X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wrócę do hand made jak kiedyś poszyje i powystawiam na necie żeby czas zabijać.

Wogóle właśnie sie kapnełam że mój podczytuje nasze forum i wie wszytsko co o nim myslicie i co mnie boli w jego zachowaniu:P:P:P:P Dobrze mu tak:P:P:P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:45

AgataP, mada_lena, Agusia ;), ewelina_d, talia22, Nata, desou, Lavendula, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niewiem jak to jest z tym obracaniem...
    Wiem tylko że byłam przedwczoraj u nowej lekarki-mała położona miednicowo

Wczoraj byłam u swojej stałej( miotam się strasznie,lęk przedporodowy mnie nie opuszcza:/ )i leżała już główkowo

Choc mnie to wcale nie dziwi,ona na kazdej wizycie jest połozona inaczej,a ja wcale nie czuje jak się obraca-choć to klocek jest:)
    Zauwazyłam tylko różnicę że mocniejsze kopniaki dostaję jak jest ułożona główkowo,dosłownie widzę jak sie przesuwa pod skórą tak 4-5 cm nad pępkiem
    Jak leży główką do góry to czuję słabsze ruchy,lyko pęcherz zapiecze od czasu do czasu-pewnie skacze po nim :D

Maga31 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    przesuwanie dziecka do pozycji glowkowej...https://www.youtube.com/watch?v=qT2jBxVoOQc

mam mieszane uczucia...Goplana co sadzisz na ten tamat ?bezpieczne to jest?

bo mi w moim szpitalu o tym mowili...ale sama nie wiem...mam nadzieje z mala sie obroci sama...o ile juz sie nie obrocila...

Nie mogłam obejrzeć do końca...przerażają mnie takie akcje ...

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ewelina pewnie nas szpieguje :p ja zapytam położną albo na SR w poniedziałek :-)dobra to chyba mnie przekonałyście do tych adapterów, teraz szukam fotelika dobrego. Chyba napiszę do tego sklepu gdzie oglądałam wózek jakie pasują do naszego modelu i wtedy będzie jakoś łatwiej :p
    no ja w przyszlym tygodniu sie przejde do przychodni. moze to mnie zmobilizuje, zeby samej sie zapisac do jakiegos rodzinnego w warszawie...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm.. Ciasto marchewkowe pychota :) na pewno jeszcze nieraz je zrobię :)

Goplana lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj w planach zrobienie sernika a zimno, mam już wszystkie składniki, łącznie z malinkami i jeżynami z działki :-)

Madlen222, mada_lena, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pomidorowa jedliśmy przez dwa dni ostatnio u mnie dzis odpada, ale uwielbiam :)
    Mezulek tropem Vivi podjedzie wracając z pracy do mlecznego i na wynos zazyczylam sobie gryczana, buraczek i karkówkę :) wieczorem zrobie zakupy i jutro placek ;)

Magda_lena też kiedyś robiłam tego samego dnia, teraz zmieniłam taktykę: dzień wcześniej robię gulasz, mięsko dusi się powoli w garnku na małym ogniu w przyprawach, dodaje wszystkie dodatki, i na noc odstawiam do lodówki a na drugi dzień przed podaniem zagęszczam mąką i doprawiam ewentualnie, spróbuj kochana a zobaczysz różnicę, jak fajnie smaki przechodzą :)

Madlen222, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie dzisiaj w takim razie :) mam ochote na taki mega paprykowy sos :) dzieki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:39

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i marchewkowe zrobione i nadjedzone :) Zrobiłam wg przepisu tylko, że z mąki razowej i dodałam rodzynek, coby było troszkę zdrowiej i też wyszło pyszne :)

Agata - z tego co wiem z for lekarskich, obrót zewnętrzny jest w Polsce prawie nie wykonywany. Spowodowane jest to głównie tym... że prawie nikt go nie potrafi zrobić, więc i nauczyć :) Wiem, że wykonuje się go dosyć często w Kanadzie i USA z całkiem dobrymi rezultatami. U nas utarło się, że wykonanie CC w przypadku położenia miednicowego jest o wiele prostsze. Poza tym uznaje się też, że są pewne predyspozycje w budowie matki, które niejako indukują położenie pośladkowe, z którymi lepiej nie walczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:49

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mp0vh3.jpg

Za 2-3 miesiące nas to czeka:D

Goplana, Viviana, ÓptimusPrime, Agusia ;), mada_lena, AgataP, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, wrocilam do domku, brak sil. Bylam na krotkich plotkach u bylej klientki. Bylo milo...
    Przykonywala mnie do cc. Sama miala 2 I jest b.zadowolona...
    Ja nadal nie mam zdania na ten temat :(

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam sobie in vitro czekając na dziecko na tlc, zawsze płacze przy tym programie :o i mój szpital pokazują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedź Goplana czemu u nas w PL ojciec nie może być przy porodzie podczas cc tak jak w innych krajach?? ciekawa jestem z czego to wynika :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie tez dzis pomidorowka hehe, mam dzis lenia przez ta pogode, czuje sie slabo a od wczoraj wieczora pobolewa mnie brzuch i krzyz, wiec leze sobie caly dzien w lozku, a co :P , wazne, ze maluch duzo sie rusza a ja to uwielbiam

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata - to zależy od szpitala, te które brałam od uwagę pozwalają i ja chciałam aby mój mąż przy mnie był :) Niestety jeśli chodzi o takie rzeczy to ordynator ustala zasady.
    Najczęściej nie pozwala się wejść ojcu podczas cięcia na jodynę, ale nie ma co się dziwić, wtedy każda minuta jest ważna, i osoba niezaznajomiona z zasadami sali operacyjnej będzie tylko przeszkadzać...

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko a powiedz czy przed cesarką trzeba pozbyć się obrączki, czy jakiś innych pierścionków? Pytałam już wcześniej ale nie było CIę wtedy.

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka i ja mam pytanie (wiem, że to zalezy od szpitala) ale na CC planowane to przychodzi się do szpitala i ma się w ten sam dzień CC czy pierwszy dzień jakieś badania a na drugi dzień jest dopiero CC? I chyba jakoś wcześniej nie wolno już nic jeść ani pić?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra idę. Najgorsze że nie mam się w co ubrać i musiałam założyć różowiaste leginsy i trampki (a ja naprawdę młodo wyglądam) znowu będą plotkować te stare baby w przychodni że taka młoda i w ciąży itd. Dzisiaj im powiem że wszystko słysze. Wkurza mnie dziś wszystko chyba ze stresu

AgataP, Viviana, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nie mieć biżuterii podczas zabiegu, co prawda przy cięciu rzadko używa się koagulacji, ale co szpital to obyczaj - dla pacjenta zawsze bezpieczniej być saute ;) czyli bez biżuterii, lakieru na paznokciach itd. - lepiej działa pulsoksymetr, unikamy ryzyka oparzenia itd. :)

Do CC trzeba być na czczo (czyli min 12 godz. bez jedzenia), ale tu również zależy od zasad szpitala, czy przyjedziemy z samego rana (raczej szpitale prywatne), czy będziemy przyjęte dzień wcześniej. W większości przypadków trzeba mieć już gotowe własne badania - zlecane pod koniec ciąży jeszcze przez prowadzącego, z którymi musimy się zgłosić na izbę przyjęć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:47

Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże dziewczyny ale sie spłakałam,wlasnie bylam na interwencji ze schroniska,ktos zostawil owczarka niemieckiego przez 8 tyg zamknietego w budynku bez picia i jedzenia .poranionego...trzeba bylo go uspic..a tak sie cieszyl jak go znalezlismy...ja pierdole nienawidze ludzi...mam dosc...to chyba za duzo psychicznie dla mnie w ciazy...ide sie wyplakac jeszcze i poprzytulac mojego psa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:57

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ