X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam dziewczyny, może poczytam coś sobie, ale ogólnie spanie mnie łapie więc pewnie walne się na kojo i zasnę, buziaki :-)

Eve, Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje tych zaparć. U mnie to jest wręcz przeciwnie w ciąży. W sumie nigdy nie miałam problemu ale w ciąży to latam po 3 razy na dzień.

Pati a może siemię lniane spróbuj? to też jest dobre na zaparcia:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski a ja pije taka wodę dzisiaj z dzbanka cały dzień, dziś rumianek miete z ogródka jakiś gorzki herbaty musli to mus na śniadanie u mnie zawsze mnie wlasni po sniadaiu a tu dupa od trzech dni nic nie rusza a dzisiaj na serio meczarnia jakaś kuuuuwa chyba spróbuje te krople co ja mam wziąć na przeczyszczenie bo mi brzuch rozerwie mam chyba o polowe większy niż wczoraj tak mi napuchl, chyba wole w nocy na kiblu posiedziec niż do rana czekać ,bo zwariuje... :o zapomniałam c to zaparcie, ale nie chce znowu tego doświadczać napwno nie aż takie... Jak wczesniej czyscilo mnie tak teraz na odwrót a może mała przyblokowala na cos naciska mi..?? Kurde siemię no na mnie raczej zapierajaco działało, a z reszta nie mam... A boje sie iść ,ze tak powiem na chama bo szybciej urodze niż się wyproznie... ;( cale szczęście ze wczorajsze wzdęcie chociaż zeszło po espumisanie wczoraj i przez noc ,bo juz by była na serio tragedia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wyczytałam teraz że na zaparcia to jeszcze kiwi dobre:)

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mnie tez pomogła woda. Duzo wody. I borowki. Maja duzo drobnych pesteczek.
    A i od pepka mnie ciagnie, kłuje, szczypie!? Ciekawe co to?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde też nie mam mi to nawet się dzisiaj zbytnio jeść nie chce przez te pełne kichy..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Patii, że już ruszyło :) i dlatego tak Cie brzucho boli. Niestety jak się już wytworzy twardy zator to już się go właściwie niczym nie da rozmiękczyć, muszą go jelita przepchać, a teraz mają jeszcze trudniej, bo im Nelcia utrudnia :) także pewnie Twoje sposoby podziałały, tylko że na nowo wytworzony stolec :)
    Przy zaparciach ważna jest systematyczność, wystarczy jeden dzień odstępstw i znowu korek :)

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pij kochana duuuużoooo wody!!! Woda jest zawsze dobra na wszystko. Ja piję 3l dziennie i może dlatego nie mam tych zaparć...nie wiem.
    A nie można jakiegoś czopka sobie wsadzić? albo lewatywy takiej domowej zrobić?

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mnie tak nagle wzięło było wszystko ok i bach dupa, trudno trzeba się przemęczyć jak zrzuce te kilogramy z siebie to ulga będzie dopiero ;) a no właśnie bo mnie boli jakby mnie goniło na 2, a nic nie idzie.. Sory za doslownosc ,ale nie wiem jak inaczej napisać.. Ehh trudno trzeba sobie jakoś z tym poradzić w samotności ,dzięki dziewczynki ;**

Madlen słonko ja pije też parę dobrych litrow dziennie.. A właśnie próbowałam i nic jakby ruszało ale nic a nic nie da rady.. Może ja sobie juzpsychiczn się zablokowałam albo mała na cos naciska mi bo chce się a nie idzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No a mnie tak nagle wzięło było wszystko ok i bach dupa, trudno trzeba się przemęczyć jak zrzuce te kilogramy z siebie to ulga będzie dopiero ;) a no właśnie bo mnie boli jakby mnie goniło na 2, a nic nie idzie.. Sory za doslownosc ,ale nie wiem jak inaczej napisać.. Ehh trudno trzeba sobie jakoś z tym poradzić w samotności ,dzięki dziewczynki ;**

Madlen słonko ja pije też parę dobrych litrow dziennie.. A właśnie próbowałam i nic jakby ruszało ale nic a nic nie da rady.. Może ja sobie juzpsychiczn się zablokowałam albo mała na cos naciska mi bo chce się a nie idzie...
    Idzie, idzie :) tylko wolno.
    Po biegunce często są wtórne zaparcia, pozostaje cierpliwość ;)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nigdy więcej od teraz codziennie siadam na chama na kibel aż się zechce nie ma zmiłuj... Nie dopuszczenie więcej do tego, pierdziele takie meczarnie...

Wiecie, no siedze i się śmieje... Na wieczór temat się rozkrecil najpierw o jedzeniu a teraz o dalszych procesach trawienia... ;oo

A i wiedzę i czytam z zapartym tchem wrzesniowki relacje z porodowki na bieżąco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:39

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidlowo :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, spróbuj jeszcze soku z kiszonej kapusty, podobno działa nawet przy najtrudniejszych przypadkach :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam w domu ,ale już ulżyło mi ;) A właśnie szkoda że nie mam nic kwaśnego ogórkowej czy coś zawsze mnie w moment rusza po takich zupach ,wtedy by szybciej było po sprawie ;)

Ps. Nasza Czarna wróciła na fioletową stronę, zawitała na wątku majowym ;) Mam nadzieje, ze nie masz mi tego za złe :* kciukasy w gore ;D

Mała kopie w pęcherz co chwilka siusiu latam no i przez te głupie zaparcie brzuchol ciągle się stawa... Jak ja zasnę.. ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 00:18

ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spac nie moge znowu....ciekawe jak przetrwam te noc...rano znowu zgon zalicze

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aale głośno mi bulboni w brzucholku ;) mały śpi dalej na swoim łóżku dzielnie i się śmieje przez sen ;P kochany <3 uwielbiam na Niego patrzeć jak śpi ;)

Kuuuufa chyba nocka na kiblu jednak się zapowiada sobie raczej rozruszałam za bardzo juz.. Jeszcze mała Armagedon w brzuchu robi.. ;) także zobaczymy, a jutro na 13,30 wizyta hmm a raczej juz dzisiaj ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wstałam :(
    Jakoś, gdy jestem sama moja bezsenność przeżywa renesans i budzę się co 2 godziny, męczarnia.

Zatem czas na pierwsze śniadanie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 04:13

jftycms.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prawie dwóch miesiącach wolnego, dzisiaj idę do pracy. Muszę się jakoś zebrać. Mój złamany palec mi w tym nie pomaga...

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pozdrawiam pracowicie:) Postanowiłam pracuje do końca tygodnia i idę na zwolnienie. Lekarz mnie goni że mam zwolnić a po za tym jak twierdzi i tak nikt tego później nie doceni a to ostatni dzwonek żeby odpocząć.

Agusia ;), Mamadomina, ewelina_d, mada_lena, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Pobudka o 5.40 mały przyszedł do mnie pospalismy do teraz ;) ide ja cos zjeść :D

Miłego dnia :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ