X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde spora ta Twoja córunia :) miejmy nadzieje ze taka JJ uroda ze tak ładnie rośnie ;) moja w 29 tyg 1300 dopiero ważyła ;oo

KUNIAK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie glukoza wyszła spoko,
    ta dzisiejsza tez potwierdziła ze glukoza wyszła bardzo dobrze,daleko od górnej granicy normy
    Moja cały czas twierdziła ze mała jest wieksza o ok tydzień,nie byłam u niej 3 tyg i w tym czasie mała nadrobiła o następny tydzień ://

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak moja mała ważyła w 27t 1400 i lekarz powiedział ze wszystko ok.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz witaminy? Nie wiem, ile w tym prawdy, ale dużo osób twierdzi, że dzieci od nich rosną jak szalone.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam błąd w 28t. Każde dzieciątko rosnie w swoim tempie. Ja bym sie nie przejmowala ;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    A bierzesz witaminy? Nie wiem, ile w tym prawdy, ale dużo osób twierdzi, że dzieci od nich rosną jak szalone.
    tak, moja jak konkretnie przybrala, to lekarz kazal brac witaminy co drugi dzien i przestac po skonczeniu opakowania.

choc szczerze to nie wiem skad niby mialyby tak rosnac... przeciez dziecko bierze, ile potrzebuje, a reszta ma wystarczyc dla nas...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminy I moj Pilkarzyk rozwija sie ok. Nawet lekarka ostatnio przypominala, zeby brac.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się może nie znam, ale Dzidzie niektóre od początku wyprzedzają termin OM, moja np. o 5 dni a potem jak dojdzie kolejne dni to wyjdzie te 2 tygodnie. Lepiej jak rośnie niż za małe może, ale oczywiście to lekarze już wiedzą jak powinno być. O tych witaminach też słyszałam, że nieraz trzeba odstawić, bo dzieci duże się rodzą.

AgataP, KUNIAK lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeden gin mowi brac witaminy drugi nie brac i co teraz???? Biore DHA i magnez. Prżez chwile łykałam pregne w której jest jod, zelazo i D3 ale nie podpasowaly mi....
    Vivian ja tez nie moge ogladac ostatnio. Dociera do mnie ze to juz niebawem i ciesze sie bardzo, ale tez troche zaczynam sie bać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 21:43

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena,ufff to twoja też kluseczka :D
    Pinslepe na właśnie biorę DHA,żelazo z kwasem foliowym i jod(ze wskazania endo)
    i w zasadzie tyle

mada_lena lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak a ze tak zapytam o wymiary Twoje i meza? Bo ja nie należę do dużych 165/55kg ale małż 190/95 duzy sie urodził wiec corcia bedzie tatusiowa :) spokojnie, żadna cukrzyca :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ja mam 170 cm/i moja normalna,stała waga ok 64 (teraz 11 kg do przodu)
    A mąż 180/84 kg .Oboje urodziliśmy się mając mniej więcej po 3800,więc takie średniaki.

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie takie średniaki kochana ;) dzidzia dorodna po rodzicach :) bedzie dobrze, mamy po prostu małe kluseczki.
    ja tez podalam wagę sprzed ciazy jakby co ;)
    Ide na nutelle chyba :)

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wzrostem na p[oszczególnych etapach jest różnie, dzieci rosną indywidualnie. U mnie w pierwszej ciązy na początku była róznica wg USG a OM 2 tygodnie mniej a skończyliśmy z różnicą 1 tydzięń do tyłu.
    Teraz startowaliśmy z różnicą 11 dni mniej wg USG niż OM, a w 27 tc już byliśmy 3 dni do przodu wg USG a termin OM, także też nadrobił niesamowicie.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja tez mysle ze spokojnie z ta waga, przeciez dzieci sie rozne rodza.. Moje znajome co ostatnio rodzily w terminie maly malenstwa z niesamowita roznica wagowa! Bo jedna miala 3 kg, a druga 4,5!! Wiec od poczatku tej drugiej synek wyprzedzal rozmiarowo wszelkie normy ;)

Tym czasem mowie dobranoc :) rano pewnie znow zawitaja fachowcy (oby!) wazne ze postepy w pracy sa ;)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łyżka nutelli, dwie nektarynki kilka śliwek czas spac :)
    Wiecie co mamusie mam od czasu do czasu bol podbrzusza i ciagnie mnie czasem z prawej str. Macie/mialyscie cos podobnego??
    Ostatnio mam tez problem z "dwójka" moze od tego?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i obudzil mnie bol brzucha :/ oczywiscie juz panikowac zaczelam bo nie potrafilam go dokladnie zlokalizowac.. Ale myle ze to zoladek.. Zrobilam sobie herbatki, zaraz spije i zobaczymy efekty. Malenstwo szaleje w brzuszku, ewidentnie spac jej sie nie chce i do tego sie czkawki nabawila :)
    Ehhh.. Kiedy w koncu spokojnie odetchniemy?!

• caśka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze wielkość dziecka zalezy od wielkości lozyska im większe tym dzieci dostaja wiecej pokarmu i rosna. Moj lekarz twierdzi ze po witaminach dzieci są duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 03:34

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska a ty co nie spisz o tej porze??
    Mi po herbacie i paru ciastkach lepiej :) ale znow spac mi sie nie chce.. A od rana znow ci fachowcy wiec nie wiem kiedy odespie.. :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)

Wczoraj Marcella 1,5 roczku dzisiaj brata 7lat ;) wiec idziemy na lody ;P ale najpierw po zamówienie do apteki bo będzie niedługo i do diabetologa na końcu przyjemności ;)

Lkc kochana jak tam u Ciebie mam nadzieje, ze w porządku, no w końcu musi być dobrze ;**

Miłego dzionka :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ