X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za komplementy!!! Ten pokój to teraz moje ulubione miejsce...Lubię tam usiąść i porozmyślać o moich cudach:) i o tym jak to będzie...wyobrażam sobie jak będę je przewijać, karmić, kąpać, itd...jak ja bym już je chciała...ale teraz to już z górki...

Vivianka kochana spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe!!!!! Szybkiego porodu i zdrowiutkiej córuni!!!! :*:*:**:*

Viviana, Evik lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, ale Ci zazdroszczę, że już macie ten pokój! U nas sterty gruzu i goły tynk :P

Ja też chciałam białe meble, ale już sama nie wiem... W całym domu mamy białe i kremowe, więc może jednak byśmy poszli w drewno. Tym bardziej, że łóżeczko mamy dębowe (dostaliśmy po siostrzeńcu). Na razie tylko kanapa jest pewna.

Madlen222 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen super, że pokój już gotowy i dzieciaczki zdrowo rosną :) Ja mam podobnie w pokoiku u mojej Małej kolory, białe łóżeczko, jasne meble z zielonymi dodatkami i zielone ściany, a trochę różu też wprowadzę. Nie pomyślałam o żadnym fotelu w pokoiku Małej, a Ty widzę że masz, dobry pomysł i do karmienia i do posiedzenia :)
    Ja też lubię w pokoiku Małej przebywać, non stop układam te ciuszki, przewracam hehe :) Dziękuje za życzenia.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe my mamy meble takie jasne jesion czy coś, ale łóżeczko kupujemy białe, w końcu to ma być miejsce młodego i tylko jego :-) z komoda nadal nie wiem co zrobić, czy biała z biedry za 129 czy taka jasna wysoka z ikea ale za 400zł.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen cudowny pokoik, aż żałuję, że nie zrobiliśmy pokoju dla małej - bedzie z nami w sypialni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:03

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia ustąpiły ;) a brzuchol dzisiaj kamień no ale nachodziłam się po piętrach na wyniki .. 8 probówek takich dużych krwi pobrali 4na parterze i 4 na 5pietrze aż... ;ooo teraz leże po nospie i czekam aż przejdzie bo się rozbolal brzuchol ale nie jest źle ;) a karmelek ma na 29.10 CC planowe ;) z tego co mi mówili dzisiaj to ja 22\23.10 Wywołanie będę miała najpóźniej jeżeli do tego czasu nie urodze także w październiku juz sporo listopadówek będzie rozpakowanych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:15

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, my w sypialni mamy kremowe i tam wstawiamy to dębowe łóżeczko. Pokój musimy zrobić już teraz, bo nie ma opcji, żeby jedną szufladę chociaż dla dziecka wygospodarować :P Rzeczy Antka będą prawdopodobnie w komodach w jego przyszłym pokoju, tam też zrobimy stację do przewijania. Żeby się przebić przez ścianę musieliśmy wywalić regał na książki. Było tam trochę książek dla dzieci naszych z dzieciństwa, więc od razu też tam polecą (co zrobię z resztą???), wstawimy tam też biurko, bo o ile z laptopa korzystamy na kanapie, to teraz będziemy pewnie dużo zdjęć obrabiać i do tego mamy monitor chyba 21 cali, który wiecznie gdzieś przeszkadza i w końcu będzie na niego miejsce. Nie ukrywam, że ten pokój wiele zmienia, bo z 33m zrobią się 44 a przy takiej powierzchni to ogromna różnica.

Zaraz oślepnę od oglądania tych mebli.

Myślę o sosnowym drewnie, takim surowym, żeby może zaszaleć i coś namalować.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a dlaczego będziesz miała poród tak wcześnie wywoływany??? Najpierw się boją, że za wcześnie urodzisz a później sami chcą wywoływać? O co tu chodzi?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou dokladnie tak pati napisala :-). wstepnie mam ustalona cc na 29.10 :-)

my pokoju oddzielnego dla Alicji nie robimy, mamy trzy pokoje, salon, nasza sypialnie. pomoj synka.. narazie mala bedzie z nam a potem bedziemy myslec :-) mamy bardzo duza sypialnie z oknami na dwoch stronach i byc moze kiedys podzielim ten pomoj na dwa, ale to odlegle plany ;)

pati no wlasnei a u ciebie czemu chca wczesniej wywolywac?!

a u nas to napewno wiele bedzie dzieciaczkow z października :-)

kurde tez bym chciala ta komode z biedronki a u nas jej ne ma :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to będzie 39tydzien juz wiec nie tak wcześnie bo donoszona ciąża na razie to jest teoria endokrynolog ,żeby za bardzo nie obciążać tarczycy i wszystko zależy jeszcze od wyników ,bo u mnie po tamtym porodzie byl bardzo silny przełom i tsh nie bylo prawie wcale 0,0001 a jak to wejdzie w życie nie wiem wstępnie dzisiaj powiedziała no i u mnie to raptem jakiś tydzień przed terminem przecież będzie to czemu mówisz ze tak wcześnie ;p Marcela tez miałam mieć wywołanego ale wyszedł w nocy przed wywołaniem hehe spieszylo mu się do mamy ;) ale napisalam o ile wczesniej się nie rozpakuje hehe no i zależy to też od innych czynników, miedzy innymi cukrzycy i jak będzie z ta cholestaza także to wielka niewiadoma.. A jeszcze czeka mnie konsultacja z ginem i endo wyda zaswiadczenie także zobaczymy co on powie i na kiedy da mi skierowanie chodzi o tego z nfz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:32

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Madlen, ale Ci zazdroszczę, że już macie ten pokój! U nas sterty gruzu i goły tynk :P

nie jesteś sama - u mnie w dodatku przestój ze wszystkim z powodu wyjazdu do 20.IX..... Tu przed położeniem nowej elektryki, obecnie lekko poszpachlowane ściany i zrobiona wylewka....

gacd4dn7n5d0_t.jpg

• Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek z ta sypialnia dobry pomysł, szwagierka tez tak zrobiła i teraz dzieciaki maja po swoim pokoju :-) no ja musze konkretnie z mężem ustalić bo w końcu nie będzie tych komód w biedronie i chuja kupimy ;-)

karmelek lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, jesteśmy w podobnej sytuacji, ale mam nadzieję, że mój mąż żadnej przerwy nie urządzi, bo i tak wolno mu idzie. Oni chyba zakładają, że ciążę przenosimy do grudnia.

Pati, oby Nelka sama wyszła, zanim Cię dorwą w tym szpitalu (oczywiście nie za prędko).

Ale mam zamęt w głowie. Chyba pójdę się przewietrzyć. Wczoraj postanowiłam, że dziś ten pokój zaplanuję. Nawet papieru i ołówka nie mam, bo wszystko zamknięte w garażu przez remont.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Lavendula, jesteśmy w podobnej sytuacji, ale mam nadzieję, że mój mąż żadnej przerwy nie urządzi, bo i tak wolno mu idzie. Oni chyba zakładają, że ciążę przenosimy do grudnia.
    .

ja swojemu w żartach powtarzam, że chodzi o listopad TEGO ROKU :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe mi najważniejsze żeby te 34 dobić to będzie super, a potem to juz hulaj duszo i jak do 36 jak tyle dobije to będę wniebowzieta ;) no ale mam tez nadzieje ze obejdzie się bez wywołania jak z Marcyśkiem i posiedzi na tyle AB była samodzielnie w stanie funkcjonować tyle mi wystarczy ;)

Mami dzwoniła znowu muszę zaczął brać leki na tarczyce .. W ciągu dwóch tygodni z prawie 4 tsh spadło do 0,1056... O kurde i wiecie co wtedy zaczęły sie te moje problemy z plamieniami i bolami itd bo była jakiś czas w miarę mozliwie ... Może to wszystko ma związek z tarczyca też ze tak się dzieje,,, sama nie wiem zobaczymy za dwa tygodnie znowu kontroli u endo i u gina za prawie 3 to iedogdam z Nimi co i jak.. A za tydzień prywatnie i sprawdzanie szyjki, no i w środę diabetolog ja pierdziu znowu ile latania ja nie mogę... Lepiej żeby dadza sterydy bo ja szybciej urodze przez to latanie po lekarzach... No i znowu skurcze łapią cus ale nie mocne na szczęście uff..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to u mnie jest podobnie z ta lazienka :-) codziennie mowie mojemu ile dni zostalo, ale on chyba dalej nie lapie ;)

nata u nas gdyby byl drugi synek nie bylo by problemu, ale fajnie ze do pary dzidzius bedzie z tym ze wlsnie trzeba bedzie kombinowac :-). ale co tam :-)

• desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie buty karmelek :) ja chyba też będę miała cc wiec może też mnie wezmą w obroty pod koniec października, coś w tym chyba jest bo ja mam mieć w tym tyg wymaz na gbs...

karmelek lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeden z najszybszych terminów, ale teraz widzę, że z dużym prawdopodobieństwem będę gdzieś na końcu, bo wszystkim się śpieszy :P

Z jednej strony też bym chętnie urodziła wcześniej. Obecnie, chociaż brzuch mam przeciętnego rozmiaru, ani duży ani mały porównując z Wami, czuję jakby już się kompletnie kończyło miejsce w środku. Antek najwięcej kopie, jak leżę na boku i mam wrażenie, że mu ciasno i to są próby wymuszenia zmiany pozycji.

Z drugiej, łapią mnie ataki niepokoju, jak się odnajdę w nowej rzeczywistości. Aż mnie mąż wkurza z tym swoim stoickim spokojem i przesadnie rozwiniętym instynktem rodzicielskim.

karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do wiary 15 tygodni różnicy:

bp83k496t6jn_t.jpg

karmelek, xpatiiix3, pinsleepe, Agusia ;), Mamadomina, Agata92, KasiaKa, nick nieaktualny, Rybka Nemo, misiaczk25, Madlen222, Goplana, Nata, Viviana, Amnezja, Maga31, maaartinka, Strupka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana różnie to bywa z tymi terminami u mnie z OM 01.11/31.10 ,a na tym USG 24.10 a na tym poprzednim polowkowym z USG było ze Nelka nie rośnie od tygodnia i mi cofnęli termin na jakiś tam listopada heheh, o ile dobrze pamiętam także różnie to jest a Marcel miał termin tydzień po tym z OM a urodził się jeszcze przed tym z OM hehe dziecko samo sobie wybierze termin, który mu odpowiada :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ