X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata masz rację, jak siedzę to brzusio miękki, jak stoję to pewnie już ciężar jelit uciska, bo nie boli mnie to.
    Karmelek powoli coś zamawiaj Kochana, pewnie czekasz na koniec remontu co by sobie posprzątać i na spokojnie kompletować wyprawkę.
    Milaszka ja też nie wiem jak z tym proszkiem Dzidziuś, koleżanka używa płynu do prania Dzidziuś, a ja chyba wole proszek i płyn do płukania, choć własnie sama już nie wiem.
    Pinsleepe, też mam taką tabelkę z Excelu, zaznaczam na kolorowo to co już kupiłam, także to dobry pomysł pomaga w organizacji :)
    No i to prawda co pisze Nata, trzeba sobie kompletować wyprawkę, ale nasze Maluszki muszą posiedzieć sobie co najmniej do 36tc, każda z nas się tego trzyma, musimy mieć takie dobre podejście i koniec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:39

Evik, karmelek lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:* Ja dzis mialam koszmarna noc budzilam sie co pol godziny lub pare minut bylo mi nie wygodnie mala kopała jak szaleniec, kazdy obrót na drugi bok sprawia niemilosierny ciezar i bol no masakra;/ teraz koncze kawke i lece z mamuska na miasto urlop ma to sobie zalatwimy pare spraw. Kochane ja to mam mdłosci czasami;/
    Martinka wszytskiego najlepszego kochaniutka i spelnienia wszytskich marzen:):*
    Dziewczynki na glukozie powodzenia i kciuki za dobre wyniki:)

maaartinka lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka rodzę w państwowym, po remoncie jest, więc standard podobno dość wysoki,tylko jedzenie ohydne. Położnej prywatnej też nie biorę bo szkoda kasy gdyż tutaj w szpitalu ona nie może nic zrobić tylko być obecna jak każda inna osoba. Padło na mojego męża i on mi będzie towarzyszył, zachwycony zbytnio nie jest no ale czego się dla żony i wyczekanego synka nie robi.

Nata rzeczywiście te ochraniacze :) wydają się duże, nie pomyślałam o tym że przecież mały może się udusić. U nas w ogóle to pierwsze dziecko w rodzinie, więc ja jestem trochę przerażona nową sytuacją.

Wyprawkę dopiero zaczynam kupować, jak na razie mam parę ubranek. Wczoraj wybraliśmy łóżeczko ale zamówimy dopiero we wrześniu. Myślę nad tą pościelą i sama nie wiem co wybrać, za dużo tego wszystkiego :)

[relgi09k4h25cozc.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maliszka fitnes?! zazdroszcze!! :-)

co do pampersow u nas przy starszaku szly tylko pampersy, reszta tak jak pisze Pati przeciekala.. dopiero od 4 czy 5 przerzucilismy sie ma bella happy :-) bo znow te wydaly sie lepsze.. dady byly fatalne! ale wiadomo to bylo tez 6 lat temu, mogly sie zmienic :-)

mi nakladki na sutki tez uratowaly zycie! mialam z canpola i rewelacyjnie sie sprawdzily, a moj Olek nie byl wybredny i pil raz z nimi raz bez, bylo mu bez roznicy :-). a ja spokojnie moglam sie doleczyc :-)

sylvi cudny psiak!! :-)

maga ale masz fajnie z rzeczami od siostry :-) sama z checia bym skorzystala, ale niestety u mnie nie ma takich dzieci malutkich w rodzinie :/

lafar-ra ja kupilam lozeczko samo, posciel tez kupuje osobno, dla mnie te gadzety typu baldachim, maskownice sa zbedne :-)

maartynika najwazniejsze zebys ty miala dobre odczucia co do poloznej! przeciez musisz jej zaufac! i faktycznie jak piszesz ta sie taka konkretna wydaje :-)

agata pogody wspolczuje! u nas dzis calkiem ladnie, letnio choc juz czuc w powietrzu nadchodzaca jesien...

sisiii trzymam kciuki za wyniki!! :-)

Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viviana no wlasnie przez ten remont to i nie mam gdzie tego trzymac.. lozeczko poszlo narazie do dziadkow, w sypialn mamy wszystkie graty z lazienki, w korytarzu lezy cala chemia :/ najpierw mussze to ogarnac.. ale juz blizej niz dalej! dzis zaczeli plytki klasc! nie wiem czemu powiedzieli ze to jakies dwa tyg zejdzie :/

• Nata Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra nie martw się każda ma takie dylematy co do wyboru :-) wiecie co wczoraj na SR dowiedziałam się, że często rodzice po narodzinach dziecka martwią się, że dziecko ma rozwolnienie bo co chwilę ma kupę w pampersie, pediatra wytłumaczył nam że to normalne bo na początku taki maluszek nie ma jeszcze dobrze trzymajacych zwieraczy w sensie jak ssie cyca i połyka mleko to mu się pupa rozwiera i wyłazi kupka, to może trwać do 2 tyg i poza większą ilością zużytych pampersów nie oznacza niczego złego :-) kolejna sprawa dziecko po urodzeniu może utracić 10% masy urodzeniowej więc też nie można się martwić że chudnie bo to źle wpływa na nas i na maluszka jak się niepotrzebnie martwimy.
    Właśnie doszłam do wniosku, że muszę sobie kupić takie ceratowe podkłady na łóżko i od października zakładać pod prześcieradło, bo ja mi wody odejdą to materac do wywalenia :/ aaa co do termometru to znajomi polecają rossmax ha 500 bo ma atesty, ale ja się zastanawiam :p

s5y2c1.jpg A to my z początkiem tygodnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:18

ÓptimusPrime, Madlen222, desou, karmelek, mada_lena, Lavendula, zupaztytki, xpatiiix3, maaartinka, Maga31, Viviana, Amnezja, Strupka, RewolucjaSięDzieje, lkc lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, ale chudzina, sliczna :)
    chwilke obejrzalam te the midwives na player I odechcialo mi sie bo z obrzydzeniem stwierdzilam, ze ja juz wygladam jak te rozlazle od tluszczu angielki, a co bedzie w 36-40 tyg?
    Ten termometr to strasznie drogi! Nie wiem, czy bym sie zdecydowala na az taki wydatek!

Co do ceratowych podkladow, ja mam taki na materac I mega zadowolona jestem! Jezt troche z wyzszej polki, bo materac tez taki drozszy kupilismy kilka lattemu, ale super nam sie spi :)
    Jak tak piszesz o tych wodach, to juz wyobrazam, jak ja mam schize, zemi odeszly I musze koniecznie posprzatac, boto nie wypada I wstyd! Juz siezestresowalam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:30

AgataP lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,

ja ja Was nadgonię, to nie mam pojęcia, po od paru dni nie wiem gdzie wsadzić ręce i chyba je wsadzę pod tyłek przy siedzeniu, bo nie ogarniam JEZUSMARIAPESZEK :D:D:D

bluzy-120_eaprxwr.jpg

Buziaki i do później!:):):)

Lavendula, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana. Mąż dzisiaj zostawił mi prezent na szafce nocnej z okazji naszej IV rocznicy ślubu:) Zegarek...jest super...nie spodziewałam się takiego prezentu. Ja mu kupiłam tylko płytę z muzyką:) ale on i tak się ucieszy.
    Agatka u mnie też jesień, już od ponad tygodnia:) dzień w dzień leje deszcz i jest około 15 stopni. Z tym że ja akurat bardzo lubię taką pogodę i cieszę się na nadchodzącą jesień. A jak tam kochana na urlopie? Bo już od wczoraj zaczęłaś, prawda? Dajesz radę?? :P

Co do pieluch to my kupiliśmy pampersy premium care, chusteczki również. Wiele moich znajomych miało i każda zadowolona. Do kąpieli kupiłam Oilatum. Do buźki jakiś krem na zimę w aptece kupiłam, ale nie pamiętam dokładnie jaki. Butelki i smoczki mam z aventa, podgrzewacz i laktator również.

Maartinka kochana wszystkiego naj naj najlepszego:) szybkiego porodu i zdrówka dla dzidzi i dla Ciebie :*:*

Nata śliczną masz figurkę a brzuszek bardzo zgrabny:)

Ja dzisiaj jestem tak pogryziona przez komary że pół nocy zamiast spać to się drapałam. Rano wstałam i je zabijałam z wielką wściekłością...

Narobiłyście ochoty na to kakao, idę sobie zrobić:)

Miłego dnia kochane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:34

Nata, Agusia ;), Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zapamiętać ten termometr i jakieś opinie poczytać. Wiecie, z termometrem zazwyczaj jest tak, że jak się kupi tańszy, to często i tak później trzeba kupić ten droższy, bo niestety dużo jest kiepskich.

Nie chcę już kupować żadnych ciążowych ubrań a przy zmianie pogody zaczyna do mnie docierać, że w cieplejsze rzeczy trudniej się zmieścić. Na płaszcz nie liczę, chyba że męża :D

Maga31 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Nie chcę już kupować żadnych ciążowych ubrań a przy zmianie pogody zaczyna do mnie docierać, że w cieplejsze rzeczy trudniej się zmieścić. Na płaszcz nie liczę, chyba że męża :D
    ja mam grube, welniane ponczo, licze na nie... ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ponczo chyba prędko nie wyrośniesz, byle dobrze grzało :D

Kupię dziś parę kosmetycznych rzeczy do szpitala. I tak muszę iść do rossmanna, bo zaczynam troszkę, powolutku i malutku ogarniać mieszkanie i moje odkrycia z łazienki wyglądają następująco: nie mamy szamponu, odżywki, żelu pod prysznic i płynu do higieny intymnej. Czuję się jak straszny brudas :D

Dziś odwiedza mnie tata z pieskiem!!! Mąż na popołudniówce, więc się cieszę. Biedny jamnik ma ciężką depresję, bo mama pojechała ciotkę odwiedzić. Nikt mi nie wmówi, że zwierzęta nie kochają właścicieli. Rodzice wychodząc z domu nawet na chwilę zostawiają jej swoje rzeczy na fotelu a ona biedna płacze i się w nie zakopuje.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wszystkiego naj dla Ciebie i maluszka :)
    Vivi a moze cos zjadlas ??? Oby szybko ci przeszło.
    Optimus kakalko dobra rzecz :) ja robie tak ze wsypuję do kubka zalewam wrzątkiem i dopełniam ciepłym mlekiem. Ponoc tak sie nie powinno ale trudno, jestem nygus :)
    No wlasnie tez juz sie zastanawiam co na siebie założę i tez mysle, zeby zakupić ponczo. No bo troche szkoda kupic kurtkę/plaszcz na chwile....w jakis grubszy sweter sie zamieszczę ale to na tyle.

maaartinka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena, mąż Cię nie poratuje? Czy za szczupły jest? :D

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Witam się i ja,

nie ogarniam JEZUSMARIAPESZEK :D:D:D

Buziaki i do później!:):):)

... niepotrzebne skreślić !!! :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z banku i poczty, mąż jednak ze mną poszedł, bo dziś naprawdę nie czuję się zbytnio i mi powiedział, że jeszcze mu zemdleje po drodze. Teraz odpoczywam, jakbym przebiegła maraton.
    Ja też musze szukać jakiejś kurtki, ale na mnie już moja była i tak na styk, a teraz to nie zapnę, nie ma mowy, także jakąś luźniejszą kupię. W ogóle za dużo na chłodniejsze dni ciuszków nie mam, a szkoda już bardzo kupować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka, najlepszego!
    Madlen, dla Was też wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, szczęścia!

Glukoza do przeżycia, tak się bałam, a okazuje się, że żadnych dziwnych stanów nie przeżywałam. Brak potów, rzygów i omdleń, więc ogólnie na plus, chociaż smaczne to cholerstwo na pewno nie jest. Teraz tylko żeby wyniki wyszły dobre.

Madlen222, karmelek, maaartinka, Agusia ;), Maga31, lkc lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Madalena, mąż Cię nie poratuje? Czy za szczupły jest? :D

Za duzy ;) kawał chłopa z niego ;)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4510610724&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=114
    Takie cos moze? Pod to gruby golf. Dobre bedzie na pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:53

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie inne pampersy weszły w gre dopiero od rozm 4 a to co dostawalm o kogoś uzywalam tylko w domu bo na wyjście bym musiała sto tysięcy ubrań brać żeby przebierać jakby się zasnął czy okupkał..
    Ja dady sprawdzalam rok temu i tez były ch...owe a dostalam cały karton wiec i bez żadnych skrupułów oddałam akurat trójki wtedy... ;)

Ja to tak pościeli nie kupuje tylko jedno prześcieradło dokupie smoczki kupić muszę do butelek TT i do cmokania TT , po 2-3 szt flaneli i tetry świeżej bo po Marcelu cala szuflade tego mam ale do lekarza czy co chce mieć nowe i jeden ręcznik bo Marcel tez korzysta z kapturkow ;) a mam tylko dwa takie male to jeden większy dokupie żeby każde miało swój, hmm wózek lozeczko pampersy majtasy podpachy krem do twarzy i balsam do ciałka ale to msze kupić i tak bo Marcelo tez używa ;) płyny do kąpieli itd mam a i gąbka do kąpieli taka podkładka płyn i proszek mam bo małemu dalej piore w dziecięcym także to na bieżąco sie dokupuje tak jak chusteczki do tylka a i duże waciki do przewijania pudry i kremy do pupki mamw śmie nie dużo potrzebuje ubrania mam dla malej i to sporo takie do 68 także nic więcej nie trzeba tam chyba z jedno pranie jest do robienia jeszcze malej i tylko prasować i poukładać do szafki także juz chyba nawet żebym zaraz rodziła i tego nie upila to dużo rzeczy jest takich ktoś na poczekaniu SE kupi wiec się ne martwie chyba juz lozeczko tez w razie co trudno będzie spala chwile ze mną póki ssie nie kupi, wrzucilam na luz juz ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    Maaartinka wszystkiego najlepszego dla Ciebie i malucha, spóźnione ale szczere :). Mieszkam w Toruniu i jestem przerażona porodem. Odkąd oglądam na tvn player Położne i Historie porodowe moje przerażenie jest jeszcze większe.

Lafar_ra moze spotkamy sie na porodowce, ja tez z Torunia :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ