X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, spóźnione ale szczere 100 lat i spełnienia marzeń!
    Przykro, że tak Cię potraktowała rodzina.:(

relg9vvjdzp246mx.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka fotelik maxi cosi kosztuje 160 zl?
    Czy baza pasuje do każdego fotelika?Cholera myslalam ze ja tylko kupie wozek 3 w 1 i wszytsko bedzie git a teraz tak sie zastanawiam

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładam, że chodziło o dopłatę żeby zamienić fotelik, bo niestety dużo więcej kosztują.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka wrote:
    My mamy bazę, do której najpierw montujesz fotelik 0-13, a później 9-18, także do prawie czwartego roku życia, baza będzie. A kolejny fotelik to już bez bazy tylko z mocowaniem isofix.:)
    Strupka czy kupiliscie Recaro?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cicho dzisiaj.
    U mnie pochmurno, nawet chłodno, dzień jakiś senny, Malutka bryka bo ja zajadam słodkim. Jutro idę z mężem do Lidla z rana po ciuszki z Lupilu, może uda się coś kupić.
    Strupka dziękuję.
    Pati jak dzisiaj się czujesz?
    Madlen pewnie z rodzicami zajęta.
    Rewolucji i FK też coś nie ma.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja:)

U mnie dziś bardzo słonecznie, ale też i bardzo wietrznie, a Ja z racji, że nienawidzę wiatru to cały dzień leniuchuję w domku:)

Mężuś na meczu, a ja buszuję w internecie:).

Moja mała też bardzo aktywna, czasem powiedziałabym, że aż za bardzo, po prostu daje czadu po całośći.

Nata ja tak mam często, że po imprezie odwożę ludzi, ale wcześniej zostaje o to zapytana, a nie jest tak, że ktoś mi planuje wieczór.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Kochane jestescie ,ale dzisiaj miałam dupny humor i prawie cały dzień sama w domu z małym to spać to to sramto tamto i nie miałam czasu co wejde na chwile musiałam lecieć do Niego bo łobuzował ,no i jakiś tulasek dzisiaj z Niego ,ze nie odpuszczał i non stop mama mama albo COŚ trzeba było po Nim sprzatać albo pilnować żeby sprzatal po sobie ;) i tak z leciało jakoś Nam dzisiaj ;P Mała to nie kopie a mocno nóżki i rączki wypycha juz nie ma miejscowy kochaniutka na swoje kopando ;) No i macica to już pod samym mostkiem tak mi się ciężko oddycha od wczoraj ze muszę oparta być ,bo mnie przy dusza i mała odpuycha żebra nogami... Ehh.. No i takie buty nic w sumie ciekawe lecieć leci jak zwykle chyba taka moja uroda :P no i co raz to kluje w podbrzuszu to gdzieś to zaboli ale i tak postęp przez cały dzień tylko parę skurczów ;) Teraz Marcysio się bawi, zaraz kąpiel i spać ,ale chwile znalazłam, żeby Was juz dłużej nie martwić ;)
    Jutro na wyniki z samego rana do szpitala ostatnia tura ciazowa na endokrynologii znowu sporo probówek zejdzie krwi... I USG tarczycy a po południu wizyta na która będę musiała znowu do szpitala jechać... Nie chce się jak nie wiem ;P

Aaaa... I powiem Wam ,że dzisiaj się zmierzyłam rano i fotki porobiłam, bo myslalam ze trupem padne, nie wierzyłam własnym oczom 110cm już brzusio ma, ależ ten mój Skarbek rośnie a jakieś dwa tyg temu niecałe było 106... ;) To My <3

6ofq6s.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:25

Eve, Amnezja, AgataP, KasiaKa, mada_lena, Rybka Nemo, Maga31, desou, ÓptimusPrime, lkc, Madlen222, Strupka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cudowny brzuszek :)
    Nata,jak nie masz ochoty nie idź.Masz prawo źle się czuć.

Ja mam dzisiaj dzień lenia.Nic mi się nie chce.Pół dnia przespałam. Odliczam godziny do jutrzejszej wizyty :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo od wczoraj nie kopie, znalazło sobie nową zabawę, wypychanie się czym tylko może w każdym miejscu brzucha. Szczerze wolę kopniaki i boksy są mniej bolesne niż nowa zabawa:-)B-)

mada_lena, xpatiiix3, Amnezja, desou, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystkie mamy dzis dzien lenia :)

Pati super ten twoj brzusio,zgrabny bardzo.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wyglądacie ślicznie:)
    Vivi najbliżsi czesto dają Nam w kość, niestety... Tez cos wiem na ten temat:( ale mamy kupę szczęścia.kochających mężów i cudeńka w drodze :) poza nimi swiata nie widze.
    Nata sytuacja niefajna. Nastepnym razem nie uginaj sie. Twoje samopoczucie jest teraz ważne. Sa taksówki.
    Moja dzis kokosi sie równo :) mina meza bezcenna jak zobaczył ogromna kulkę z prawej str tylko pytał czy moja skora to wytrzyma:):) jeździł reka po brzuchu a mała za nim przesuwają stopka :) Dzis mam odpust od córki i dostałam kopala w szyjke tylko kilka razy ;)
    Co do fotelika zdecydowaliśmy sie na maxi cosi cabriofix. Baza droga ale ja kupiłam używke na allegro w dobrym stanie.
    Dzis nic tylko lezec...

xpatiiix3, Agusia ;), Amnezja, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my dzis wszystkie leniuchy hehe taki dzien dla listopadówek:) Ja od wczoraj wiem co to zgaga;/ na wieczór łapie i w nocy gardło wypala fu;/ Mnie mała tez bardzo kopie i uwiera az nieraz boli a najbardziej mi wygodnie na prawym boku ale tak wariuje wtedy ze mam wrazenie ze jej nie wygodnie

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wręcz przeciwnie, cały dzień było mnie pełno, z Młodym szaleliśmy na basenie a później na placu zabaw jeszcze zdążyłam zrobić zakupy urodzinowo-przedszkolno-wyprawkowe.

Na jakich etapach są Wasze przygotowania wyprawki??

mada_lena lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rowniez dzis ucielam dluuuga drzemke wraz z corcia,a zgage to mam juz od zeszlego tygodnia dzien w dzien,na szczescie Manti ratunkiem mym :) synio nie kopie jakos silnie ale przebiera paluszkami jakby sobie pstrykal hehe takie smieszne uczucie,ogolnie bardzo lubie jak jest aktywny,dobrze,ze szyjke oszczedza :)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie maluszek uwielbia kopać między 22 a północą i między 4 a 6 rano :) W dzień jest raczej grzeczny.Chyba,że usłyszy muzykę :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Ja dzisiaj wręcz przeciwnie, cały dzień było mnie pełno, z Młodym szaleliśmy na basenie a później na placu zabaw jeszcze zdążyłam zrobić zakupy urodzinowo-przedszkolno-wyprawkowe.

Na jakich etapach są Wasze przygotowania wyprawki??

Mam zrobioną listę :) I jeszcze 2 pajace, 2 body i 2 flanelowe pieluchy :) Kończymy remont więc mam nadzieję,że pod koniec przyszłego tygodnia już będę mogła wszystko zakupić :) I zapomniałam-jeszcze skarpeteczki i buciki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 21:19

Eve lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Nie tknę więcej gołąbków w ciąży! Takich bolesnych wzdęć to chyba jeszcze nie miałam. Próbuję się zmusić do chodzenia, ale wtedy odzywa się zgaga.
    Jak nie urok to sraczka....:(

Od czwartku jest u mnie moja siostra, jutro już wyjeżdża. Śmiesznie, wczoraj chciała za mnie sprzątać, mi głupio że przyjechała na kilka dni i będzie mi sprzątała, a jej głupio, że ja sprzątam w ciąży a ona siedzi.
    W końcu ja posprzątałam po swojemu, ona trochę mi pomogła i było git.
    Wieczorem byliśmy ze znajomymi w naszym wioskowym barze na pizzy (dużo lepszej od tej z dagrasso).

Nie wiem czy to żelazo zdziałało cuda, czy to że wczoraj miałam bardzo dużo ruchu, ale wczorajsza noc była pierwszą od dawna, podczas której nie dokuczał mi zespół niespokojnych nóg :)
    W końcu się wyspałam!

Miłego wieczoru i spokojnej nocy!
    :)

• FK81 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Dziewczęta jestem!
    Podczytuję Was od czasu do czasu, choć nadrobić wszystkiego nie daję rady.
    Viviana spóźnione ale serdeczne życzenia urodzinowe!
    Apatia mnie jakaś wzięła i cholera trzyma, stąd brak weny do pisania i do wszystkiego w ogóle. nawet apetytu nie mam. Mam nadzieję, że to przejsciowe i wkrotce wezmę się i ogarnę.
    Buziaki i słodkich snów!

Viviana lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha mnie w pt dopadły bolesne wzdecia. Chyba po barszczu czerwonym, a raczej jego ilości ;) Espumisan w ruch. rozchodzilam, wypierdzialam i ulżyło. Ale przez chwile było kiepsko.
    Z wyprawki mamy konkrety w sensie wozek, bazę, fotelik. Ciuszków cała masa i kolejne sa juz w drodze, ale to na potem :)
    Prawie wszystko mam od przyjaciolki, dokupilam kilka rzeczy takich ktore beda cieszyć oko, kocyki, rożek itp.
    Musze dokupić łóżeczko/ kolyske, pościel ( albo wezmę w zestawie ) wanienkę, monitor oddechu, cos do kąpieli, kilka flaneli,Gaziki, kapcie, pampery.
    zamówiłam koszule do szpitala i do domu. I nowy szlafrok na allegro. Co jeszcze trzeba????

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja mama przyniosła mi odkopany sprzed 16 lat zeszyt- pamiętnik przyjaciół gdzie wpisywaly kolezanki/ koledzy klasy, szkoły i nie tylko. Wklejali swoje zdjęcia :) mieliśmy dzis kupę śmiechu jak czytaliśmy :) To było chyba w 7 klasie :D pamiątka na zawsze! Najlepsze sa opisy ówczesnych sympati :) jedna z koleżanek miała ich az 4 :) jeden był zajebisty, drugi wykurwisty, trzeci zarabisty, czwarty zajebiscie wykurwisty :D wszyscy bardzo przystojni. poplkalalismy sie ze śmiechu jak to czytałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 22:34

KasiaKa, ÓptimusPrime, Agata92, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ