X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    wiecie co, ja się wczoraj zastanawiałam czy te adaptery do fotelika to są potrzebne? wydaje mi się, że nie będę wpinała tego fotela w stelaż wózka no bo zimą to przecież nie będę młodego woziła po dworze w foteliku, w markecie to mogę Go położyć w foteliku w wózku sklepowym, sama kuźwa już nie wiem czy to się opłaca kupić na kilka miesięcy :-) muszę zagonić męża do oglądania recenzji fotelików w necie bo zauważyłam, że nie wykazuje inicjatywy żadnej.
    my kupujemy adapter family fix, on bedzie do fotelika 0-13 i 9-18, czyli poki dziecko moze tylem do kierunku jazdy...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ten wózek co wybraliśmy ma lekką gondolę, a zimą to raczej nie będę dziecka w foteliku po mrozie wozić, więc zastanawiam się czy jest sens wydawać na to kasę, może ewentualnie dokupimy później. Przemyśleć trzeba :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mowisz o bazie do samochodu Family fix? Z Maxi Cosi ?my chyba tez sie zdecydujemy na nią , zwłaszcza ze jedna baza do dwóch fotelikow sie nada.Musze sie tylko dowiedzieć czy foteliki MaxiCosi maja jakieś adaptery do naszego dziwnego wózka . Zdecydowaliśmy sie na mało popularny wózek toteż nikt nic niewie:/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    wiecie co, ja się wczoraj zastanawiałam czy te adaptery do fotelika to są potrzebne? wydaje mi się, że nie będę wpinała tego fotela w stelaż wózka no bo zimą to przecież nie będę młodego woziła po dworze w foteliku, w markecie to mogę Go położyć w foteliku w wózku sklepowym, sama kuźwa już nie wiem czy to się opłaca kupić na kilka miesięcy :-) muszę zagonić męża do oglądania recenzji fotelików w necie bo zauważyłam, że nie wykazuje inicjatywy żadnej.

My jednak zdecydowaliśmy się na adeptery, wydaje mi się że jednak wygodniej po sklepie jeździć wózkiem niż wkładać fotelik do wózka sklepowego. Ale to rzecz gustu, musisz się dobrze zastanowić jak Ci będzie najwygodniej:)

Agusia ;), RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zainwestowaliśmy w bazę FamiliFix. Fajnie, że jest na dłużej, a nie tylko do pierwszego fotelika.

relg9vvjdzp246mx.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole dziewczynki które maja dzieci- pytanie! czy trzeba wcześniej szukać jakiegoś pediatry do którego sie będzie chodzić z maluchem? Jakoś sie zgłaszać itp? Na te wszystkie szczepienia, kontrole,ważenia, badania przesiewowe itd... Robi sie pózniej w zwykłej przychodni ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 09:58

Milaszka lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, u mnie tez noc nieprzespana;/ Co chwila na siku i przekręcenie sie z boku na bok co taaaki mi bol sprawia ze ojeju kule taka czuje na dole ehh. I mąż sapnął na mnie bo juz nie da sie go nie budzić moimi pobudkami to mu jeszcze w nocy dałam wykład i parę dłuższych! Nad ranem jak on pójdzie do pracy to spi mi sie najlepiej ale musialam wstac jak zadzwonil budzik bo zaraz do fryzjera lece, musze odrosty ogarnac!
    Nata u mnie w szpitalu tez nie ma zzo ale wscale o tym nie mysle, prawda taka ze juz tak chce tego dzidziulka na swiecie ze nie martwie sie tym bólem. Bedę sie martwic jak juz sie zacznie najwyzej:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaczku to mój pierwszy dzidzius ale połozona mi własnie ostatnio powiedziała że na poród trzeba przyjśc juz mająć wybranego pediatrę

KUNIAK lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry brzuszki :)
    U nas noc całkiem całkiem. Nie spaliśmy długo bo położyłam sie ok 23 a o 6.30 pobudka z jedna przerwa na kibelek koło 2. U mnie tez chłodno.
    Nata ja tez odkąd wkładam sobie poduszkę miedzy nogi zauwazylam, ze biodro mniej boli.
    Vivi a moze mała aktywna, kopala?? To tez pobudza macice. Ja u siebie zauwazylam jak panna szaleje to częściej sie spina.
    Adaptery moim zdaniem dobra rzecz. Tak jak pisze Agusia fotelik lżejszy i samej łatwiej mi bedzie wybrać sie gdziekolwiek.
    Dziewczyny co robicie na obiad?? Ja juz nie mam pomysłu.....

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaczku moja koleżanka mnie już uświadamiała, że trzeba zgłosić dziecko po porodzie szybko do poradni no i ważne uwaga zgłosić dziecko do ubezpieczenia do pracy mamy na to 7 dni.

tu artykuły:
    http://rodzinna.home.pl/autoinstalator/drupal/node/53
    http://www.infor.pl/prawo/dziecko-i-prawo/dziecko-w-urzedzie/89461,Jak-zapisac-dziecko-do-przychodni.html
    http://ciaza.mp.pl/porod/show.html?id=72212

Madalenka wczoraj układałam ubranka i trochę się zmęczyłam, potem macica mi się spięła i nic nie pomagało.

Goplana, KUNIAK, Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jakiś sposób na moją bezsenność, otóż jak już się obudzę o tej 4 rano to po prostu muszę coś zjeść i wypić coś ciepłego i wtedy znowu mogę iść spać :) Dospać do normalnej pory śniadania nie daje rady.
    Właśnie piję kawkę bezkofeinową, mimo że z ekpresu to jednak czuć różnicę :/ ale ograniczyłam się do jednej kofeinowej dziennie (to nic, że czasami jest to jedno duże cappuccino lodowe, które robią w kawiarni na 4 espresso :P )

Macie rację, ta szkoła rodzenia to dla mnie jakaś terapia, bo wszystkie moje najczarniejsze myśli są właśnie indukowane i sfokusowane wokół ciąży i porodu.
    Po pierwszych zajęciach już zmiana ogromna :) ;), bo choć mąż oczywiście ciągle mnie zapewniał, że jestem dla niego piękna i bardzo mnie kocha, ale się po prostu boi coś zepsuć, bo by sobie nie darował... to ja i tak czułam się odtrącona i nieatrakcyjna.

Teraz czeka mnie trudniejszy okres, mąż wylatuje na 2 tyg w delegację, więc będę samiuśka w domu. Ech, stara baba a się boję sama spać... :)

Agusia ;), ewelina_d, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja puki co się bólu nie boję, ale myślałam że zzo u mnie jest, tak na wszelki wielki jak to mówią. Ja na początku września dzwonię do mojej przychodni żeby umówić się z położną, która będzie później przychodziła do dzidziusia to się jej wypytam o pediatrę :p

rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena ja robię na powrót męża pomidorowke (to bardziej dla mnie) i placka po zbojnicku z gulaszem :-)

mada_lena lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Teraz czeka mnie trudniejszy okres, mąż wylatuje na 2 tyg w delegację, więc będę samiuśka w domu. Ech, stara baba a się boję sama spać... :)
    Znam Twój ból i strach, mój mąż też drugi tydzień w delegacji na szczescie wraca na weekendy, pewnie dlatego nie śpię, nie umiem sama spać, dziś ostatnia samotna nocka :-)

Goplana, Lavendula lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim?? :-) ja dzisiaj robię barszcz biały bo mam ochotę, a mąż zajmie się drugim daniem kupił jakaś wołowinę i będzie wymyślał :p wczoraj jedliśmy rybkę :) ja też nie lubię spać sama w domu, ale jakoś w te wakacje byłam zmuszona jak mąż spał u teściów podczas ich nieobecności bo babciami się opiekował, jakoś nawet mi się spało ale drzwi sprawdzałam 500razy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:16

Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ewelina mowisz o bazie do samochodu Family fix? Z Maxi Cosi ?my chyba tez sie zdecydujemy na nią , zwłaszcza ze jedna baza do dwóch fotelikow sie nada.Musze sie tylko dowiedzieć czy foteliki MaxiCosi maja jakieś adaptery do naszego dziwnego wózka . Zdecydowaliśmy sie na mało popularny wózek toteż nikt nic niewie:/
    Tak, maxi cosi z ta baza. Najlepiej sprawdź u producenta wózka albo właśnie maxi cosi, oni też mogą wiedzieć więcej :-)

KUNIAK lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana niewyspane. Dzisiaj mamy wizytę, a mnie stres zżera. Wcześniej się nie stresowałam, raczej nie mogłam się doczekać, a dzisiaj jakieś mam niefajne przeczucia, że coś jest nie tak...

Też gdzieś przeczytałam o tym że trzeba wybrać pediatrę przed porodem, ale wydaje mi się że to głównie chodzi o przychodnię, bo ze szpitala muszą przesłać dokumentację medyczną do konkretnej przychodni. Ja mam w przychodni pod domem trzech pediatrów. Wybiorę pierwszego lepszego, a potem ewentualnie zmienię na innego. Mam nadzieję, że się tak da..

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście jakoś jesiennie... chyba czas zrobić ciasto marchewkowe :) Robicie mu jakąś glazurę np z tego serka?

Zaraz lecę na basen, wczoraj byłam pierwszy raz od 4 tygodni i się załamałam. Jeszcze przed przerwą każdego chłopa wyprzedzałam, a wczoraj oddechu mi brakowało, brzuch nie współpracował, spinał się co chwila... musiałam mocno zwolnić tempo, do tego stopnia, że nikt nie chciał ze mną pływać po torze... z taką ślamazarą :D
    Jejku ta ciąża mnie zadusi, przed rozwiązaniem... jak tu dociągnąć do końca...

Nata lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka ja nie miałam pomysłu na obiad i mężo skoczył do jadalni u nas niedaleko jest super i kupił pierogów ruskich na dwa dni, bo mi się zachciało, ale sama nie wystoje przy pierogach.
    Goplanko widzisz, ja coś czułam, że to też podejście męża ma na Ciebie taki wpływ, ale teraz jak już pękł temat to będzie tylko lepiej. Ja też nie lubię sama spać, po prostu z naszymi facetami tak nam lepiej.

Kurdę tak mnie Kuniczaku natchnęłaś, że zaczęłam czytać o zgłoszeniu dziecka do USC i nadaniu nr PESEL z tego wszystkiego.

Goplana, mada_lena, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak my mamy zgłosić dziecko do ubezpieczenia 7 dni od porodu? Przecież to strasznie mało czasu. Ja muszę zgłosić u siebie w pracy. Trzeba to zrobić osobiście, czy wystarczy napisać pismo i niech np. mąż zawiezie... Jak to się w ogóle załatwia Boże wiem, jestem masakrycznie głupia w sprawch urzędowych.

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ