X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana :)
    Jak zwykle wstałam o 4.30 i nie potrafiłam zasnąć. Zjadłam gruszkę i kromkę chleba z miodziem ale nie pomogło... Leżałam do 7 i wstałam zrobić śniadanko dla siebie i dla męża. Mąż się śmiał, że to już moje 3 śniadanie tego ranka ;)
    Mój mały też nad ranem wyczyniał akrobacje, ale się cieszyłam z tego, bo miałam głupi sen że przestał się ruszać...uff na szczęście to tylko sen.
    U Nas też mglisto i mży, więc za jakiś czas kimnę się odespać ten poranek...

ÓptimusPrime, xpatiiix3, AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:05

ÓptimusPrime, AgataP, Maga31, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou, bidulka! Siedzisz chociaz, czy mohery mszcza sie na Tobie za cale nasze pokolenie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yes yes yes!!!!! wstałam !!! i nie poszlam spac dalej :) no to teraz już z gorki ,przynajmniej nie wstane o 11.00 tak jak wczoraj :) siedze piej kawke i ogladam wiadomości,u nas zimnooooo 3 stopnie brrr,odpalilam ogrzewanie ale nim sie nagrzeje to siedzimy z pieskiem pod kocem ;)

dzisiaj jade porobic jakies zakupy dla malej,w sumie to mam nadzieje ze dokupie juz reszte wyprawki i bede miala z glowy,wyplato wplywaj na konto,licze na ciebie... :)

kurcze nawet sie wyspalam...a pewnie dlatego ze wywalilam w srodku nocy poduszke ciazowa z lozka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 08:34

ÓptimusPrime, Maga31, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam. Zaczynamy 29tc :)
    Mała dała mi pospać, kurdę no wydaje mi się, że się odwróciła, bo rano miałam dwie gulki, chyba jedno głowa, drugie pupcia, a była główkowo.
    A ja drugi dzień niewyraźna. Gardło szczypie, nie jest jakieś bardzo czerwone, pokasłuje suchym kaszlem i ogólnie zmęczona i zimno mi. Kurna, coś czuję, że całą jesień tak będzie, kuruję się mlekiem z miodem póki co.

AgataP, Maga31, xpatiiix3, Nata, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę bo stołków jest na szczęście wiecej niż beretów ;) a będzie ich cały autobus, i to piętrowy :o

talia22, AgataP, Maga31, xpatiiix3, ÓptimusPrime, maaartinka, mada_lena, Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    I ja sie witam. Zaczynamy 29tc :)
    Mała dała mi pospać, kurdę no wydaje mi się, że się odwróciła, bo rano miałam dwie gulki, chyba jedno głowa, drugie pupcia, a była główkowo.
    A ja drugi dzień niewyraźna. Gardło szczypie, nie jest jakieś bardzo czerwone, pokasłuje suchym kaszlem i ogólnie zmęczona i zimno mi. Kurna, coś czuję, że całą jesień tak będzie, kuruję się mlekiem z miodem póki co.

na gardlo kup sobie korzen imbiru, zagotuj pol litra wody i gotuj przez 20 min pokrojonego drobno lub startego( pol korzenia na pol litra wody)odcedz,dosyp troszenke cukru i taki syrop dolewaj sobie do herbaty,dziala cuda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 08:44

Viviana, Agusia ;), Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam wczoraj 13 godzin w samochodzie. Mam nadzieję, że ostatni raz przed porodem. Masakra. Dzisiaj cała rozłamana jestem. Trochę zazdroszczę tym, które są w domu.

AgataP, Goplana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpana i Marcelo w ciepłej wodzie i od raz lepiej ;) he przynajmniej tak nie pizga jak w kieleckim...

Kurde sierpniówki mają zastój, a wrzesniowki kopyta ruszyły Hehe ;) n długo i my ruszymy pewnie końcem września cos tak czuje ,ze się zacznie my sypać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:10

Marzena27, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dokonałam cudu - wygospodarowałam szufladę dla Antka w swojej szafie. Pewnie dlatego, że 3/4 moich rzeczy leży pod tymi wiszącymi złożona w kostkę i czekają, aż wrócę do oryginalnego rozmiaru. Boję się, że mnie zatrzymają w tym szpitalu a ja nic nie będę miała. Chcę to sama zrobić, ew. jak mi się prasowanie znudzi, to ktoś może pomóc. Dziś przyjadą moi rodzice z odplamiaczem, bo na kilku fajnych ubrankach od szwagierki są jakieś plamki. I działam!

AgataP, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja zaczęłam dzień od dolania sobie mleka do herbaty z cytryna i upieprzenia sobie szaro-białej koszuli nocnej (testuje te do karmienia;)) konfiturą z jagód, więc od 8:15 już u mnie pranie się pierze;) niniejszym dziękuje Reckitt Benckiser za Vanisha;)

Co to się dzieje, że dzień zaczynam nie od Listopadówek, ale od Wrześniówek... No ale sytuacja jest tam tak napięta, że co 5 minut może ktoś zaskoczyć:)

Też muszę się w imbir zaopatrzyć, gotuję zawsze gęsty syrop w cukrze (zostawiając w nim plasterki imbiru) i mam na całą zimę do herbaty.

Ale dziś chyba będę musiała wytoczyć cięższe działa - syrop z cebuli i czosnek do wszystkiego;)

xpatiiix3, AgataP, Maga31, Viviana, mada_lena, Paju, blue00 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się czy ten kombinezon ze smyka z bambi mi wystarczy na bardzo zimne dni.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, z imbirem to uwazajcie, cos tam czytalam kiedys, ze na poczatku ciazy moze wywolac poronie ie, a na koniec - przedwczesny porod.ale to wiadomo, jak ze wszystkim..ja w kazdym badz razie, odstawilam moja kochana herbatke zielona z imbirem w polowie 2 trym., jak poczytalam ten artykul.
    Mi pilkarzyk chyba glowke wbija dzis wnad pepkiem. Wiem, wiem, musi trenowac :)
    Fajna pogoda, poszlabym sie przejsc, ale mam ogromne problemy z ubieraniem sie...
    Mama mi mowila, ze od zlobka/przedszkola nie lubilam sie ubierac. Dzieci juz byly na spacerku, a ja dopiero rajstopki ubieralam :)

AgataP lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje gwiazdy :)
    21brvjd.jpg

nqvf9c.jpg

ÓptimusPrime, maaartinka, marynka, Viviana, xpatiiix3, Goplana, anusiaa90, Maga31, AgataP, zupaztytki, Nata, desou, mada_lena, Lavendula, e_v_e, Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też bardzo aktywny, wcześniej myślałam, ze dużo się rusza, ale od wczoraj jak jestem na super smacznej diecie cukrzycowej, fika jeszcze bardziej, a jak się wypina maleństwo moje, wczoraj mój mąż też doznał szoku, przytulił się do mnie i pyta: czy synek dał dziś popalić, nagle otrzymał albo piątkę albo z kolanka i aż odruchowo zabrał rękę.... hihi śmiał się, że to było mocne, a ja gdzie tam, to już faza delikatniejsza :)
    Ogólnie powoli wychodzę z dołka wiadomości o cukrzycy, jem super smacznie ehhh i czekam czekam minimum na 8 listopada :)

A i jeszcze czekam na wypłatę, muszę kompletować wyprawkę, bo na razie mam tylko furę dla młodego....

Miłego dnia, u mnie dziś chłodno ale świeci słoneczko, uwielbiam taką pogodę :)

Maga31, AgataP, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka no no jakie modeleczki :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam znowu niewyspana :( Tymus tak mnie kopal w prawy bok zaraz pod zebrami ale nie w zebra że spać nie mogłam co chwile z bolu się budzilam.. Skora taka naciagnieta przez to ze tylko czekać na rozstepy.. Nie wiem juz jak on jest ułożony :( do tego gardło boli a mojemu M cofnęli urlop :( chce mi się juz z rana płakać :(
    Leżeć mogę tylko na plecach ale tak długo nie wytrzymuje.. Wszystko do d.. Może ta ciepła herbata pomoże bo inaczej to będzie ciężki dzień w dodatku z deszczem..

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 65 dni do terminu i doszłam do wniosku ze chyba trzeba się zabrać za pranie i układanie w szafach. Chcialam kupić nowe meble ale cóż mój poskąpił i ledwo się mieszcze w moich starych

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka moja Mała też nie lubi jak śpię na boku, na prawym robi mi gule a na lewym jak leżę to po jakimś czasie kopie i boksuje, tak jakby nie lubiła, śpię oparta o poduszkę a rano kręgosłupa nie czuję.

Ja obejrzałam pierwszy odcinek Prawa Agaty na Playerze, bo taka była ciekawa, gdzie tu jeszcze tydzień miałabym czekać. Idę na drugie śniadanko, ale jestem padnięta i rozbita dziś, wrrr.

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) miałam dziś pójść na glukozę, ale..... Wstawanie o 7 rano jest nie dla mnie, może jutro się uda

nxbhnwz.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ