Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja i mój mąz tak samo klocki sie urodzilismy ponad 4 kg i lekarz ostatnio juz zapowiedzial ze dzidzius bedzie duzy takze nastawiam sie na to co mnie czeka;/ Dzwonilam do gina z wynikami i napoknelam o witaminach i ze polozna kazala przestac brac, w skroice napisze powiedzial ze to mit(juz dalej nie bede rozwijala) i ze mam je brac takze o! tysiac opini;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOptimus wiem ze drogie,jakbym po kolezensku znizki nie dostala to bym kupila jedna lub dwie sztuki tak na wyjscie,ale to moja kolezanka i za niektore rzeczy nawet nie placilam,dostalam po jej dzieciach,ale zakochana jestem w tych ciuszkach nie ma co.
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzadecydowalam ruszam tylek i biore psa na spacer,mieszkam kolo uniwerku i mam piekne sciezki i parki pod nosem to sie odchamie troszke,nic nie szkodzi ze pogoda szara i zanosi sie na deszcz,sorry taki mamy klimat... :)zakaldam kalosze i lece ,milego dnia dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:29
Lavendula lubi tę wiadomość
-
Optimus - w jakiej dziedzinie naukowej się specjalizujesz? Szacun za grant! To nie takie łatwe teraz, wiem coś o tym
Agata - może masz rację z tym terapeutą... tylko nie mam zbytniego doświadczenia i przez to żadnego specjalisty na oku, jakoś zawsze mi się wydawało, że mnie takie rzeczy nie dotyczą... a tu dotknęły mnie w najmniej odpowiednim momencie... Wszyscy wokół mi mówią, że powinnam się cieszyć ciążą, brakiem roboty na głowie, że wyglądam kwitnąco i tym podobne bzdury, które do mnie nie docierają i w które nie wierzę
Btw - super ciuszkiszkoda, że ceny trochę ograniczające.
-
ÓptimusPrime wrote:A ja mam takie pytanko. Chcialabym mlodemu narysowac na scianie rysunek. Malo skomplikowany. Powiem tak, na papierze, to ja nawet-nawet umiem kopiowac-rysowac, ale na scianie teraz mam kwiaty biale z szablonu, kt mam zamiar zmyc. Czy moze wiecie czy jest jakis papier typu kalka do scian? Wydrukowalabym sobie ten rysunek, co chce namalowac na scianie I przynajmniej kontury bym narzucila, aby rowno było.
Przypuszczam ze trudno cos takiego samemu zdobyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:17
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoplana wrote:Optimus - w jakiej dziedzinie naukowej się specjalizujesz? Szacun za grant! To nie takie łatwe teraz, wiem coś o tym
.
W tej, co nikomu nie jest potrzebna, ktora dazy ku swemu schylkowi, na ktorej w dzisiejszych czasach nie zarobisz i tej, co niedlugo zmusi nas (mnie i moich kolegow) zebrac za chlebem pod korporacjami, budynkami patentatow farmakologicznych i fabrykami przemyslu zbrojowego... czyli, humanistykaTo tak, szeroko, ale tresciwie. Bardziej szczegolowo, lingwistyka stosowana na pograniczu psycho i sociolingwistyki
To takie hobby wychodzi
Goplana, AgataP, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
madziulka112 wrote:O matko, mój mąż kocha hello kitty. On z tego dziecka zrobi rozpiżdzonego różowego potwora. Trochę z tym walczę ale ile można... On nawet wie że mała mieć grzywkę i mam ją czesać w kucyka. On nawet nie wie ile sobie na tego kucyka poczeka hehe,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:03
ÓptimusPrime, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuniak, dzieki za info! To zostaje mi kalka chyba?
Dostalam dzis pierwsze 2 zamowienia z allegro i sie zastanawiam, czy to wszystko bedzie mi potrzebne??
Aha, jesli ktos bedzie chcial kjpowac termoopakowanie, na butelki, to od razu pisze, ze chyba kasa w bloto, bo po pierwsze to kur... styropian, a po drugie, smierdzi! Wystawilamm na balkon, ale bleeeeeeee fujjj! -
hmm nie wiem czy można rutinoskorbin w ciąży.. ja byłam przeziębiona kilka razy i miałam go nie brać więc nie wiem czy w 3 trymestrze można już brać... ja planuję iść w sok z czarnego bzu - naturalniejszy, z dobrymi opiniami - zaczełam od sambucola synkowi ale teraz daje mu poprostu sok łyżeczkę dwie dziennie
a co do kosmetyków to ja też poczytałam srokę i planuję do kąpieli http://www.doz.pl/apteka/p54148-Floslek_For_Baby_emulsja_do_kapieli_dla_dzieci_250_ml - reszta z babydreama tj krem do dupki itd ewenualnie hipp - pieluchy pampers i dada - chusteczki jak nie dotrę do netto to z lidla.. do pępka octanisept no i napewno zaopatrzę się w puszkę mleka modyfikowanego - wybrałam na ten czas hipp bio combiotyk plus butelki avent natural, laktator mam też aventa - smoczki lovi -
nick nieaktualnyKUNIAK wrote:....normalnie mozna sie pozygac tęcza przy nim
Kuniak, pieknie to ujelas! Nie mialam odwagi, by tak napisac tu, gdzie jest tyle dziewczynekale wlasnie tak sie czulam wczoraj w Biedronce!
Ale kucyki i warkocze moge robic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:26
-
Czy to normalne ze mapenstwo caly czas mi dzisiaj szaleje w brzuchu?? Wczesniej wyraznie miala dzien podzielony drzemkami, a dzis nie.. Ciagle kopie, wierci sie i czka.. Tak zle, tak nie dobrze.. Martwie sie znowu..
I dodatkowo mma dzis duzo sluzu.. Nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspolnego?! Mialyscie tak?? -
nick nieaktualnyKarmelek, umnie przez ostatnie 1, 5 tyg.byla Ibiza w brzuchu, a dzis normalnie jakies podziemia - nic nie czuje, nie kreci sie. Troche sie martwie, bo wczoraj bolalo i dzis troche brzuch ciagnie, ale obserwuje... poczekaj do wieczora, czy jutra.
-
Karmelek miałam tak ze dwa razy, że myślałam co ona tam robi, nie chce jej się spać, bo mała dokazywała cały dzień i pół nocy. Co do śluzu zauważyłam, że jak mnie boli podbrzusze to mam śluzu więcej.
Dziś znowu Mala mnie tak mocno uderza w pęcherz, że zaczyna mnie to złościć, czuje jakby mi siedziała w pochwie straszny dyskomfort no i jak mnie uderzy to wydaje mi się, że zaraz się zsikam.
Goplanko mnie się wydaje, że Ciebie denerwują ograniczenia ciąży i twojego ciała, już sama nie wszystko zrobisz, wszystko bardziej męczy, relacje z mężem pewnie też się zmieniają, a przed nami te miesiące kiedy brzuch intensywnie rośnie i stajemy się ociężałe. No i chyba to, że zbliża się wielkimi krokami poród, a Ty swoją wiedzę i poglądy na ten temat masz. Spróbuj znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji,daj się trochę ponieśc tej manii ciążowej i naciesz się tym.Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Karmelek a wiesz ze i ja zauważyłam że jak przy dole mi majstruje to mnie zalewa dalej mam tak że leje sie po nogach i dzisiaj i wczoraj ale widać sto suz bo białawy przezroczysty, ale chyba juz taka moja uroda
no i fakt faktem moja tez kokosi się całymi dniami non stop czy ide czy stoję czy leże calusieńki czas ją czuje jak się kreci wierci wyciąga przeciąga ajak fajnie brzuch się ruszjuz ciut nie alien baby
)
Livia
Nela
Marcel
-
Moze faktycznie zalewa mnie bardziej bo mala sie wierci?! Nic nie boli mnie do tego na szczescie.. Nie liczac bolu zoladka nocnego.. Ale oczywiscie wyczytalam ze moze byc to oznaka odklejajacego sie lozyska
choc dopiero co tydzien temu wszystko bylo dobrze..
Kurde na glowe idzie dostac.. I wlasnie gdzie tu czlowiek ma byc radosny i promienny jak co chwile sie o cos martwi? -
Tak dokładnie Madlen ,właśnie w trzecim trym ok 8miesiaca a teraz wczesniej i tez jak wychodze cienkie podpaski nosze ,bo w domu to się wietrze temu mowie ze taka moja uroda bo sprawdzalam parę razy i na pewno nie są to wody
A jak Twoje bąbelki.?i jak brzunio rośnie .?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:21
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel