X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, post mi wcięło nie chce mi się powtarzać, więc w skrócie: dziewczyny, śliczne brzuszki! Pati, ale Twój synek ma nogi, normalnie do szyi!

Byłam w rossmannie i cholera nic nie mieli z tego, co chciałam. Oczywiście i tak potrzebowałam pełno rzeczy do codziennego użytku, bo wszystko się pokończyło, ale myślałam, że dla młodego coś kupię a tu bida. Wzięłam paczkę pieluch, żeby nabić coś na kartę rossnę.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja juz chce wrzesień i nowe seriale

AgataP, Madlen222, Agusia ;), xpatiiix3, Maga31, maaartinka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Niecierpliwa poszukam jak jest takiej :) to pewnie że wezmę, pojemniki już mam i krem na sutki Maltan mam.
    Madalenka o tak seriale, mój mąż znowu będzie narzekać, bo oglądam Na wspólnej hehe i oczywiście Prawo Agaty :)
    Pinsleepe to co tak cienko w tym Rossmanie, ja się wybieram po kosmetyki tam, bo mają miniaturki w sam raz do szpitala no i po pampersy ale to może w sobotę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Wiecie co ja juz chce wrzesień i nowe seriale

oj tak! ja tez! czekam na pare nowych sezonow i sie doczekac nie moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:00

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo, czekam na nowe programy i seriale. Mój mąż to z zasady marudzi ale prawda jest taka, że sam ogląda ze mną i czasami się przyzna że nie może się doczekać następnego odcinka:P
    Viviana na wspólnej to ja też oglądam:D widziałaś nowy zwiastun? będzie się działo:D

Viviana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, wp.pl I jak zawsze "odkrywcze" artykuly http://dzieci.pl/gid,16816940,img,16817027,kat,1024259,title,5-produktow-na-czwarty-trymestr-ciazy,galeria.html?smgputicaid=6134b1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:20

AgataP lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wspólnej -ciaza, w prawie Agaty- ciaza:) na TVP 2 nowy serial nie pamietam tytułu.....w roli głównej blondynka ze sponsoringu. A i ugotowani i geslerka :)

AgataP lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym już tak bardzo chciała zostać w domu i nie musieć chodzić do pracy. A tu jeszcze prawie dwa miesiące...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha madalenka tomnsamo do babci mowilam hahah ze wszystkie w ciąży akurat jak ja w ciąży chodze tak samo miałam jak byłam w ciąży z Marcelkiem akurat jakoś było ze ta mloda z na wspolnej Jasia urodziła i ogólnie wszędzie widziałam babki w ciąży i z dzieciaczkami małymi heheh ;)

Ja to na na wspólnej juz się doczekać nie mogę i lekarzy ,prawo agaty tez czasem oglądamy ;) jak widzę te zwiastuny to mnie trzesie aż nie mogę sie doczekać heh ale jeszcze dwa tygodnie prawie i będziemy siedzieć przed TV wszystkie na zwolnieniach a ja będę smigać do szkoły znowu ;)

Pinsleepe on ma już prawie metr wzrostu rozm. 98 ,czyli na 2 latka nosi, chociaż koszulki eszce na 92 dobre a taki malutki się urodził no i stopa jemu szybko zaczęła rosnąć bo juz 24 nosi ;) chyba wzrost po tacie albo dziadku bo i do mojego ojca podobny bardzo ;) ale i juz wazy swoje chłopisko takie się zrobilo z Niego hehe sama się nie mogę nadziwic, kiedy on mi tak szybko urósł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:45

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak wszystkie w ciąży, dobrze, że mi się udało, bo oszalałabym jakbym wszędzie widziała ciężarówki, a tak miło się będzie oglądać :)

xpatiiix3, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Strupka czy kupiliscie Recaro?

Przepraszam, że dopiero odpisuję. Mam straszne problemy ostatnio z internetem... Właśnie po przebojach zaczął działać i podejmuję próbę nadrobienia zaległości.

Kupiliśmy bazę maxi cosi family base i do tego foteliki cabriofix i pearl.

relg9vvjdzp246mx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka wrote:
    Przepraszam, że dopiero odpisuję. Mam straszne problemy ostatnio z internetem... Właśnie po przebojach zaczął działać i podejmuję próbę nadrobienia zaległości.

Kupiliśmy bazę maxi cosi family base i do tego foteliki cabriofix i pearl.

Nie ma problemu hihi, my wzięliśmy Recaro - spodobał mi się materiał i to, ze ma taki a'la daszek (a mąż zawsze chciał sportowe nosidełko z Recaro do swojej drugiej miłości hehe), w cabriofix odepchnęła mnie ta "naciągana skarpeta" oba wypadają dobrze w rankingach, później wymienimy się opiniami :)

Strupka lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie przechowywały krew pępowinową? Ja się właśnie nad tym zastanawiam, nie są to jakieś astronomiczne kwoty, a możliwości są ogromne. Muszę o tym porozmawiać jeszcze na ten temat z moim lekarzem, ale chyba się na to skuszę. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie mi potrzebna, ale jeżeli istnieją takie możliwości to warto się zabezpieczyć. Do poczytania tutaj https://www.pbkm.pl/czym-jest-krew-pepowinowa

Dzisiaj byłam na ćwiczeniach dla kobiet w ciąży i babeczka mówiła, że odbierała w tamtym tygodniu poród lotosowy, czyli nie przecina się pępowiny, tylko z łożyskiem obsypanym solą dzidziuś jedzie do domu i się czeka aż odpadnie... Słyszałam też, że niektóre kobiety, a nawet rodziny jedzą łożyska, albo najnowszy trend w stanach to podpalanie pępowiny świeczką.. czego to ludzie nie wymyślą:D Tak więc słysząc takie historie przechowywanie krwi pępowinowej nie wydaje mi się takim hard corem:D

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to o pępowinie i łożysku to istny hardcor fuuj

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu jednak pojechalam na ip... Szyjka ma 3,3 cm twarda zamknięta , 3.07 miala 4,1 cm ale gin powiedzial ze na tym etapie mogła się tyle skrócić. Powiedzial ze twardnienia moga byc dolegliwościami srandardowymi w ciąży a moze tez byc to porod przedwczesny czym mnie nastraszyl. Moze powiedział to nad wyrost?:( Bo przeciez Wy tez miewacie takie twardnienia...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak! i ja czekam z niecierpliwoscia na seriale! Prawo Agaty, Na Wspólniej, Pierwsza miłośc,Przyjaciółki ,Lekarze, Top model itp na kazdy dzien cos jest!:)

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve mi położna ostatnio mówiła o tej krwi pępowinowej dała gazetkę na ten temat namawia że warto, mówi że coraz wiecej kobiet sie na to decyduje a najwiekszym problemem sa pieniadze i przez nia wiele kobiet rezygnuje. Ja tez musze jeszcze na ten temat pomyślec

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka ja myślę że Twój lekarz to chyba jednak przesadził. Twardnienia brzucha są fizjlogią...no chyba że Ci ktg pokazało skurcze...to ja nie wiem. Wiem jedno, że od 3 tygodni mam twardniena,lekarz mi powiedział ze wszystko jest ok, szyjka się nie skrocila i wcale nie urodziłąm ....także dziwne naprawdę.

Evik czekam na to samo co Ty!!!!

Evik lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, czy lekarz powiedział, dlaczego uważa, że to może być poród przedwczesny? I dlaczego w takim razie nie kładzie Cię na oddziale? Bo jeśli nie, to chyba debil nie lekarz. No chwila, albo to nic takiego, w badaniu nie widać żadnych nieprawidłowości, albo coś jest na rzeczy i obserwujemy. A nie "może pani urodzi dziecko w 24 tygodniu, dziękuję, do widzenia, NASTĘPNA!". Ja mam twardnienia od bardzo wczesnych tygodni ciąży, pamiętam na początku kulkę wielkości mandarynki w podbrzuszu. W 7 tygodniu mocno czułam i miałam silny ból jak na okres, też nic z tego powodu się nie stało. Teraz codziennie mi twardnieje brzuch i nie robi to już na mnie większego wrażenia.

Dziewczyny, czy są jakieś kremy/maści do pielęgnacji sutków, których nie trzeba zmywać przed karmieniem?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen ktg mi nie robił... aaa i w ogóle mi powiedzial ze jak się skurcze zaczynają to nie da rady ich zatrzymać... i jest porod. Przeciez tyle sie słyszy o powstrzymaniu skurczy porodowych... w czwartek mam nadzieje że moj lekarz mi powie cos bardziej optymistycznego...

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ