X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka mam to samo, totalnie nie ogarniam takich spraw ;/ Viviianka , no kiedyś musimy i to ogarnąć ; D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:27

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorowa była ostatnio, ale placuszek brzmi kusząco :) moj maz tez lubi :)
    Vivi moze miałaś słabszy dzien i organizm sam juz mowi stop. Najwazniejsze, ze odpuscilo. Ja tez jak juz czuje, ze za duzo chodzenia/ sprzątania itp kładę sie i leże. Dbajcie o siebie :)
    Goplana ja tez czasem mam takie mysli, ze jestem nieatrakcyjna dla meza. Szczególnie jak wstanie rano - upiór :D dopóki sie nie ogarne. Ale z drugiej strony widze jak sie stara, angażuje w domu, posprząta, ugotuje, upierze. Mowi mi przeciez ze fajne mam balony ;) i brzuszek śliczny i tak sobie mysle, ze nie bede sobie wkręcać. Wiadomo ze nie założę teraz kusej sukieneczki i obcasów a on nie złapie i nie klepnie mnie po tyłku z okrzykiem fajna dupa mi sie trafiła, bo chyba nie wypada przy dziecku :D
    Faceci boja sie zbliżenia w ciazy. Nie wszyscy, ale jednak. I nie chcą sie kochać nie dlatego ze jestesmy dla nich nieatrakcyjne tylko tak jak piszesz boja sie o dziecko. Taka blokada. Moj szwagier tak miał. Za to porodzie siostra nie mogła sie odpędzić taki wyposzczony :) :)

Goplana, Agusia ;), zupaztytki lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja się dzisiaj przeniosłam do łóżka mam dość juz materaca kręgosłup mi wysiada już totalnie. Najlepsze że położyłam się do łóżka a za chwilę czuję rękę na sobie jak wyskoczyłam z łóżka to się sama z siebie śmiałam. On chyba myślał że będzie juz wszystko dobrze i mi rękę na tyłek położył.

Ja pediatre z tego co pamiętam wybierałam po porodzie szłam sobie do przychodni z książeczką ze szpitala i zapisywałam dziecko. Dziecko zgłaszałam w pracy telefonicznie ponieważ ja z mała byłam 7 dni w szpitalu. Potem tylko pismo dosłałam poczta. Nie wiem jak będzie z tą pracą muszę zapytać się księgowej bo tylko ona jest u nas życzliwa. A i tak po macierzyńskim otwieram coś swojego. Albo sklep z butami albo biuro nieruchomości.

Nata, madziulka112, AgataP lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg mnie to trzeba zadzwonić do kadr do siebie w pracy i zapytać, u mnie mąż zapisze do siebie, ma świetną kadrową i ona ma spoko wiedzę, to jakoś na druku sie zgłasza dopisanie członka rodziny do ubezpieczenia, ogólnie dziecko ubezpieczone jest jakby z mocy prawa zawsze, tylko trzeba wiadomo zgłosić. Weźcie sobie druk do domu wcześniej, wypełnicie po porodzie a mąż Wam zaniesie do pracy.

madziulka112 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wbiłyście mi klina i muszę przeprowadzić wywiad wśród koleżanek jak to wszystko pod względem przychodnio-urzędowo-ubezpieczeniowym wygląda. Misio się rozpycha, jak myłam zęby to nie mogłam się schylić normalnie do umywalki bo mnie kopał :-) moje szczęście kochane :-) zauważyłam, że coraz częściej z nim gadam, a raczej do niego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:34

mada_lena, Lavendula lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zielona w tych urzędowych sprawach.... Trzeba by na lipcowkach albo sierpniowkach podpytac sa na bieżąco.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w 29 tygodniu a wg niektórych w 30:)

Zazdroszczę niektórym z Was, że wstajecie tylko raz siku w nocy, albo w ogóle. Ja to wstaje co godzinę, dzisiaj to naprawdę nie wiedziałam skąd mi się te siuśki biorą. Co do spania ostatnio jest lepiej, bo co dziennie wstaje o 8,9 i dlatego też wieczorem zasypiam. Jak wstawałam o 11, 12 to męczyłam się żeby zasnąć do 3 w nocy.
    Ale w nocy ciężko znaleźć mi odpowiednią pozycję, na prawym boku jak się położę to Lena mnie strasznie kopie a na lewym z kolei Julek, a na plecach jest mi niedobrze. No i każde obkręcenie z boku na bok to istny ból. Naprawdę chciałabym żeby ta ciąża dopiebgła już końca. Ostatnio znowu mnie macica uciska chyba na przeponę bo nawet kichnąć nie mogę, gdyż wzięcie głębokiego oddechu sprawia problem. No i jeszcze te kolana, bolą jak cholera, przy wstawaniu i chodzeniu...ech...przepraszam za marudzenie z rana:)

Goplanko jakże się cieszę, że znalazłaś sposób aby humor był lepszy:) Myślę, że teraz będzie tylko lepiej i lepiej:)

Agatka tu w Holandii niestety są takie ceny wynajmu, my może płacimy ciut więcej bo wynajmujemy wielki dwupiętrowy dom, ale mieszkania są niewiele tańsze. Oczywiście można wynająć za 800euro mieszkanko malutkie ale w takiej dzielnicy że strach wyjść (sami marokańcy i murzyni). I nie to że jestem uprzedzona, ale prawda jest taka że oni strasznie się zachowują, wybijają szyby w autach no i wiele napadów jest. Także wolę chyba płacić więcej i zapewnić bezpieczeństwo rodzinie.

A co do rejestracji maluchów to orientujecie się jak to jest jak się mieszka za granicą? Agata może właśnie Ty wiesz? Bo na pewno my też mamy obowiązek zarejestrowania dziecka w Polsce? Ale ile czasu na to mamy? i jak to się odbywa? Wiesz cos?

U mnie też jesień :D:D kocham:) jeszcze tylko chce 1.09 i seriale i będę szczęśliwa:)

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytam wp i znowu jakiś noworodek pozostawiony w oknie życia. Serce aż mi pęka jak czytam o takich decyzjach matek.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurczę, nie my pierwsze i nie ostatnie musimy to wszystko załatwić. Jesteśmy inteligentne i potrafimy się wysłowić to damy radę :)

Maga31, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    cześć kangurki :-) ja w nocy jeszcze śpię jak zabita, budzę się jakoś o 4 na siku i dalej w kime :-) słyszałam, że najlepszym sposobem na takie bezsenne noce są 15 min drzemki w dzień,

najgorsze, że mój domaga się regeneracji natychmiast - i po cogodzinnym przewracaniu się, jedzeniu/piciu itp zabiegach żeby zasnąć, w końcu się udaje nad razem i skutkiem jest to, że właśnie pije poranną kawę, wczoraj "wstałam" po 11:00.... masakra !!

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    właśnie czytam wp i znowu jakiś noworodek pozostawiony w oknie życia. Serce aż mi pęka jak czytam o takich decyzjach matek.
    Najważniejsze, że zostawiony tam a nie na śmietniku, ale też mi żal. Właśnie tej matki, bo zadbała o bezpieczeństwo dziecka więc je kochała, a co musiało ją do tego skłonić... jaka sytuacja... aż nie chcę myśleć.

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka na pewno wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki za wizytę :)

madziulka112 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Teraz czeka mnie trudniejszy okres, mąż wylatuje na 2 tyg w delegację, więc będę samiuśka w domu. Ech, stara baba a się boję sama spać... :)

wiem co czujesz, mój wyleciał na 6 tygodni... zostały jeszcze 4 - damy rade <3

Goplana lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Znam Twój ból i strach, mój mąż też drugi tydzień w delegacji na szczescie wraca na weekendy, pewnie dlatego nie śpię, nie umiem sama spać, dziś ostatnia samotna nocka :-)

trochę zazdroszczę.... ale i moje 28 szybko zleci.... [mam nadzieję]

RewolucjaSięDzieje, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez adapterów ani rusz, przynajmniej u nas, często gęsto korzystaliśmy, było nam po prostu wygodniej:)

Kuniak - w trakcie porodu nawet nie wiedziałam, którego pediatrę chcę mieć dla Młodego:D nie miałam nikogo wybranego, wszystko potem załatwiał małż, wybraliśmy przychodnię najbliższą miejscu zamieszkania i tyle.

Mada_lena - a na obiad dziś "kisieeel i ciastka" jak to w Ani Mru Mru było :) a tak poważnie to koniecznie muszę zrobić pomidorową, chodzi za mną takowa i dziecko mi smęci, także dziś działam w tym kierunku:)

Goplana - bo boju na basenie!:D

Na szczęście nigdy nie czułam się nieatrakcyjna i niekochana przez małża, nooo, może..kiedyś, kiedy jeszcze nie byliśmy małżeństwem, nie było takiej bliskości między nami i każdemu głowa skakała na boki, bo, a nuż coś lepszego się trafi ;) jemu się w sumie na jakiś czas "cośtam" trafiło, ale po tym czasie staliśmy się najbliższymi sobie osobami ;)
    Co do seksu, to w ciąży mam niesamowite potrzeby, może temu, że wrażenia są parę razy silniejsze:D poza tym ta błogość po i ręka małża na brzuchu...można się maksymalnie wzruszyć:) Czasami się tylko zastanawiam, czy aby nie za często i czy nie pojadę do szpitala po którejś z takich upojnych nocy :D:D:D

U mnie pogoda jesienna, chciałam i mam ;) leje jak z cebra i ewidentnie czuć jesień, stara jabłonka zaczęła zrzucać liście, czyli mamy pierwszą oznakę natury, która mówi, że lato się kończy:)

Maga31, Viviana, Agusia ;), Lavendula, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapewne sytuacja finansowa zmusza kobiety do takiego kroku. Ja wogole uwazam ze państwo powinno bardziej dbać o dzieci w naszym kraju. A u nas wolą zabrac komuś dziecko niż go wesprzeć finansowo. Myślą że jak rzucą 77 zł rodzinnego to to wystarczy a jeszcze nei każdemu się należy oczywiście u mnie zarobki przekroczyły 4 złote i juz kicha nie dostalam. Coraz częsciej myśle nad wyjazdem z Polski np do Norwegi gdzie naprawdę dbają o dzieci.

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    trochę zazdroszczę.... ale i moje 28 szybko zleci.... [mam nadzieję]

Hehe dasz radę kochana, pogoda trochę się zepsuła, jak świeci słoneczko człowiek ma więcej pozytywnych fluidów :) ja jak mam teraz samotne dni siedzę na allegro i porównuje ceny gadżetów z wyprawki i czas milej leci :)
    A zaraz jadę do sklepu i ugotuje sobie pomidorówki mniam mniam ;)

Lavendula lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka przesłała mi koszulki dla dziewczynek moich i padam jak zobaczyłam napis. CBA - Czasem Bywam Aniołkiem

Maga31, mada_lena, AgataP, Nata lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka a jeszcze nie zapominaj o umowach śmieciowych na których jest większość kobiet i zdziwienie, że nie chcą zachodzić w ciążę. A polityka prorodzinna podobno jest...

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    U nas również jesiennie: deszcz pada od rana, i dobrze, bo od razu lepiej się śpi :)
    Mi również na te nocne wstawania najlepiej pomaga zjedzenie czegoś (owocu lub kromki z miodkiem), wtedy wracam do łózka i wtulam się w mężusia, to szybciej zasypiam :)

A na obiad robię także zupę pomidorową :D z soczewicą i chilli na pikantnie :D Do tego wkładka z boczku dla mężusia, bo dla niego zupa bez mięsa to nie zupa ;)

Ooo i czas faktycznie na ciasto marchewkowe :) ja preferuję bez żadnej glazury :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ