X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro na wizytę idę wkońcu do ginekologa ciekawe czy usg mi zrobi czy znowu oleje.
    Dzięki dziewczyny za kciuki ale chyba nic z naszego związku nie będzie ja się już odsunełam od niego słowa typu "nie wiem czy jesteś tą jedyną" niestety bardzo mnie dotknęły. On mówi że nic złego nie ma na myśli ale dla mnie taki tekst to cios w samo serce.
    Dzisiaj miałam badania krwi pizgła mi tą igłą że ho ho aż mi słabo było. Wogóle pierwszy raz dostałam badania na toksoplazmozę i coś o podbnej nazwie i na HIV co juz wogóle mnie zaskoczyło. Nie spotkałam się żeby ktoś kiedyś dawał mi na takie badanie w poprzedniej ciąży.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    ja jutro na wizytę idę wkońcu do ginekologa ciekawe czy usg mi zrobi czy znowu oleje.
    Dzięki dziewczyny za kciuki ale chyba nic z naszego związku nie będzie ja się już odsunełam od niego słowa typu "nie wiem czy jesteś tą jedyną" niestety bardzo mnie dotknęły. On mówi że nic złego nie ma na myśli ale dla mnie taki tekst to cios w samo serce.
    Dzisiaj miałam badania krwi pizgła mi tą igłą że ho ho aż mi słabo było. Wogóle pierwszy raz dostałam badania na toksoplazmozę i coś o podbnej nazwie i na HIV co juz wogóle mnie zaskoczyło. Nie spotkałam się żeby ktoś kiedyś dawał mi na takie badanie w poprzedniej ciąży.

Nastka urodziny masz?kochana sto lat w szczesciu i spelnieniu!!!
    kurcze nie fajna sytuacja z tym zwiazkiem,no i taki tekst, tez by mnie zabolalo...trzymaj sie,wszytskie Cie tu wspieramy.

mi badania na toxo i hiv robili na poczatku ciazy...wiec to chyba jedyna rzezcz na jaka w Irl mozna liczyc ze ci sprawdza...serio jedyna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:11

• Viviana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka wszystkiego najlepszego :) Kolejna Lwica :)

Ewelinka weź napisz co Ty tym nastolatkom powiedziałaś, mnie by chyba zatkało.

A ja leżę, pospałam z godzinę, jak leżę brzusio miękki, Mała fika co jakiś czas, a ja dieta dalej, choć jest lepiej, to jednak jelita są jakieś dziwne. Męzo już mnie zabiera na kolejne zakupy w piątek i sobotę, bo on nie chce nic sam kupować, a jak widzi, że ja już chcę leżeć to pyta co do kupienia zostało.

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny:) Ja typowa lwica jestem chociaz od jakiegoś czasu zmęczona walką już:)
    W domu się śmieją że nie dość że silny znak zodiaku to jeszcze imię.

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mnie uswiadomilyscie ze ja tez nie mam nic cieplego do ubrania w co bym sie zmiescila i ze spokojem zapiela..tzn mam ale to taka kurtka namiot przeciwdeszczowa...hmmm kurde kolejny wydatek teraz ...kurtke musze kupic..ale jeszcze poczekm moze jak bedzie zimno to juz w ogle z domu nie bede sie wytaczac :P

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, Martinka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń tych dużych i małych, szczęśliwych porodów i spokoju ducha :)

maaartinka lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie energy drinka, dziś kobietka w autobusie siedząca obok mnie, piła jakiegoś tigera...ooooo jak ja sobie przypomniałam, to aż mnie naleciała ochota, ale nie 6 m-cy wytrzymałam dam radę wytrzymać jeszcze :)

AgataP lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej mi zostało jeszcze palnowanych 11 tygodni do końca ciąży. Jak to poleciało szybko i leci coraz szybciej.
    Chyba trzeba wkońcu walizkę spakować bo potem może być problem na szybko pół rzeczy zapomne jeszcze.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja jakiś czas temu z zakręcenia mojego wypiłam łyk redbulla. Koleżanka dała mi puszkę do potrzymania jak buty przymierzała a ja po dłuższej chwili jakoś odruchowo napiłam się jak poczułam smak to sie wystraszyłam ale to było pyszne. Powiedziałam lekarce że wypiłam troszke i powiedziała że takie sporadyczne razy nie szkodza tylko dzecko może być bardziej aktywne. Miałam też koleżankę która w ciąży nałogowo piła conajmiej dwa dziennie i dziecko zdrowe jak ryba.

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chwila prawdy...to my :) 29tydz 1 dzien

wezcie prosze poprawke na to ze zeżarłam pół lodówki przed chilunią...ale bebzolek jest...juz sie nie da ukryc :) w sumie to sie da jak się schowam za lodówką :P
    255ufic.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 23:36

xpatiiix3, Agusia ;), Viviana, zupaztytki, Madlen222, mada_lena, pinsleepe, Lavendula, desou, sisiiii, Maga31, maaartinka, Amnezja, Strupka, RewolucjaSięDzieje, lkc lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka w takim razie i Tobie sto lat kochana :** ale urodzin mamy w tym miesiącu i rocznic na wątku ;) hehe prawie codziennie ;) u mnie z R tez teraz chłodniejsze stosunki są i wiem ze razem nie będziemy na ten moment non stop mi ubliza może nawet nie zdaje sobie z teo sprawy ale wiek slow które kieruje w moja stronę to czasem takie szpile są, ze przykro się robi..

A ja sobie leże odpoczywam czekam aż przyjdą moje igły bo nie mam juz a musiałam sobie przez weekend jedną poradzić... I muszę niedługo insulinę wziąć przed obiadem a tu nie ma i nie ma mojego zamówienia... Wrr..

Agatko ja pierdziele jaka chudziuteńka jesteś sam brzuszek tylko starczy :D hehe co ja bym dala za taka figurke ;p jutro diabetolog hmm wiec się dowiem ile znowu się spasłam ;) hahaha

Kochane zaraz wszystkie będziemy miały 3 z przodu jak to leci szybko hehe mi znowu wróciła chęć do życia i energia ,no i przede wszystkim pozytywne nastawienie ;) odstresowalm się jakoś i wyluzowałam się mam nadzieje ze na dłużej no i dzisiaj juz dużo lepiej się czuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:36

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jaka Ty jesteś laseczka :-)

AgataP lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znaczków pocztowych, to ja się w sumie nie dziwię. Już nie te czasy, by listy wysyłać. Sama nie pamiętam, kiedy ostatnio posyłałam jakiś list i znaczek kupowałam. Nie te czasy :D

AgataP lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja też złapałam kilka łyczków sporadycznie od męża i wiem, że nic złego się nie stanie, ale dziś mnie naleciała ochota, żeby wypić całego na jeden łyk, tak jak colę, aby aż nosem poczuć - takie mega pragnienie hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:34

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze co Wy takie szczupłe jesteście ja to już jak wieloryb wyglądam a staram sie mało jeść.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem mało, bo mi się żoładek zmniejszył na minimum i więcej nie zmieszczę a i tak jestem jak wieloryb. Ale ja już tak miałam przed ciążą. Na razie nie przytyłam, ale ten fakt też jakoś mojego gina nie męczy...

AgataP lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka nie gadaj hehe jest Nas więcej czujących się jak wieloryby :D

A moja mała to ma dzisiaj juz 5czy6 czkawke :oo skacze i skacze heheh i jeździ nóżkami i raczkami pod skora ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Nata figurki fiu fiu :) ladne te nasze listopadowki :)
    Agata ja bym ich podpaliła haha głodna? Teraz? Wpadam w szał :)
    Pati Marcello boski:) i ten rozbrajający uśmiech :)
    Ostatnio przybył mi moze niecały kg, ale ja czuje sie jak kulka. Tez juz jem 1/2tego co jeszcze miesiac temu. Ale tarta z budyniowym kremem i owocami weszła mi dzisiaj zaskakująco dobrze :) prosze tego mojego ńie kupuj, nie przynos do domu, zjadaj po drodze do domu, ale on, ze jego kochane kobietki na pewno miałyby ochote i tak dupsko rosnie :)
    Nigdy w zyciu nie zjadlam tyle słodyczy, nektarynek i borowek co przez ostatnie miesiace :)
    W smyku sa przeceny wózków, fotelikow jakby ktoras była zainteresowana :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny kochane jestescie...przekonalyscie mnie ide zjesc drugie pół lodowki... :) ale ja tez sie czuje jak wieloryb...osatnio stwierdzilam ze juz mi sie naprawde nie chce schylac jak cos spadnie...wiec jak spadnie czekam az pies zje :P a jak cos co psu szkodzi to wolam hippisa...z tym ze on ma wiekszy brzuszek od mojego i tez ciezko mu sie schylic :P rodzina połamańców...a pies korzysta...w sumie pies ma tez do zrzucenia bo 2 kg za duzo mu pokazalo na wizycie u weta ostatnio...normalnie rodzina wielorybow..tylko mam nadzieje ze moja kruszyna urodzi sie max 3kg bo inaczej moge nie przepchnac z moimi biodrami jak u malego chlopca.

Maga31 lubi tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do wieloryba już niewiele brakuje. Tak cieszyłam, że nabrałam tak mało kg. a teraz w miesiąc prawie 3 kg. No i co zrobić. Tak widocznie musi być.

Nastka dobrze że się odezwałaś, bo już sie martwiłam, że znowu coś ten twój pajac wymyślił. Niech sobie gada co chce. Nie jesteś tą jedyną? Ojej on też nie musi być tym jedynym. Tego kwiatu to pół światu. I wszystkiego najlepszego, obyś miała powody tylko do uśmiechu.

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ