X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpoczywam po zakupach. Mnie też ludzie wnerwiają, wszędzie każdy się pcha, a ciężarna oczywiście może sobie postać.
    Dziś przychodzi moja sister cioteczna na ploty, zobaczyć mój brzucholek i sama się stara więc trochę ją wyluzuję, co by się udało i nie myślała za dużo :))))
    Już mnie znowu teściowa zaskoczyła, oczywiście niepozytywnie, bo ona musi przyjść zająć się moimi kwiatkami, bo była w sobotę i mam pousychane, trzeba poprzesadzać, a ja się do tego nie garnę :) Cuuuudownie, że jest taka troskliwa, a ja taka leniwa, że aż mi musi przyjść, oczywiście odgryzłam się i nie przyjdzie :)
    Ja pościeli nie kupuje do łóżka, jedynie 2 prześcieradła, mam rożki i kocyki dla Małej do spania, do wózka też pościeli i poduszki nie kupuje, jedynie prześcieradło na materacyk do wózka i też mam kocyki i kombinezony.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie kupuję pościeli ani do wózka ani do łóżeczka - prześcieradło, poduszka klin i rożki starczą - na potem śpiworek - ja biore się pomału za pranie - mam masę tego - i ja się pokierowałam tymi analizami co dałyście linka do chusteczek - tam też są proszki itd i olałam tą popularną lovelę i szukałam jelpa w żelu ale że nie znalazłam kupiłam płyn dzidziuś i w nim planuję prać

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, jelp widziałam w auchan, ale nie jestem pewna czy to był proszek czy żel

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie :-)

ja po udanym weekendzie :-). mielismy gosci naszych przyjaciol i tak szybko zlecialo :-)

my z konkretow wyprawkowych mamy zamowione lozeczko i materac, wiec jestesmy daleko w tyle.. mamy pare ciuszkow, kombinezonik na zine, dwa reczniki i tyle ;)
    a nie przepraszam mam dwie koldry do lozeczka jesze, ale to po starszym synku zostalo :-) do wozka nie kupuje, dla starszaka ktory tez jest z listopada nke mialam, byl kombinezon, gruby koc i spokojnie wystarczylo ;) a poduszki i tak sie nie uzywa na poczatku..
    z wozkiem dalej nie mozemy sie zdecydowac.. podoba mi sie bebetto silvia, ale boje sie jak ta spacerowka bedzie sie sprawdzac.. no i teraz tez mysle o tym jedo skoro ma takie dobre opinie..

• izia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Izia, jelp widziałam w auchan, ale nie jestem pewna czy to był proszek czy żel

gdyby tylko ten auchan był bliżej - planuje wyjazd na kraków ale raczej ikea .. szczerze to ostatnio już kiepsko z moimi siłami i bieganiem .. miałam takie kilka dni że kiepsko się czułam itd to teraz jak lepiej to próbuje już pociągnąć wyprawkę itd - sama mam doświadczenie że termin miałam na 10.11 a synek ur się 19.10 i wiele rzeczy nie miałam i do tej pory pamiętam jak mąż ogarniał łóżeczko itd i prześcieradłem oblekł przewijak itd kupił jakieś przeterminowane smoczki dosłownie itd torba pakowana w chaosie itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:03

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche to pocieszajace, ze nie tylko ja jestem daleko w tyle :-)
    a zostalo mi 72 dni :-) nie ma co sie ogladac, tylko brac za robote :-)
    wlasnie robi mi sie lazienka! :-) niech ten remont sie juz skonczy!!

poza tym szykuja mi sie ciezkie dni z mezem.. juz dzisiaj mielismy spiecie od rana.. powod?! rzuca palenie! juz przez ti przechodzilismy ze dwa razy, choc jak widac nie rzucil.. wiec bdie nerwowy, klotliwy i zrzedliwy, tylko tego mi brakowalo :/

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja też nie kupuję pościeli ani do wózka ani do łóżeczka - prześcieradło, poduszka klin i rożki starczą - na potem śpiworek - ja biorę się pomału za pranie - mam masę tego - i ja się pokierowałam tymi analizami co dałyście linka do chusteczek - tam też są proszki itd i olałam tą popularną lovelę i szukałam jelpa w żelu ale że nie znalazłam kupiłam płyn dzidziuś i w nim planuję prać
    ja też "idę w" Dzidziusia po analizie sroki. skład lepszy od jelpa a dosłownie 2 razy taniej.
    (właściwie to właśnie zamówiłam, bo czas zacząć prać:) i korzystać z resztki lata)

ja poza meblami mam już 90%... (jak na stronie na blogu trakuję). wózek zamówimy na początku września (znalazłam sklep z czasem oczekiwania max 15 dni), bo na razie nie mamy gdzie go trzymać. we wrześniu mąż chce tapetować, więc siłą rzeczy będziemy musieli opróżnić pokój i wtedy miejsce na wózek się znajdzie. meble pod koniec września...

i patrząc na wątek wrześniówek, max do końca września pakuję torby do szpitala :)) (3, jedna dla mnie, jedna dla dziecka i jedna co to mąż przywiezie z rzeczami "na wyjście":)).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    poza tym szykuja mi sie ciezkie dni z mezem.. juz dzisiaj mielismy spiecie od rana.. powod?! rzuca palenie! juz przez ti przechodzilismy ze dwa razy, choc jak widac nie rzucil.. wiec bdie nerwowy, klotliwy i zrzedliwy, tylko tego mi brakowalo :/
    z doświadczenia wiem, ze trzeba jeden nałóg zastąpić innym:) zarzuć mu pomysł jakiegoś sportu - niech się wkręci, żeby zapomnieć o paleniu... poza tym zmęczenie dobrze robi na świadomość co fajki robią z kondycją i oddychaniem.

ja jak rzuciłam od razu przeszłam na dietę i zaczęłam uprawiać sport - marszobiegi (dieta jednocześnie z mężem, więc o tyle komfort). skutek? naprawdę skuteczne rzucenie, bo miałam kompletny wkręt na zdrowy styl życia i zapomniałam o tym, że paliłam:). do tego fajki potem są fuj bo to niezdrowe i jest motywacja na długo:).

bilans po pół roku od rzucenia - zamiast +10kg było -6 :)

karmelek lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długiej przerwie:)
    Rodzice dzisiaj odjechali ;(((((( smutek....
    Ale było super i za miesiąc znowu przyjadą. No i mamy gotowy pokój dla naszych kruszynek. Jest pięknie...wstawię Wam parę zdjeć:)
    Dzisiaj rano mieliśmy też wizytę i wszystko gra, w końcu mieliśmy lekarza, który stwierdził że wcześniej za dużo razy miałam wizyty i za dużo pomiarów bo im częściej tym są mniej wiarygodne:) Dzieci rosną prawidłowo, przepływy ok no i wszystko gra. Doktorek powiedział, że mam się cieszyć ciążą!!! rozmawiałam z nim o porodzie i on przekonuje mnie do naturalnego (jeśli oczywiście jedno z dzieci będzie główkowo ułożone), powiedział że kobiety nie zdają sobie sprawy z konsekwencji cc. Jest to złe i dla kobiety i dla dziecka. Obiecał mi też i dał gwarancję że jeżeli tylko coś będzie nie tak podczas naturalnego od razu będą reagować i robić cc. Powiedział też że w Holandii jest najmniej powikłań porodowych na całym świecie i żebym mu zaufała. No trochę ufam...zobaczymy...tak czy siak troszkę przekonał mnie do tego naturalnego:)
    Poza tym to w sobotę za tydzień jedziemy odebrać autko:) w końcu wybraliśmy! musieliśmy załatwić parę papierów i w sobotę odbieramy...:) a więc wszystko na przyjście dzieci mamy już gotowe.
    Aha, powiedział mi jeszcze doktorek że między 34 a 36 tygodnieum wyjmą mi pessar i wtedy jest już bezpiecznie:) Także jeszcze 5 tygodni i dzieci będą w pełni bezpieczne:)
    A tu zdjęcia królestwa moich dzieci:)

21nje4p.jpg

33212kj.jpg

biv1cn.jpg

2rdvi8y.jpg

34pl4co.jpg

To by było na tyle:) Mam nadzieję, że Wam się podoba:)
    No i lecę Was nadrabiać bo trochę tego jest:)

Agusia ;), lkc, karmelek, AgataP, marynka, xpatiiix3, Nata, Viviana, KasiaKa, desou, sisiiii, Agata92, ÓptimusPrime, Milaszka, Rybka Nemo, Mamadomina, Goplana, misiaczk25, blue00, Amnezja, Maga31, scindapsus, Strupka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po 1 zastrzyku :) dalam rade, chociaz nie powiem zeby to miala byc przyjemnosc...
    Ewelina jeszcze raz dziekuje za rady, az tak dlugo nie myslalam czy to juz czy nie... a udalo mi sie igle wbic za drugim podejsciem:) za 1 poleglam bo nie sadzilam, ze to tak ciezko wchodzi :) w nagrode ide kupic sobie cos dobrego, a pozniej chyba pojade sprawdzic jak sie ma moja szyjka...

ewelina_d lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen świetny pokoik, cieszę się, że wszystko w porządku :
    Ja z wyprawki mam mało rzeczy kilka ubranek, wózek i dziś przyszła butelka z allegro, sporo wydałam pieniążków w tym miesiącu, więc resztę ogarnę we wrześniu :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja sie dopiero ogarnelam,pranie robie tu i tam sprzatam a zapalenie ucha meczylo mnie cala noc i nie spalam ;(

ja z wyprawki mam juz chyba wiekszosc zostaly mi tylko zakupy higieniczne dla malej takie jak pieluszki,jakies oliwki kremy do tego jeszcze aspiartorek,laktator i rozek ze spiworkiem i jakies koszule i kapcie dla mnie do szpitala,a no i jeszcze jakies podklady do przewijania plus podpaski giganty do szpitala :) i to wsio wiec jak to dokupie do konca tego miesiaca albo do polowy wrzesnia to pakuje raz dwa torbe bo po tym jak sie laski spiesza we wrzesniowkach to az strach.

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc teraz już masz doświadczenie i następnym razem będzie łatwiej

lkc lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen piekny pokoik ! wlasnie mi uswiadomilas ze jeszcze musze na allegro naklejki dokupic :) zaraz pozamawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, czy wy używacie, albo planujecie używać jakieś olejki do smarowania piersi jeszcze przed porodem? Słyszałam, że coś takiego jest i potem lepiej wychodzi karmienie, ale nie mam doświadczenia

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalen super pokoik! :-) rety az zazdroszcze, ze macie juz tak wszystko uszykowane :-) teraz spokojnie mozesz juz czekac i cieszyc sie brzuszkiem :-) co do porodu to napewno naturalny jest lepszy, w koncu jak sama nazwa mowi natura tak wymyslila, kobiety rodza tak od wiekow ;) mimo wszystko jednak ja ide na cc ;) zadna sila mnie nie przekona, choc czasem przelatuje mi to przez glowe to jednak szybko sobie z niej to wybijam ;)

ewelina moj maz zajecie zastepcze ma ;) jezdzi na rowerze i gra w paintballa ;) choc fakt nie jest to systematycznie, ale jak to facet.. ja to juz boje sie odezwac nawet, plus remont tej lazienki nas wykancza.. ehh.. a liczylam na spokojna koncowke ciazy..

no wlasnie fachowiec powiedzial ze jakies dwa tygodnie i lazienka bedzie gotowa.. o zgrozo!! koszmar!!

powiedzcie mi a ten dzidzius to plyn czy proszek i on w kazdym sklepie jest czy w jakims konkretnym?!

• Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenn kochana, śliczny pokoik, właśnie miałam nadzieję że wstawisz nam zdjęcie jak już bedzie wszystko ustawione :-) my 30 idziemy na urodziny do synka szwagierki i wtedy wezmę od niej worki z ciuszkami i wanienkę i powoli szykujemy wszystko na przybycie juniora :-) od rodziców też muszę zabrać dwie torby z ciuszkami i je przebrać rozmiarami i wyprać, jezzzuuuu ale już się nie mogę doczekać tego szykowania :-))))

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartynika ja pierwszy raz slysze o czyms takim ;)

kurcze musze zaraz przewertowac moja liste wyprawkowa i zastanowic sie nad nia porzadnie :-)
    hmm.. skoro wrzesniowki juz lecą, to tylko patrzec jak my od polowy wrzesnia bedziemy!!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Madlen pokoik cudowny ;)

A ja dopiero do domu wrocilam... Ehh tyle w szpitalu się wysiedzialam no i po porodzie kolejna biopsja dwa nowe guzki są ale juz nie chcą mnie stresować teraz żebym im nie urodziła tam :) no także na tył wyniki po południu będę a właściwie jakoś za niedługo mam@ zadzwoni ok.14 i powie co i jak... ;) a ta moja Nelciś to ne wyżyta hahaha no juz taki wiercipiętek z niej wszędzie nogi ręce normalnie siedzieć w poczekalni ne mogłam musiałam się mocno odchylić hehe takie gule przy pepku chodziły dalej zero kopniakow tylko wyciąganie się i jezdzenie czym popadnie poskora także mowie non stop sie rusza boskie uczucie plus czkawka parę razy dziennie ;P

Miłego dzionka dwupaczki i Madlen :*** hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ