Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
dziś wyjątkowo wstałam nad ranem później niż zwykle, czyli o 5 i wszamałam kromkę z miodziem, bo w brzuchu już mi burczało i położyłam się spać dalej
Goplano, ja również cierpię na bezsenność, zazwyczaj wstaję o 3 nad ranem i się miotam (leżę, albo wstaję co chwilę sikać i nie potrafię zasnąć do 7...). Podobno organizm przygotowuje się do wysiłku jakim będzie nocne wstawanie do dziecka, ale kurcze, jak pomyślę, że jeszcze ponad 2 miesiące będę z takimi przebojami nocnymi wstawać to mi się odechciewa...
Ostatnio zadziałało na mnie nocne picie kakao z miodem
-
Goplana, zły humor to widać nawet po postach w ostatnim czasie, więc chyba coś jest na rzeczy... Pewnie wizyta u specjalisty byłaby najlepszym wyjściem. Może też te ostatnie wyjazdy Cię zmęczyły trochę? Wesela, wszyscy piją i szaleją, laski tańczą na szpilach w obcisłych miniówach... Mi by chyba nie bardzo pasowało. Wierzę, że opanujesz sytuację. Dostałam kiedyś jakiś TLP na miesiąc w liceum (nie pamiętam, który) i do dziś nie mogę uwierzyć, jak bardzo ma się po nich wszystko w dupie a na twarzy tylko spokojny uśmiech się maluje
Mąż zrozumiał, że przegiął - wybaczam mu ignorancję. Jak się nie zmieścimy z młodym w sypialni, to się przeprowadzamy do jego pokoju. Na kanapę. Trochę będzie żal naszego materaca, ale co tam. -
Ja też jeszcze nie mam czapeczki, pewnie dopiero wejdą do sklepów..
Czy któraś z was ma już może listę kosmetyków dla dzidziulka i dla nas które trzeba zakupić razem z wybranymi firmami i się nią podzieli? Jakoś nie mogę tego ogarnąć.. Moja lista zaczeła się na masci Malta na brodawki i skończyła na płynie oilatum do kąpieli. I nie wiem co dalej jestem zielona.. Moja siostra mówi ze mustela jest najlepsza.. Juz sama nie wiem -
to czyli nei jestem ślepa bo juz myślałam że ja nc nei widzę cieplejszego w sklepach. Cieniutkich mam aż 8 nie wiem po co tak naprawde:P Już sie zastanawiałam czy sama nie uszyje jak nic nie znajdę takiego małego bo dla starszych dzieci już jest duzo tego w sklepach
-
maaartinka wrote:Ja też jeszcze nie mam czapeczki, pewnie dopiero wejdą do sklepów..
Czy któraś z was ma już może listę kosmetyków dla dzidziulka i dla nas które trzeba zakupić razem z wybranymi firmami i się nią podzieli? Jakoś nie mogę tego ogarnąć.. Moja lista zaczeła się na masci Malta na brodawki i skończyła na płynie oilatum do kąpieli. I nie wiem co dalej jestem zielona.. Moja siostra mówi ze mustela jest najlepsza.. Juz sama nie wiem -
Witam:) Też się zastanawiam nad braniem czegoś żeby zapobiec przeziebieniu bo tylko pogoda sie zmienila a ja juz chodze jakas taka bez sił. Ale któras z Was chyba kiedys nawet pisala ze rutinoskorbin to placebo, moze lepiej syropek z wlasnej roboty?Mi mama taki robi ze jest mód czosnek cytryna jescze chyba cos i nie powiem jaka bralam swojego czasu systematycznie to choroby omijały. Chyba tak trzeba zrobic! Mnie cos ten brzuch pobolewa i chyba krocze jeszcze tak czuje taki dyskomfort zaczynam sie martwic;/
-
Ewelinka - podeślij mi proszę w wolnej chwili namiary, jak wolisz na priv czy tu
Jeszcze się trochę wstrzymam, ale dobrze mieć się gdzie udać, jakbym nie dawała rady.
Pinsleepe Teraz niestety leki i tak by odpadały z wiadomych względówz resztą mnie tak szybko na żadne leki się nie namówi - za dużo mam z nimi do czynienia i coraz bardziej, po wielu dziwnych i rzadkich działaniach niepożądanych niektórych substancji, utwierdza mnie lekarskie porzekadło - leki są dla pacjentów
Masz rację co do tych weselczułam się jak Wańka wstańka wśród koleżanek lasencji... w ogóle nigdy w życiu nie byłam taką wielką babą... brzuch mam pod samymi piersiami, piersi chyba pod samą brodą - drugą oczywiście...
...dobrze, że dupsko z drugiej strony, bo bym się chyba przewróciła i już nie wstała...
Vivianko - co do porodu, chyba się na razie nie będę wypowiadać, bo mi się wszystko pozmieniało... u mnie jak w kalejdoskopie, mam nadzieję, że zdążę do rozwiązania
-
maaartinka wrote:Ja też jeszcze nie mam czapeczki, pewnie dopiero wejdą do sklepów..
Czy któraś z was ma już może listę kosmetyków dla dzidziulka i dla nas które trzeba zakupić razem z wybranymi firmami i się nią podzieli? Jakoś nie mogę tego ogarnąć.. Moja lista zaczeła się na masci Malta na brodawki i skończyła na płynie oilatum do kąpieli. I nie wiem co dalej jestem zielona.. Moja siostra mówi ze mustela jest najlepsza.. Juz sama nie wiem
Krem ochronny na odparzenia,oliwka lub mleczko do ciała,płyn do kąpieli.Wszystko HIPP. Myślę jeszcze na żelem do mycia ciała i włosków ale to raczej trochę później. I oczywiście krem ochronny do twarzy (pewnie NIVEA),chusteczki nawilżane i to chyba wszystko. -
Evik Kochana może Cię spojenie boli i kości łonowe, jak masz Maluszka ułożonego głowkowo to często wtedy Maluszek uciska głowką na te kości i to boli i powoduje dyskomfort, zobacz sobie w necie nawet spojenie łonowe budowa i zobaczysz czy te okolice Cię uciskają, jak tak to jest normalne, wtedy też na linii majtek czyli w podbrzuszu jest taki dyskomfort, pomaga leżenie na boku.
Goplanko rozumiem, przemyślisz sobie na pewno i wybierzesz to co najlepsze dla Ciebie i synkaEvik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze, skasowalo mi sie! I hate tablets!
Wiec pisalam, ze widzialam w smyku w promocji czapeczki, ale nie kupilam, bo nie wiedziałam jaki rozmiar nalezy brac. Teraz widze, ze piszecie na r.40, a tam chyba bylyr.50 jakos tak. Ale fajne czpusie polar I cieple byly. Taki jeden komplecik mi spodobal sie z rekawiczkami ale chyba byl na 52. -
Całuję i ściskam Was Wszystkie,
po moich obserwacjach począwszy od kwietniowo-majowych mam śmiem twierdzić, iż listopadówki są niezwykle płodne pisarsko, nadganiam cały czas, biegam jak króliczek z Alicji w Krainie Czarów
https://www.youtube.com/watch?v=71z4Z4vakx8Lavendula, Evik lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Czy któraś z was ma już może listę kosmetyków dla dzidziulka i dla nas które trzeba zakupić razem z wybranymi firmami i się nią podzieli? Jakoś nie mogę tego ogarnąć.. Moja lista zaczeła się na masci Malta na brodawki i skończyła na płynie oilatum do kąpieli. I nie wiem co dalej jestem zielona.. Moja siostra mówi ze mustela jest najlepsza.. Juz sama nie wiem
Dla Małej kupuję z kosmetyków serię HIPP, ma dobre opinie na stronie Sroki:
Oliwka pielęgnacyjna, pielęgnacyjny płyn do kąpieli, krem do twarzy i ciała, do smarowania na odparzenia LInomag zielony i maść Bephanthen, chusteczki nawilżane HiPP i Dada, Oscenisept do pępuszka i dla mnie po cesarce, szare mydło Jeleń i w płynie dla mnie, Maltan na brodawki, miniaturki szampon, żel itp z Rossmanna do szpitala no i z kosmetyków to chyba tyle.