X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen bo na poczatku lipca ugryzl mnie kleszcz.. Nigdy w zyciu kleszcza nie mialam, a tu akurat teraz musialo mi sie przyplatac :/

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Madlen bo na poczatku lipca ugryzl mnie kleszcz.. Nigdy w zyciu kleszcza nie mialam, a tu akurat teraz musialo mi sie przyplatac :/

No tak myślałam...kurde trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ale ta borelioza to rzadko się zdarza podobno:) będzie git!!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek kciukam aby było wszystko dobrze.

Optimus a może jakieś pranie z tabletkami by pomogło, potem puste pranie z Dzidziusiem i dopiero ubranka, u mnie mężo się tym zajmuje, tzn teraz praniem i czyszczeniem pralki bo ja też już nie schylę się tak nisko.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, ja bym wrzuciła cokolwiek bawełnianego np. stare prześcieradło i zrobiła normalne pranie na maksymalnej temperaturze, żeby wybić wszystkie grzybki i inne paskudztwa. Powinno pomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, u mnie max temp.to 65 st. Myślałam, ze pralki maja 90...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was piersi?, bo mnie znowu zaczęły, są takie twarde, może ruszyła produkcja :)
    No i obfotowałam się i wcale ten brzuszek nie jest taki mały no i waga idzie znowu do przodu.

mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrzuć foty :) ja mam spory brzuszek i się cieszę, część znajomych mówi, że duży - część, że akurat jak na ten etap, a ja się cieszę z tego jaki jest, tyle lat o nim marzyłam, więc niech rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:11

Madlen222, mada_lena, Nata lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mnie najpierw każdy mówił, że mi brzuch wyskoczył, a teraz mi każdy mówi, że mam mały, ale jak tam się obfocilam z każdej strony to uważam, że jest ok, przecież jeszcze 3 mc to dopiero urośnie :) Jedynie mógłby już byc wyżej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek trzymam kciuki,wszystko bedzie ok zobaczysz.nie martw sie.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Kurcze, u mnie max temp.to 65 st. Myślałam, ze pralki maja 90...
    W większości pralek jest gotowanie, czyli ok 90st. , no ale jak Twojej max to 65 to nastaw - to też dość wysoka temp, możesz wstawić puste pranie, albo tak jak Lavendula radzi z jakąś bawełną, wcześniej przemyj bęben i kołnierz czymś dezynfekującym (jeśli podejrzewasz grzyba).
    Najczęściej ten zielonkawy osad w pojemniku to resztki kolorowych granulek proszku do prania - wbrew pozorom aż takich dobrych warunków dla grzyba tam nie ma - w końcu to pojemnik na detergenty, a nie cukier :) Czasami się jednak przytrafii i grzyb, zwłaszcza jak w łazience gdzieś jeszcze sobie rośnie i trudno go wytępić :) Problem z osadem mi się skończył od kiedy używam kapsułek do prania.
    Ja wsadzam taki pojemnik na raz czy 2 do zmywarki, moja akurat sobie świetnie z tym osadem radzi.

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też walczę z praniem ciuszków :) Właśnie nastawiłam 5te pranie...
    Nata a myślałam, że tylko ja mam taką górę do przerobienia... i to wszystko mam w rozmiarach 56-62... może dzieciak chodzić codziennie w czymś innym i po zużyciu do kosza wyrzucać :D Ja zakupiłam używany zestaw na Allegro - nie spodziewałam się, że wszystkie będą takie słodkie i w tak dobrym stanie :)
    W ogóle jak układam je na stertę do prasowania to mi się aż łezka w oku kręci, że to na prawdę dla mojego synka :) Takie to malutkie...
    Al ja się teraz wzruszam wszystkim...
    Tego co Agata opisała ledwo doczytałam do końca... :( bardzo przykre... Uważaj na swoje nerwy kochana... jesteś bardzo dobrą i wrażliwą osobą, że masz tyle serca do pomocy innym.
    Ja to na FB przestałam obserwować niektóre strony i ludzi, bo mnie kompletnie rozbijały niektóre zdjęcia, czy drastyczne opisy... to nie na moje nerwy teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:36

ewelina_d, ÓptimusPrime, AgataP, Bergo, Nata lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w lazience grzyba ni mam, az taki brudas to ja nie jestem :) :) :)

Tylko w praniu nie trzymam reki na pulsie, bo moj uwaza ze sie pierze max w 40st przez 30min, a jak raz czy dwa nastawilam posciel na 60st na 2h40min, to taki wyklad o rozrzutnosci byl.... od tego czsu mam nawet zakaz wstawiac na wirowanie na 1200, tylko na1000 :)

A ciuszki prac w 60? Przez 2h40min?

Dzieki za pomysl wstawienia do zmywarki pojemnika :) bede musiala poprzemycac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:40

AgataP lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    No w lazience grzyba ni mam, az taki brudas to ja nie jestem :) :) :)

Tylko w praniu nie trzymam reki na pulsie, bo moj uwaza ze sie pierze max w 40st przez 30min, a jak raz czy dwa nastawilam posciel na 60st na 2h40min, to taki wyklad o rozrzutnosci byl.... od tego czsu mam nawet zakaz wstawiac na wirowanie na 1200, tylko na1000 :)

A ciuszki prac w 60? Przez 2h40min?
    Nie trzeba być brudasem, aby mieszkać z panem grzybem :) Można go odziedziczyć po poprzednich właścicielach, albo może to być wina kiepskiej wentylacji łazienki itp. :) a wyplenić dziada... czasami łatwiej zmienić mieszkanie :D

Mi szkoda tych ciuszków do 60st... może się powinno, sama nie wiem... ale przestały by być takie milusie, a niektóre są takie aksamitne, mięciutkie... :)
    Ja piorę w 40st. Pieluchy pewnie bym prała w wyższej, ale dopiero te używane :)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus moja pralka tez jest jakas taka oblepiona ostatnio:P wiec ja przepiore jakies przescieradlo w 90 stopniach.

Goplana niestety takie obrazki sa coraz czestsze i ja nie jestem w stanie sie do nich przyzwyczaic,wiem ze niektorzy maja juz zawodowa znieczulice,potrafia sie od tego odciac a ja nadal po 8 latach wpadam w szal,placz i szloch,nie potrafie sie znieczulic i odciac od tego.Pamietam kazdy przypadek osobno,z tego bardzo wiele psiakow przewinelo sie przez moj dom,bo je bralam do czasu az nie znajde im domu stalego albo juz zostawaly bo nie umialam ich nikomu oddac...sie ma miekkie serce trzeba miec twarda dupe..a ja mam to i to miekkie ;/

Na facebooku tez mam sporo takich stron i uswiadamiaja mi ze jest po co walczyc i ze to co robie jest potrzebne.
    Mam nadzieje ze ktoregos dnia juz nie trzeba bdzie jezdzic na takie interwencje,bo zwyczajnie ludzie zaczna szanowac zwierzeta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:48

Goplana lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za pranie ciuszków biorę od września, bo muszę kupić proszek, ale już posortowałam wczoraj ciuszki kolorami do prania.
    Goplanko od razu będziesz prasować ciuszki? Ja to nie wiem jak te madzioby prasować i układać, to takie małe wszystko i w ogóle jakoś nie wiem jak to składać by się znowu nie wymięło :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana - to mialas szczescie!! a masz moze nick sprzedawcy? ja kupuje uzywane pojedyncze sztuki, i tylko jak jest wyraznie napisane, ze stan minimum bardzo dobry, i tylko to co nie bezposrednio przy ciele... i fajne ciuszki, taniej niz na allegro przy opcji kup teraz, mozna dostac na OLX.

<moje dziecko wlasnie odstawia popoludniowa gimnastyke;)>

Co do dziedziczenia roznych rzeczy, to w pierwszym mieszkaniu, ktore kupilam byly prusaki. Jak mieszkanie bylo puste po remoncie (takie kupilam), to nie bylo ich widac, ale jak tylko wprowadzilo sie jedzenie, to zaczela sie masakra... i potem wyszlo szydlo z worka, ze w calym bloku sa... walczylismy dwa lata i sie poddalismy... wyprowadizlismy sie, kupilismy nowe mieszkanie, nadal walczylismy z nimi, wypedzilismy i sprzedalismy tamto mieszkanie. podobno juz ich nie ma, ale jak kiedys nie bylam w mieszkaniu miesiac i tam weszlam miesiac po odkazaniu, to zobaczylam ok. 1000 trupow... masakra... takze nauczka przy kupnie mieszkania - wypytywac starsza sasiadke o sasiadow i robale...

wczoraj przyszla do mnie wloczka Bobbiny... zakochalam sie po prostu, postanowilam wlasnie dla niej nauczyc sie robic na szydelku i zatem moja pierwsza w zyciu robotka szydelkowa - koszyczek na brudy mojej Haniutki:)
    9zohmh.jpg
    jak wczoraj napisalam, tak zrobilam, wloczka, szydelko, youtube i jazda:)

Maga31, AgataP, Viviana, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Goplana, Nata, KUNIAK, e_v_e, Strupka, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem. Mój olbrzym w 29 tygodniu waży 1120 g. Kawał dzieciaka. Oprócz tego zapalenie i globulki, od tego były te kłucia, a tak poza tym to wszystko cacy.

Karmelku mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Myślę, że dobrze że wiesz o ugryzieniu i w razie czego lekarze będą mogli zareagować, choć ja się nie znam i nie wiem jakie mogą być konsekwencje. Nie chce się wymądrzać ale myślę że będzie dobrze

Viviana, Maga31, AgataP, xpatiiix3, mada_lena, ewelina_d, Nata, Agusia ;), Goplana lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka Ty jesteś zdolniacha, poza tym podoba mi się, że jak się uparłaś to zrobiłaś :) Taki koszyczek chcę na czyste pampersy i inne rzeczy żeby mi leżał przy przewijaku, ale jak ja nie umiem zrobić kompletnie...

ewelina_d lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakiś taki dupy dzień trochę, u Was patrze się dzieje..

Karmelek mam nadzieje ze to jednak nie borelioza i nie martw się na zapas ;*

Ja co Do prania sie nie wypowiadam nie mam dostępu do pralki i mogę prać tylko jak babcia pozwoli czasem nawet tylko raz na tydzien mogę, a rzeczy do prania mam dwie torby i nic nie poradze niestety, nie moja pralka, nawet saawrzuca do pralki moje rzeczy, bo jeszcze je pralke zepsuje.. ;P

Ewelina śliczny koszyczek ;)

Ale dzisiaj komplementow się nasłuchałam, no jak zwykle tekst padł ,o matko ale masz wielki brzuch, a ja co, juz rozkaraczona muszę siedzieć i oparta nie da rady normalnie brzuchol jakoś tak nisko i mała tak sędzi zex razlatam d kibelka tak ciśnie.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 19:03

AgataP, karmelek lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zstanawiałam Pati gdzie się podziewasz...i że jakoś tak mało się udzielasz..
    Ja też mam Lenkę bardzo nisko i latam do kibelka co pół godziny...męczy mnie to już bardzo bo do tego takie uczucie pełności w pdbrzuszu...mało komfortowe..

Ja już mam wszystko poprane i poprasowane, ułożone w szafach rozmiarami...ale tak jak u Goplanki jest tego tyle że u mnie i trójkę dzieci bym ubrała na każdy dzień co innego...na bank nie zdążę tego wszystkiego dzieciom założyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 19:05

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ