tam posiedze....
    ;(((((((((((((((( porazka
    a no i jak nie bedzie sie skracac to zaloza mi szew, a jak bedzie sie skracac to mnie odesla do poznania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:34

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, krzyżuj mocno nogi a my tu będziemy kciuki trzymać za Ciebie i córcię!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:38

lkc, Lavendula lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc trzymaj się kochana, oszczędzaj się i dużo odpoczywaj. Wierzę że wszystko będzie dobrze. Dużo zdrowia dla Ciebie i maleństwa ;*

lkc lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc trzymaj się!!! takie rozwarcie to nie wyrok. Moja koleżanka miała rozwarcie na 2cm od 20-go tygodnia ciąży i w 39 wywoływali jej poród. Także nie załamuj się!!! Dawaj nam znać co jakiś czas jak będziesz mogła:) Trzymam za Ciebie kciuki kochana :*

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc trzymaj się i dawaj znać co u ciebie! na pewno wszystko dobrze się skończy!

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc &&&&&&&&&&& będzie dobrze!

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejuśku lkc, ale się porobiło, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. Dawaj znak co jakiś czas.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za slowa wsparcia, na razie sie pakuje, musze jeszcze skoczyc do sklepu i dokupic to czego brakuje.. trzymajcie za nas kciuki.. wpadne jeszcze pozniej jak skoncze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:02

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    wrocilam od lekarza... jutro mam sie zglosic do szpitala, moja szyjka ma cale 13 mm , rozwarcie 9,2 mm. dadza mi sterydy i beda obserwowac.. normalnie rewelacja.. do konca tygodnia napewno tam posiedze....
    ;(((((((((((((((( porazka
    a no i jak nie bedzie sie skracac to zaloza mi szew, a jak bedzie sie skracac to mnie odesla do poznania...

Ikc trzymaj sie! Bedzie dobrze!!! Mysl pozytywnie!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkc kochana trzymam mocno kciuki, jesteśmy z Tobą kochana, będzie dobrze, bo musi być ,zaciskaj nogi mocno i na pewno dotrwasz do bezpiecznej granicy :*** bądź silna.! ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ