Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej laseczki
przeżyłam grilla, wymiganie się nie było takie proste bo to grill rodzinny, ogólnie zawsze nas ktoś woził więc mężowi nie wypadało odmówić żebym ja nie mogła rozwieźć innych, szkoda tylko że nikt mnie nie zapytał tylko wziął to za pewniak ehhh, no ale raz nie zawsze, w sumie nie było aż tak źle (3 kursy),ziewałam jak pojebana na tym grillu, to najprawdopodobniej ostatni w sezonie więc mam z głowy
my z wyprawki mamy rożek, kocyki, prześcieradło, monitor oddechu, laktator, smoczki, myjkę do butelek, wanienkę, ciuszki, nożyki i obcążki do pazurków, szczotkę do włosków, okrycie kąpielowe, wózek w sumie wybrany, jednak JEDOtylko zamówić trzeba, łóżeczko wybrane ale zamówić trzeba, jak już zamówię to idziemy do sklepu po materac i przewijak, kosmetyki itd to w rossmannie i aptece kupię sobie w połowie września, coś jeszcze potrza???
aaaa ja też mam czasem takie bolesne wzdęcia że aż się zwijam i od razu sobie myślę ja pierdole poród będzie bolał 1000razy bardziej...
czy ktoś wie co się dzieje z kocimi oczami???Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 22:34
Agata92 lubi tę wiadomość
-
Hej. Nata super wybór wózka;) ja od początku jestem na niego zdecydowana. Nie dość że fajna cena to jeszcze jak dla mnie mega wygodny;)
Rzadko was teraz czytam bo mąż ma urlop i wyjechalismy do rodziców na lubelszczyźnie
Wszystkim wam życzę przede wszystkim dużo zdrówka, mało problemów i owocnych zakupówNata lubi tę wiadomość
-
Witam
Już wróciłam z Lidla,kupiliśmy trochę ciuszków, ładne są te rzeczy z Lupilu, zaraz idę jeszcze do jednego sklepu dokupić ciuszków. My ciuszków od nikogo nie dostaniemy, bo w rodzinie albo duże dzieci, albo brak dzieci, znajoma się oferowała ale jak zaszłam w ciąże to jakoś zamilkła, a tak kupię swoje nie będę pożyczać czy coś, ale jednak na nowe ciuszki idzie w cholerę kasy.
Nam z wyprawki nie zostało tak dużo, ale kwotowo to kosztuje, prześcieradła, kosmetyki dla Małej i dla mnie do szpitala, pampersy i chusteczki nawilżane, tego trzeba sporo, laktator, rzeczy do szpitala typu klapki i torbę do szpitala nie mam takiej odpowiedniej, leżaczek, mata edukacyjna i karuzela nad łóżko. Tyle jeszcze muszę dokupić.
Co do wzdęć weźcie mi nie mówcie, mam listę rzeczy których nie jem w ciąży bo już po nich cierpiałam, dobrze, że można brać Espumisan, bo bym wykorkowała czasem. W ogóle już sobie zjeść nie można za dużo, bo jelita uciskają macicę.
Agata jak na Lubelszczyźnie to bliżej mnie jesteścieAgata92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien doberek,
Mialam nadzieję, ze bezsennosc mam za sobą. Ale suprise! Standard 3.02 pobudka I do 5 czuwanie. Polozylam sie, ale o 7.50 juz jestem up. Do tego tak strasznie te palce u rak bola! Jakis dramat, nie moge zgiac!
Wczoraj przeslismy sie do Teesco, jeszcze yly jakies tam promocje naciuszki bawelniane niemowlece, wiec kupilismy 22 sztuki, mielismy jeszcze kupony , wiec wyszlo 3.60 za szguke. Ale jeszcze mam duuuzo do kupienia. Stwierdzilam, ze reszte to kupie uzywana, bo szkoda mi kasiory.
Wiecie co, w sumie moj Prince Sr zadal rozsadne pytanie:czy dziecko ie bedzie potrzebowalo 2 kompletow poscieli? Jeden tylko poszewki na zmiane.
W sumie pytanie trafne, wiec zamowilismy 2.
A do wozka tez kupujecie posciel wozkowa?
Kurcze, jestem tak zielona w tym temacie...Caly czas sie boje, ze mojemu Pilkarzykowi bedzie zimno u nas w domu, chociaz cala zime to ja chodze na krotki rekaw w domu...ale tomoze mi jest tak goraco.
Jakie kupujecie cieplejsze ubranka, tzn.z polarku? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
witam sie po weekendzie. U mnie byl bardzo aktywny, bo w ciaglej podrozy.. Ale zyje! Dzis odpoczywam.
Udalo nam sie kupic fotelik w komcu do naszej bryki. Juz sie balam ze nie dopasujemy zadnego.. W paru sklepach rozkladali rece.. A Kiedys jak bylismynz mezem w smyku, okazalo sie ze zaden nie pasuje bo mamy dziwnie obnizane siedzenia (kubelkowe) i kat ustawienia fotelika jest zly. Dziecko nie siedzialoby w odpowiedniej pozycji.. I juz tacy zrezygnowani, bezradni.. A babka po cichu do nas zeby sprawdzic jeszcze z danych firm (wymienila nam na ucho)widac ze zalezalo jej na bezpieczenstwie dziecka a nie na sprzedaniu nam czegos od nich..
No i okazalo sie ze pasuje CYBEX ATON 2. Ktoras pisala pare postow wczesniej o nim. W testach ma bardzo dobre wyniki, jest tanszy niz Maxi cosi, bardzo ladny, wygodny. Nam sie udalo kuoic go za 400zl, wiec bardzo dobra cenapolecam jakby co!!
I pamietajcie ze najwazniejsze to, by dopasowac fotelik do auta. Wiekszosc pasuje do popularnych modeli, ale najlepiej podjechac do sklepu samochodem i po prostu sprawdzic. Raczej nigdzie nie robia problemow. Do wozka zawsze mozna dokupic adaptery i fotelik bedzie pasowal. A nawet jak nie, to fotelik ma przede wszystkim zabezpieczac dziecko w zamochodzie, a nie ulatwiac mamie transportmy przyfarcilismy bo ten cybex pasuje do naszych kolek z maxi cosi
-
nick nieaktualny
-
Hej kobietki:* Własnie sobie zdałam sprawę że mnie zostało do kupienia pare duperelek a myslałam że jestem na początku:) Pare artykułów chemicznych i aptecznych typu krem na zimę octenisept płyny do prania płukania, dla mnie koszule do szpitala i zamówic wózek (upatrzony juz jest) Ciuszków mam cała gromadę łóżeczko przewijak i wszystkie potrzebne rzeczy typu sczotka do włosów nozyczki ręczniki kocyki chusteczki, waciki, paklanki pieluszki itp itd są. My w nastepnym tyg przeprowadzka i klika dni na walizkach bo bedziemy czekac na meble takze torbe zaczniemy z mezem pakowac na koniec wrzesnia i domówimy reszte po wyplacie zeby miec ztym juz spokoj.
A te z biedronki proszki i płyny dobre?Co wybrać mleczko czy proszek? -
Milaszka ja pisałam o cybex aton 2:-) cena faktycznie spoko, nam pan z promocji proponowała za 450 zł ale kolor mi nie pasował
ahhh te baby. Ja też już od rana w lidlu byłam, kupiłam dwa dresy jeden 62/68 a drugi 74/80 uznałam że za 30 zł to nigdzie takich fajnych nie kupię i jeden dwupak bodziaków bo mam już ich trochę więc nie chciałam przesadzać
Lovela bardzo dobra cena, chyba też kupię, mam już płyn i proszek z kauflandu ale mogę sobie zrobić zapasik
Evik weź sobie jeden płyn i jeden proszek, zobaczysz co Ci bardziej pasuje
Agata92 to miłego wypoczynku, wózek faktycznie spoko i od razu mi się spodobał co jest dziwne hehehe, mąż też jest za:-) wybieramy model fyn memo bo ma uchwyt do przenoszenia gondoli
Lavendula to mnie zmartwiłaś, kurczę mam nadzieję że u niej wszystko dobrze...
a przypomniałam sobie że muszę jeszcze z mężem dokupić termometr dla juniora. optimus myślę że nie ma co przesadzać z grubością ciuszków, dzieciaczki i tak mają wyższą temperaturę ciała więc tak szybko nie zmarznie a zawsze możesz na cebulkę ubrać. Ja maty nie kupuję na początek, leżaczka też nie ( może na Święta dostanie) a matę weźmiemy od szwagierki jak młody będzie już miał ze 3 miesiącepo co sobie wydatki piętrzyć jak się nie używa tego od razu :p
Milaszka, Evik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry przy poniedziałku. Zazdroszczę wam tych zakupów, my jeszcze niczego nie mamy, tylko jeden zestaw pieluch wielorazowych. Ale ja ubranka dostanę od siostry, bo u nas przechodzą tak z dzieciaka na dzieciaka, kołyskę też. Ale nie chce mi się tego jeszcze od niej brać, myślę, że za wcześnie. Wózek musimy tylko dokupić, wanienkę i tyle.
-
Optimus uznałam, że taki maluszek dajmy na to 60 cm to mi zniknie pod taką wielką pościelą
bałabym się Go przykrywać no i poduszki też odradzają na początek więc dla mnie zbędny wydatek i nabijanie kosztów, będzie spał pod grubym kocykiem i w becie na początek (albo samym becie, w zależności od temp) i myślę że spokojnie wystarczy, na kolejną zimę kupię pościel, poduszkę i poszewki
co do witaminek nie mam pojęcia, ale może lepiej D+K i dawać za jednym zamachem??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 10:20
Evik lubi tę wiadomość
-
Witam Was.
Optimus ja również nie mogłam spać między 3 a 5 nie wiem czemu, już miałam ochotę wstać i coś posprzątać, ale mężuś spał więc stwierdziłam, że nie będę przesadzać.
Jeśli chodzi o rzeczy dla dzidziuszka to ja mam baaardzo dużo ciuchów, brakuje mi tak naprawdę rzeczy higienicznych dla dziecka i dla siebie no i oczywiście wózka, przez wzytskich opłakanaego więc nie zdziwie się jak sie zaraz coś w nim zepsuje.
Opłakanego poniewaz od początku ciąży przynajmniej dwa razy w tygodniu słyszę pytanie czy biorę wózek od siostry męża. Jak nie teściowa zadaje to pytanie to siostra męża. Szczerze to mnie już kurwica bierze jak słyszę pytanie " bierzesz wózek czy nie?" no ile razy można mówić i tłumaczyć jedno i to samo. Powiedziałam już im, że zbyt długo czekaliśmy na tą chwilę, żeby móc wybrać wózek i że to jest jedyna rzecz którą chce miec nową, ale nie one swoje. Ehh oszaleć można.Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyNata, no ja juz tak troche na wyrost koldre I poduche. Kupilam spiworek I otulacz, wiec chyba starczy. U mnie taki problem, ze lozeczko bedzie stalo przy scianie od smietnika/windy, a tam troche zima jednak chlodno, wiec ta sciane sprobuje jakos ocieplić.
Rozwazalismy przemieszczenie do innego pokoju, ale w tamtym drugim za sciana sasiadka co jara niemiłosiernie, I zima w tamtym pokoju sciana dymu I smierdzi, jakbysmy to my palili. Wiec bedziemy zapychac sypialnie...strasznie mala jest, ale jakos trxeba radzic.
A do wozka kupujecie posciel?
-
Hej, Nata dzięki za ten kalkulator, trochę mi humor poprawił
Optimus, my też nie kupujemy pościeli. Synek będzie spać na prześcieradle w śpiworku. Poduszkę ma klin i będzie pod prześcieradłem na stałe. Pościel kupimy, jak mały będzie miał spać pod kołdrą a to jeszcze długo.
Byłam dziś rano w labie, żeby skontrolować tarczycę (pisałam kiedyś, że mam teraz duży problem, żeby się dostać do endo). Oczywiście nikt mnie nie przepuścił, ale się nie spodziewałam, więc spoko. Siedziałam już jako pierwsza, za mną 2 kobiety, każda z dzieckiem ok. 6 lat. No i jedna baba pod 60. Teraz zagadka: kto się próbował wpie***lić? Tak, na pewno zgadłyście. Później szybko po bułki do Lidla. Do kasy podchodzi starszy pan trzymając już 4-pak piwa i zaczyna się burzyć, że w tej kasie, gdzie płacił za piwo, nie mieli jego fajek!!! Kasjerka go obsłużyła na szczęście po nas, ale wyglądało to tak, że stoi dość długa kolejka a facet kupujący fajki jest obsługiwany poza kolejnością... Tak więc zamknęłam się w domu i nie chcę za dużo ludzi oglądać, bo tylko mnie denerwują.
Remont mały kroczkami posuwa się do przodu. Mąż twierdzi, że do środy skończy rozwalanie ścian i zacznie już tworzyć zamiast niszczyćMuszę się w końcu zdecydować na meble! Układ jest mniej więcej ustalony, mamy już łóżeczko i wybraną kanapę, ale teraz trzeba się konkretnie zdecydować i to mnie trochę męczy. Najłatwiej byłoby wziąć serię Hemnes, ale mam wrażenie, że na co drugim oglądanym w necie zdjęciu pokoju dziecięcego są te meble: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10239280/ Dlatego szukamy dalej. Swoją drogą mamy te meble w łazience i się niszczą od wilgoci po roku a to w końcu seria łazienkowa...
-
nick nieaktualnyRybka Nemo wrote:Witam Was.
Optimus ja również nie mogłam spać między 3 a 5 nie wiem czemu, już miałam ochotę wstać i coś posprzątać, ale mężuś spał więc stwierdziłam, że nie będę przesadzać.
Jeśli chodzi o rzeczy dla dzidziuszka to ja mam baaardzo dużo ciuchów, brakuje mi tak naprawdę rzeczy higienicznych dla dziecka i dla siebie no i oczywiście wózka, przez wzytskich opłakanaego więc nie zdziwie się jak sie zaraz coś w nim zepsuje.
Opłakanego poniewaz od początku ciąży przynajmniej dwa razy w tygodniu słyszę pytanie czy biorę wózek od siostry męża. Jak nie teściowa zadaje to pytanie to siostra męża. Szczerze to mnie już kurwica bierze jak słyszę pytanie " bierzesz wózek czy nie?" no ile razy można mówić i tłumaczyć jedno i to samo. Powiedziałam już im, że zbyt długo czekaliśmy na tą chwilę, żeby móc wybrać wózek i że to jest jedyna rzecz którą chce miec nową, ale nie one swoje. Ehh oszaleć można.
Rybka, no patrz jakas telepatia z tym spaniemz tym ze ja poszlam do duzego pokoju poczytac, bo jak sie wierce, to pizniej wyklady mam, ze do pracy niemusze I bla, bla, bla...
A jak Ty nie chcesz wozka od Niej, to ja biore!
A tak na serio, to Twoja decyzja co do wozka, wiec niech sie odczepia!Pewnie, ze wozek w zimie powinien byc stabilny, mocny i duzo wytrzymywac, bo zima to nie lato, czy wiosna, czy jesien!
Rybka Nemo lubi tę wiadomość