X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Czy to normalne ze mapenstwo caly czas mi dzisiaj szaleje w brzuchu?? Wczesniej wyraznie miala dzien podzielony drzemkami, a dzis nie.. Ciagle kopie, wierci sie i czka.. Tak zle, tak nie dobrze.. Martwie sie znowu..
    I dodatkowo mma dzis duzo sluzu.. Nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspolnego?! Mialyscie tak??

Yhy ja ostatnio juz się zastanawiałam czy to dobrze, że młody taki aktywny, że ciągle chula a dzisiaj juz mówię, że jak się nie obudzi to zacznę go szturchać :) także nie dogodzisz :)

Maga31 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które bedą chrzcily dzieciaczki będziecie to robic w zimę np w gwiazdkę czy czekacie na wakacje jak bedzie ciepłej? Ja bym chciała w gwiazdkę,ale w sumie to boje sie, ze bedzie strasznie zimno w kościele :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:27

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś jak mała będzie miała miesiąc moe dwa ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Moze faktycznie zalewa mnie bardziej bo mala sie wierci?! Nic nie boli mnie do tego na szczescie.. Nie liczac bolu zoladka nocnego.. Ale oczywiscie wyczytalam ze moze byc to oznaka odklejajacego sie lozyska :/ choc dopiero co tydzien temu wszystko bylo dobrze..
    Kurde na glowe idzie dostac.. I wlasnie gdzie tu czlowiek ma byc radosny i promienny jak co chwile sie o cos martwi?

Karmelek u mnie tez fikołki, boksy i wspinanie pupy od niedzieli non stop :) az brzucho na dole boli.
    Dzisiaj moje zebra i wątroba dostają popalić, ale dostałam tez boska w szyjke o mało miska z praniem mi nie wypadła z rak :) i tez mam wiecej sluzu, tak jak Pati jest mleczno-wodnisty.
    A i rano maz zaczepial mała bo akurat kopala sobie w jego stronę. Zaczął pukać i trafił pare razy na jej stopke i wiecie co zrobiła? Klasyczny foch obróciła sie pleckami i i pupka do brzucha i wypiela sie na tatę :)

desou, xpatiiix3, Viviana, ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Tak dokładnie Madlen ,właśnie w trzecim trym ok 8miesiaca a teraz wczesniej i tez jak wychodze cienkie podpaski nosze ,bo w domu to się wietrze temu mowie ze taka moja uroda bo sprawdzalam parę razy i na pewno nie są to wody ;)

A jak Twoje bąbelki.? ;) i jak brzunio rośnie .? ;)

Aha:) no jak sprawdzałaś i to nie są wody to nie ma powodu do zmartwień:)
    Bąble rosną:) dziękuję że pytasz...no i dają już ładnie czadu...czasami to aż z podziwu nie mogę wyjść ile one siły mają. Lena to diabeł wcielony, non stop mnie biję i kopie tak porządnie, a Juluś to chyba będzie spokojne dzieciątko:) on to mnie kopnie raz na jakiś czas:) na początku się martwiłam ale teraz już wiem że oni mają różne temperamenty i wszystko jest ok:) Lenka to chyba będzie taka prowodyrka po mamusi:P a Julek oaza spokoju po tatusiu:)
    A brzucho no rośnie...ale nie aż tak bardzo...w dalszym ciągu mniejszy na pewno od Twojego kochana:* za tydzień wstawię foteczkę:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poczekam do maja albo czerwca na ładną pogodę.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny które bedą chrzcily dzieciaczki będziecie to robic w zimę np w gwiazdkę czy czekacie na wakacje jak bedzie ciepłej? Ja bym chciała w gwiazdkę,ale w sumie to boje sie, ze bedzie strasznie zimno w kościele :/

Ja mam zamiar chrzcić dzieci w wakacje, coś koło sierpnia:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie dogodzisz kobiecie w ciąży ;) Widzę, że dziś humorki nie dopisują... Ja mam pół dnia problemy z dostępem do internetu... :/
    Z tego wszystkiego zaczęłam przeglądać zdjęcia na komputerze. Postanowiłam wywołać trochę zdjęć ze starych dobrych czasów, bo później nie będzie na to czasu, a większość zdjęć to będą zdjęcia dziecka ;P
    Zatem stworzyłam sobie folder "do wywołania" i szaleję :)
    Będę musiała jedynie poszukać jakiś fajnych cenowo okazji w necie by je wywołać, bo trochę się tego uzbiera... ;)

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozytywnie ;) ciesze się i czekam na foto ;) ja to juz nie mam w co się ubierać mini sukienki nawet nie wyglądają jak tuniki wszystko podnosi się i pół brzucha na wierzchu ,także mowie ciężko z ubraniem, muszę przejrzec ciuchy i ne wiem w czym. Przecoze do końca jak jeszcze brzuchol urośnie...

Tez się zabralam za wywoływanie ,bo Marcela muszę jeszcze fotki wywołać ;))
    http://allegro.pl/odbitki-wywolywanie-10x15-100szt-zdjecia-hd-i4511384358.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:49

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, uspokoilyscie mnie troche :)
    Mam nadzieje ze wszystko jest ok..

Co do chrzcin to tez planuje na wiosne- lato. Chce sama dojsc do siebie i dac dziecku spokojnie podrosnac, zeby sie nie przeziebilo, bo niewiadomo jaka zima nas zaatakuje

mada_lena lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e ja mam zamiar ochrzcić małą jakoś na początku grudnia jak ksiądz nie będzie robił awantur i problemów że ślubu nie mamy.

Wogóle byłam u lekarza i takiego tekstu sie nie spodziewałam "no ładnie się Pani rozrasta" no zatkało mnie na fotelu. Na wadze juz plus 10 kg. Chociaż przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam tylko kilogram.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już mam hopla ma punkcie wysokości mojej macicy, bo mam na 3 palce nad pępkiem, Mała cała jest pod pępkiem cały czas, martwi mnie to, chciałabym już te boksy poczuć na żebrach bo te po szyjce są okrutne hehe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to był komplement ;) moze tak niefortunnie dobrał słowo lekarzyna :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No to pozytywnie ;) ciesze się i czekam na foto ;) ja to juz nie mam w co się ubierać mini sukienki nawet nie wyglądają jak tuniki wszystko podnosi się i pół brzucha na wierzchu ,także mowie ciężko z ubraniem, muszę przejrzec ciuchy i ne wiem w czym. Przecoze do końca jak jeszcze brzuchol urośnie...

http://allegro.pl/odbitki-wywolywanie-10x15-100szt-zdjecia-hd-i4511384358.html

Pati nie narzekaj :) Nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym mieć taki brzuszek jak Twój :) Coś widać ale niewiele. I wszyscy mnie pytają gdzie chowam maluszka. A mi jest wtedy bardzo smutno :(

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja to już mam hopla ma punkcie wysokości mojej macicy, bo mam na 3 palce nad pępkiem, Mała cała jest pod pępkiem cały czas, martwi mnie to, chciałabym już te boksy poczuć na żebrach bo te po szyjce są okrutne hehe.

Kochana spokojnie jeszcze dostaniesz niespodziewanego kopala w zoladek przy śniadaniu ;)
    Ale fakt popieram, ze te w szyjke i pecherz sa troche mniej przyjemne.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita Was kochane. Ja dziś się nasłuchałam tyle przyjemnych rzeczy na temat mojego wyglądu, że jest mi tak błogo i fajnie. Miałam dziś wizytę i zanim doszłam do lekarza musiałam przejść przez gabinet położnej. I ona mi powiedziała, że wyglądam świetnie, zgrabny brzuszek, że aż promienieję i w ogóle oh i ah. Ciśnienie książkowe. Potem lekarz zrobił mi usg, wg niego ciąża wygląda na 29t i 6 dni! czyli do przodu! Zapalenie, które miałam- wyleczone, i co najważniejsze, maleństwo się obróciło główką w dół! Jestem dziś tak naładowana pozytywną energią, że idę zrobić polecane przez którąś z Was maślankowe ciasto ze śliwkami i kruszonką!!!

mada_lena, Viviana, Madlen222, Lavendula, Agusia ;), RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam,że skoro siedziało na pupie to jak się w końcu obróci to poczuję jakiegoś fikołka. A tu nic nie czułam takiego, ciągle takie same boksy po bokach.
    Co do chrztu to ja myślałam nad Wielkanocą.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja hehe a kto ma narzekać jak nie my ;) no ale fakt faktem ciężko bluzkę znaleźć jakąś żeby brzuszek schować albo cudem go zmieścić heheh ;P chcesz to Ci podrzucie parenascie cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:56

Amnezja lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzisiaj cos slabiutko sie rusza ale zauwazylam ze ma takie dni,zazwyczaj napieprza non stop a potem przychodzi dzien dwa jak sie opamieta i jest spokojna,tylko sie wierci i wypina.Zazwyczaj po obiedzie jest najbardziej aktywna,a po mleku to juz w ogole,jak sie nie rusza to pije mleko i wtedy zawsze narzekam ze najmocniejsze kopniaki dostaje,ale babie nie dogodzisz rusza sie zle nie rusza sie jeszcze gorzej,juz tylko chwilka i zatesknimy za tymi kopniakami :)

ja chrzcin nie robie bo my nie jestesmy wierzacy ale moja siostra rodzi w grudniu i ona robi chrzciny w maju,jak bedzie cieplo dojdzie do siebie i bedzie mogla sobie jakas ladna kiecke zalozyc bez marudzenia ze tu i tam odstaje.Rozumiem ja troszke tez bym sie wpieniala ze tu i tam mi odstaje i ja o tym wiem i zle mi z tym.A tak to bedzie juz jako tako ogarnieta no i pogoda bedzei juz fajniejsza.Myslala tez zeby zrobic chrzciny przy wielkanocy ale jak pomyslala ze ma przygotowac wielkanoc 3 dniowa i chrzciny to spasowala :) chrzciny potrwaja 1 dzien a na wielkanoc goscie posiedza nawet i trzy dni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:00

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Amnezja hehe a kto ma narzekać jak nie my ;) no ale fakt faktem ciężko bluzkę znaleźć jakąś żeby brzuszek schować albo cudem go zmieścić heheh ;P chcesz to Ci podrzucie parenascie cm :D

Dawaj nawet połowę ;)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ