Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki kochane za komplementy!!! Ten pokój to teraz moje ulubione miejsce...Lubię tam usiąść i porozmyślać o moich cudach:) i o tym jak to będzie...wyobrażam sobie jak będę je przewijać, karmić, kąpać, itd...jak ja bym już je chciała...ale teraz to już z górki...
Vivianka kochana spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe!!!!! Szybkiego porodu i zdrowiutkiej córuni!!!! :*:*:**:*Viviana, Evik lubią tę wiadomość
-
Madlen, ale Ci zazdroszczę, że już macie ten pokój! U nas sterty gruzu i goły tynk
Ja też chciałam białe meble, ale już sama nie wiem... W całym domu mamy białe i kremowe, więc może jednak byśmy poszli w drewno. Tym bardziej, że łóżeczko mamy dębowe (dostaliśmy po siostrzeńcu). Na razie tylko kanapa jest pewna.Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Madlen super, że pokój już gotowy i dzieciaczki zdrowo rosną
Ja mam podobnie w pokoiku u mojej Małej kolory, białe łóżeczko, jasne meble z zielonymi dodatkami i zielone ściany, a trochę różu też wprowadzę. Nie pomyślałam o żadnym fotelu w pokoiku Małej, a Ty widzę że masz, dobry pomysł i do karmienia i do posiedzenia
Ja też lubię w pokoiku Małej przebywać, non stop układam te ciuszki, przewracam heheDziękuje za życzenia.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
pinsleepe my mamy meble takie jasne jesion czy coś, ale łóżeczko kupujemy białe, w końcu to ma być miejsce młodego i tylko jego
z komoda nadal nie wiem co zrobić, czy biała z biedry za 129 czy taka jasna wysoka z ikea ale za 400zł.
-
Plamienia ustąpiły
a brzuchol dzisiaj kamień no ale nachodziłam się po piętrach na wyniki .. 8 probówek takich dużych krwi pobrali 4na parterze i 4 na 5pietrze aż... ;ooo teraz leże po nospie i czekam aż przejdzie bo się rozbolal brzuchol ale nie jest źle
a karmelek ma na 29.10 CC planowe
z tego co mi mówili dzisiaj to ja 22\23.10 Wywołanie będę miała najpóźniej jeżeli do tego czasu nie urodze także w październiku juz sporo listopadówek będzie rozpakowanych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:15
Livia
Nela
Marcel
-
Nata, my w sypialni mamy kremowe i tam wstawiamy to dębowe łóżeczko. Pokój musimy zrobić już teraz, bo nie ma opcji, żeby jedną szufladę chociaż dla dziecka wygospodarować
Rzeczy Antka będą prawdopodobnie w komodach w jego przyszłym pokoju, tam też zrobimy stację do przewijania. Żeby się przebić przez ścianę musieliśmy wywalić regał na książki. Było tam trochę książek dla dzieci naszych z dzieciństwa, więc od razu też tam polecą (co zrobię z resztą???), wstawimy tam też biurko, bo o ile z laptopa korzystamy na kanapie, to teraz będziemy pewnie dużo zdjęć obrabiać i do tego mamy monitor chyba 21 cali, który wiecznie gdzieś przeszkadza i w końcu będzie na niego miejsce. Nie ukrywam, że ten pokój wiele zmienia, bo z 33m zrobią się 44 a przy takiej powierzchni to ogromna różnica.
Zaraz oślepnę od oglądania tych mebli.
Myślę o sosnowym drewnie, takim surowym, żeby może zaszaleć i coś namalować. -
desou dokladnie tak pati napisala
. wstepnie mam ustalona cc na 29.10
my pokoju oddzielnego dla Alicji nie robimy, mamy trzy pokoje, salon, nasza sypialnie. pomoj synka.. narazie mala bedzie z nam a potem bedziemy myslecmamy bardzo duza sypialnie z oknami na dwoch stronach i byc moze kiedys podzielim ten pomoj na dwa, ale to odlegle plany
pati no wlasnei a u ciebie czemu chca wczesniej wywolywac?!
a u nas to napewno wiele bedzie dzieciaczkow z października
kurde tez bym chciala ta komode z biedronki a u nas jej ne ma -
U mnie to będzie 39tydzien juz wiec nie tak wcześnie bo donoszona ciąża na razie to jest teoria endokrynolog ,żeby za bardzo nie obciążać tarczycy i wszystko zależy jeszcze od wyników ,bo u mnie po tamtym porodzie byl bardzo silny przełom i tsh nie bylo prawie wcale 0,0001 a jak to wejdzie w życie nie wiem wstępnie dzisiaj powiedziała no i u mnie to raptem jakiś tydzień przed terminem przecież będzie to czemu mówisz ze tak wcześnie ;p Marcela tez miałam mieć wywołanego ale wyszedł w nocy przed wywołaniem hehe spieszylo mu się do mamy
ale napisalam o ile wczesniej się nie rozpakuje hehe no i zależy to też od innych czynników, miedzy innymi cukrzycy i jak będzie z ta cholestaza także to wielka niewiadoma.. A jeszcze czeka mnie konsultacja z ginem i endo wyda zaswiadczenie także zobaczymy co on powie i na kiedy da mi skierowanie chodzi o tego z nfz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:32
Livia
Nela
Marcel
-
karmelek z ta sypialnia dobry pomysł, szwagierka tez tak zrobiła i teraz dzieciaki maja po swoim pokoju
no ja musze konkretnie z mężem ustalić bo w końcu nie będzie tych komód w biedronie i chuja kupimy
karmelek lubi tę wiadomość
-
Lavendula, jesteśmy w podobnej sytuacji, ale mam nadzieję, że mój mąż żadnej przerwy nie urządzi, bo i tak wolno mu idzie. Oni chyba zakładają, że ciążę przenosimy do grudnia.
Pati, oby Nelka sama wyszła, zanim Cię dorwą w tym szpitalu (oczywiście nie za prędko).
Ale mam zamęt w głowie. Chyba pójdę się przewietrzyć. Wczoraj postanowiłam, że dziś ten pokój zaplanuję. Nawet papieru i ołówka nie mam, bo wszystko zamknięte w garażu przez remont.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
pinsleepe wrote:Lavendula, jesteśmy w podobnej sytuacji, ale mam nadzieję, że mój mąż żadnej przerwy nie urządzi, bo i tak wolno mu idzie. Oni chyba zakładają, że ciążę przenosimy do grudnia.
.
ja swojemu w żartach powtarzam, że chodzi o listopad TEGO ROKU -
Pinsleepe mi najważniejsze żeby te 34 dobić to będzie super, a potem to juz hulaj duszo i jak do 36 jak tyle dobije to będę wniebowzieta
no ale mam tez nadzieje ze obejdzie się bez wywołania jak z Marcyśkiem i posiedzi na tyle AB była samodzielnie w stanie funkcjonować tyle mi wystarczy
Mami dzwoniła znowu muszę zaczął brać leki na tarczyce .. W ciągu dwóch tygodni z prawie 4 tsh spadło do 0,1056... O kurde i wiecie co wtedy zaczęły sie te moje problemy z plamieniami i bolami itd bo była jakiś czas w miarę mozliwie ... Może to wszystko ma związek z tarczyca też ze tak się dzieje,,, sama nie wiem zobaczymy za dwa tygodnie znowu kontroli u endo i u gina za prawie 3 to iedogdam z Nimi co i jak.. A za tydzień prywatnie i sprawdzanie szyjki, no i w środę diabetolog ja pierdziu znowu ile latania ja nie mogę... Lepiej żeby dadza sterydy bo ja szybciej urodze przez to latanie po lekarzach... No i znowu skurcze łapią cus ale nie mocne na szczęście uff..Livia
Nela
Marcel
-
haha to u mnie jest podobnie z ta lazienka
codziennie mowie mojemu ile dni zostalo, ale on chyba dalej nie lapie
nata u nas gdyby byl drugi synek nie bylo by problemu, ale fajnie ze do pary dzidzius bedzie z tym ze wlsnie trzeba bedzie kombinowac. ale co tam
-
Miałam jeden z najszybszych terminów, ale teraz widzę, że z dużym prawdopodobieństwem będę gdzieś na końcu, bo wszystkim się śpieszy
Z jednej strony też bym chętnie urodziła wcześniej. Obecnie, chociaż brzuch mam przeciętnego rozmiaru, ani duży ani mały porównując z Wami, czuję jakby już się kompletnie kończyło miejsce w środku. Antek najwięcej kopie, jak leżę na boku i mam wrażenie, że mu ciasno i to są próby wymuszenia zmiany pozycji.
Z drugiej, łapią mnie ataki niepokoju, jak się odnajdę w nowej rzeczywistości. Aż mnie mąż wkurza z tym swoim stoickim spokojem i przesadnie rozwiniętym instynktem rodzicielskim.karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
karmelek, xpatiiix3, pinsleepe, Agusia ;), Mamadomina, Agata92, KasiaKa, Milaszka, Rybka Nemo, misiaczk25, Madlen222, Goplana, Nata, Viviana, Amnezja, Maga31, maaartinka, Strupka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Kochana różnie to bywa z tymi terminami u mnie z OM 01.11/31.10 ,a na tym USG 24.10 a na tym poprzednim polowkowym z USG było ze Nelka nie rośnie od tygodnia i mi cofnęli termin na jakiś tam listopada heheh, o ile dobrze pamiętam także różnie to jest a Marcel miał termin tydzień po tym z OM a urodził się jeszcze przed tym z OM hehe dziecko samo sobie wybierze termin, który mu odpowiadaLivia
Nela
Marcel