Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dzisiaj "Leniwiec - Day" Wstałam grubo po 9:00, zaaplikowałam kawę, leki i śniadanko, odpaliłam kompa... Pyza poprawiła mi dziś humor, bo wczoraj jakaś leniwa była i mało się odzywała. A kusiłam leczem, spacerem, ciastkami z 3 rodzajami czekolady i nic.... Jakieś niewielkie "tu jestem i nic mi się nie chce".
Za miesiąc Wielki Powrót Tatywięc się zacznie... kontynuacja remontu, ślub i kompletowanie rzeczy do pokoju Pyzy... a jak na razie czas sobie płynie banalnym tik-tak..
miłego dnia !!Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Jestem Grudniowka i mam do Was pytanie. od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch na samym dole lub z jednej strony. Od kilku dni twardnieje częściej... wizyte mam w czwartek. Moge spokojnie czekac czy lepiej podjechać na ip? Może któraś z Was tez tak miala i będzie w stanie mi pomóc.
-
ja na jesien/zime kurtke mam
po poprzedniej ciazy
kupilam na jakiejs wyprzedarzy w new yorkerze klasyczny model, czarna prosta chyba po 40 zl
a jakosc jest naprawde ok
wiec mam problem z glowy
dzisiaj znow spiaca jestem.. nie mam sily na nic, a takie mialam wzniosle plany -
Skurcze czy twardnienia / spiecia / stawianie sie zależy jak kto zwie dotyczą całej macicy nagle cala macica się spina skóra na calym brzuzk się napina i czujesz jedna wielka gule wielkości macicy da rade rozróżnić
poobserwuj, a czasem tak bywa ze maluszek się wypnie i wtedybczuc twarde jednym miejscu może być główka dupka bądź plecami może się odwrócić i odpychać "od pleców"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:19
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyCo do ubran, to do pazdziernika mam nadzieje wystarczy cieply sweterek z golfem, a pozniej mam 2 polary cieple. Gorzej z obuwiem, bo juz mi noga nie wlazi w buty
Ewelinka, wez no spe I magnez, nie przejdzie - jedz na ip, masz prawo!
Ale Pati ma racje, moze dziecko. Ja mam czesto tak z jednej strony, teraz przy pepku. Jak zmienie pozycje, czy reke przykladam, bywa ze puszczaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:14
-
ewelinka_shn wrote:Hej dziewczyny. Jestem Grudniowka i mam do Was pytanie. od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch na samym dole lub z jednej strony. Od kilku dni twardnieje częściej... wizyte mam w czwartek. Moge spokojnie czekac czy lepiej podjechać na ip? Może któraś z Was tez tak miala i będzie w stanie mi pomóc.
jakby to byl skurcz, to by twardniala cala macica...
no i jeszcze co to jest czesciej, jesli do 10 razy dziennie, to nawet jak skurcz to macica cwiczy, jesli nawet troche wiecej, to poczekalabym do czwartku, jesli skurcze kilka razy na godzine albo przy twardnieniu brzuch boli - to wtedy natychmiast na IP -
Ewelinka odpoczywaj, zmieniaj pozycję zobaczysz od czego to twardnienie, może macica ćwiczy, a może Maluszek Ci się wypina, moja Mała jak wypina to też naciąga mi jeden bok ale wtedy nie kopie tylko robi mi taką gulę. Bierz też magnez 2x1 tabletce i możesz no-spe spokojnie. Jeśli to Cię nie boli i nie trwa długo to nic się nie dzieje.
-
Także mowie obserwuj się jeżeli zacznie się robić bolesne bądź nie będzie ustepoac po zmianie pozycji możesz dla świętego spokoju zgłosić się na IP zamiast się denrwować i czekać na wizytę, sprawdza czy coś się dzieje i będziesz spokojna
Hehe o i patrzę ze juz dziewczyny napisały tez o tymWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:18
Livia
Nela
Marcel
-
Nata, Karmelek, Evik, Madlen, mada_lena, zupaztytki dziękuje
oby się spełniły
Lafar_ra ja bez swojej położnej bym się nie odważyła
Karmelek ta położna to z polecenia mojej gin więc liczę na dodatkowe względyale jakoś już wzbudziła moje zaufanie
Nata dobry pomysł! Szkoda łóżkaże też nie przyszło mi to do głowy
Pinsleepe ja co widzę swoją mamę to rozbieram ją z ciuszków hahabo ona ma większe i na mnie idealnie teraz pasuje
w sumie dziś też mam jej sweterek
powiedziała że i tak będzie za mały bo ją opina a tu proszę jeszcze luzu w nim mam
oddam w grudniu
Ale co do zakupów to byłam ostatnio w croppie jest -30% od cen przecenionych więc kupiłam sweterki w większym rozmiarze wyszły po ok.20 zł, koszulki po 14 zł więc stwierdziłam że co mi tambrałam jak leci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:30
xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny dobrze piszą, jeśli nie boli to nic złego. Dziewczyny dzięki za komplementy ogólnie poprawiłyście mi humor
u mnie w mieście zimno dzisiaj tzn sweterek poszedł w ruch, płaszcz zimowy miałam trochę za duży ale pewnie sie nie dopne jak brzuszek urośnie, kolezanka ma mi ponczo pożyczyć, mam też taki krótki płaszczyk/kurteczkę w takim kroju że brzuszek spokojnie wejdzie więc nie będę nic kupowała...swetry jakieś mam nadzieję będą ok, kilka bluz mam luźniejszych więc też będzie spoko no i szwagierka dała mi bluzki z długim rękawem po swojej ciąży więc damy radę
) muszę sobie kupić jakieś buty na jesień najlepiej na ekspres:-) co do termometru to niestety te tańsze często dają błędne pomiary, ale myślę że z ceną tez nie ma co przesadzać
-
Maaartinka, 100 lat
Przyszła wanienka z przewijakiem. Kupiliśmy uszkodzoną, bo to był dość drogi model. Pęknięcie na obrzeżu nie przeszkadza w użytkowaniu, ale na zdjęciu lepiej to wyglądało. No cóż, będzie musiał mąż naprawić. Klejenie plastiku, piękna sprawa...
Mam pytanie, w jakiej temperaturze pierzecie pieluchy flanelowe? Dodam, że mam tylko białe. Tetrę można w 95 stopniach, ale na flaneli nie mam żadnej metki. Chciałam wrzucić wszystko razem, bo nie uśmiecha mi się pustą pralkę wstawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:40
maaartinka lubi tę wiadomość
-
ewelinka mi się wydaję że macica ćwiczy. Ja mam takie twardnienia od 26-go tygodnia i lekarz powiedział że to normalne i wręcz porządane. Ja mam to kilkanaście razy dziennie i na pewno więcej niż 10 razy na dobę. Nie kazano mi nic na to brać, żadnych magnezów, nic...tak podobno musi być. I lekarz mi powiedział, że jeżeli nie boli to wszytsko jest w porządku. Także spokojnie czekaj do czwartku;)
-
ewelinka_shn wrote:Dziękuję
wszędzie się naczytalam ze takue twardnienia sa czesto spowodowane skracaniem się szyjki macicy... wiec juz zaczęłam panikować.
Nie czytaj tego co piszą w necie, szkoda nerwów:) ja mam takie twardnienia naprawdę bardzo często. Ja myślę że podczas jednego dnia zdarza się to około 20 razy. Też na początku pojechałam na IP bo się bałam ale powiedziano mi że jak nie boli to ok, a szyjka nie skróciła mi się wcale a wcale:)AgataP lubi tę wiadomość
-
Mam dokladnie tak samo jak Madlen i moj lekarz tez powiedzial, ze macica cwiczy i nawet lepiej nie brac no-spy, zeby mogla sobie cwiczyc
no chyba, ze już się to robi bardzo uciazliwe to wtedy jakas no-spa moze byc.
Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość