X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpoczywam po zakupach. Mnie też ludzie wnerwiają, wszędzie każdy się pcha, a ciężarna oczywiście może sobie postać.
    Dziś przychodzi moja sister cioteczna na ploty, zobaczyć mój brzucholek i sama się stara więc trochę ją wyluzuję, co by się udało i nie myślała za dużo :))))
    Już mnie znowu teściowa zaskoczyła, oczywiście niepozytywnie, bo ona musi przyjść zająć się moimi kwiatkami, bo była w sobotę i mam pousychane, trzeba poprzesadzać, a ja się do tego nie garnę :) Cuuuudownie, że jest taka troskliwa, a ja taka leniwa, że aż mi musi przyjść, oczywiście odgryzłam się i nie przyjdzie :)
    Ja pościeli nie kupuje do łóżka, jedynie 2 prześcieradła, mam rożki i kocyki dla Małej do spania, do wózka też pościeli i poduszki nie kupuje, jedynie prześcieradło na materacyk do wózka i też mam kocyki i kombinezony.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie kupuję pościeli ani do wózka ani do łóżeczka - prześcieradło, poduszka klin i rożki starczą - na potem śpiworek - ja biore się pomału za pranie - mam masę tego - i ja się pokierowałam tymi analizami co dałyście linka do chusteczek - tam też są proszki itd i olałam tą popularną lovelę i szukałam jelpa w żelu ale że nie znalazłam kupiłam płyn dzidziuś i w nim planuję prać

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, jelp widziałam w auchan, ale nie jestem pewna czy to był proszek czy żel

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie :-)

ja po udanym weekendzie :-). mielismy gosci naszych przyjaciol i tak szybko zlecialo :-)

my z konkretow wyprawkowych mamy zamowione lozeczko i materac, wiec jestesmy daleko w tyle.. mamy pare ciuszkow, kombinezonik na zine, dwa reczniki i tyle ;)
    a nie przepraszam mam dwie koldry do lozeczka jesze, ale to po starszym synku zostalo :-) do wozka nie kupuje, dla starszaka ktory tez jest z listopada nke mialam, byl kombinezon, gruby koc i spokojnie wystarczylo ;) a poduszki i tak sie nie uzywa na poczatku..
    z wozkiem dalej nie mozemy sie zdecydowac.. podoba mi sie bebetto silvia, ale boje sie jak ta spacerowka bedzie sie sprawdzac.. no i teraz tez mysle o tym jedo skoro ma takie dobre opinie..

• izia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Izia, jelp widziałam w auchan, ale nie jestem pewna czy to był proszek czy żel

gdyby tylko ten auchan był bliżej - planuje wyjazd na kraków ale raczej ikea .. szczerze to ostatnio już kiepsko z moimi siłami i bieganiem .. miałam takie kilka dni że kiepsko się czułam itd to teraz jak lepiej to próbuje już pociągnąć wyprawkę itd - sama mam doświadczenie że termin miałam na 10.11 a synek ur się 19.10 i wiele rzeczy nie miałam i do tej pory pamiętam jak mąż ogarniał łóżeczko itd i prześcieradłem oblekł przewijak itd kupił jakieś przeterminowane smoczki dosłownie itd torba pakowana w chaosie itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:03

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche to pocieszajace, ze nie tylko ja jestem daleko w tyle :-)
    a zostalo mi 72 dni :-) nie ma co sie ogladac, tylko brac za robote :-)
    wlasnie robi mi sie lazienka! :-) niech ten remont sie juz skonczy!!

poza tym szykuja mi sie ciezkie dni z mezem.. juz dzisiaj mielismy spiecie od rana.. powod?! rzuca palenie! juz przez ti przechodzilismy ze dwa razy, choc jak widac nie rzucil.. wiec bdie nerwowy, klotliwy i zrzedliwy, tylko tego mi brakowalo :/

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja też nie kupuję pościeli ani do wózka ani do łóżeczka - prześcieradło, poduszka klin i rożki starczą - na potem śpiworek - ja biorę się pomału za pranie - mam masę tego - i ja się pokierowałam tymi analizami co dałyście linka do chusteczek - tam też są proszki itd i olałam tą popularną lovelę i szukałam jelpa w żelu ale że nie znalazłam kupiłam płyn dzidziuś i w nim planuję prać
    ja też "idę w" Dzidziusia po analizie sroki. skład lepszy od jelpa a dosłownie 2 razy taniej.
    (właściwie to właśnie zamówiłam, bo czas zacząć prać:) i korzystać z resztki lata)

ja poza meblami mam już 90%... (jak na stronie na blogu trakuję). wózek zamówimy na początku września (znalazłam sklep z czasem oczekiwania max 15 dni), bo na razie nie mamy gdzie go trzymać. we wrześniu mąż chce tapetować, więc siłą rzeczy będziemy musieli opróżnić pokój i wtedy miejsce na wózek się znajdzie. meble pod koniec września...

i patrząc na wątek wrześniówek, max do końca września pakuję torby do szpitala :)) (3, jedna dla mnie, jedna dla dziecka i jedna co to mąż przywiezie z rzeczami "na wyjście":)).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    poza tym szykuja mi sie ciezkie dni z mezem.. juz dzisiaj mielismy spiecie od rana.. powod?! rzuca palenie! juz przez ti przechodzilismy ze dwa razy, choc jak widac nie rzucil.. wiec bdie nerwowy, klotliwy i zrzedliwy, tylko tego mi brakowalo :/
    z doświadczenia wiem, ze trzeba jeden nałóg zastąpić innym:) zarzuć mu pomysł jakiegoś sportu - niech się wkręci, żeby zapomnieć o paleniu... poza tym zmęczenie dobrze robi na świadomość co fajki robią z kondycją i oddychaniem.

ja jak rzuciłam od razu przeszłam na dietę i zaczęłam uprawiać sport - marszobiegi (dieta jednocześnie z mężem, więc o tyle komfort). skutek? naprawdę skuteczne rzucenie, bo miałam kompletny wkręt na zdrowy styl życia i zapomniałam o tym, że paliłam:). do tego fajki potem są fuj bo to niezdrowe i jest motywacja na długo:).

bilans po pół roku od rzucenia - zamiast +10kg było -6 :)

karmelek lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długiej przerwie:)
    Rodzice dzisiaj odjechali ;(((((( smutek....
    Ale było super i za miesiąc znowu przyjadą. No i mamy gotowy pokój dla naszych kruszynek. Jest pięknie...wstawię Wam parę zdjeć:)
    Dzisiaj rano mieliśmy też wizytę i wszystko gra, w końcu mieliśmy lekarza, który stwierdził że wcześniej za dużo razy miałam wizyty i za dużo pomiarów bo im częściej tym są mniej wiarygodne:) Dzieci rosną prawidłowo, przepływy ok no i wszystko gra. Doktorek powiedział, że mam się cieszyć ciążą!!! rozmawiałam z nim o porodzie i on przekonuje mnie do naturalnego (jeśli oczywiście jedno z dzieci będzie główkowo ułożone), powiedział że kobiety nie zdają sobie sprawy z konsekwencji cc. Jest to złe i dla kobiety i dla dziecka. Obiecał mi też i dał gwarancję że jeżeli tylko coś będzie nie tak podczas naturalnego od razu będą reagować i robić cc. Powiedział też że w Holandii jest najmniej powikłań porodowych na całym świecie i żebym mu zaufała. No trochę ufam...zobaczymy...tak czy siak troszkę przekonał mnie do tego naturalnego:)
    Poza tym to w sobotę za tydzień jedziemy odebrać autko:) w końcu wybraliśmy! musieliśmy załatwić parę papierów i w sobotę odbieramy...:) a więc wszystko na przyjście dzieci mamy już gotowe.
    Aha, powiedział mi jeszcze doktorek że między 34 a 36 tygodnieum wyjmą mi pessar i wtedy jest już bezpiecznie:) Także jeszcze 5 tygodni i dzieci będą w pełni bezpieczne:)
    A tu zdjęcia królestwa moich dzieci:)

21nje4p.jpg

33212kj.jpg

biv1cn.jpg

2rdvi8y.jpg

34pl4co.jpg

To by było na tyle:) Mam nadzieję, że Wam się podoba:)
    No i lecę Was nadrabiać bo trochę tego jest:)

Agusia ;), lkc, karmelek, AgataP, marynka, xpatiiix3, Nata, Viviana, KasiaKa, desou, sisiiii, Agata92, ÓptimusPrime, Milaszka, Rybka Nemo, Mamadomina, Goplana, misiaczk25, blue00, Amnezja, Maga31, scindapsus, Strupka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po 1 zastrzyku :) dalam rade, chociaz nie powiem zeby to miala byc przyjemnosc...
    Ewelina jeszcze raz dziekuje za rady, az tak dlugo nie myslalam czy to juz czy nie... a udalo mi sie igle wbic za drugim podejsciem:) za 1 poleglam bo nie sadzilam, ze to tak ciezko wchodzi :) w nagrode ide kupic sobie cos dobrego, a pozniej chyba pojade sprawdzic jak sie ma moja szyjka...

ewelina_d lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen świetny pokoik, cieszę się, że wszystko w porządku :
    Ja z wyprawki mam mało rzeczy kilka ubranek, wózek i dziś przyszła butelka z allegro, sporo wydałam pieniążków w tym miesiącu, więc resztę ogarnę we wrześniu :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja sie dopiero ogarnelam,pranie robie tu i tam sprzatam a zapalenie ucha meczylo mnie cala noc i nie spalam ;(

ja z wyprawki mam juz chyba wiekszosc zostaly mi tylko zakupy higieniczne dla malej takie jak pieluszki,jakies oliwki kremy do tego jeszcze aspiartorek,laktator i rozek ze spiworkiem i jakies koszule i kapcie dla mnie do szpitala,a no i jeszcze jakies podklady do przewijania plus podpaski giganty do szpitala :) i to wsio wiec jak to dokupie do konca tego miesiaca albo do polowy wrzesnia to pakuje raz dwa torbe bo po tym jak sie laski spiesza we wrzesniowkach to az strach.

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc teraz już masz doświadczenie i następnym razem będzie łatwiej

lkc lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen piekny pokoik ! wlasnie mi uswiadomilas ze jeszcze musze na allegro naklejki dokupic :) zaraz pozamawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, czy wy używacie, albo planujecie używać jakieś olejki do smarowania piersi jeszcze przed porodem? Słyszałam, że coś takiego jest i potem lepiej wychodzi karmienie, ale nie mam doświadczenia

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalen super pokoik! :-) rety az zazdroszcze, ze macie juz tak wszystko uszykowane :-) teraz spokojnie mozesz juz czekac i cieszyc sie brzuszkiem :-) co do porodu to napewno naturalny jest lepszy, w koncu jak sama nazwa mowi natura tak wymyslila, kobiety rodza tak od wiekow ;) mimo wszystko jednak ja ide na cc ;) zadna sila mnie nie przekona, choc czasem przelatuje mi to przez glowe to jednak szybko sobie z niej to wybijam ;)

ewelina moj maz zajecie zastepcze ma ;) jezdzi na rowerze i gra w paintballa ;) choc fakt nie jest to systematycznie, ale jak to facet.. ja to juz boje sie odezwac nawet, plus remont tej lazienki nas wykancza.. ehh.. a liczylam na spokojna koncowke ciazy..

no wlasnie fachowiec powiedzial ze jakies dwa tygodnie i lazienka bedzie gotowa.. o zgrozo!! koszmar!!

powiedzcie mi a ten dzidzius to plyn czy proszek i on w kazdym sklepie jest czy w jakims konkretnym?!

• Nata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenn kochana, śliczny pokoik, właśnie miałam nadzieję że wstawisz nam zdjęcie jak już bedzie wszystko ustawione :-) my 30 idziemy na urodziny do synka szwagierki i wtedy wezmę od niej worki z ciuszkami i wanienkę i powoli szykujemy wszystko na przybycie juniora :-) od rodziców też muszę zabrać dwie torby z ciuszkami i je przebrać rozmiarami i wyprać, jezzzuuuu ale już się nie mogę doczekać tego szykowania :-))))

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartynika ja pierwszy raz slysze o czyms takim ;)

kurcze musze zaraz przewertowac moja liste wyprawkowa i zastanowic sie nad nia porzadnie :-)
    hmm.. skoro wrzesniowki juz lecą, to tylko patrzec jak my od polowy wrzesnia bedziemy!!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Madlen pokoik cudowny ;)

A ja dopiero do domu wrocilam... Ehh tyle w szpitalu się wysiedzialam no i po porodzie kolejna biopsja dwa nowe guzki są ale juz nie chcą mnie stresować teraz żebym im nie urodziła tam :) no także na tył wyniki po południu będę a właściwie jakoś za niedługo mam@ zadzwoni ok.14 i powie co i jak... ;) a ta moja Nelciś to ne wyżyta hahaha no juz taki wiercipiętek z niej wszędzie nogi ręce normalnie siedzieć w poczekalni ne mogłam musiałam się mocno odchylić hehe takie gule przy pepku chodziły dalej zero kopniakow tylko wyciąganie się i jezdzenie czym popadnie poskora także mowie non stop sie rusza boskie uczucie plus czkawka parę razy dziennie ;P

Miłego dzionka dwupaczki i Madlen :*** hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ