X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój mąz tak samo klocki sie urodzilismy ponad 4 kg i lekarz ostatnio juz zapowiedzial ze dzidzius bedzie duzy takze nastawiam sie na to co mnie czeka;/ Dzwonilam do gina z wynikami i napoknelam o witaminach i ze polozna kazala przestac brac, w skroice napisze powiedzial ze to mit(juz dalej nie bede rozwijala) i ze mam je brac takze o! tysiac opini;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, czaderskie te suknie, zwlaszcza w samochody :) troche drogo jak dla m ie, ale faj ie, ze jest jakas alternatywa do tiulu I falbanek :)
    Ja swojemu planuje kostki z alfabetem z tabelka Mendelejewa zamowic :)

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drukuje sobie ksiazke I w międzyczasie chcialam wzbogacic intelekt, wiec weszlam na pudelka, a tam Dżołana zrobiona w fotoshopie... Koniec z zabawami intelektualnymi! Hihih

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus wiem ze drogie,jakbym po kolezensku znizki nie dostala to bym kupila jedna lub dwie sztuki tak na wyjscie,ale to moja kolezanka i za niektore rzeczy nawet nie placilam,dostalam po jej dzieciach,ale zakochana jestem w tych ciuszkach nie ma co.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadecydowalam ruszam tylek i biore psa na spacer,mieszkam kolo uniwerku i mam piekne sciezki i parki pod nosem to sie odchamie troszke,nic nie szkodzi ze pogoda szara i zanosi sie na deszcz,sorry taki mamy klimat... :)zakaldam kalosze i lece ,milego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:29

Lavendula lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus - w jakiej dziedzinie naukowej się specjalizujesz? Szacun za grant! To nie takie łatwe teraz, wiem coś o tym :)

Agata - może masz rację z tym terapeutą... tylko nie mam zbytniego doświadczenia i przez to żadnego specjalisty na oku, jakoś zawsze mi się wydawało, że mnie takie rzeczy nie dotyczą... a tu dotknęły mnie w najmniej odpowiednim momencie... Wszyscy wokół mi mówią, że powinnam się cieszyć ciążą, brakiem roboty na głowie, że wyglądam kwitnąco i tym podobne bzdury, które do mnie nie docierają i w które nie wierzę :/
    Btw - super ciuszki :) szkoda, że ceny trochę ograniczające.

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    A ja mam takie pytanko. Chcialabym mlodemu narysowac na scianie rysunek. Malo skomplikowany. Powiem tak, na papierze, to ja nawet-nawet umiem kopiowac-rysowac, ale na scianie teraz mam kwiaty biale z szablonu, kt mam zamiar zmyc. Czy moze wiecie czy jest jakis papier typu kalka do scian? Wydrukowalabym sobie ten rysunek, co chce namalowac na scianie I przynajmniej kontury bym narzucila, aby rowno było.
    Optimus przyznaje ze niewiem czy jest cos specjalnego, bo gdy potrzebowalam tylko raz cos takiego (przedszkole) to bezczelnie wykorzystałam męża (on produkuje gadżety reklamowe) wiec jest w stanie zdobyć i obrobić każdy materiał .Wyfrezowal mi wzory w jakimś silikonopodobnym materiale :/ Przypuszczam ze trudno cos takiego samemu zdobyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:17

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z dworu.. W powietrzu czuc juz jesien.. Dolacze sie do kiepskiego nastroju.. Jest mi zle, nawet bardzo zle.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Optimus - w jakiej dziedzinie naukowej się specjalizujesz? Szacun za grant! To nie takie łatwe teraz, wiem coś o tym :).

W tej, co nikomu nie jest potrzebna, ktora dazy ku swemu schylkowi, na ktorej w dzisiejszych czasach nie zarobisz i tej, co niedlugo zmusi nas (mnie i moich kolegow) zebrac za chlebem pod korporacjami, budynkami patentatow farmakologicznych i fabrykami przemyslu zbrojowego... czyli, humanistyka :) To tak, szeroko, ale tresciwie. Bardziej szczegolowo, lingwistyka stosowana na pograniczu psycho i sociolingwistyki :) To takie hobby wychodzi ;)

Goplana, AgataP, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    O matko, mój mąż kocha hello kitty. On z tego dziecka zrobi rozpiżdzonego różowego potwora. Trochę z tym walczę ale ile można... On nawet wie że mała mieć grzywkę i mam ją czesać w kucyka. On nawet nie wie ile sobie na tego kucyka poczeka hehe,
    Moj identyczny . Z obrzydzeniem wyrwał i odłożył na polke w sklepie mini sukieneczke w niewinny wzór zebry !twierdzac ze czarnych ubrań kupował nie będzie po czym podreptał do kasy z różowym dresikiem Hello Kity. I do dzis choć pokój juz pomalowany nie może przeboleć ze będzie szaro miętowy a nie różowo - fioletowy . normalnie mozna sie przygac tęcza przy nim :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:03

ÓptimusPrime, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, dzieki za info! To zostaje mi kalka chyba?

Dostalam dzis pierwsze 2 zamowienia z allegro i sie zastanawiam, czy to wszystko bedzie mi potrzebne??

Aha, jesli ktos bedzie chcial kjpowac termoopakowanie, na butelki, to od razu pisze, ze chyba kasa w bloto, bo po pierwsze to kur... styropian, a po drugie, smierdzi! Wystawilamm na balkon, ale bleeeeeeee fujjj!

• izia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm nie wiem czy można rutinoskorbin w ciąży.. ja byłam przeziębiona kilka razy i miałam go nie brać więc nie wiem czy w 3 trymestrze można już brać... ja planuję iść w sok z czarnego bzu - naturalniejszy, z dobrymi opiniami - zaczełam od sambucola synkowi ale teraz daje mu poprostu sok łyżeczkę dwie dziennie

a co do kosmetyków to ja też poczytałam srokę i planuję do kąpieli http://www.doz.pl/apteka/p54148-Floslek_For_Baby_emulsja_do_kapieli_dla_dzieci_250_ml - reszta z babydreama tj krem do dupki itd ewenualnie hipp - pieluchy pampers i dada - chusteczki jak nie dotrę do netto to z lidla.. do pępka octanisept no i napewno zaopatrzę się w puszkę mleka modyfikowanego - wybrałam na ten czas hipp bio combiotyk plus butelki avent natural, laktator mam też aventa - smoczki lovi

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    ....normalnie mozna sie pozygac tęcza przy nim :/

Kuniak, pieknie to ujelas! Nie mialam odwagi, by tak napisac tu, gdzie jest tyle dziewczynek :) ale wlasnie tak sie czulam wczoraj w Biedronce!

Ale kucyki i warkocze moge robic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:26

• karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne ze mapenstwo caly czas mi dzisiaj szaleje w brzuchu?? Wczesniej wyraznie miala dzien podzielony drzemkami, a dzis nie.. Ciagle kopie, wierci sie i czka.. Tak zle, tak nie dobrze.. Martwie sie znowu..
    I dodatkowo mma dzis duzo sluzu.. Nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspolnego?! Mialyscie tak??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, umnie przez ostatnie 1, 5 tyg.byla Ibiza w brzuchu, a dzis normalnie jakies podziemia - nic nie czuje, nie kreci sie. Troche sie martwie, bo wczoraj bolalo i dzis troche brzuch ciagnie, ale obserwuje... poczekaj do wieczora, czy jutra.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek miałam tak ze dwa razy, że myślałam co ona tam robi, nie chce jej się spać, bo mała dokazywała cały dzień i pół nocy. Co do śluzu zauważyłam, że jak mnie boli podbrzusze to mam śluzu więcej.
    Dziś znowu Mala mnie tak mocno uderza w pęcherz, że zaczyna mnie to złościć, czuje jakby mi siedziała w pochwie straszny dyskomfort no i jak mnie uderzy to wydaje mi się, że zaraz się zsikam.

Goplanko mnie się wydaje, że Ciebie denerwują ograniczenia ciąży i twojego ciała, już sama nie wszystko zrobisz, wszystko bardziej męczy, relacje z mężem pewnie też się zmieniają, a przed nami te miesiące kiedy brzuch intensywnie rośnie i stajemy się ociężałe. No i chyba to, że zbliża się wielkimi krokami poród, a Ty swoją wiedzę i poglądy na ten temat masz. Spróbuj znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji,daj się trochę ponieśc tej manii ciążowej i naciesz się tym.

Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek a wiesz ze i ja zauważyłam że jak przy dole mi majstruje to mnie zalewa dalej mam tak że leje sie po nogach i dzisiaj i wczoraj ale widać sto suz bo białawy przezroczysty, ale chyba juz taka moja uroda ;) no i fakt faktem moja tez kokosi się całymi dniami non stop czy ide czy stoję czy leże calusieńki czas ją czuje jak się kreci wierci wyciąga przeciąga ajak fajnie brzuch się ruszjuz ciut nie alien baby ;))

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale Ty mi kiedyś mówiłaś przecież że w ciąży z Marcelem miałam takie wodnisty śluz że musiałaś podpaski zakładać bo ciekło z Ciebie...

relgh3714vlmssyj.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie zalewa mnie bardziej bo mala sie wierci?! Nic nie boli mnie do tego na szczescie.. Nie liczac bolu zoladka nocnego.. Ale oczywiscie wyczytalam ze moze byc to oznaka odklejajacego sie lozyska :/ choc dopiero co tydzien temu wszystko bylo dobrze..
    Kurde na glowe idzie dostac.. I wlasnie gdzie tu czlowiek ma byc radosny i promienny jak co chwile sie o cos martwi?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie Madlen ,właśnie w trzecim trym ok 8miesiaca a teraz wczesniej i tez jak wychodze cienkie podpaski nosze ,bo w domu to się wietrze temu mowie ze taka moja uroda bo sprawdzalam parę razy i na pewno nie są to wody ;)

A jak Twoje bąbelki.? ;) i jak brzunio rośnie .? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:21

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ