X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam foteliki z chico dla małej i dla starszej. Nawet nei wiem jakie mają atesty ale firme mi polecili i tak kupiłam jak się Oliwia urodziła i tak przy tej firmie zostałam.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest sporo o fotelikach i testy ADAC z kilku lat http://fotelik.info/

Chodzę dzisiaj jak zombie.Mały imprezował do 2 w nocy.O 8 znowu zaczął.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    dziś wyjątkowo wstałam nad ranem później niż zwykle, czyli o 5 i wszamałam kromkę z miodziem, bo w brzuchu już mi burczało i położyłam się spać dalej ;)
    Goplano, ja również cierpię na bezsenność, zazwyczaj wstaję o 3 nad ranem i się miotam (leżę, albo wstaję co chwilę sikać i nie potrafię zasnąć do 7...). Podobno organizm przygotowuje się do wysiłku jakim będzie nocne wstawanie do dziecka, ale kurcze, jak pomyślę, że jeszcze ponad 2 miesiące będę z takimi przebojami nocnymi wstawać to mi się odechciewa...
    Ostatnio zadziałało na mnie nocne picie kakao z miodem :)

wff2trd8302o6ogx.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, zły humor to widać nawet po postach w ostatnim czasie, więc chyba coś jest na rzeczy... Pewnie wizyta u specjalisty byłaby najlepszym wyjściem. Może też te ostatnie wyjazdy Cię zmęczyły trochę? Wesela, wszyscy piją i szaleją, laski tańczą na szpilach w obcisłych miniówach... Mi by chyba nie bardzo pasowało. Wierzę, że opanujesz sytuację. Dostałam kiedyś jakiś TLP na miesiąc w liceum (nie pamiętam, który) i do dziś nie mogę uwierzyć, jak bardzo ma się po nich wszystko w dupie a na twarzy tylko spokojny uśmiech się maluje ;)

Mąż zrozumiał, że przegiął - wybaczam mu ignorancję. Jak się nie zmieścimy z młodym w sypialni, to się przeprowadzamy do jego pokoju. Na kanapę. Trochę będzie żal naszego materaca, ale co tam.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może kupione juz czapeczki na zimę?? Ja nie mogę nigdzie znaleźć cieplejszej takiej malutkiej może macie jakieś namiary na coś fajnego:)

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, my byliśmy w weekend na zakupach i wszędzie były tylko cienkie. Pewnie we wrześniu się pojawią.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam sedo pytania sama szukam hehe niby mam ale raczej mogą być za duże na takiego maluszka ;) chyba ze jak urodze to jeszcze mrozów nie będzie to lżejsze stykna tyle co do samochodu ze szpitala ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czapkami to i ja mam problem, mam kilka cienkich takich po kąpaniu, jedną wiązaną lekko grubsza ze Smyka, ale chyba za duża, nie wiem jaki rozmiar kupować nawet i grubych nigdzie nie widziałam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam czapeczki, pewnie dopiero wejdą do sklepów..

Czy któraś z was ma już może listę kosmetyków dla dzidziulka i dla nas które trzeba zakupić razem z wybranymi firmami i się nią podzieli? Jakoś nie mogę tego ogarnąć.. Moja lista zaczeła się na masci Malta na brodawki i skończyła na płynie oilatum do kąpieli. I nie wiem co dalej jestem zielona.. Moja siostra mówi ze mustela jest najlepsza.. Juz sama nie wiem :(

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czyli nei jestem ślepa bo juz myślałam że ja nc nei widzę cieplejszego w sklepach. Cieniutkich mam aż 8 nie wiem po co tak naprawde:P Już sie zastanawiałam czy sama nie uszyje jak nic nie znajdę takiego małego bo dla starszych dzieci już jest duzo tego w sklepach

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grubszą czapeczkę mam ze smyka ale z outletu, więc z zeszłego sezonu. Cieplutkie rzeczy chyba dopiero zaczną się w sklepie pojawiać. A co do rozmiaru ja mam 40 cm. To chyba idealna dla noworodka

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Czy któraś z was ma już może listę kosmetyków dla dzidziulka i dla nas które trzeba zakupić razem z wybranymi firmami i się nią podzieli? Jakoś nie mogę tego ogarnąć.. Moja lista zaczeła się na masci Malta na brodawki i skończyła na płynie oilatum do kąpieli. I nie wiem co dalej jestem zielona.. Moja siostra mówi ze mustela jest najlepsza.. Juz sama nie wiem :(
    mam jedną, bo dostałam razem ze śpiworkiem frotte ale drugą chyba zrobie na szydełku albo drutach...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Też się zastanawiam nad braniem czegoś żeby zapobiec przeziebieniu bo tylko pogoda sie zmienila a ja juz chodze jakas taka bez sił. Ale któras z Was chyba kiedys nawet pisala ze rutinoskorbin to placebo, moze lepiej syropek z wlasnej roboty?Mi mama taki robi ze jest mód czosnek cytryna jescze chyba cos i nie powiem jaka bralam swojego czasu systematycznie to choroby omijały. Chyba tak trzeba zrobic! Mnie cos ten brzuch pobolewa i chyba krocze jeszcze tak czuje taki dyskomfort zaczynam sie martwic;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - podeślij mi proszę w wolnej chwili namiary, jak wolisz na priv czy tu :)
    Jeszcze się trochę wstrzymam, ale dobrze mieć się gdzie udać, jakbym nie dawała rady.

Pinsleepe Teraz niestety leki i tak by odpadały z wiadomych względów :) z resztą mnie tak szybko na żadne leki się nie namówi - za dużo mam z nimi do czynienia i coraz bardziej, po wielu dziwnych i rzadkich działaniach niepożądanych niektórych substancji, utwierdza mnie lekarskie porzekadło - leki są dla pacjentów :D
    Masz rację co do tych wesel :) czułam się jak Wańka wstańka wśród koleżanek lasencji... w ogóle nigdy w życiu nie byłam taką wielką babą... brzuch mam pod samymi piersiami, piersi chyba pod samą brodą - drugą oczywiście... :) ...dobrze, że dupsko z drugiej strony, bo bym się chyba przewróciła i już nie wstała... ;)

Vivianko - co do porodu, chyba się na razie nie będę wypowiadać, bo mi się wszystko pozmieniało... u mnie jak w kalejdoskopie, mam nadzieję, że zdążę do rozwiązania ;)

jftycms.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Krem ochronny na odparzenia,oliwka lub mleczko do ciała,płyn do kąpieli.Wszystko HIPP. Myślę jeszcze na żelem do mycia ciała i włosków ale to raczej trochę później. I oczywiście krem ochronny do twarzy (pewnie NIVEA),chusteczki nawilżane i to chyba wszystko.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie moja koelżanka szyje kocyki minky cena za kocyk 100 na 70 cena 70zł a kocyk 100 na 150 cena 90zł myślicie że to dobra cena??

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik Kochana może Cię spojenie boli i kości łonowe, jak masz Maluszka ułożonego głowkowo to często wtedy Maluszek uciska głowką na te kości i to boli i powoduje dyskomfort, zobacz sobie w necie nawet spojenie łonowe budowa i zobaczysz czy te okolice Cię uciskają, jak tak to jest normalne, wtedy też na linii majtek czyli w podbrzuszu jest taki dyskomfort, pomaga leżenie na boku.
    Goplanko rozumiem, przemyślisz sobie na pewno i wybierzesz to co najlepsze dla Ciebie i synka :)

Evik lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, skasowalo mi sie! I hate tablets! :(

Wiec pisalam, ze widzialam w smyku w promocji czapeczki, ale nie kupilam, bo nie wiedziałam jaki rozmiar nalezy brac. Teraz widze, ze piszecie na r.40, a tam chyba bylyr.50 jakos tak. Ale fajne czpusie polar I cieple byly. Taki jeden komplecik mi spodobal sie z rekawiczkami ale chyba byl na 52.

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całuję i ściskam Was Wszystkie,

po moich obserwacjach począwszy od kwietniowo-majowych mam śmiem twierdzić, iż listopadówki są niezwykle płodne pisarsko, nadganiam cały czas, biegam jak króliczek z Alicji w Krainie Czarów :)

https://www.youtube.com/watch?v=71z4Z4vakx8

Lavendula, Evik lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Dla Małej kupuję z kosmetyków serię HIPP, ma dobre opinie na stronie Sroki:
    Oliwka pielęgnacyjna, pielęgnacyjny płyn do kąpieli, krem do twarzy i ciała, do smarowania na odparzenia LInomag zielony i maść Bephanthen, chusteczki nawilżane HiPP i Dada, Oscenisept do pępuszka i dla mnie po cesarce, szare mydło Jeleń i w płynie dla mnie, Maltan na brodawki, miniaturki szampon, żel itp z Rossmanna do szpitala no i z kosmetyków to chyba tyle.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ