X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, post mi wcięło nie chce mi się powtarzać, więc w skrócie: dziewczyny, śliczne brzuszki! Pati, ale Twój synek ma nogi, normalnie do szyi!

Byłam w rossmannie i cholera nic nie mieli z tego, co chciałam. Oczywiście i tak potrzebowałam pełno rzeczy do codziennego użytku, bo wszystko się pokończyło, ale myślałam, że dla młodego coś kupię a tu bida. Wzięłam paczkę pieluch, żeby nabić coś na kartę rossnę.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja juz chce wrzesień i nowe seriale

AgataP, Madlen222, Agusia ;), xpatiiix3, Maga31, maaartinka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Niecierpliwa poszukam jak jest takiej :) to pewnie że wezmę, pojemniki już mam i krem na sutki Maltan mam.
    Madalenka o tak seriale, mój mąż znowu będzie narzekać, bo oglądam Na wspólnej hehe i oczywiście Prawo Agaty :)
    Pinsleepe to co tak cienko w tym Rossmanie, ja się wybieram po kosmetyki tam, bo mają miniaturki w sam raz do szpitala no i po pampersy ale to może w sobotę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Wiecie co ja juz chce wrzesień i nowe seriale

oj tak! ja tez! czekam na pare nowych sezonow i sie doczekac nie moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:00

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo, czekam na nowe programy i seriale. Mój mąż to z zasady marudzi ale prawda jest taka, że sam ogląda ze mną i czasami się przyzna że nie może się doczekać następnego odcinka:P
    Viviana na wspólnej to ja też oglądam:D widziałaś nowy zwiastun? będzie się działo:D

Viviana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, wp.pl I jak zawsze "odkrywcze" artykuly http://dzieci.pl/gid,16816940,img,16817027,kat,1024259,title,5-produktow-na-czwarty-trymestr-ciazy,galeria.html?smgputicaid=6134b1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:20

AgataP lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wspólnej -ciaza, w prawie Agaty- ciaza:) na TVP 2 nowy serial nie pamietam tytułu.....w roli głównej blondynka ze sponsoringu. A i ugotowani i geslerka :)

AgataP lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym już tak bardzo chciała zostać w domu i nie musieć chodzić do pracy. A tu jeszcze prawie dwa miesiące...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha madalenka tomnsamo do babci mowilam hahah ze wszystkie w ciąży akurat jak ja w ciąży chodze tak samo miałam jak byłam w ciąży z Marcelkiem akurat jakoś było ze ta mloda z na wspolnej Jasia urodziła i ogólnie wszędzie widziałam babki w ciąży i z dzieciaczkami małymi heheh ;)

Ja to na na wspólnej juz się doczekać nie mogę i lekarzy ,prawo agaty tez czasem oglądamy ;) jak widzę te zwiastuny to mnie trzesie aż nie mogę sie doczekać heh ale jeszcze dwa tygodnie prawie i będziemy siedzieć przed TV wszystkie na zwolnieniach a ja będę smigać do szkoły znowu ;)

Pinsleepe on ma już prawie metr wzrostu rozm. 98 ,czyli na 2 latka nosi, chociaż koszulki eszce na 92 dobre a taki malutki się urodził no i stopa jemu szybko zaczęła rosnąć bo juz 24 nosi ;) chyba wzrost po tacie albo dziadku bo i do mojego ojca podobny bardzo ;) ale i juz wazy swoje chłopisko takie się zrobilo z Niego hehe sama się nie mogę nadziwic, kiedy on mi tak szybko urósł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:45

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak wszystkie w ciąży, dobrze, że mi się udało, bo oszalałabym jakbym wszędzie widziała ciężarówki, a tak miło się będzie oglądać :)

xpatiiix3, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Strupka czy kupiliscie Recaro?

Przepraszam, że dopiero odpisuję. Mam straszne problemy ostatnio z internetem... Właśnie po przebojach zaczął działać i podejmuję próbę nadrobienia zaległości.

Kupiliśmy bazę maxi cosi family base i do tego foteliki cabriofix i pearl.

relg9vvjdzp246mx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka wrote:
    Przepraszam, że dopiero odpisuję. Mam straszne problemy ostatnio z internetem... Właśnie po przebojach zaczął działać i podejmuję próbę nadrobienia zaległości.

Kupiliśmy bazę maxi cosi family base i do tego foteliki cabriofix i pearl.

Nie ma problemu hihi, my wzięliśmy Recaro - spodobał mi się materiał i to, ze ma taki a'la daszek (a mąż zawsze chciał sportowe nosidełko z Recaro do swojej drugiej miłości hehe), w cabriofix odepchnęła mnie ta "naciągana skarpeta" oba wypadają dobrze w rankingach, później wymienimy się opiniami :)

Strupka lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie przechowywały krew pępowinową? Ja się właśnie nad tym zastanawiam, nie są to jakieś astronomiczne kwoty, a możliwości są ogromne. Muszę o tym porozmawiać jeszcze na ten temat z moim lekarzem, ale chyba się na to skuszę. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie mi potrzebna, ale jeżeli istnieją takie możliwości to warto się zabezpieczyć. Do poczytania tutaj https://www.pbkm.pl/czym-jest-krew-pepowinowa

Dzisiaj byłam na ćwiczeniach dla kobiet w ciąży i babeczka mówiła, że odbierała w tamtym tygodniu poród lotosowy, czyli nie przecina się pępowiny, tylko z łożyskiem obsypanym solą dzidziuś jedzie do domu i się czeka aż odpadnie... Słyszałam też, że niektóre kobiety, a nawet rodziny jedzą łożyska, albo najnowszy trend w stanach to podpalanie pępowiny świeczką.. czego to ludzie nie wymyślą:D Tak więc słysząc takie historie przechowywanie krwi pępowinowej nie wydaje mi się takim hard corem:D

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to o pępowinie i łożysku to istny hardcor fuuj

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu jednak pojechalam na ip... Szyjka ma 3,3 cm twarda zamknięta , 3.07 miala 4,1 cm ale gin powiedzial ze na tym etapie mogła się tyle skrócić. Powiedzial ze twardnienia moga byc dolegliwościami srandardowymi w ciąży a moze tez byc to porod przedwczesny czym mnie nastraszyl. Moze powiedział to nad wyrost?:( Bo przeciez Wy tez miewacie takie twardnienia...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak! i ja czekam z niecierpliwoscia na seriale! Prawo Agaty, Na Wspólniej, Pierwsza miłośc,Przyjaciółki ,Lekarze, Top model itp na kazdy dzien cos jest!:)

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve mi położna ostatnio mówiła o tej krwi pępowinowej dała gazetkę na ten temat namawia że warto, mówi że coraz wiecej kobiet sie na to decyduje a najwiekszym problemem sa pieniadze i przez nia wiele kobiet rezygnuje. Ja tez musze jeszcze na ten temat pomyślec

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka ja myślę że Twój lekarz to chyba jednak przesadził. Twardnienia brzucha są fizjlogią...no chyba że Ci ktg pokazało skurcze...to ja nie wiem. Wiem jedno, że od 3 tygodni mam twardniena,lekarz mi powiedział ze wszystko jest ok, szyjka się nie skrocila i wcale nie urodziłąm ....także dziwne naprawdę.

Evik czekam na to samo co Ty!!!!

Evik lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, czy lekarz powiedział, dlaczego uważa, że to może być poród przedwczesny? I dlaczego w takim razie nie kładzie Cię na oddziale? Bo jeśli nie, to chyba debil nie lekarz. No chwila, albo to nic takiego, w badaniu nie widać żadnych nieprawidłowości, albo coś jest na rzeczy i obserwujemy. A nie "może pani urodzi dziecko w 24 tygodniu, dziękuję, do widzenia, NASTĘPNA!". Ja mam twardnienia od bardzo wczesnych tygodni ciąży, pamiętam na początku kulkę wielkości mandarynki w podbrzuszu. W 7 tygodniu mocno czułam i miałam silny ból jak na okres, też nic z tego powodu się nie stało. Teraz codziennie mi twardnieje brzuch i nie robi to już na mnie większego wrażenia.

Dziewczyny, czy są jakieś kremy/maści do pielęgnacji sutków, których nie trzeba zmywać przed karmieniem?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen ktg mi nie robił... aaa i w ogóle mi powiedzial ze jak się skurcze zaczynają to nie da rady ich zatrzymać... i jest porod. Przeciez tyle sie słyszy o powstrzymaniu skurczy porodowych... w czwartek mam nadzieje że moj lekarz mi powie cos bardziej optymistycznego...

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ