X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena, dzieki, uspokoilas mnie. W takim razie mi jeszcze się nie stawia :) bo jeszcze nie mialam calkowicie twardego brzucha, tylko w tym jednym miejscu :)

Agusia, no troche poczytalam te wrzesniowki, I cala jestem zlana potem - lece kupowac rzeczy na wyprawke, bo jak co-dzis pieluszke tylko jedna w pileczki kupilam :o

• Viviana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za życzenia jesteście Kochane bardzo mi miło :) <3

mada_lena, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pokoik dla księżniczki pomalowany. Jeszcze tylko powiesić zasłonki, przykręcić progi i wstawić mebelki. Ciekawe czy sie jej spodoba...

desou, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:11

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, madalena, no wyrzucilam z siebie, na ile moglam, zeby goscie nie nazuwazyli, ze nie poczul sie, zeby jechac ze mna. nie wymagam tego za kazdym razem, ale kiedy laduje ze skurczami z powodu nerwow z jego powodu, to sorry, ale poczuc sie powinien... przeprosil i pokajal sie. ogolnie wie, ze mocno przegial przez te 2 dni, nawet dzis mimo tego ze koledzy pija, on ani kropli alkoholu...

no i wyrzucilam z siebie i mi sie z automatu lepiej zrobilo:)

ciesze sie, ze mala juz nie jest taka mala:) ale martwia mnie uplawy. raczej chodzilam ostatnio bez wkladek, zeby wietrzyc sie lepiej, i wydawalo mi sie, ze uplawy byly zupelnie biale. dzis zalozylam wkladke i okazalo sie, ze zielonkawe. takze warto czasem zalozyc... poki nie sa zielonkawe to moze byc, ale juz takie moga stanowic o problemie.

powiem Wam, ze jak do tej pory cieszylam sie ciaza i "niech sie wszystko dzieje w swoim tempie", tak juz chce minimum polowe pazdziernika i miec juz moja Haniutke ze mna:) jak myslalam do tej pory, ze czulam instynkt macierzynski, tak teraz sie spotegowal bardzo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:35

Goplana, mada_lena, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka to dobrze ze lepiej sie poczułas i zrzucilas ciezar z siebie:)
    Ja znowu bym na trochę zatrzymała czas, robimy remont boje sie ze sie nie wyrobie ze wszytskim, tzn moze wyrobie ale juz czuje coraz mniej sily i jakas taka zmarnowana jestem. Trzeci trymestr idzie czuje sie ociezala moze to przez to ze dzis przegielam zjedzeniem jutro sie ogarniam tak nie moze byc!

ewelina_d lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, wszystkiego najlepszego! Żeby dzidzia przyszła na świat w terminie i zdrowa :)

Ja się ostatnio czuję jak własna babcia. Nie myślałam, że tak szybko mnie do dorwie. Przeglądam ciuszki (prać jeszcze nie mogę, bo pokój nie jest gotowy) i muszę robić przerwy, bo ledwo zipię. W uszach mi szumi, na nogach ledwo się trzymam... O dolegliwościach typu bóle kręgosłupa czy twardy brzuch nie ma co się rozpisywać, bo to wszystkie mamy ;)

Desou, poród w 35 tygodniu to nie koniec świata, nie czytam wrześniówek i nie wiem, jak w tym konkretnym przypadku, ale zazwyczaj takie dzieci ładnie się chowają.

Viviana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już chcę końcówki. Teraz ciąża mnie już mocno męczy. Jak zjem zbyt dużą porcję, albo się za dużo napiję łapią mnie straszne duszności, tak że tylko plackiem mogę leżeć. Przeraża mnie to, że brzuch jeszcze urośnie... Nogi mi puchną, prawie żadne buty już nie są wygodne. W kinie wysiedzieć nie mogę, niewygodnie i stopy jak balony pod koniec seansu :/
    A propos kina - "Seks taśmy" nie polecam, jak to mawiał pinokio ze Shreka - nienawidzę takiej szmiry, nudne to i głupie! :) Dzisiaj natomiast byliśmy na "Lucy", nie takie najgorsze, pełno w nim pseudonaukowego bełkotu, ale ujdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:18

jftycms.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wszystkiego najlepszego! !!! Krótkiego porodu i radosci i miłości i czego sobie wymarzysz

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze ja tez juz bym chciała przynajmniej koniec września. Niunia mnie dzis nie oszczędza. Chyba zaraz na głowę stanę :( opanowała doły, wygibasy troche sa juz bolesne nie wspomnę o mojej biednej szyjce. Oby trzymała. Boksuje i boksuje.
    Ostatnimi czasy tak jak Evik pisała jestem jakas zmęczona, jakby przeziębienie. Goplana mnie znow bola stopy, a w zasadzie podeszwy. O nieustającej zgadze nie wspomnę.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka wszystkiego dobrego.

Dziewczyny ja tez miewam czasem skurcze i bóle w kroczku i coraz bardziej brzuszek mi dokucza, więc nie wiem co będzie w październiku czy listopadzie.

U mnie też pokój jeszcze nie gotowy więc na razie nie mogę przygotowywać ciuszków. Ale myślę, że kwestia miesiąca i zacznie się akcja z przygotowaniem kącika dla małej.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej na duomoxie pojawimy się znów u mnie upławy i pieczenie pipki. Mój gin na urlopie kazał kupić clemastinum smarować i jak nie przejdzie udać się do jego kolegi, który go zastępuje w gabinecie. Tak więc zobaczymy. Właśnie wróciłam z apteki i się nasmarowałam troche piekło, ale juz nie swędzi ani piecze.
    Tak mi się wydaje że to od antybiotyku.

Tak po za tym, to byliśmy u teściowej na obiadku a po obiadu udaliśmy się do sosnowego lasu na grzyby, oczywiście prócz goryczaków, purchaw i sromotników nic nie znaleźliśmy, ale umęczyłam się przednio. Ten las to góry i doliny wejdzie się na góre zaraz trzeba schodzić w dół i tak w kółko. O dziwo zero latających owadów, nawet jelenich much nie było, które bardzo mnie lubią i zawsze tylko wokół mnie latają ani końskich much i szerszeni. Nic... las był czysty od owadów oraz totalne bezgrzybie.
    Cóż... za to zapach... aaach piekny !!! leśny zapach.

Nie mogę się doczekać wiosny kiedy wjadę tam z synem na spacer... nie ma to jak spanko w takim leśnym klimacie i zapach tych sosen bezcenny, tylko droga kiczowata bo dużo piaszczystych dróg jest usypanych i konarów. Damy radę. Z chrześnicą tam jeździłam wózkiem i było fajnie - a potem spała po kilka godzin po spacerze.

I wymyśliłam dziś, że za niedlugo jak brzuch bardziej jeszcze urośnie zrobię sobie odlew gipsowy frontu :D Kremik, folia i bandaże gipsowe, 15 min i piękny odlew brzucha gotowy. Bandaże niedrogie ;) nawet sama będę w stanie sobie to zrobić. Potem trzeba korpus wyrównać szpachlą i czystym gipsem i podszlifować aby było gładko i ładnie pomalować np. farbą akrylową. Ja zrobie sobie decoupage ładny :D i powieszę na ścianie. Co wy na to ??

Idę spać ;) dobranoc brzuszkowe laseczki.

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą a raczej nocną :-) viviana sto lat, trochę spóźnione ale szczere życzenia :-)
    my dzisiaj od rana zaliczyliśmy 4 sklepy z dziecięcymi artykułami w łodzi, szczerze spodziewałam się czegoś więcej ;-) no i tak wózek na 99% jedo z tej serii http://jedo.pl/pl/#/neiva/memo/ świetna, duża spacerówka, godnola składa się na płasko, koła fajne, torba fajna i duża, ogólnie ma dużo plusów :-) bebbeto też bierzemy pod uwagę, więc typy są dwa. Riko nano odpada jakoś za ciężki się wydaje :-) kupilismy becik, prześcieradło,okrycie kąpielowe, szczotkę do butelek i podkłady po porodowe, hehehe strasznie duże zakupy... no ale resztę zamówię w necie, najważniejsze że becik kupiłam taki jak mi się podobał w necie i mogłam go pomacać...przewijaka i matercyka nie kupowaliśmy bo najpierw łóżeczko chcę mieć ale zamawiam jakoś za miesiąc :-) głównie zależało nam na obejrzeniu wózków :-) po powrocie od razu do kuzynki na imprezkę i wróciliśmy pół godziny temu, mój już śpi bo "rozchodniaki" go osłabiły ;-) domek na wsi może i spoko, ale ja jednak wolałabym bliżej miasta, gdzie jest woda, prąd itd :p mam nadzieję że działkę się sprzeda i wtedy może jakaś kasa będzie na nowe inwestycje :-)

gratuluję udanych wizyt i kolejnych szczęśliwych tygodni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 00:23

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Wczoraj wybralismy się do firmowego sklepu TAKO i zamowilismy już wozek!
    I wcale nie Extreme tylko Tako Junama Impulse grafitowo-bialy z ekoskory z pomaranczowymi wstawkami. Najlepsze jest to, ze tak mozna go do woli konfigurowac - my zmienilismy kola z szaryych na czarne - wymontowalismy dodatkoewa amortyzacje (niestety charAkterystyczna dla tego modelu) - ale konfiguracji na miejscu mozna sprobowac dziesiatki!! Bez doplat! No i jest nowa kolekcja jeszcze nie dostepna w sklepach - designersko tez bardzo fajna.
    Jeśli ktoras chce kupić Tako to goraco polecam wizyte wlasnie tam!

Jeśli uda mi się z telefonu wstawic zdjecie to wstawie w oddzielnym poscie.

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Muszę pracować a nie mam sił zupełnie. Kawa nie pomogła, duszności mnie łapią. Niewygodnie i jakoś tak depresyjnie...
    A mój ukochany wczoraj jak wrócił z piwka z kolegami, to jakiś taki kochany się zrobił. Maleństwu śpeiwał kołysanki, rozmawiał z brzuchem...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Dziś jestem marudna, wstałam rano poszłam siku i się popłakałam. Smutno mi, bo definitywnie rodzice mają mnie gdzieś, nawet wczoraj nie zadzwonili na moje urodziny. Myslałam, że olewam to już, ale jednak gdzieś zabolało. Ciesze się, że mimo to mam wielu innych bliskich życzliwych ludzi, a przede wszystkim Amelkę i męża. Amelka jest dla mnie piekną nagrodą, pocieszeniem i zajęciem, wypełnieniem tego brakującego elementu, z każdym dniem dziękuję Bogu, że ją mam.
    Wczoraj stawiał mi się brzusio, za dużo postałam w kuchni, robiłam obiad, sałatkę, potem gofry i jak kończyłam gofry chciałam poleżeć, a przyszła teściowa, choć mówiłam, że w tym roku nic nie robię, bo już nie mam siły. No i na dzień dobry mówi do mnie grubasku, ehhh.

Moja Mała też okupuje nisko, rączka uderza mnie po pęcherzu i szyjce, wczoraj to aż krzyknęłam ałaaaa. No i najadłam się a jednak napchane jelita naciskają na macicę i powodują też stawianie, także już dużego posiłku nie zjem, tylko po trochu trzeba. Wrrrr trzeba poprawić sobie humor, bo naprawdę ciągle mi się zbiera na płacz...

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ale miałam sen... że rzuciłam medycynę w cholerę i poszłam na genetykę z inżynierią molekularną... ech, czemu to życie takie krótkie i tyle ciekawych rzeczy wokoło... ale pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu, to sprawdziłam gdzie taki kierunek mogłabym studiować hehe :) :)

Dzisiaj imprez ciąg dalszy, tym razem niespodziankowy obiad dla koleżanki z okazji trzydziechy, wczoraj pól dnia szukałam prezentu. Już mam dosyć, chce aby znów był dzień jak co dzień, a nie ciągle wesela, urodziny, panieńskie... Już nie ta forma na imprezowanie... a szkoda :|

Dotty - super fura! :) Bardzo mi się podobają koła. Jak ja szukałam to w Tako nie znalazłam fajnych modeli z eko skóry, a wydawało mi się że wszystko w necie przetrząsnęłam :)
    Jest Tutek, i chyba już przestanę spoglądać na inne ;)

Viavianko - to chyba takie uroki 3 trymestru... namiastki baby blues :) Chyba zasada gdy Ci smuto, gdy Ci źle... przestaje obowiązywać, mi tez po najedzeniu wcale nie jest dobrze, mam wręcz wrażenie, że zaraz wyzionę ducha. Staraj się skupić tylko na dobrych i miłych rzeczach, bo widzę po sobie, że te mniej miłe rozwalają mnie i doprowadzają do płaczu o wiele bardziej niż zwykle. Zrób sobie jakiś prezent! :) W końcu wczoraj miałaś święto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 09:58

Viviana, Nata lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana ;) ale się wyspałaaaaaaam ;) cudownie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:03

• Goplana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou - O ja Cię kręcę! To w VW Passacie oryginalnie montują felgi 16" :) :) :) To dopiero będzie ekstra fura!

jftycms.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ;) można wybrać 14' lub 16' i mąż stwierdził, że jak szaleć to szaleć ;o

‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ