X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde spora ta Twoja córunia :) miejmy nadzieje ze taka JJ uroda ze tak ładnie rośnie ;) moja w 29 tyg 1300 dopiero ważyła ;oo

KUNIAK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie glukoza wyszła spoko,
    ta dzisiejsza tez potwierdziła ze glukoza wyszła bardzo dobrze,daleko od górnej granicy normy
    Moja cały czas twierdziła ze mała jest wieksza o ok tydzień,nie byłam u niej 3 tyg i w tym czasie mała nadrobiła o następny tydzień ://

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak moja mała ważyła w 27t 1400 i lekarz powiedział ze wszystko ok.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz witaminy? Nie wiem, ile w tym prawdy, ale dużo osób twierdzi, że dzieci od nich rosną jak szalone.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam błąd w 28t. Każde dzieciątko rosnie w swoim tempie. Ja bym sie nie przejmowala ;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    A bierzesz witaminy? Nie wiem, ile w tym prawdy, ale dużo osób twierdzi, że dzieci od nich rosną jak szalone.
    tak, moja jak konkretnie przybrala, to lekarz kazal brac witaminy co drugi dzien i przestac po skonczeniu opakowania.

choc szczerze to nie wiem skad niby mialyby tak rosnac... przeciez dziecko bierze, ile potrzebuje, a reszta ma wystarczyc dla nas...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminy I moj Pilkarzyk rozwija sie ok. Nawet lekarka ostatnio przypominala, zeby brac.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się może nie znam, ale Dzidzie niektóre od początku wyprzedzają termin OM, moja np. o 5 dni a potem jak dojdzie kolejne dni to wyjdzie te 2 tygodnie. Lepiej jak rośnie niż za małe może, ale oczywiście to lekarze już wiedzą jak powinno być. O tych witaminach też słyszałam, że nieraz trzeba odstawić, bo dzieci duże się rodzą.

AgataP, KUNIAK lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeden gin mowi brac witaminy drugi nie brac i co teraz???? Biore DHA i magnez. Prżez chwile łykałam pregne w której jest jod, zelazo i D3 ale nie podpasowaly mi....
    Vivian ja tez nie moge ogladac ostatnio. Dociera do mnie ze to juz niebawem i ciesze sie bardzo, ale tez troche zaczynam sie bać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 21:43

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena,ufff to twoja też kluseczka :D
    Pinslepe na właśnie biorę DHA,żelazo z kwasem foliowym i jod(ze wskazania endo)
    i w zasadzie tyle

mada_lena lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak a ze tak zapytam o wymiary Twoje i meza? Bo ja nie należę do dużych 165/55kg ale małż 190/95 duzy sie urodził wiec corcia bedzie tatusiowa :) spokojnie, żadna cukrzyca :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ja mam 170 cm/i moja normalna,stała waga ok 64 (teraz 11 kg do przodu)
    A mąż 180/84 kg .Oboje urodziliśmy się mając mniej więcej po 3800,więc takie średniaki.

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie takie średniaki kochana ;) dzidzia dorodna po rodzicach :) bedzie dobrze, mamy po prostu małe kluseczki.
    ja tez podalam wagę sprzed ciazy jakby co ;)
    Ide na nutelle chyba :)

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wzrostem na p[oszczególnych etapach jest różnie, dzieci rosną indywidualnie. U mnie w pierwszej ciązy na początku była róznica wg USG a OM 2 tygodnie mniej a skończyliśmy z różnicą 1 tydzięń do tyłu.
    Teraz startowaliśmy z różnicą 11 dni mniej wg USG niż OM, a w 27 tc już byliśmy 3 dni do przodu wg USG a termin OM, także też nadrobił niesamowicie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja tez mysle ze spokojnie z ta waga, przeciez dzieci sie rozne rodza.. Moje znajome co ostatnio rodzily w terminie maly malenstwa z niesamowita roznica wagowa! Bo jedna miala 3 kg, a druga 4,5!! Wiec od poczatku tej drugiej synek wyprzedzal rozmiarowo wszelkie normy ;)

Tym czasem mowie dobranoc :) rano pewnie znow zawitaja fachowcy (oby!) wazne ze postepy w pracy sa ;)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łyżka nutelli, dwie nektarynki kilka śliwek czas spac :)
    Wiecie co mamusie mam od czasu do czasu bol podbrzusza i ciagnie mnie czasem z prawej str. Macie/mialyscie cos podobnego??
    Ostatnio mam tez problem z "dwójka" moze od tego?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i obudzil mnie bol brzucha :/ oczywiscie juz panikowac zaczelam bo nie potrafilam go dokladnie zlokalizowac.. Ale myle ze to zoladek.. Zrobilam sobie herbatki, zaraz spije i zobaczymy efekty. Malenstwo szaleje w brzuszku, ewidentnie spac jej sie nie chce i do tego sie czkawki nabawila :)
    Ehhh.. Kiedy w koncu spokojnie odetchniemy?!

• caśka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze wielkość dziecka zalezy od wielkości lozyska im większe tym dzieci dostaja wiecej pokarmu i rosna. Moj lekarz twierdzi ze po witaminach dzieci są duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 03:34

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska a ty co nie spisz o tej porze??
    Mi po herbacie i paru ciastkach lepiej :) ale znow spac mi sie nie chce.. A od rana znow ci fachowcy wiec nie wiem kiedy odespie.. :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)

Wczoraj Marcella 1,5 roczku dzisiaj brata 7lat ;) wiec idziemy na lody ;P ale najpierw po zamówienie do apteki bo będzie niedługo i do diabetologa na końcu przyjemności ;)

Lkc kochana jak tam u Ciebie mam nadzieje, ze w porządku, no w końcu musi być dobrze ;**

Miłego dzionka :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ