Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    I jeszcze jedno: żaden z tych postów nie został napisany po to żeby kogoś urazić. Napisałam to, bo myślałam że się zorientujecie że coś jest nie tak, ale można to naprawić. Chciałam żeby po prostu było lepiej.

Alka a z tym pępkiem świata to aż mnie rozśmieszyłaś :D Bo od samego początku ten wątek kręci się tylko i wyłącznie wokół was, ale jak zwykle wy nawet tego nie dostrzegacie i nie potraficie docenić tego że każdy poświęcał wam tyle czasu.
    I nie wiem gdzie wyczytałyście że nie możecie pisać o swoich problemach, bo ja nic takiego nie napisałam. Tego jest po prostu za dużo. Wszyscy naokoło was pocieszają, ale wy ciągle swoje. Przecież to bez sensu. I teraz jeszcze piszecie że NIE MOŻECIE PISAĆ O SWOICH PROBLEMACH? To jest pierwsza taka sytuacja kiedy się kłócimy. Więc choćby z szacunku do tych dziewczyn które ciągle was pocieszały mogłybyście nie wygadywać takich rzeczy, bo mi na ich miejscu zrobiłoby się przykro.

Rybka ja w ogóle nie chcę stąd odchodzić, bo jestem tu od samego początku, ale już nie jest tak jak wtedy. I tak w ogóle to podziwiam Cię, bo z tego co pamiętam to jesteś po in vitro i też potrafisz się cieszyć :) Takich ludzi potrzeba tu więcej ;)

Chyba nie doczytałas,ze nie chodzi tylko o to forum bo na innych bywam czesciej,wiec ogolnie.Watek kreci sie wokol Nas? Ja zadko tu bywam i jak o cos wypytywalam to jedynie o to,ze nie widac zarodka ,wiec daruj sobie. Nie mam zamiaru sie klocic i tlumaczyc,o mnie tu wlasciwie wcale nie chodzi bo poradze sobie,ale jak ktoras pisala to odrazu ,ze bedziesz tu zadziej itd,wiec nie dziw sie,ze Myszka czy aliss odebraly to jak by nie mialy tu pisac o problemach bo tak to wlasnie wygladało...Koniec tematu

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A tak z innej beczki, ulubione ciastko Putina?

Krymowki???

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe, mozna rzec, ze prawie zgadlas, odp na poprzedniej stronie

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami trzeba opuścić gardę, a nie stać cały czas nastroszonym....

Macie kobiety: https://www.youtube.com/watch?v=j604ybbhTqQ

Buziaki!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hehehehe, mozna rzec, ze prawie zgadlas, odp na poprzedniej stronie

Nie doczytalam

• Paju Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy od razu odbieracie wszystko jako atak na was i od razu nie będziemy pisać wcale..

Ale zauważcie, że niektóre z Was codziennie po kilka razy piszą o tych samych obawach.. po czym następnie kilka osób je znowu pociesza.

Można pisać o swoich radościach i smutkach bo po to jest forum.. ale niektóre piszą tylko o smutkach!
    Dlaczego nie cieszycie się, że udało Wam się zajść w ciążę a od razu macie czarny scenariusz, że będzie tak samo jak poprzednio?

Ciąża, ciąży nie równa.. i chodź możecie mieć takie same objawy jak ostatnio ta może okazać się szczęśliwa i tego się trzymajcie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 15:33

Czarnaa94, Goplana lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie od czego zalezy,ze niektore dzieczyny po skonczonym karmieniu maja normalne biusty,a inne juz wcale...
    Moze podam przyklad,moja kolezanka przed ciaza miala takie srednie,a teraz nic,jak dziewczynka,kompletnie nic

• Paju Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam dziewczyne która przez pierwsze kilka tygodni siedziała w szpitalu z krwawieniami.. teraz niedawno urodziła w 33 tyg zdrowego chłopca!
    Wagę miał ponad 2 kilogramy.. zdrowy wielki chłop!

Inny przykład.. dziewczyna była w ciązy z krwawieniami.. lekarze spisywali już ciążę na straty i co? Udało jej się i do 39 tyg wytrwała i urodziła zdrowego chłopca, który teraz ma już 4 lata!

Także dziewczyny trochę optymizmu, że Wam się uda :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykarmilam 4 dzieci a biust mam wielki i boje sie co to bedzie jak zwiekszy swe rozmiary w ciazy nehehehe, i tak ciezko mi juz znalezc idealna bluzke by sie zmiescic :P :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedlugo wor na kartofle bedzie idealny :D :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Ja znam dziewczyne która przez pierwsze kilka tygodni siedziała w szpitalu z krwawieniami.. teraz niedawno urodziła w 33 tyg zdrowego chłopca!
    Wagę miał ponad 2 kilogramy.. zdrowy wielki chłop!

Inny przykład.. dziewczyna była w ciązy z krwawieniami.. lekarze spisywali już ciążę na straty i co? Udało jej się i do 39 tyg wytrwała i urodziła zdrowego chłopca, który teraz ma już 4 lata!

Także dziewczyny trochę optymizmu, że Wam się uda :)

To działa rowniez w druga str,ale nie chce tu wprowadzac zlej energii
    Moja przyjaciolka miala wszystkie objawy do 3 miesiaca,czula sie swietnie na wizycie tez ok,a jednak nie udało sie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze jest juz taki watek na staraczkach, ale powiedzcie, macie juz jakies imiona w zanadrzu dla dzieci?

• Paju Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    To działa rowniez w druga str,ale nie chce tu wprowadzac zlej energii
    Moja przyjaciolka miala wszystkie objawy do 3 miesiaca,czula sie swietnie na wizycie tez ok,a jednak nie udało sie...

Ja znam dziewczynę której płód obumarł w 27 tyg.
    Mojej sąsiadki córka urodziła sie z wadą serca (w terminie) i zmarła po 3 dniach.

Nie jesteś w stanie nic przewidzieć.. NIC!
    a nie ma sensu całą ciążę się martwić czy coś się stanie czy nie..

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:

Rybka ja w ogóle nie chcę stąd odchodzić, bo jestem tu od samego początku, ale już nie jest tak jak wtedy. I tak w ogóle to podziwiam Cię, bo z tego co pamiętam to jesteś po in vitro i też potrafisz się cieszyć :) Takich ludzi potrzeba tu więcej ;)

To bardzo się cieszę, że nie uciekasz:). Oj bo ja też jestem winna całym wczorajszym zamieszaniom i cały czas mam wyrzuty sumienia, ale pisząc o moich objawach chciałam się podzielić Nimi, bo stwierdziłam, że właśnie to forum jest od tego. Zgadza się jestem po in vitro z czego bardzo się ciszę i nigdy nie będę żałowała decyzji. Co prawda dużo mnie to kosztowało komplikacji, ale jak widać opłacało się bo z serduszkiem wszystko ok i już od samego początku pokazuje jaki ma charakterek:) cały czas przypomina o sobie. Kochana dzidzia:)

Oj już nie mogę doczekać się Listopada:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 15:49

Paju, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze jest juz taki watek na staraczkach, ale powiedzcie, macie juz jakies imiona w zanadrzu dla dzieci?

Ja mam Kornelię lub Anielę
    i Szymona lub Franka :)

alka89, NataliaK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam o Anielce, a z chlopcem bedzie problem :)

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u MNIE aNIELKA,Laura lub Milena,a jak chłopak to nie mam pojecia bo zadne imiona mi sie nie podobaja,moze Wojtek,Nikodema ma kuzynka,wiec odpada...nie wiem

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    To bardzo się cieszę, że nie uciekasz:). Oj bo ja też jestem winna całym wczorajszym zamieszaniom i cały czas mam wyrzuty sumienia, ale pisząc o moich objawach chciałam się podzielić Nimi, bo stwierdziłam, że właśnie to forum jest od tego. Zgadza się jestem po in vitro z czego bardzo się ciszę i nigdy nie będę żałowała decyzji. Co prawda dużo mnie to kosztowało komplikacji, ale jak widać opłacało się bo z serduszkiem wszystko ok i już od samego początku pokazuje jaki ma charakterek:) cały czas przypomina o sobie. Kochana dzidzia:)

Oj już nie mogę doczekać się Listopada:)

Nie chcę tu wprowadzać znowu zamieszania, ale Ty miałaś faktyczne objawy ;) W takich sytuacjach właśnie po to tu jesteśmy. Bardzo się cieszę że jednak wszystko w porządku :) Ale podziwiam Cię, że się tego podjęłaś, na pewno nie będziesz tego żałować a zwłaszcza jak już będziesz trzymać swoje maleństwo w ramionach :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatniej ciazy chcialam Mikolaja a urodzila sie Natalka

• Paju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardziej za Anielką ale mąż nie chce ;/

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ