X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby się tak dało ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też będę chrzciła szybko - mam po synku biały kombinezon więc maluch nie zmarznie a pzynajmniej jest wielka szansa ze prześpi mszę i potem da spokojnie posiedzieć.. co z tego że ciepło czy że się wygląda jak trzeba ganiać do zakrystii bo dziecko płacze itd - a tak wogóle to ja chrzciłam jak mały miał z 1,5 miesiąca i weszłam w sukienkę i wyglądałam super - przynajmniej miałam powód żeby wyjść do fryzjera i do sklepu :) teraz też planuję ombre po porodzie na chrzciny strzelić ..

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viviana w żebra?? Nawet nei wiesz co mówisz moja jak mi przywali to aż mi łzy lecą i czuje jakby mi się rozrywały. Moja właśnie siedzi mi na prawych i jak się prostuje to ból nie do zniesienia. Wczoraj lekarz na usg jak zobaczył na usg jak mi nogi wpycha to aż powiedział "ała chyba boli Panią".

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka wiem, że te kopniaki w żebra też do przyjemnych nie należą, ale jak moja Mała cały czas siedzi poniżej pępka to mnie martwi, czy nie za wolno rośnie. Jest ułożona główkowo a kopniaki czuję koło pępka.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie chyba będę chrzcić w Wielkanoc, goście przyjadą na jeden dzień i pojadą. U nas i tak nie ma miejsca żeby przenocować :)
    Ale nie wiem ile taka przyjemność bedzie nas kosztowala, tak bez slubu to swoje zaplacic pewnie trzeba :)

AgataP lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zapraszacie na chrzciny całą rodzinę? chodzi mi o ciotki, wujków, itd...bo u mnie dotychczas takie zwyczaje panują ale ja ostatnio stwierdziłam, że po co wszystkich zapraszać? najważniejsi rodzice, chrzestni no i ewentualnie pradziadkowie dzieci...jak myślicie?

relgh3714vlmssyj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, zdecydowanie nie. U nas bedzie to skromny obiad w restauracji dla najblizszej rodziny- rodzice, dziadkowie, rodzenstwo, chrzestni i nikt wiecej i Konradek gwóźdź programu :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A ja właśnie chyba będę chrzcić w Wielkanoc, goście przyjadą na jeden dzień i pojadą. U nas i tak nie ma miejsca żeby przenocować :)
    Ale nie wiem ile taka przyjemność bedzie nas kosztowala, tak bez slubu to swoje zaplacic pewnie trzeba :)

W niektórych parafiach jest cennik :) Pamiętam,jak załatwialiśmy ślub kościelny i było potrzebne zaświadczenie od chrztu z adnotacją,że wcześniej kościelnego nie było. W starej parafii mojego męża było co łaska.Jak ja poszłam po swoje w innym kościele to pani mnie rozwaliła mówiąc,że to kosztuje 20zł. Natomiast w ciężkim szoku byłam,kiedy płaciliśmy za ślub i ksiądz powiedział,że to za dużo i że na pewno mamy teraz inne wydatki :)

AgataP lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha uśmiałam się ,kolega mnie podrywa hahaha maleńka do mnie a ja mówię no nie taka maleńka w obwodzie to pewnie już jak opona od tira hahaha a się nie widzieliśmy sporo czasu ale fajnie tak pogadać ,ale oczywiście patka jak zwykle niedostępna ;)

U mnie za chrzest co łaska ,ale nie mniej niż 150 :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:26

maaartinka, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Nawtka zalezy na jakiego ksiedza traficie..
    My pierwszego syna chrzcilismy jak mial dwa latka!
    Pewnie niektore powiedza ze szok! Ale my tez nie mamy slubu koscielnego i pierwszy ksiadz do ktorego poszlam w mojej parafii doslownie mnie zwyzywal, na co trzasnelam drzwiami i powiadzialam ze łaski nikt mi robic nie bedzie!
    Po czasie w innej parafi znalazl sie ksiadz - zloty czlowiek i nie robil problemow. Powiedzial ze bardzo sie cieszy ze chcemy dziecko ochrzcic, a sytuacje w zyciu sa rozne..
    Synek byl niesamowice grzeczny, a po 20 minutach zasnal mi na rekach, natomiast te maluchy darly sie okropnie ;)
    Teraz chce chrzciny zrobic wczesniej ale zobaczymy czy znow nie wynikna problemy braku slubu..
    A co do kasy, to tamten ksiadz powiedziwl co łaska.. Wiec zapakowalismy w kopertw tyle ile uznalismy za sluszne i po mszy zanieslismy ;)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Oliwi chrzest robiłam w domu ale nie wiem czy chce przechodzić przez to poraz drugi i sprzątać całą noc potem. Stanie w kuchni też jakoś do przyjemnych nie należało i chyba chciałabym usiąść tym razem na tyłku żeby mi ktoś podał szklankę soczku. Ciekawe ile taka impreza w restauracji wogóle kosztuje bo jak usłyszałam cene za komunie mojej koleżanki córki to usiadłam.

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z chrzcinami to raczej bedzie konflikt... nie chcialabym chcic, ale jedna babcia moja z dziadkiem - ona -dziecko popa prawoslawnego, on - diakona; druga moja babcia ze szlachieckiego rodu ochszczona w katolicyzmie, ale chodzi i do kosciola i do cerkwi, moi rodzice - ateisci, ale "fajnie kosciol naucza", chociaz tak na prawde ani na mszy prawoslawnej, ani na katolickiej nie byli, cala wiedza z tv i ksiazek filozoficznych - oderwani. Moja tesciowa - zagorzala katoliczka (kt.nie postepuje jak owa). Ja - raczej czlowiek rozumu i faktow i analizy,ale ochrzczila mnie babcia w prawoslawiu, pozniej przed slubem "zmuszono" mnie do konwersji, bo ksiadz nie chcial dac slubu, maz - to tylko jak u mamusi swojej jest to z nia pod raczke do kosiola smiga...chciala bym, aby mój dzieciak sam zadecydowal, jak podrosnie, czy jest mu to potrzebne... ale moj maz to powoluje sie na presje spoleczna... jednym slowem, kiszka.

AgataP lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ksiądz mówi zawsze co łaska i wyciąga cennik z pod stołu. Z tym ze u nas może być problem i koperte dodatkową trzeba będzie dać bo nie mam ślubu i raczej juz go mieć nie będę.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek,masz rację :) My trafiliśmy na cudownego księdza,który wiele lat spędził na misjach w Afryce. Niestety już go u nas nie ma :( Na pewno będziemy mieć problemy bo księdza po kolędzie nie przyjmujemy a oni mają na człowieka całą kartotekę ;) Jakoś bardzo wierzący też nie jesteśmy ale nie chcemy,żeby mały poczuł się odrzucony jak wszystkie dzieci będą szły do komunii. Jak będzie starszy to już sam zdecyduje w sprawie bierzmowania i religii :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • karmelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gosci to tez zapraszamy tylko dziadkow i chrzestnych, moj maz rodzenstwa nie ma, a moi to chrzesni wiec wszystko w jednym ;) u synka byla jeszcze prababcia, ale nie wiem czy tym razwm da jeszcze rade przyjechac.. Ja nie widze potrzeby robienia z tego imprezy.. A po wszystkim planujemy tak jak wtedy zrobic obiad w domu, plus kawa i ciasta.. Bralismy sobie taka pania kucharke z corka ktora pomagala, zmywala.. Juz pare imprez obskoczyla tak u nas w rodzinie i zawsze sobie ja chwalimy bo i my mozemy sobie spokojnie posiedziec bez patrzenia na zegarek i martwienia sie o cokolwiek a i ta pani za duzo tez nie kasuje ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, pamietam, jak ja bralam zaswiadczenie dla meza przed slubem w jego parafii (zawsze musze wszystkie rzeczy za niego zalatwiac), to przede mna facet rzucil 10, bo co laska. To jak Go ksiadz wyzywal i gonil,, ze kpiny se robi itp.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:35

• karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja no dokladnie :)

Nastka tak jak napisalam pomysl moze o kims do pomocy? U nas w restauracji to po 100-120zl. I to jeszcze na zegarek patrza.. Poza tym u mnie sama najblizsza rodzina, niektorzy z daleka wiec i tak do domu musze zaprosic..
    A bez slubu coz.. Tez swoje wrazenia opisalam ;)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie kwiatki ;) Jeszcze raz trafiłam na przyzwoitego księdza. Mieliśmy reanimację w kościele podczas mszy. Wiecie,że ksiądz i reszta ludzi modlili się za zdrowie tego człowieka.Szok. Zazwyczaj jest tak,że zakonnica stoi przed wejściem i prosi żebyśmy byli cicho i nie zakłócali mszy.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny które bedą chrzcily dzieciaczki będziecie to robic w zimę np w gwiazdkę czy czekacie na wakacje jak bedzie ciepłej? Ja bym chciała w gwiazdkę,ale w sumie to boje sie, ze bedzie strasznie zimno w kościele :/
    Ja dostalam ubranko w rozm.62 na chrzciny więc to zależy jaki się urodzi.. Ale pewnie grudzień styczeń :)
    A chciałam kolo czerwca tylko szkoda tego ubranka..
    My też nie mamy ślubu a moja siostra która ma być chrzestną ma tylko cywilny ale na pewno znajdzie się ktoś kto ochrzci.. Przynajmniej tak mi się wydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:49

201411191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam marsa, choc wiedzialam od poczatku ze mi nie podejdzie.. I wlasnie jest mi niedobrze.. :/ do tego mnie glowa boli.. To chyba ta nieprzespana noc daje o sobie znac..

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ