Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karmelek wrote:Czy to normalne ze mapenstwo caly czas mi dzisiaj szaleje w brzuchu?? Wczesniej wyraznie miala dzien podzielony drzemkami, a dzis nie.. Ciagle kopie, wierci sie i czka.. Tak zle, tak nie dobrze.. Martwie sie znowu..
I dodatkowo mma dzis duzo sluzu.. Nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspolnego?! Mialyscie tak??
Yhy ja ostatnio juz się zastanawiałam czy to dobrze, że młody taki aktywny, że ciągle chula a dzisiaj juz mówię, że jak się nie obudzi to zacznę go szturchaćtakże nie dogodzisz
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które bedą chrzcily dzieciaczki będziecie to robic w zimę np w gwiazdkę czy czekacie na wakacje jak bedzie ciepłej? Ja bym chciała w gwiazdkę,ale w sumie to boje sie, ze bedzie strasznie zimno w kościele
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:27
-
karmelek wrote:Moze faktycznie zalewa mnie bardziej bo mala sie wierci?! Nic nie boli mnie do tego na szczescie.. Nie liczac bolu zoladka nocnego.. Ale oczywiscie wyczytalam ze moze byc to oznaka odklejajacego sie lozyska
choc dopiero co tydzien temu wszystko bylo dobrze..
Kurde na glowe idzie dostac.. I wlasnie gdzie tu czlowiek ma byc radosny i promienny jak co chwile sie o cos martwi?
Karmelek u mnie tez fikołki, boksy i wspinanie pupy od niedzieli non stopaz brzucho na dole boli.
Dzisiaj moje zebra i wątroba dostają popalić, ale dostałam tez boska w szyjke o mało miska z praniem mi nie wypadła z raki tez mam wiecej sluzu, tak jak Pati jest mleczno-wodnisty.
A i rano maz zaczepial mała bo akurat kopala sobie w jego stronę. Zaczął pukać i trafił pare razy na jej stopke i wiecie co zrobiła? Klasyczny foch obróciła sie pleckami i i pupka do brzucha i wypiela sie na tatę
desou, xpatiiix3, Viviana, ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Tak dokładnie Madlen ,właśnie w trzecim trym ok 8miesiaca a teraz wczesniej i tez jak wychodze cienkie podpaski nosze ,bo w domu to się wietrze temu mowie ze taka moja uroda bo sprawdzalam parę razy i na pewno nie są to wody
A jak Twoje bąbelki.?i jak brzunio rośnie .?
Aha:) no jak sprawdzałaś i to nie są wody to nie ma powodu do zmartwień
Bąble rosnądziękuję że pytasz...no i dają już ładnie czadu...czasami to aż z podziwu nie mogę wyjść ile one siły mają. Lena to diabeł wcielony, non stop mnie biję i kopie tak porządnie, a Juluś to chyba będzie spokojne dzieciątko:) on to mnie kopnie raz na jakiś czas:) na początku się martwiłam ale teraz już wiem że oni mają różne temperamenty i wszystko jest ok:) Lenka to chyba będzie taka prowodyrka po mamusi:P a Julek oaza spokoju po tatusiu:)
A brzucho no rośnie...ale nie aż tak bardzo...w dalszym ciągu mniejszy na pewno od Twojego kochana:* za tydzień wstawię foteczkęxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
e_v_e wrote:Dziewczyny które bedą chrzcily dzieciaczki będziecie to robic w zimę np w gwiazdkę czy czekacie na wakacje jak bedzie ciepłej? Ja bym chciała w gwiazdkę,ale w sumie to boje sie, ze bedzie strasznie zimno w kościele
Ja mam zamiar chrzcić dzieci w wakacje, coś koło sierpnia:) -
Oj nie dogodzisz kobiecie w ciąży
Widzę, że dziś humorki nie dopisują... Ja mam pół dnia problemy z dostępem do internetu...
Z tego wszystkiego zaczęłam przeglądać zdjęcia na komputerze. Postanowiłam wywołać trochę zdjęć ze starych dobrych czasów, bo później nie będzie na to czasu, a większość zdjęć to będą zdjęcia dziecka ;P
Zatem stworzyłam sobie folder "do wywołania" i szaleję
Będę musiała jedynie poszukać jakiś fajnych cenowo okazji w necie by je wywołać, bo trochę się tego uzbiera...
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
No to pozytywnie
ciesze się i czekam na foto
ja to juz nie mam w co się ubierać mini sukienki nawet nie wyglądają jak tuniki wszystko podnosi się i pół brzucha na wierzchu ,także mowie ciężko z ubraniem, muszę przejrzec ciuchy i ne wiem w czym. Przecoze do końca jak jeszcze brzuchol urośnie...
Tez się zabralam za wywoływanie ,bo Marcela muszę jeszcze fotki wywołać)
http://allegro.pl/odbitki-wywolywanie-10x15-100szt-zdjecia-hd-i4511384358.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:49
Maga31 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dzieki dziewczyny, uspokoilyscie mnie troche
Mam nadzieje ze wszystko jest ok..
Co do chrzcin to tez planuje na wiosne- lato. Chce sama dojsc do siebie i dac dziecku spokojnie podrosnac, zeby sie nie przeziebilo, bo niewiadomo jaka zima nas zaatakujemada_lena lubi tę wiadomość
-
e_v_e ja mam zamiar ochrzcić małą jakoś na początku grudnia jak ksiądz nie będzie robił awantur i problemów że ślubu nie mamy.
Wogóle byłam u lekarza i takiego tekstu sie nie spodziewałam "no ładnie się Pani rozrasta" no zatkało mnie na fotelu. Na wadze juz plus 10 kg. Chociaż przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam tylko kilogram.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:No to pozytywnie
ciesze się i czekam na foto
ja to juz nie mam w co się ubierać mini sukienki nawet nie wyglądają jak tuniki wszystko podnosi się i pół brzucha na wierzchu ,także mowie ciężko z ubraniem, muszę przejrzec ciuchy i ne wiem w czym. Przecoze do końca jak jeszcze brzuchol urośnie...
http://allegro.pl/odbitki-wywolywanie-10x15-100szt-zdjecia-hd-i4511384358.html
Pati nie narzekajNawet nie wiesz jak bardzo chciałabym mieć taki brzuszek jak Twój
Coś widać ale niewiele. I wszyscy mnie pytają gdzie chowam maluszka. A mi jest wtedy bardzo smutno
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Ja to już mam hopla ma punkcie wysokości mojej macicy, bo mam na 3 palce nad pępkiem, Mała cała jest pod pępkiem cały czas, martwi mnie to, chciałabym już te boksy poczuć na żebrach bo te po szyjce są okrutne hehe.
Kochana spokojnie jeszcze dostaniesz niespodziewanego kopala w zoladek przy śniadaniu
Ale fakt popieram, ze te w szyjke i pecherz sa troche mniej przyjemne. -
Wita Was kochane. Ja dziś się nasłuchałam tyle przyjemnych rzeczy na temat mojego wyglądu, że jest mi tak błogo i fajnie. Miałam dziś wizytę i zanim doszłam do lekarza musiałam przejść przez gabinet położnej. I ona mi powiedziała, że wyglądam świetnie, zgrabny brzuszek, że aż promienieję i w ogóle oh i ah. Ciśnienie książkowe. Potem lekarz zrobił mi usg, wg niego ciąża wygląda na 29t i 6 dni! czyli do przodu! Zapalenie, które miałam- wyleczone, i co najważniejsze, maleństwo się obróciło główką w dół! Jestem dziś tak naładowana pozytywną energią, że idę zrobić polecane przez którąś z Was maślankowe ciasto ze śliwkami i kruszonką!!!
mada_lena, Viviana, Madlen222, Lavendula, Agusia ;), RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Myślałam,że skoro siedziało na pupie to jak się w końcu obróci to poczuję jakiegoś fikołka. A tu nic nie czułam takiego, ciągle takie same boksy po bokach.
Co do chrztu to ja myślałam nad Wielkanocą. -
Amnezja hehe a kto ma narzekać jak nie my
no ale fakt faktem ciężko bluzkę znaleźć jakąś żeby brzuszek schować albo cudem go zmieścić heheh ;P chcesz to Ci podrzucie parenascie cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:56
Amnezja lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyMoja tez dzisiaj cos slabiutko sie rusza ale zauwazylam ze ma takie dni,zazwyczaj napieprza non stop a potem przychodzi dzien dwa jak sie opamieta i jest spokojna,tylko sie wierci i wypina.Zazwyczaj po obiedzie jest najbardziej aktywna,a po mleku to juz w ogole,jak sie nie rusza to pije mleko i wtedy zawsze narzekam ze najmocniejsze kopniaki dostaje,ale babie nie dogodzisz rusza sie zle nie rusza sie jeszcze gorzej,juz tylko chwilka i zatesknimy za tymi kopniakami
ja chrzcin nie robie bo my nie jestesmy wierzacy ale moja siostra rodzi w grudniu i ona robi chrzciny w maju,jak bedzie cieplo dojdzie do siebie i bedzie mogla sobie jakas ladna kiecke zalozyc bez marudzenia ze tu i tam odstaje.Rozumiem ja troszke tez bym sie wpieniala ze tu i tam mi odstaje i ja o tym wiem i zle mi z tym.A tak to bedzie juz jako tako ogarnieta no i pogoda bedzei juz fajniejsza.Myslala tez zeby zrobic chrzciny przy wielkanocy ale jak pomyslala ze ma przygotowac wielkanoc 3 dniowa i chrzciny to spasowalachrzciny potrwaja 1 dzien a na wielkanoc goscie posiedza nawet i trzy dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:00