X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou ja też uwielbiam wózki retro na dużych kołach i to że sie bujają świetna sprawa. Ja mam inglesinę clasicę bo o nim marzyłam jeszcze przed ciążą. A ile się nasłuchaliśmy od wszystkich znajomych którzy maja dzieci że niewygodny, za duży i za ciężki itd...

Vivianko rodzice i teściowe to potrafią dokopać, ale to już nie jest Twoja najbliższa rodzina, możesz być szczęśliwa bez nich i bez ich życzeń, a teściowa no cóż od tego one chyba są, żeby psuć nam humor.

Dzisiaj kolejna noc i śnil mi się koszmar. Nie pamiętam go, ale bałam się znowu zamknąć oczy, mój mąż zamiast mnie utulić, pogłaskał mnie tylko po głowie i powiedział śpij kochanie i odwrócił się do mnie dupą. Teraz ma mi to wynagrodzić i zrobić jakieś śniadanie, tyle że ja już głodna jestem i chyba się nie doczekam

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laseczki :-) ja też miałam jakiś dziwny sen, jakoś wyspana nawet ale budziłam się kilka razy, a to siku a to nie wygodnie ;// zjadłam śniadanko i już czeka na mnie nussbeiser, pogoda do dupy więc trzeba się poratować czekoladą :-) 15 stopni u nas dzisiaj. Tako też wczoraj oglądałam ale za duży po złożeniu i mógłby nam nie wejść do bagażnika, a samochodu nie mamy zamiaru zmieniać bo niedawno kupiony :-)) no i uznałam że chyba na allegro zamówię furę dla syna bo taniej jest :-)) tak czy siak na pewno dzieciaki będą zadowolone czego by nie wybrać hehehe. Pan pokazywał nam też tą bazę isofix ale kurde masakra bo kupujesz fotelik 0-13 z bazą a później kolejny rozmiar fotela i nowa baza ehhhh. Powinno to wszystko być tańsze takie moje zdanie :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wierzę że Ci jest przykro, ja przechodzę podobne sytuacje ale z bratem. W tamtym roku zapomniał o moich urodzinach, przypomniało mu się chyba po 5 dniach, w tym roku 3 dni po. Kurwa 20 lat pod jednym dachem a ten nie wie kiedy się urodziłam :( mam pojebaną bratową i ona ma na niego zły wpływ jędza jedna...chciałabym mieć z nią normalne relacje ale się zwyczajnie nie da, bo ona mnie nienawidzi za to że zaradna jestem i myśli że na wszystko dają mi rodzice a im nie dają i na moich rodziców też jest anty nastawiona, głupia dziewucha powaga! Nigdy bym nie pomyślała, że tak mi się rozjadą relacje z jedynym bratem. Mieszkamy w jednym mieście a ostatni raz widziałam jego i chrześnicę na początku maja na komunii... co do rodziców to może napisz im list. Wyżal się, będzie Ci lżej. Buziaki słoneczko, nie martw się wszystko jakoś się ułoży, ważne że masz kochającego męża i ukochaną córeczkę, którą zaraz weźmiesz w ramiona :-)

Viviana lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko co dla dziecka i do ślubu jest drogie. Zdecydowanie cena przewyższa wartość bo ludzie na tym nie będą oszczędzać, a na bezpieczeństwie swojego dziecka to już w ogóle

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:03

• Nata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że ta baza to się nadaje już na wszystkie "rozmiary" ale zapytałam tego pana i on mówi, że nie. Więc trochę mnie zdziwienie wzięło :-) jeżeli mogę coś powiedzieć to podobno foteliki cybex są lepsze i tańsze, mają 5 gwiazdek w testach i lepiej wyprofilowany zagłówek, maxi cosi mają 4 gwiazdki i dzieci się garbią w nich bo jak wyjmie się wkładkę tą dla niemowlęcia to zagłówek się lekko zwęża. My jeszcze decyzji nie podjęliśmy, ale tak mówię co nam sprzedawca powiedział ściszonym głosem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:07

rfnnk6n.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana ;)
    Wczoraj byliśmy na grzybach w lesie i również żadnego grzyba nie znaleźliśmy ;). Za to nazbierałam pół kilo jagód, więc zrobiłam z nich sernik na zimno :D Właśnie przeczytałam, że w III trymestrze warto jeść dużo produktów z wapniem, bo proces kostnienia następuje u dziecka, więc będzie jak znalazł :)

Ja jadę dziś do mamy na obiadek a poniedziałek spędzę u siostry na pilnowaniu chrześnicy... Mam nadzieję, że nie da mi popalić... Ech, te 2,5 latki są strasznie wygadane ;)

życzę Wam miłego dnia!

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek,
    U mnie fajna pogoda, sloneczne I przyjemny wiaterek wieje.
    Obudzil mnie dzis nieprzyjemny sms od teściowej. Odbija babie. Normalnie to bym olewke zrobila, ale te hormony...caly czas rycze, brzuch mi sie rozbolal, nie moge przestac sie smucic...
    Najgorzej, ze moj Prince Charming robi olewke I nabija sie, ze placze: przedrzeznia mnie I tylko papier mi przynosi, by nos mi wydmuchac I ma ubaw. A ja bym chciala troche wspolczucia. Tak, dla zasady tylko.
    No nic, pojde dzis na spacer troche, moze przewieje sie I bedzzie mi lepiej :)
    Jak sie Pati czujesz tam?

Aha, no i have a nice day! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 12:54

• Evik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten kolejny leniwy dzien, ja nie wiem co sie ze mna dzieje wstaje nie mam sily na nic meza tylko gonie do wszytskiego az mi glupio rozwiesilam pranie i wielce zmeczona i jakas taka sie czuje brudna niewygodnie wszytsko na nie:D az mnie to teraz smieszy ale masakra, chyba juz mam dosc tego mieszkania zaraz sie wyprowadzamy wszytsko tu jendo na drugim lezy malo miejsca i sprzatac sie nie chce no masakra no:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miał być miły dzień, ale u mnie nie będzie! jestem wściekła jak nie wiem, normalnie chce mi się płakać!! ogólnie jesteśmy na dzisiaj zaproszeni na grilla, kompletnie nie chce mi się tam iść. Dodatkowo dowiedziałam się że jeszcze mam później wszystkich porozwozić, no kurwa uwielbiam jak mi ktoś życie organizuje, chciałam IŚĆ po obiedzie na 2h posiedzieć żeby nie zrobić komuś przykrości a teraz będę musiała iść na czas, bo zabieramy po drodze 1 osobę i siedzieć tam do końca! ja pierdole jestem wściekła jak nie wiem co, a w zasadzie wkurwiona a nie wściekła...

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, nie zazdroszcze, ja bym sie zaparla i wymigala zlym samopoczuciem, jak nie mam ochoty nie jade, inni sa mniej wazni

• Goplana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no to miał być miły dzień, ale u mnie nie będzie! jestem wściekła jak nie wiem, normalnie chce mi się płakać!! ogólnie jesteśmy na dzisiaj zaproszeni na grilla, kompletnie nie chce mi się tam iść. Dodatkowo dowiedziałam się że jeszcze mam później wszystkich porozwozić, no kurwa uwielbiam jak mi ktoś życie organizuje, chciałam IŚĆ po obiedzie na 2h posiedzieć żeby nie zrobić komuś przykrości a teraz będę musiała iść na czas, bo zabieramy po drodze 1 osobę i siedzieć tam do końca! ja pierdole jestem wściekła jak nie wiem co, a w zasadzie wkurwiona a nie wściekła...
    Ja bym odstawiła scenę pt. słabo mi dzisiaj i muszę poleżeć, i z powodu niedyspozycji ciążowej w ogóle nie poszła albo zmyła się po godzinie :)

blue00 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny!
    widze dzisiaj duzo nerwow,moje kochane nie denerwujecie sie nie ma sensu,psujecie sobie zdrowie przez czyjas glupote! wiem ze trudno bo w ciazy wiele nie potrzeba zeby wkurwa zalapac ale prosze Was przystopujcie bo bedziecie chodzic wnerwione a inni maja w dupie.Olewka i do przodu!

Ja dopiero wstalam..:P wczoraj bylismy u znajomych na degustacji whiskey bo kolega wrocil ze stanow z delegacji i przywiozl jakies rarytasy,super bo ja tylko sie zapachem obeszlam ;( wrocilismy kolo 2 w nocy jeszcze musialam rumianek wypic bo dostalam takich wzdec ze ja pierdziele,a dzisiaj to normalnie mam kaca od tego wachania glowa mnie napieprza okropnie.Do tego zapalenie ucha juz 3 raz w ciazy...pieknie kurwa pieknie..

Tez poczytalam te wrzesniowki i chyba juz dokupie reszte do torby do szpitala..maskara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 13:28

• caśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli głowa i spać mi się chce diabelsko.
    Wczoraj mój mały był leniwy, dziś i w nocy dawał czadu i kopał w tatusia hehe robił mu masaż pleców. A potem jak mąż spał z ręka na brzuchu to kopał jak oszalały, popisywał się mały wariatek. Mąż pracuje całe tygodnie po za domem tylko w weekendy jest w domu to mały w nocy korzysta :D

Dziś na obiad wymyśliłam hod dogi z surówką z sałaty lodowej, kukurydzy, ogórków kiszonych i pomidorków z działki. Mniam. Taki mały domowy fastfoodzik.

W środe lub we wtorek jadę po prezent dla męża - nową komórkę a potem do teściowej i w piątek pieczenie tortu. Będzie biszkopt makowy w środku masa budyniowo-karpatkowa i bita śmietana. Mniaaam :D
    I zaś dieta :D po-urodzinowa.

Coraz bardziej chyba zaczynam się zastanawiać czy pierdzielić tą możliwość wpinania fotelika do ramy wózka... i się męczyć z wózkiem którego wcale nie chce. Chyba kupię po prostu ten co mi się podoba i już, a fotelik kicham. Trudno będzie tylko do użytku w aucie. Z córą też nie miałam fotelika wpinanego do wózka i się zyło... jasne że jest to wygoda, ale nie za cenę męczarni przez około 2 lata.
    Tak chyba zrobię, ale dopłacę do wózka te 160zł za fotelik Maxi Cosi i bede mieć dwa. Jeden do auta drugi do wózka.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja tak samo bym nie poszła, mowy nie ma nawet bym chyba duzo nie sciemniała teraz jestem tak zacięta w ciazy ze nikt mi planowac niczego nie bedzie. Trzymaj sie kochana!
    Ja to nie ogarniam z tymi fotelikami. Te do wozka nie pasuja do auta? Jak to jest?Jak kupuje wozek 3 w 1 to ten fotelik do auta nie pasuje?Trzeba jakies podkladki?Wybaczcie ale ciemna jestem dopiero widze ze Wy tu piszecie o tym a ja calkowicie nie w temacie

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja bylam ogladac, to mi sprzed.powiedzial, ze przede wszystkim fotelik ma pasowac do auta ze wzgl.bezp. jest możliwość dopasować pozniej ten autkowy fotelik do stalaza wozka.

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, jeśli kupujesz fotelik nie z zestawu 3 w 1, to musisz mieć adaptery. Do większości wózków można dokupić adaptery do maxi cosi. Foteliki nie wymagają bazy do samochodu, ale jest to zdecydowanie wygodniejsze niż mocowanie pasami. Baza jest w stałe w samochodzie, robisz klik i się wszystko trzyma, a pasami na początku nie jest tak łatwo ogarnąć (mi się nie chce, niech mąż się bawi). Nie każdy samochód ma isofix! U nas nie ma, bo za stary.

Co jakiś czas zaglądam do ciuszków. Chyba nie będziemy już za dużo kupować. Od dziadków Antek jeszcze trochę na pewno dostanie a później jak nas będą goście odwiedzać, to prawie każdy coś przyniesie. Zobaczymy, jaki Antek będzie duży, to po pierwsze. Po drugie, zobaczę po porodzie, jakie ubranka mi właściwie pasują. Mamy tylko jedne półśpiochy 56 i 62, ale przecież oprócz tego są pajace, śpiochy, dresiki, rajstopki i po co kupować na zapas?

Tak poza tym, NIC mi się nie chce. Autentycznie nic. Jak mam sobie wody do szklanki nalać, to się długo zastanawiam, czy się opłaca wstawać. Chyba mnie zanik mięśni dopada, bo schudłam 300 g :P

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja też dziś jestem jakaś padnięta i bez sił.Chyba o nie tylko częsta u mnie niedzielna nudoza, ale coś jeszcze. Chyba zapadłam na groźniejszą odmianę tej choroby, czyli ciążową niedzielną nudozę.

Pati, co z Tobą, Rewolucja też i FK i Madlen, co się z wami dzieje, dajcie jakiś znak życia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 15:09

Madlen222 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z pochmurnego Harrachova, dziś lenistwo, wczoraj przeszłam z Antkiem 8km, stopy mi odpadały.

Desou,ja też chrapię ostatnio w nocy, aż się czasem sama budzę ;) masakra jakaś. Do tej pory toja cmokałam na Małża, teraz to on na mnie :P.

W czwartek dostałam takiego kopniaka od Synusia, że mnie wpół zgięło ;)
    Ostatnio bryka jak najęty,tylko wczoraj po maratoniku spał w najlepsze.

Mam pytanko, czy macie może podrażnione pępki? zauważyłam czerwoną plamkę na samym środku, póki co nie boli, ale częściej smaruję kremem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 15:47

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Pan pokazywał nam też tą bazę isofix ale kurde masakra bo kupujesz fotelik 0-13 z bazą a później kolejny rozmiar fotela i nowa baza ehhhh. Powinno to wszystko być tańsze takie moje zdanie :-)

My mamy bazę, do której najpierw montujesz fotelik 0-13, a później 9-18, także do prawie czwartego roku życia, baza będzie. A kolejny fotelik to już bez bazy tylko z mocowaniem isofix.:)

relg9vvjdzp246mx.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ