X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie, bo nie było już naprawdę nic na obiad. Chyba przegięłam. Mam do sklepu ładny kawałek i za dużo kupiłam. Mąż kończy o 19 i nie chciałam czekać. Teraz mnie boli brzuch, twardnieje a jak wstaję to co jakiś czas czuję ciągnięcie w szyjce. Mały rusza się normalnie. Wzięłam 2 no-spy i leżę na lewym boku. Jutro idę do szpitala (planowo, na badania) więc myślę, że chyba mogę na razie poczekać?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, wlasnie obejrzalam ALS Ice Bucket Challenge by Foo Fighters I jest legendary! Teraa leci kawalek Foo Fighters I moj maly jest wniebowziety! Mamy Synus kochany ;)

AgataP lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe lez i odpoczywaj nie wstawaj. No spa zaraz zacznie działać i powinno Ci ulżyć. Dzis juz nie wychodź na wycieczki:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek moja malutka tez ostatnio baaardzo ruchliwa i to dosłownie non stop ją czuje i zastanawiam sie kiedy spi, to sie w ogole poki co nie zmienia. Dziś całkiem nie moge chodzic a jak juz ide to jak kaczka boli mnie kośc łonowa czy to spojenie własnie nie wiem w kazdym razie nacisk jak nie wiem i dyskomfort pierwszy raz tak mam, mam nadzieje ze nic mi sie tam nie rozwira;/
    Moja szwagierka równiez ochrzciła synka miał półtora roku i wcale nie płakał tylko całą msze przespał a maluchy wrzeszczały takze uwazam ze tu nie ma reguły... My planujemy na wiosne coby już cieplej było teraz mi podsunęłyście myśl o Wielkanocy:)musze to przemyslec i przedyskutowac z rodzinka. I u nas bedzie trochę osób, od męża strony rodzice siostra z narzeczonym dziadkowie, siostry cioteczne i ich rodzice a ode mnie również jakies 10 osób rodzice mamy rodzeństwo z dziecmi które są moimi siosytrami ciotecznymi. A to dlatego ze wszyscy sie bardzo trzymamy i spedzamy razem wszytskie Swieta i mnostwo innego czasu. Oczywiście wynajmiemy jakis lokal obiad i ciacho u nas w miasteczku to nie sa duze pieniadze, za wesele placilismy 160 zł za osobe

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na bank też jakiś obiad w restauracji zrobimy. U nas się już tak przyjęło że od paru lat większe imprezki robimy w lokalu, 50-te urodziny mam czy ciotek również:) Ja bym nie miała siły ani ochoty stać w tak uroczysty dzień cały dzień w kuchni, donosić kawki, herbatki a potem jeszcze całą noc sprzątać..:/

Evik, Amnezja lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o śluz to ja go mam dosyć mało, czasem poleci ale to na papierze jak sie podetre nigdy tak zeby mi przeciekało i tez nie wiem czy to dobrze

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe odpoczywaj kochana nadwyrężyłaś sie pewnie.. Polez i przejdzie Ci niedługo :*

A my w domku skromny obiad tylko ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    My na bank też jakiś obiad w restauracji zrobimy. U nas się już tak przyjęło że od paru lat większe imprezki robimy w lokalu, 50-te urodziny mam czy ciotek również:) Ja bym nie miała siły ani ochoty stać w tak uroczysty dzień cały dzień w kuchni, donosić kawki, herbatki a potem jeszcze całą noc sprzątać..:/

Bardzo dobry pomysł.Finansowo wyjdzie niewiele drożej niż w domu a zaoszczędzony czas jest bezcenny :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz mnie szlak trafi próbuję założyć bloga i nie wiem ale wiecznie mnie ze stron wyrzuca albo nic wejść nie chce

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Bardzo dobry pomysł.Finansowo wyjdzie niewiele drożej niż w domu a zaoszczędzony czas jest bezcenny :)

Dokładnie kochana, to wychodzi niewiele drożej niż w domu...a siły i czas zaoszczędzone:)

Amnezja lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie będę robiła tylko mama z babcia ja co najwyżej zakupy, wiec na koszty nie patrzę bo wyjdą niskie :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was kolana? ja od jakiegoś tygodnia odczuwam ból i to dość silny ale tylko przy wstawaniu z pozycji siedzącej lub leżącej...to pewnie przez to że jestem cięższa o 20kg i moje nogi już nie ogarniają...jejku jak ludzie z otyłością sobie radzą? podziwiam...

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kochana bolą oj bolą !!!!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrztu to u nas jeszcze temat do przedyskutowania. Jesli juz to koło roczku i uroczysty obiad w gronie najbliższych.
    Uciekam smażyć nalesniki, obiecałam siostrze ze zrobie z serem :) zaraz bedzie a ja w lesie....

Evik lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ruchów mój synek wierci się non stop i od tygodnia może więcej ma fazę na bolesne wypychanie się, kopniaki i to dość mocne poczułam wczoraj po glukozie, rozszalał się :)a tak to różnie ale utrzymuje się tendencja jak siedzę kopie nisko w pachwinach, jak się położę to łaskocze mnie w boczki i kopie wysoko ponad pępek, ja macicę mam już pod biustem, ale u mnie jakoś wyjątkowo szybko rośnie :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dziewczyny bolą Was kolana? ja od jakiegoś tygodnia odczuwam ból i to dość silny ale tylko przy wstawaniu z pozycji siedzącej lub leżącej...to pewnie przez to że jestem cięższa o 20kg i moje nogi już nie ogarniają...jejku jak ludzie z otyłością sobie radzą? podziwiam...

Czasem ciezko z kibla wstać. Mam jakos tak nisko podwieszony i musze trzymać sie umywalki.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzest planuje na Wielkanoc i obiad w restauracji chcę się cieszyć z rodziną tym dniem a nie stać przy garach i latać bez chwili odpoczynku

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, mada_lena jak dobrze że nie jestem sama.
    Mada lena dokładnie z kibla też mi ciężko wstać..hehe

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

Bolą,szczególnie lewe.Jakoś w nocy wykręca mi się w drugą stronę i rano boli jak diabli. Ja mam jeszcze 1 kg na minusie więc to raczej nie od wagi. Czasami czuję się jak babcia-emerytka ;)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak z kibla wstac ciezko:D że już nie wspomnę jak usiądę na podłodze coś zrobić jakies ciuchy w szafce na dole przejrzeć to wstanie z tej pozycji to nie lada wyczyn. Rozmach musze zrobić a najęczę się masakra!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ