X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam dziewczyny, może poczytam coś sobie, ale ogólnie spanie mnie łapie więc pewnie walne się na kojo i zasnę, buziaki :-)

Eve, Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje tych zaparć. U mnie to jest wręcz przeciwnie w ciąży. W sumie nigdy nie miałam problemu ale w ciąży to latam po 3 razy na dzień.

Pati a może siemię lniane spróbuj? to też jest dobre na zaparcia:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski a ja pije taka wodę dzisiaj z dzbanka cały dzień, dziś rumianek miete z ogródka jakiś gorzki herbaty musli to mus na śniadanie u mnie zawsze mnie wlasni po sniadaiu a tu dupa od trzech dni nic nie rusza a dzisiaj na serio meczarnia jakaś kuuuuwa chyba spróbuje te krople co ja mam wziąć na przeczyszczenie bo mi brzuch rozerwie mam chyba o polowe większy niż wczoraj tak mi napuchl, chyba wole w nocy na kiblu posiedziec niż do rana czekać ,bo zwariuje... :o zapomniałam c to zaparcie, ale nie chce znowu tego doświadczać napwno nie aż takie... Jak wczesniej czyscilo mnie tak teraz na odwrót a może mała przyblokowala na cos naciska mi..?? Kurde siemię no na mnie raczej zapierajaco działało, a z reszta nie mam... A boje sie iść ,ze tak powiem na chama bo szybciej urodze niż się wyproznie... ;( cale szczęście ze wczorajsze wzdęcie chociaż zeszło po espumisanie wczoraj i przez noc ,bo juz by była na serio tragedia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wyczytałam teraz że na zaparcia to jeszcze kiwi dobre:)

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mnie tez pomogła woda. Duzo wody. I borowki. Maja duzo drobnych pesteczek.
    A i od pepka mnie ciagnie, kłuje, szczypie!? Ciekawe co to?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde też nie mam mi to nawet się dzisiaj zbytnio jeść nie chce przez te pełne kichy..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Patii, że już ruszyło :) i dlatego tak Cie brzucho boli. Niestety jak się już wytworzy twardy zator to już się go właściwie niczym nie da rozmiękczyć, muszą go jelita przepchać, a teraz mają jeszcze trudniej, bo im Nelcia utrudnia :) także pewnie Twoje sposoby podziałały, tylko że na nowo wytworzony stolec :)
    Przy zaparciach ważna jest systematyczność, wystarczy jeden dzień odstępstw i znowu korek :)

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pij kochana duuuużoooo wody!!! Woda jest zawsze dobra na wszystko. Ja piję 3l dziennie i może dlatego nie mam tych zaparć...nie wiem.
    A nie można jakiegoś czopka sobie wsadzić? albo lewatywy takiej domowej zrobić?

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mnie tak nagle wzięło było wszystko ok i bach dupa, trudno trzeba się przemęczyć jak zrzuce te kilogramy z siebie to ulga będzie dopiero ;) a no właśnie bo mnie boli jakby mnie goniło na 2, a nic nie idzie.. Sory za doslownosc ,ale nie wiem jak inaczej napisać.. Ehh trudno trzeba sobie jakoś z tym poradzić w samotności ,dzięki dziewczynki ;**

Madlen słonko ja pije też parę dobrych litrow dziennie.. A właśnie próbowałam i nic jakby ruszało ale nic a nic nie da rady.. Może ja sobie juzpsychiczn się zablokowałam albo mała na cos naciska mi bo chce się a nie idzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No a mnie tak nagle wzięło było wszystko ok i bach dupa, trudno trzeba się przemęczyć jak zrzuce te kilogramy z siebie to ulga będzie dopiero ;) a no właśnie bo mnie boli jakby mnie goniło na 2, a nic nie idzie.. Sory za doslownosc ,ale nie wiem jak inaczej napisać.. Ehh trudno trzeba sobie jakoś z tym poradzić w samotności ,dzięki dziewczynki ;**

Madlen słonko ja pije też parę dobrych litrow dziennie.. A właśnie próbowałam i nic jakby ruszało ale nic a nic nie da rady.. Może ja sobie juzpsychiczn się zablokowałam albo mała na cos naciska mi bo chce się a nie idzie...
    Idzie, idzie :) tylko wolno.
    Po biegunce często są wtórne zaparcia, pozostaje cierpliwość ;)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nigdy więcej od teraz codziennie siadam na chama na kibel aż się zechce nie ma zmiłuj... Nie dopuszczenie więcej do tego, pierdziele takie meczarnie...

Wiecie, no siedze i się śmieje... Na wieczór temat się rozkrecil najpierw o jedzeniu a teraz o dalszych procesach trawienia... ;oo

A i wiedzę i czytam z zapartym tchem wrzesniowki relacje z porodowki na bieżąco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:39

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidlowo :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, spróbuj jeszcze soku z kiszonej kapusty, podobno działa nawet przy najtrudniejszych przypadkach :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam w domu ,ale już ulżyło mi ;) A właśnie szkoda że nie mam nic kwaśnego ogórkowej czy coś zawsze mnie w moment rusza po takich zupach ,wtedy by szybciej było po sprawie ;)

Ps. Nasza Czarna wróciła na fioletową stronę, zawitała na wątku majowym ;) Mam nadzieje, ze nie masz mi tego za złe :* kciukasy w gore ;D

Mała kopie w pęcherz co chwilka siusiu latam no i przez te głupie zaparcie brzuchol ciągle się stawa... Jak ja zasnę.. ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 00:18

ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spac nie moge znowu....ciekawe jak przetrwam te noc...rano znowu zgon zalicze

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aale głośno mi bulboni w brzucholku ;) mały śpi dalej na swoim łóżku dzielnie i się śmieje przez sen ;P kochany <3 uwielbiam na Niego patrzeć jak śpi ;)

Kuuuufa chyba nocka na kiblu jednak się zapowiada sobie raczej rozruszałam za bardzo juz.. Jeszcze mała Armagedon w brzuchu robi.. ;) także zobaczymy, a jutro na 13,30 wizyta hmm a raczej juz dzisiaj ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wstałam :(
    Jakoś, gdy jestem sama moja bezsenność przeżywa renesans i budzę się co 2 godziny, męczarnia.

Zatem czas na pierwsze śniadanie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 04:13

jftycms.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prawie dwóch miesiącach wolnego, dzisiaj idę do pracy. Muszę się jakoś zebrać. Mój złamany palec mi w tym nie pomaga...

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pozdrawiam pracowicie:) Postanowiłam pracuje do końca tygodnia i idę na zwolnienie. Lekarz mnie goni że mam zwolnić a po za tym jak twierdzi i tak nikt tego później nie doceni a to ostatni dzwonek żeby odpocząć.

Agusia ;), Mamadomina, ewelina_d, mada_lena, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Pobudka o 5.40 mały przyszedł do mnie pospalismy do teraz ;) ide ja cos zjeść :D

Miłego dnia :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ