SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie, bo nie było już naprawdę nic na obiad. Chyba przegięłam. Mam do sklepu ładny kawałek i za dużo kupiłam. Mąż kończy o 19 i nie chciałam czekać. Teraz mnie boli brzuch, twardnieje a jak wstaję to co jakiś czas czuję ciągnięcie w szyjce. Mały rusza się normalnie. Wzięłam 2 no-spy i leżę na lewym boku. Jutro idę do szpitala (planowo, na badania) więc myślę, że chyba mogę na razie poczekać?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, wlasnie obejrzalam ALS Ice Bucket Challenge by Foo Fighters I jest legendary! Teraa leci kawalek Foo Fighters I moj maly jest wniebowziety! Mamy Synus kochany ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe lez i odpoczywaj nie wstawaj. No spa zaraz zacznie działać i powinno Ci ulżyć. Dzis juz nie wychodź na wycieczki:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek moja malutka tez ostatnio baaardzo ruchliwa i to dosłownie non stop ją czuje i zastanawiam sie kiedy spi, to sie w ogole poki co nie zmienia. Dziś całkiem nie moge chodzic a jak juz ide to jak kaczka boli mnie kośc łonowa czy to spojenie własnie nie wiem w kazdym razie nacisk jak nie wiem i dyskomfort pierwszy raz tak mam, mam nadzieje ze nic mi sie tam nie rozwira;/
    Moja szwagierka równiez ochrzciła synka miał półtora roku i wcale nie płakał tylko całą msze przespał a maluchy wrzeszczały takze uwazam ze tu nie ma reguły... My planujemy na wiosne coby już cieplej było teraz mi podsunęłyście myśl o Wielkanocy:)musze to przemyslec i przedyskutowac z rodzinka. I u nas bedzie trochę osób, od męża strony rodzice siostra z narzeczonym dziadkowie, siostry cioteczne i ich rodzice a ode mnie również jakies 10 osób rodzice mamy rodzeństwo z dziecmi które są moimi siosytrami ciotecznymi. A to dlatego ze wszyscy sie bardzo trzymamy i spedzamy razem wszytskie Swieta i mnostwo innego czasu. Oczywiście wynajmiemy jakis lokal obiad i ciacho u nas w miasteczku to nie sa duze pieniadze, za wesele placilismy 160 zł za osobe

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na bank też jakiś obiad w restauracji zrobimy. U nas się już tak przyjęło że od paru lat większe imprezki robimy w lokalu, 50-te urodziny mam czy ciotek również:) Ja bym nie miała siły ani ochoty stać w tak uroczysty dzień cały dzień w kuchni, donosić kawki, herbatki a potem jeszcze całą noc sprzątać..:/

Evik, Amnezja lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o śluz to ja go mam dosyć mało, czasem poleci ale to na papierze jak sie podetre nigdy tak zeby mi przeciekało i tez nie wiem czy to dobrze

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe odpoczywaj kochana nadwyrężyłaś sie pewnie.. Polez i przejdzie Ci niedługo :*

A my w domku skromny obiad tylko ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    My na bank też jakiś obiad w restauracji zrobimy. U nas się już tak przyjęło że od paru lat większe imprezki robimy w lokalu, 50-te urodziny mam czy ciotek również:) Ja bym nie miała siły ani ochoty stać w tak uroczysty dzień cały dzień w kuchni, donosić kawki, herbatki a potem jeszcze całą noc sprzątać..:/

Bardzo dobry pomysł.Finansowo wyjdzie niewiele drożej niż w domu a zaoszczędzony czas jest bezcenny :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz mnie szlak trafi próbuję założyć bloga i nie wiem ale wiecznie mnie ze stron wyrzuca albo nic wejść nie chce

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Bardzo dobry pomysł.Finansowo wyjdzie niewiele drożej niż w domu a zaoszczędzony czas jest bezcenny :)

Dokładnie kochana, to wychodzi niewiele drożej niż w domu...a siły i czas zaoszczędzone:)

Amnezja lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie będę robiła tylko mama z babcia ja co najwyżej zakupy, wiec na koszty nie patrzę bo wyjdą niskie :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was kolana? ja od jakiegoś tygodnia odczuwam ból i to dość silny ale tylko przy wstawaniu z pozycji siedzącej lub leżącej...to pewnie przez to że jestem cięższa o 20kg i moje nogi już nie ogarniają...jejku jak ludzie z otyłością sobie radzą? podziwiam...

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kochana bolą oj bolą !!!!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrztu to u nas jeszcze temat do przedyskutowania. Jesli juz to koło roczku i uroczysty obiad w gronie najbliższych.
    Uciekam smażyć nalesniki, obiecałam siostrze ze zrobie z serem :) zaraz bedzie a ja w lesie....

Evik lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ruchów mój synek wierci się non stop i od tygodnia może więcej ma fazę na bolesne wypychanie się, kopniaki i to dość mocne poczułam wczoraj po glukozie, rozszalał się :)a tak to różnie ale utrzymuje się tendencja jak siedzę kopie nisko w pachwinach, jak się położę to łaskocze mnie w boczki i kopie wysoko ponad pępek, ja macicę mam już pod biustem, ale u mnie jakoś wyjątkowo szybko rośnie :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dziewczyny bolą Was kolana? ja od jakiegoś tygodnia odczuwam ból i to dość silny ale tylko przy wstawaniu z pozycji siedzącej lub leżącej...to pewnie przez to że jestem cięższa o 20kg i moje nogi już nie ogarniają...jejku jak ludzie z otyłością sobie radzą? podziwiam...

Czasem ciezko z kibla wstać. Mam jakos tak nisko podwieszony i musze trzymać sie umywalki.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzest planuje na Wielkanoc i obiad w restauracji chcę się cieszyć z rodziną tym dniem a nie stać przy garach i latać bez chwili odpoczynku

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, mada_lena jak dobrze że nie jestem sama.
    Mada lena dokładnie z kibla też mi ciężko wstać..hehe

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

Bolą,szczególnie lewe.Jakoś w nocy wykręca mi się w drugą stronę i rano boli jak diabli. Ja mam jeszcze 1 kg na minusie więc to raczej nie od wagi. Czasami czuję się jak babcia-emerytka ;)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak z kibla wstac ciezko:D że już nie wspomnę jak usiądę na podłodze coś zrobić jakies ciuchy w szafce na dole przejrzeć to wstanie z tej pozycji to nie lada wyczyn. Rozmach musze zrobić a najęczę się masakra!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ