X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za komplementy!!! Ten pokój to teraz moje ulubione miejsce...Lubię tam usiąść i porozmyślać o moich cudach:) i o tym jak to będzie...wyobrażam sobie jak będę je przewijać, karmić, kąpać, itd...jak ja bym już je chciała...ale teraz to już z górki...

Vivianka kochana spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe!!!!! Szybkiego porodu i zdrowiutkiej córuni!!!! :*:*:**:*

Viviana, Evik lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, ale Ci zazdroszczę, że już macie ten pokój! U nas sterty gruzu i goły tynk :P

Ja też chciałam białe meble, ale już sama nie wiem... W całym domu mamy białe i kremowe, więc może jednak byśmy poszli w drewno. Tym bardziej, że łóżeczko mamy dębowe (dostaliśmy po siostrzeńcu). Na razie tylko kanapa jest pewna.

Madlen222 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen super, że pokój już gotowy i dzieciaczki zdrowo rosną :) Ja mam podobnie w pokoiku u mojej Małej kolory, białe łóżeczko, jasne meble z zielonymi dodatkami i zielone ściany, a trochę różu też wprowadzę. Nie pomyślałam o żadnym fotelu w pokoiku Małej, a Ty widzę że masz, dobry pomysł i do karmienia i do posiedzenia :)
    Ja też lubię w pokoiku Małej przebywać, non stop układam te ciuszki, przewracam hehe :) Dziękuje za życzenia.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe my mamy meble takie jasne jesion czy coś, ale łóżeczko kupujemy białe, w końcu to ma być miejsce młodego i tylko jego :-) z komoda nadal nie wiem co zrobić, czy biała z biedry za 129 czy taka jasna wysoka z ikea ale za 400zł.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen cudowny pokoik, aż żałuję, że nie zrobiliśmy pokoju dla małej - bedzie z nami w sypialni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:03

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia ustąpiły ;) a brzuchol dzisiaj kamień no ale nachodziłam się po piętrach na wyniki .. 8 probówek takich dużych krwi pobrali 4na parterze i 4 na 5pietrze aż... ;ooo teraz leże po nospie i czekam aż przejdzie bo się rozbolal brzuchol ale nie jest źle ;) a karmelek ma na 29.10 CC planowe ;) z tego co mi mówili dzisiaj to ja 22\23.10 Wywołanie będę miała najpóźniej jeżeli do tego czasu nie urodze także w październiku juz sporo listopadówek będzie rozpakowanych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:15

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, my w sypialni mamy kremowe i tam wstawiamy to dębowe łóżeczko. Pokój musimy zrobić już teraz, bo nie ma opcji, żeby jedną szufladę chociaż dla dziecka wygospodarować :P Rzeczy Antka będą prawdopodobnie w komodach w jego przyszłym pokoju, tam też zrobimy stację do przewijania. Żeby się przebić przez ścianę musieliśmy wywalić regał na książki. Było tam trochę książek dla dzieci naszych z dzieciństwa, więc od razu też tam polecą (co zrobię z resztą???), wstawimy tam też biurko, bo o ile z laptopa korzystamy na kanapie, to teraz będziemy pewnie dużo zdjęć obrabiać i do tego mamy monitor chyba 21 cali, który wiecznie gdzieś przeszkadza i w końcu będzie na niego miejsce. Nie ukrywam, że ten pokój wiele zmienia, bo z 33m zrobią się 44 a przy takiej powierzchni to ogromna różnica.

Zaraz oślepnę od oglądania tych mebli.

Myślę o sosnowym drewnie, takim surowym, żeby może zaszaleć i coś namalować.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a dlaczego będziesz miała poród tak wcześnie wywoływany??? Najpierw się boją, że za wcześnie urodzisz a później sami chcą wywoływać? O co tu chodzi?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou dokladnie tak pati napisala :-). wstepnie mam ustalona cc na 29.10 :-)

my pokoju oddzielnego dla Alicji nie robimy, mamy trzy pokoje, salon, nasza sypialnie. pomoj synka.. narazie mala bedzie z nam a potem bedziemy myslec :-) mamy bardzo duza sypialnie z oknami na dwoch stronach i byc moze kiedys podzielim ten pomoj na dwa, ale to odlegle plany ;)

pati no wlasnei a u ciebie czemu chca wczesniej wywolywac?!

a u nas to napewno wiele bedzie dzieciaczkow z października :-)

kurde tez bym chciala ta komode z biedronki a u nas jej ne ma :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to będzie 39tydzien juz wiec nie tak wcześnie bo donoszona ciąża na razie to jest teoria endokrynolog ,żeby za bardzo nie obciążać tarczycy i wszystko zależy jeszcze od wyników ,bo u mnie po tamtym porodzie byl bardzo silny przełom i tsh nie bylo prawie wcale 0,0001 a jak to wejdzie w życie nie wiem wstępnie dzisiaj powiedziała no i u mnie to raptem jakiś tydzień przed terminem przecież będzie to czemu mówisz ze tak wcześnie ;p Marcela tez miałam mieć wywołanego ale wyszedł w nocy przed wywołaniem hehe spieszylo mu się do mamy ;) ale napisalam o ile wczesniej się nie rozpakuje hehe no i zależy to też od innych czynników, miedzy innymi cukrzycy i jak będzie z ta cholestaza także to wielka niewiadoma.. A jeszcze czeka mnie konsultacja z ginem i endo wyda zaswiadczenie także zobaczymy co on powie i na kiedy da mi skierowanie chodzi o tego z nfz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:32

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Madlen, ale Ci zazdroszczę, że już macie ten pokój! U nas sterty gruzu i goły tynk :P

nie jesteś sama - u mnie w dodatku przestój ze wszystkim z powodu wyjazdu do 20.IX..... Tu przed położeniem nowej elektryki, obecnie lekko poszpachlowane ściany i zrobiona wylewka....

gacd4dn7n5d0_t.jpg

• Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek z ta sypialnia dobry pomysł, szwagierka tez tak zrobiła i teraz dzieciaki maja po swoim pokoju :-) no ja musze konkretnie z mężem ustalić bo w końcu nie będzie tych komód w biedronie i chuja kupimy ;-)

karmelek lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, jesteśmy w podobnej sytuacji, ale mam nadzieję, że mój mąż żadnej przerwy nie urządzi, bo i tak wolno mu idzie. Oni chyba zakładają, że ciążę przenosimy do grudnia.

Pati, oby Nelka sama wyszła, zanim Cię dorwą w tym szpitalu (oczywiście nie za prędko).

Ale mam zamęt w głowie. Chyba pójdę się przewietrzyć. Wczoraj postanowiłam, że dziś ten pokój zaplanuję. Nawet papieru i ołówka nie mam, bo wszystko zamknięte w garażu przez remont.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Lavendula, jesteśmy w podobnej sytuacji, ale mam nadzieję, że mój mąż żadnej przerwy nie urządzi, bo i tak wolno mu idzie. Oni chyba zakładają, że ciążę przenosimy do grudnia.
    .

ja swojemu w żartach powtarzam, że chodzi o listopad TEGO ROKU :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe mi najważniejsze żeby te 34 dobić to będzie super, a potem to juz hulaj duszo i jak do 36 jak tyle dobije to będę wniebowzieta ;) no ale mam tez nadzieje ze obejdzie się bez wywołania jak z Marcyśkiem i posiedzi na tyle AB była samodzielnie w stanie funkcjonować tyle mi wystarczy ;)

Mami dzwoniła znowu muszę zaczął brać leki na tarczyce .. W ciągu dwóch tygodni z prawie 4 tsh spadło do 0,1056... O kurde i wiecie co wtedy zaczęły sie te moje problemy z plamieniami i bolami itd bo była jakiś czas w miarę mozliwie ... Może to wszystko ma związek z tarczyca też ze tak się dzieje,,, sama nie wiem zobaczymy za dwa tygodnie znowu kontroli u endo i u gina za prawie 3 to iedogdam z Nimi co i jak.. A za tydzień prywatnie i sprawdzanie szyjki, no i w środę diabetolog ja pierdziu znowu ile latania ja nie mogę... Lepiej żeby dadza sterydy bo ja szybciej urodze przez to latanie po lekarzach... No i znowu skurcze łapią cus ale nie mocne na szczęście uff..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to u mnie jest podobnie z ta lazienka :-) codziennie mowie mojemu ile dni zostalo, ale on chyba dalej nie lapie ;)

nata u nas gdyby byl drugi synek nie bylo by problemu, ale fajnie ze do pary dzidzius bedzie z tym ze wlsnie trzeba bedzie kombinowac :-). ale co tam :-)

• desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie buty karmelek :) ja chyba też będę miała cc wiec może też mnie wezmą w obroty pod koniec października, coś w tym chyba jest bo ja mam mieć w tym tyg wymaz na gbs...

karmelek lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeden z najszybszych terminów, ale teraz widzę, że z dużym prawdopodobieństwem będę gdzieś na końcu, bo wszystkim się śpieszy :P

Z jednej strony też bym chętnie urodziła wcześniej. Obecnie, chociaż brzuch mam przeciętnego rozmiaru, ani duży ani mały porównując z Wami, czuję jakby już się kompletnie kończyło miejsce w środku. Antek najwięcej kopie, jak leżę na boku i mam wrażenie, że mu ciasno i to są próby wymuszenia zmiany pozycji.

Z drugiej, łapią mnie ataki niepokoju, jak się odnajdę w nowej rzeczywistości. Aż mnie mąż wkurza z tym swoim stoickim spokojem i przesadnie rozwiniętym instynktem rodzicielskim.

karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do wiary 15 tygodni różnicy:

bp83k496t6jn_t.jpg

karmelek, xpatiiix3, pinsleepe, Agusia ;), Mamadomina, Agata92, KasiaKa, Milaszka, Rybka Nemo, misiaczk25, Madlen222, Goplana, Nata, Viviana, Amnezja, Maga31, maaartinka, Strupka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana różnie to bywa z tymi terminami u mnie z OM 01.11/31.10 ,a na tym USG 24.10 a na tym poprzednim polowkowym z USG było ze Nelka nie rośnie od tygodnia i mi cofnęli termin na jakiś tam listopada heheh, o ile dobrze pamiętam także różnie to jest a Marcel miał termin tydzień po tym z OM a urodził się jeszcze przed tym z OM hehe dziecko samo sobie wybierze termin, który mu odpowiada :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ