Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
desou wrote:Dziewczyny czy Wasze maleństwa grzebią Wam rączkami w pachwinach i kopią w szyjkę??? Moja od tygodnia jakoś tak się ułożyła, że chyba dupkę ma pod prawymi żebrami a główkę i kończyny pod pępkiem, jak gmoera w pachwinach to przesuwa się nawet gdzieś pod kością łonową i tam gmera... Nie wiem czy jest niebezpiecznie nisko czy akurat tak tam sięga...
Oj tak, mój robi to samo.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnydesou wrote:Dziewczyny czy Wasze maleństwa grzebią Wam rączkami w pachwinach i kopią w szyjkę??? Moja od tygodnia jakoś tak się ułożyła, że chyba dupkę ma pod prawymi żebrami a główkę i kończyny pod pępkiem, jak gmoera w pachwinach to przesuwa się nawet gdzieś pod kością łonową i tam gmera... Nie wiem czy jest niebezpiecznie nisko czy akurat tak tam sięga...
tak tak gmera gmera tam..
-
Eve wrote:Madlen, zakładałaś pessar w szpitalu czy prywatnie? Jak to wyglądało i ile trwało całe leżenie itp? Pytam, bo jak jutro wyjdzie kiepska szyjka o nie wiem czy nie założe pessara prywatnie żeby szpital ominąc.
Eve, tu w Holandii zakładają normalnie w szpitalu i jest refundowany. Lekarz założył mi go na normalnej wizycie i trwało to może 5 minut. Nie jest to przyjemne ale nie jest też bolesne. Z tego co się orientuje w Polsce trzeba zapłacić za pessar a czasami samemu kupić, bo nie wszyscy lekarze mają je w gabinetach. Jeśli tylko będziesz miałą okazję założyć pessar to zrób to. Ja już 10tygodni z nim chodzę, nic się nie dzieje, a szyjka w dodatku się wydłużyła. W Polsce lekarze dają przy pessarze globulki przeciwzapalne profilaktycznie bo niby infekcja murowana. Tutaj lekarze twierdzą, że nie ma większego zagrożenia infekcją. I faktycznie tak jak pisałąm, pessar mam od 20tygodnia, nic profilaktycznie nie stosuje i infekcji brak;)
Także z tym pessarem to przynajmniej jestem spokojniejsza bo wiem że zdaje egzamin, w sumie to nie wiem co by było gdyby mi go nie założyli...nie chce nawet myśleć że mogłabym przez to poronić...Eve lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Dziewczyny jutro odbieram wyniki glukozy, znacie może normy po obciążeniu 75 g po 1 godzinie i po 2 godzinach?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Agusia ;) wrote:Dziewczyny jutro odbieram wyniki glukozy, znacie może normy po obciążeniu 75 g po 1 godzinie i po 2 godzinach?
po 1 godzinie w moim lab nie było podanej normyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 21:41
-
Agusia ;) wrote:Dziewczyny jutro odbieram wyniki glukozy, znacie może normy po obciążeniu 75 g po 1 godzinie i po 2 godzinach?
po godzinie niestety nie pamietam..
Na czczo jest do 99 nawet tak mi pisze przy wynikach z laboratoriumWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 21:45
-
Madlen222 wrote:Eve, tu w Holandii zakładają normalnie w szpitalu i jest refundowany. Lekarz założył mi go na normalnej wizycie i trwało to może 5 minut. Nie jest to przyjemne ale nie jest też bolesne. Z tego co się orientuje w Polsce trzeba zapłacić za pessar a czasami samemu kupić, bo nie wszyscy lekarze mają je w gabinetach. Jeśli tylko będziesz miałą okazję założyć pessar to zrób to. Ja już 10tygodni z nim chodzę, nic się nie dzieje, a szyjka w dodatku się wydłużyła. W Polsce lekarze dają przy pessarze globulki przeciwzapalne profilaktycznie bo niby infekcja murowana. Tutaj lekarze twierdzą, że nie ma większego zagrożenia infekcją. I faktycznie tak jak pisałąm, pessar mam od 20tygodnia, nic profilaktycznie nie stosuje i infekcji brak;)
Także z tym pessarem to przynajmniej jestem spokojniejsza bo wiem że zdaje egzamin, w sumie to nie wiem co by było gdyby mi go nie założyli...nie chce nawet myśleć że mogłabym przez to poronić...
Dziękuję bardzo za informacje!!
Nie chciałabym iśc do szpitala jak coś, Młody ma jutro urodziny, imprezka w niedziele, a do tego powrót do przedszkola po wakacjach, takze mama potrzebna:)
A pessar to rozwiązanie dla mnie, najwyżej zapłacę za niego i za zaożenie prywatnie, już trudno.Madlen222 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Moi się trzymają na czczo ze 100 nie może przekroczyć.., a poniżej jest ok
Hmm Marcelo sam sam zasnął w swoim łóżku nawet nie musiałam obok się kłaść żeby przytulic Gohuuuura
Hmm gmera i moja właśnie ostatnio po kości dostaje i normalnie w pachwinach czuje w zgieciach ud w kroku po ręką jak przesuwa piąstki i tuż nad kością łonowa a dzisiaj rano pobudke miałam mega bolesnymi kopami w pęcherz..
Humorki to mam i ja cholerstwo... Hemoroidy po Marcelu zostały się... Po tej ciąży idę do proktologa niech usuną mi je i nie będę się męczyć dalej bo po co zeszło mi parę a teraz znowu wracają uzywalam proktis m pomógł ale na niedługo... A dzisiaj płacz ,bo boli mni brzuch chce mi sie na 2 i nie dam radychyba juz wszystkiego próbowałam syropki czopki jabłka nabiał kawa kurde nic co zawsze pomagało nic a nic nie rusza mnie... Nawet śliwki i nic... Płakać mi się chce bo brzuch boli aż a już trzy dni mnie trzyma ,czuje się przepełniona, mam nadzieje ze do rana wyczysci mnie...
Film..? Ja cast away ogladalam ale leże juz w łóżku myślę co tu zrobić z tym zaparciem wrednym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 21:58
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyPati nie uwierzysz ale mi na zaparcia pomogly 2 szklanki letniej przegotowanej wody z cytryna na czczo ...probowalam wszystkiego co pisalas i tylko ta woda pomoga...sprobuj,nie zaszkodzi a moze pomoc.Rano zaraz po wstaniu wypij duszkiem dwie szkalny cieplej wody.
Eve, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Mnie na zaparcie pomaga wypita na czczo woda taka przegotowana zostawiona na noc na przykład, choć ja piję akurat taką ustawiona wieczorem w dzbanku filtrującym.
AgataP lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Pati kup płatki błonnik i zjedz na śniadanie z mlekiem
dla mnie niezawodne i nic innego na mnie nie działa.. Te sa wg mnie najlepsze http://sklep.sante.pl/mobile/pl/p/Musli-Blonnikowe-z-Kokosem-200g/162
http://sklep.sante.pl/mobile/pl/p/Musli-Blonnikowe-z-Truskawka-200g/164
Kupuje je zawsze w biedronce ale są chyba wszędzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 22:08
-
ja kiedyś z zaparciami byłam u lekarza, bo po odchudzaniu niestety nie mogłam sobie wyregulować tego i pani doktor powiedziała mi tak, wieczorem zjeść 3 suszone śliwki, rano szklanka wody przegotowanej i powinno się wyregulować
było lepiej.