X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, my mieliśmy wczoraj rocznicę ślubu i kupiliśmy sobie nawzajem po zegarku hihi, także podobnie :-) ja też po glukozie, szczerze nie było tragedii też nie miałam mdłości, wymiotow, zimnych potow. W smaku niedobre za słodkie, ale nie cofa się jak się pije :-) także więcej strachu niż rzeczywistość. Wyniki odbiore w poniedziałek mam nadzieję, ze będzie git, mały się rozszalal po wypiciu, wypychal się aż pod zebrami :-) dziś odebralam cytologie wyszła II grupa to chyba ok? :-)

Madlen222, zupaztytki, AgataP lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja albo tego nie mam wcale albo takie delikatne że nie czuję, muszę się lekarza zapytać. Za 9 dni znowu zobaczę się z moim maluszkiem :-)) musze sobie zrobić kolejną listę pytań, ostatnio lekarz chciał sobie ją sam przeczytać ale ja tam piszę po swojemu więc mu nie dałam do czytania :p spać mi się mega chce...
    Agusia 2 to spoko wynik, ja też mam dójkę. Madlen Agusia najlepszego z okazji rocznic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:31

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze wpadłam się pochwalić moim 18-miesięcznym cudownym synusiem mamusi <3
    Dzisiaj Nam strzeliło 1,5 roku po tej stronie brzuszka <3
    Mój kochany Marcelunio : ***
    2zez988.jpg

ÓptimusPrime, Nata, Madlen222, Lavendula, Maga31, Goplana, maaartinka, Eve, zupaztytki, AgataP, Dotty84, niecierpliwa21, Amnezja, Strupka, RewolucjaSięDzieje, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Twój synek jest super i wyglada już na dużego chłopaka :-)) może któraś z Was będzie zainteresowana mozna sobie sprawdzić testy fotelików http://www.sklep-tosia.pl/safety-1st-mimas_p2239_testy

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dawno mnie nie było ale nadrobiłam czytanie zajęło mi to 3 godziny prawie. Dochodzę dalej do siebie po ostatnich wydarzeniach. Mieszkamy dalej razem ale to już nie jest to samo zachowujemy się jak obcy sobie ludzie. Wczoraj miałam urodziny i nawet dostałam od niego bukiet 27 róż z tej okazji merci i raffaello.

Ikc tzymaj sie tam na oddziale i trzymam mocno kciukasy za Was.

Co do wyprawki mi zostały do kupienia kosmetyki, łóżeczko, pościel i pieluszki. Pieluchy napewno będą pampersa ale te zielone bo białe często uczulają niestety maluszki. U nas sprawdzały się kosmetyki nivea po innych wychodziła małej alergia także przytanę na nich. No i chyba wszytsko już mam. A nie mam czapki zimowej dla dziecka.
    Ciuchów dla siebie juz nie kupuje bo szczerze nei ma sensu zaraz i tak się rozsypię.

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, odkad jestem w ciazy to coraz czesciej lapie sytuacje z rzeczywistosci, ktore mi mowia jak chcialabym lub nie wychowac dziecko....
    dzisiejsza sytuacja - jak nie wychowac;)
    na poczcie dwie nastolatki zapytaly mnie jak kupic znaczek...

autentycznie mnie zatkalo...

macie takie przyklady?:)

AgataP, santoocha, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka życzę CI aby jednak się ułożyło między Wami:)

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc i czolem!

wrocilam z glukozy...chyba z tarcza a nie na tarczy bo...nie zrobili mi .. za zdrowo musze wygladac bo nawet sie pani polozna nie zajaknela nic o tym badaniu ,obamcala mi brzucha,serca posluchala,pogadanke o karmieniu cyckiem zrobila,cos tam cos tam jeszcze o porodzie i znieczuleniu gawedzila,nęcąc mnie i kęcąc ze ten epidural to taki super i ze jak cos to mam krzyczec ze chce i sie nie meczyć..dżizass a glukozy jak nie bylo tak nie ma..3 bite godziny siedzialam tam zeby tylko krew na zelazo mi pobrali i dwa razy siuski do buteleczki zrobic....masakra a siedzialam na ziemi bo zaden z tatusiów i babciów i dziadków i chuj wie z kim jeszcze te baby tam przyszly nie ustapil mi miejsca...a cale pokolenia widzialam po 5 osob z kazda ciezarna czasami,rozumiem meza jak ktoras indyjka czy polka przyszla bo po angielsku slabo i sie bala albo dla towarzystwa tylko bo tak samej nudno, ale napisane tylko jedna osoba towarzyszaca...jasne..jak zlapie wilka od tej podlogi to sie wkurwię i nast razem biore sobie krzeslo rybackie i chuj(no i strzelbe)...przepraszam za łacinę ale zła jestem ze cholera,,,no i jeszcze nic nie zjadalm od rana...eeeechh ide do lodowki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 14:50

xpatiiix3, Agusia ;), pinsleepe, lkc lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata szybko idź coś zjedz i humorek od razu się poprawi:) Miałaś napisać jak na wolnym się czujesz? przyzwyczajasz się?

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę dziwne podejście maja do cukrzycy ale me faktycznie wygladasz ja okaz zdrowi :p i nie powiem no ale ch*je z Nich ze Ci nie ustąpili, ale chyba tak już wszędzie jest...

Nastka trzyma kciuki za pozytywne rozwiązanie ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam wyniki glukozy i jest dobrze, nawet bardzo. Mogę żreć dalej! :D

Większość z Was widzę, że ostro posunięta do przodu w temacie wyprawkowym. My mamy mnóstwo ciuszków (oprócz kombinezonu), wózek od szwagierki, łóżeczko, komodę, fotel do karmienia, natomiast całe zakupy tekstylno-kosmetyczne jeszcze przede mną.

AgataP, Madlen222, Nata, Viviana, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen dziekuje urlop mi sie zaczal od zapalenia ucha ale powoli walcze z nim i teraz tylko nic i odpoczywac,kompletowac reszte wyprawki i sie nie stresowac porodem :) narazie dziwnie tak do pracy nie chodzic jakso duuzo czasu mam az za duuzo :P

maaartinka spelnienia marzen! i porodu 5 minutowego max. :) obys kichla psikla i juz! :)

maaartinka, maaartinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tutaj w ogole dziwne podejscie do ciezarnych maja...lepsza opieka masz nie bedac w ciazy niz bedac :P dzieki bogu za moja gin bo bez niej to bym tu zginela..dobra kobieta chyba jej czekolade kupie :)

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to oby uszko szybko wyzdrowiało:)

Tutaj to w ogóle nie robią glukozy w ciąży..wiec ominela mnie ta przyjemność:)

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awww Marcelo jaki piękny :) <3 dorosly braciszek jak sie patrzy :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawką mało co ruszyłam kilka sztuk ubrań (4), wózek i wsio, we wrześniu ogarnę resztę, nie chciałam aby wszystko stało i się przewracało, pokoiku osobnego nie robimy i muszę kupić komodę na rzeczy małego i tak to się odkłada, ale jeszcze jest trochę czasu :)

Właśnie się objadłam byłam taka głodna przez te badania, że prawie całą lodówkę zjadłam :)

Teraz kawka i kanapa :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Agatka to oby uszko szybko wyzdrowiało:)

Tutaj to w ogóle nie robią glukozy w ciąży..wiec ominela mnie ta przyjemność:)

dziekuje :)
    sęk w tym kochana ze ja chcialam te glukoze bo u nas energy drinka podaja :P a ja sie tak na niego podjaralam ze teraz mi smutno :P a sama z siebie nie wypije ;) no coz tylko liczyc ze nic tam sie nam nie dzieje z tym cukrem :)

jeszcze paciorkowce musze sama zrobic bo w szpitalu tez nie łaska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:05

Madlen222 lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

maaartinka spelnienia marzen! i porodu 5 minutowego max. :) obys kichla psikla i juz! :)

Oj tak.. tak mi się marzy właśnie mój poród :)
    Dziękuje :)

AgataP lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka widzę że urodziłaś się tego samego dnia co ja :)
    Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń i żeby Ci się wszystko ułożyło tak jak trzeba :)

AgataP lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka trzym sie kochana wszystko sie ulozy zobaczysz!

Agusia ja wlasnie koncze jesc lodowke :P ale mialam zarloka ...tak babe w ciazy glodzic i to w szpitalu...i to na darmo ...nie wybacze im tego :P

Agusia ;) lubi tę wiadomość

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ