Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w 30 tyg
Evik mnie tez pobolewa podbrzusze...w pt ide do swojej gin po L4 zapytam.
Ja mam dwie czapeczki ze smyka ale nie strikte zimowe, tylko cienka dzianinka. Zaraz wejdzie zimowa kolekcja cos sie wybierze.
Nastka nawet cena dobrana all najtańszy minky 70/100 65 zł plus przesyłka. Ocieplany.
xpatiiix3, Milaszka, Nata, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/kocyk-przedszkolaka-100x135-minky-letnia-kolderka-i4451388004.html
http://allegro.pl/kocyk-maluszka-minky-75x100cm-letnia-kolderka-i4457556454.html
Przy większym lepsza niż przy mniejszym
QUOTE=nastka151]słuchajcie moja koelżanka szyje kocyki minky cena za kocyk 100 na 70 cena 70zł a kocyk 100 na 150 cena 90zł myślicie że to dobra cena??[/QUOTE]
Martinka ja zawsze byłam za mustella, mogę siostry używały zawsze zadowolone ale jak przeczytałam analizę sroki to nie jest to super kosmetyk szczególnie za tą cenę.
-
Goplana, teraz to jasne, myślałam, że ewentualnie po porodzie. Rozumiem sceptycyzm i mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać problemy niefarmakologicznie
Niestety w ciąży ciężko, bo do ludzi mi się nie chce wychodzić, słodycze staram się ograniczać w wiadomych przyczyn, nic ładnego sobie nie kupię a jakbym poszła na ukochaną zumbę (swoją drogą polecam taką aktywność, uratowała mi życie jak kończyłam studia i nie wyrabiałam już psychicznie) to musieliby karetkę wzywać. Z tymi koleżankami-laskami rozumiem doskonale, bo nagle wszystkie mi się zaczęły podejrzanie szczupłe wydawać. Ba, nawet mój mąż jakiś chudzielec się zdaje a tak między nami, ma trochę do zrzucenia.
Evik, dyskomfort to już chyba będzie do końca ciąży. Odpocznij trochę na lewym boku, może puści.
Wykluczyłam jedną opcję urządzenia pokoju Antka - sukces! Rezygnuję z mebli, które już u dwóch dziewczyn w pamiętnikach widzę. Są ładne, ale bez przesady - nie będziemy wszystkie mieć tych samych.
Z kosmetyków:
Maltan
Linomag zielony
Reszta dla młodego babydream - nie nastawiam się na konkretne, wybiorę coś do mycia i coś do smarowania
płyn do higieny intymnej testuję od wczoraj rossmannowski - chciałam białego jelenia z probiotykiem, ale nie było akurat
Octenisept do pępka
Nie wiem, może tantum rosa jeszcze kupię?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:33
-
Pinsleepe z tą zumbą to racja:) nie dość że gubi się kilogramki to jeszcze humorek się poprawia:) Ja tańczyłam przed ciążą w domu na kinekcie i tak się wciągnęłam że dzień w dzień tańce były:D Mam nadzieję, ze po porodzie znajdę znowu czas i siłę na zumbę
Amnezja lubi tę wiadomość
-
o ma jeszcze zestawy apaszka i czapeczka w różnych rozmiarkach mi akurat dla dziewczynki przesłała zdjęcie. Kurcze powiem Wam szczerze ze zdolna jest bestia
mada_lena, Madlen222, AgataP, Nata, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Jeli chodzi o kosmetyki
Bepanthen masc, oliwka i plyn do kąpieli babydream, olejek ze słodkich migdałów, lanolina. Chusteczki netto albo kaufland.
Ja sama pozostanę przy oillan P/rozstępom i nuxe i białym jeleniu do kapieli.
Do pielęgnacji pepka gaziki nasadzone spirytusem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:50
-
Madlen222 wrote:Pinsleepe z tą zumbą to racja:) nie dość że gubi się kilogramki to jeszcze humorek się poprawia:) Ja tańczyłam przed ciążą w domu na kinekcie i tak się wciągnęłam że dzień w dzień tańce były:D Mam nadzieję, ze po porodzie znajdę znowu czas i siłę na zumbę
Ja przed ciążą szalałam na kinekcie z Nike Kinect Training.Ćwiczyłam 4x w tyg.i przez 4 tyg.poleciało mi w biodrach 7cm!. Już mężowi zapowiedziałam,że jak tylko dojdę do siebie po cc do wracam do treningówMadlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Co do czapek ja na rozmiar 34 gdzieś szukam chociaż i w tym moze sie utopić, Marcelo miał główkę 32cm jak się urodził, teraz ma 48cm, jak był malutki to nawet w tych kąpielowych się topil najmniejszych wiec z rozmiarem 40 dla noworodka nie wiem czy nie przesada tzn zależy od dziecka tez ale cyb aż tak dużej głowy mieć nie będzie Marcel na ta zimę 42nosil dopiero hehe tak ok roczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:57
Livia
Nela
Marcel
-
Viviana wrote:Pati masz rację, poczytałam właśnie i rozmiar 40 za duży dla noworodka, trzeba szukac 34-36.
zobaczcie jakie słodkie czapki tu są, kurde czemu ja nie umiem szydełkować.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17862082), włóczka, youtube i jadę
to nie może być mega trudne:)
Viviana, Lavendula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam takie pytanko. Chcialabym mlodemu narysowac na scianie rysunek. Malo skomplikowany. Powiem tak, na papierze, to ja nawet-nawet umiem kopiowac-rysowac, ale na scianie teraz mam kwiaty biale z szablonu, kt mam zamiar zmyc. Czy moze wiecie czy jest jakis papier typu kalka do scian? Wydrukowalabym sobie ten rysunek, co chce namalowac na scianie I przynajmniej kontury bym narzucila, aby rowno było.
-
Jakie cudowne!!! Moja teściowa umie szydełkować i muszę przyznać, że dobrze jej to idzie. Robi jakieś serwetki itd., ale bardzo skomplikowane na moje oko wzory. Jak zamówiliśmy u niej czapeczkę, to się cieszyła, ale jak zobaczyła uszy Jody, to już mniej. Ona chyba nie bardzo czai, co to Star Wars. Musimy ją przycisnąć, bo sesja w takiej czapeczce obowiązkowa!
Optimus, a nie da rady normalnej kalki do ściany przyczepić? -
nick nieaktualnyPinsleepe, pewnie sie da, tylko czy mi sciany nie ubrudzi, a później nie domyje. Myslalam, moze ktos, np., Kuniak, jakis inny bystry sposob sprzedadza
U mnie szydelkuja I wyszywaja poduchy babcie moje, ale One biedne jeszcze nie wiedza nawet, ze w ciazy jestemJa umiem szydelkowac I na drutach, tylko dla chlopca tonie widze opcji do tego
z reszta, juzpisalam o tym.
Alepowiem tak szczerze, bedac wczoraj po mleko w Biedronce spojrzalam na te wszystkie rzeczy do szkoly, co w koszach leza I szczerze sie jcieszylam, ze bede miala Pilkarzyka, bo od tego wscieklego rozu I blyskotek Barbi, Hello Kitty I Junicorns dostalam dusznosci I rozbolala mi sie glowa.
Juz zdecydowanie wole zdalnie sterowane samochody, pilki, proste monotonne kolory I ksztaltyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:35
talia22, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam ja dopiero wstałam....
bo zasnelam o 7 rano,dopadly mnie jakies planowania ,wicie gniazda,paniczne ataki bezbronnosci i robilam listy czego jeszcze potrzebuje, co mam kupic, czego nie, ile, jakie firmy ...mastkoboskaczestochowska koszmar!
Potem kurwa mac mialam sny ze mnie moj hippis zdradza z taka kolezanka co o nia zawsze zazdrosna bylam ale nigdy nie pokazywalam,wstalam zla na niego ale on na szczescie byl juz w pracy,pewnie jest to wynikiem mojego rosnacego brzucha plaskiej dupy i zwisajacego cyca...no piekny ten nasz blogosalwiony stan joptwojumać!
Goplana zapobigaj poki mozesz ,ja przed ciaza mialam stany depresyjne i ataki paniki polaczone z dlugotrwala anoreksja(prawie zeszlam z tego swiata,anoreksje mialam od 12 roku zycia i nadal mam bo z tego tak sie nie wyleczysz,zwyczajnie jem ciut wiecej niz ptaszek)
ale to przez matule moja no i poniekad przez to z od 6 roku zycia tanczylam od 10 roku zycia zawodowo w turniejach a tam wiadomo kazda sliczna,szczupla i pikna jak aniolek a ja bylam taka jakas brzydka i gruba dla siebie,teraz jestem w grupie ryzyka i wszyscy lekarze uwazaja na mnie i na moja depresje ktora moge dostac po ciazy,co z tego ze uwazaja,jak sobie wkrece to i dostane...taka prawda
Dlatego najwazniejsze to samej nad soba pracowac,ciezka to praca jak cholera ale trzeba bo taka depresja zjada czlowieka zywcem ,jak masz mozliwosc isc do terapeuty wygadac sie i on ma ci uswiadomic ze twoje problemy sa twoje i panujesz nad nimi calkowicie i pokazac jak sobie radzic z takimi spadkami formy to idz bo to zawsze pomaga.
Ja tez juz powoli swiruje chyba jutro pojade do schroniska popracowac, pomoc troszke wiadomo za psami nie polatam po ulicach ale nakarmic i wyprowadzic moge no i w sumie jakies male to i wykapie.Bo tanca to raczej nie poucze ciagnie mnie w pachwinach a poza tym wole chyba towarzystwo zwierzat niz ludzi w tym stanie ...Ide sie wykapac i cos zrobic ze soba ,nie wiem chyba pojade do miasta po jakies kremy i balsamy dla malej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:49
Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyÓptimusPrime wrote:Pinsleepe, pewnie sie da, tylko czy mi sciany nie ubrudzi, a później nie domyje. Myslalam, moze ktos, np., Kuniak, jakis inny bystry sposob sprzedadza
U mnie szydelkuja I wyszywaja poduchy babcie moje, ale One biedne jeszcze nie wiedza nawet, ze w ciazy jestemJa umiem szydelkowac I na drutach, tylko dla chlopca tonie widze opcji do tego
z reszta, juzpisalam o tym.
Alepowiem tak szczerze, bedac wczoraj po mleko w Biedronce spojrzalam na te wszystkie rzeczy do szkoly, co w koszach leza I szczerze sie jcieszylam, ze bede miala Pilkarzyka, bo od tego wscieklego rozu I blyskotek Barbi, Hello Kitty I Junicorns dostalam dusznosci I rozbolala mi sie glowa.
Juz zdecydowanie wole zdalnie sterowane samochody, pilki, proste monotonne kolory I ksztalty
tez dostaje dusznosci i zawrotow na te wsyztskie roze i hello kitty...moja mala ma wszytskie sukienki i ciuszki w planety dinozaury i wzory matematyczne super strona tam jej kupilamto moja stara kolezanka z czasow jak jeszcze studiowalam w niemczech. swietna jest!
http://www.sewingcircus.co.uk/shop.html
https://www.etsy.com/shop/SewingCircus?utm_source=CraftCult&utm_medium=api&utm_campaign=apiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:52
ÓptimusPrime, Goplana lubią tę wiadomość
-
Ciekawa jestem ile to moje dziecko bedzie wazylo, sadzac po waszych wagach urodzeniowych u mnie moze byc spooory problem... Ja 3950 a tatus malego 4600...
Ostatnio wazylismy go jakos w 18/19tc to mial 290g za dwa tyg. zobacze ile kluskowi przybylo -
O matko, mój mąż kocha hello kitty. On z tego dziecka zrobi rozpiżdzonego różowego potwora. Trochę z tym walczę ale ile można... On nawet wie że mała mieć grzywkę i mam ją czesać w kucyka. On nawet nie wie ile sobie na tego kucyka poczeka hehe,
AgataP, desou, ÓptimusPrime, Lavendula, Goplana, KUNIAK, xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość