X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam wczoraj czapkę zimową i rękawiczki dla małej. W końcu bo już myślałam że nie dostanę nigdzie. Jeszcze w październiku muszę obkupić Oliwkę na zimę i będzie spokój z zimową garderobą:)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi kochana orientujesz się może jakie są ceny USG 3D/4D w Kaliszu? Tak pi razy oko, orientacyjnie :) zastanawiam się czy wyjdzie mi taniej niż w Łodzi

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!!! wrocilam z usg tym razem z tarczą a nie na tarczy ! :) bo jest ulozenie głwkowe ! yes yes yes! omg niech teraz tylko tak zostanie :)

mala zdrowa :) i wazy uwaga..... 1959 g :) tak wiec jest co nosic :) ale przytylam lacznie od poczatku 5 kg wiec nie jest zle,ciekawe ile jeszcze przybedzie do konca.

Wieczorem na szkole rodzenia i znowu pewnie wroce kolo 23.00 jak tak bede sie rozgadywac.

Nastka trzymaj sie kochana czytam Ciebie i czytam i nadziwic sie nie moge jaka z ciebie twrada babka,tym bardziej teraz w ciazy trzymasz sie kochana i to sie liczy,jestes bardzo silna osoba.

Madlen222, Nata, Viviana, ÓptimusPrime, e_v_e, Agusia ;), xpatiiix3, Eve, Marzena27, santoocha, Lavendula, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi współczuje:( trzymaj sie kochana, odpoczywaj duzo.
    Fidelissa biore magnez i luteine ale nie mam rozwolnienia. Choc zwiększyli mi magnez do 3g na dobe i problem z zaparciami minął.
    Tez słyszałam, ze w kefirze jest alko. Desou nie martw sie. Mysle, ze taka ilosc nie zaszkodzi
    Goplana wyobraźnia nam działa. Nadmiar wiedzy tez nie jest dobry. Głowa do gory kochana. Wiekszosc ciąż rozwiązywania jest bez powikłań :)
    Nastka współczuje:(
    A ja znow uziemiona pod fenoterolem do jutra... Ale co tam. Wytrzymam. Czekam na obiadek od mamusi.

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie umiem się ogarnąć z tą całą wyprawką.. Ani dla dzidziusia ani dla siebie :(
    Mogłybyście mi jeszcze raz podpowiedzieć co kupujecie z kosmetyków? Razem z nazwą jeśli ktoś wam coś fajnego polecił..
    Ja zatrzymałam się na oilatum do kąpieli i chusteczkach nawilżających z netto.. I nie wiem co dalej..

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kosmetyków ja mam kupione: żel do mycia, krem na odparzenia, chusteczki i olivkę. Kupiłam wszystko z nivea potem jeszcze kremik na zimno i z kosmetyków wystarczy.
    Oczywiście octanisept i gaziki do pępuszka.
    Nie ma sensu kupować więcej bo np Oliwia miała uczulenie na niektóre firmy np na johnsona czy hipp także inne rzeczy dokupowałam później.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek:)

Vivianka współczuje Ci kochana, ale się biedna męczysz z tymi bólami...ale już bliżej niż dalej.

Goplana miałam wczoraj takie same myśli jak Ty, dzisiaj już jest troszkę lepiej.

Ja przytyłam od początku 22kg i wychodzi na to że teraz tyję średnio 1kg/tydzień. Wyglądam źle i nie mogę na siebie patrzeć. No ale cóż...

Ale wiecie co? moja kolezanka urodziła doładnie miesiąc temu i wczoraj mi pisała, że schudła już 17kg po porodzie, a ogólnie w ciąży przytyłą 20kg wiec ta waga to potem chyba szybko schodzi, tym bardziej jak się karmi piersią.
    Właśnie zaraz do niej jadę zobaczyć małego i ją:)

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się zdecydować czy brać to http://allegro.pl/komplet-do-wozka-posciel-dwustronna-polska-i4565951305.html czy może to http://allegro.pl/komplet-do-wozka-polar-kocyk-70x100-i-podusia-ecru-i4565951265.html czy nic ? :-) robię zakupy od tego pana i jestem na finishu już ale nie wiem czy brać takie coś do wózka czy może jednak sobie darować. w sumie ten polar mnie kusi bo później na wiosnę będzie lżejszy, a zimą nie pochodzę i tak nie wiadomo ile.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja mam początki anemii, podobne wyniki do Ciebie, aby krwinki niższe, jutro robię wyniki, zobaczę czy dieta i to co robię pomogło. A więc przyjmuję:
    1x1szt żelaza Tardyferon, 1x1 tabletki suplement Burak z Herbapolu, codziennie 2 szklanki soku z świeżego buraka ( 2-3 buraki), natka pietruszki do wszystkiego, koktajt natka pietruszki, gruszka, banan, do tego wszystko co zawiera witaminę C, dużo soku pomarańczowego, ograniczenie herbaty i kawy, przyjmowanie żelaza osobno jak magnez (oba źle na siebie wypływają i źle się razem wchłaniają). To robię od tygodnia, bo mam takie wyniki i gin mnie straszy szpitalem, zobaczymy czy pomoże. Acha no i żelazo to przede wszystkim mięso, jęsli lubisz, to zwiększ porcje mięsa, ja trochę próbuję. I wsio.

Agata92 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Sylvi kochana orientujesz się może jakie są ceny USG 3D/4D w Kaliszu? Tak pi razy oko, orientacyjnie :) zastanawiam się czy wyjdzie mi taniej niż w Łodzi
    oj nie wiem. sama nie miałam więc się nie orientuję.. mój polecał http://www.jakubek.kalisz.pl/badania.html jeszcze Kurpik ma bardzo dobry sprzęt ale nie wiem ile bierze, podejrzewam że pod 200zł

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny staram się być silna ale już czasami nie daję rady. Moi znajomi doskonale znają moją sytuację od kilku lat bo przestałam to ukrywać wcześniej się bardzo wstydziłam mówić co się dzieje u mnie w domu. Każdy sie dziwi że ja w tym domu siedzę i inwestuję ale co ja mam zrobić skoro nei stać mnie na kupno swojego małego m.
    Chwilę temu znowu zaczęła do mnie skakać to zatrzasnęłam jej drzwi przed nosem do mojego pokoju zadzwoniłam do mojego że albo sie wynosimy i sie wkońcu ogarnie albo idę do domu samotnych matek gdzie chociaż będę miała święty spokój i nei będę wiecznie nękana. To się wystraszył chyba bo powiedział że zadzwoni do faceta kiedy dokładnie możemy sie wprowadzić.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą mie strasznie kosci od pośladków do jak to mówi moja córcia do "pici" i tylko jak chodzę mam to od kilku dni i staję się to już uciążliwe. CO to może być??? Mam wizytę w czwartek dopiero żeby zapytać.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to jest pozytywna wiadomość :) jak widać trzeba z Twoim facetem ostro i konkretnie :)

njr11rs.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo widzisz nastka czyli jednak idzie mu przemówić do rozumu! w końcu zachowuje się jak rasowy facet. oby ten koszmar się szybko skończył

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka współczuję Ci na prawdę, zamiast cieszyć się z ciąży i macierzyństwa to ciagle coś, jak nie Twój men to ta starucha Ci dowalają ehhhh. Podziwiam Cię, że jesteś taka silna, wiesz wierzę że w końcu zły los się odwróci i wszystko będzie dobrze. Myślę, że Twoje papiery z terapii też byłyby niezłym dowodem w sprawie, może ta terapeutka by Ci pomogła jakoś wyjść na prostą i rozwiązać sytuację mieszkaniową z babcią? nie myślałaś może żeby napisać do telewizji i poprosić o darmową poradę albo coś?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Słodkie mamusie myśle ze moj glukometr zwariował.....
    Wczoraj nagle po obiedzie było 151 a za sek z tego samego palca 166 nic z tego nie rozumiem...
    Dzis tylko dwie kromki i 149...
    Jestem ciagle głodna...

Ja też raz sprawdziłam mój glukometr miałam wynik 106 a z drugiego palca 90 hmm, nie można też tak wierzyć do końca tym glukometrom... ja zobaczyłam jedną rzecz: jak się ukłuję i krew leci słabo i przycisnę trochę palec, żeby wyleciało trochę krwi wykazuje cukier wyższy, jak ukuje się z większą skalą i krew leci normalnie bez uciskania wtedy wynik jest niższy...

Kurczę ostatnio łapią mnie uderzenia gorąca, jest mi duszno i czuje że się mega pocę ehh,

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale zaniedbałam bloga swojego muszę się wziąść do roboty chyba znowu. Czekam na dostawę materiałów żeby zacząć znowu szyć kocyki, sówki itd. Mam jeszcze 5 zamówień do zrealizowana a materiałów zabrakło:P:P:p

sylvi lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    nie mogę się zdecydować czy brać to http://allegro.pl/komplet-do-wozka-posciel-dwustronna-polska-i4565951305.html czy może to http://allegro.pl/komplet-do-wozka-polar-kocyk-70x100-i-podusia-ecru-i4565951265.html czy nic ? :-) robię zakupy od tego pana i jestem na finishu już ale nie wiem czy brać takie coś do wózka czy może jednak sobie darować. w sumie ten polar mnie kusi bo później na wiosnę będzie lżejszy, a zimą nie pochodzę i tak nie wiadomo ile.

Nata ja do wózka to nie kupuje pościeli moim zdaniem nie warto, po pierwsze dziecko nie powinno spać na podusi, ja na dno gondoli położę pieluszkę flanelową, małego w kombinezon, na niego kocyk i nakrycie gondoli i wydaje mi się, że odpowiednio go opatulę :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. czym się różni rożek od otulacza??? Zamówiłam na allegro rożek, jutro ma zostać wysłany i mnóstwo innych rzeczy hihi, zastanawiam się czy obie rzeczy będą potrzebne??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 12:41

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Mam pytanie do dziewczyn z luteine dopochwowo i szyjka tez macie rozwolnienie? A móże to z brania magnezu?

Biorę na skurcze łydek 500mg magnesin wieczorem i 250mg rano i skurcz sie zaczyna ...ale nie kończy tak rozchodzi
    Jak brałam 500 rano i 500 wieczorem to nie miałam Wogóle....

Wkurza mnie to leżenie. Wczoraj było pięknie dziś sennie:)
    Obyśmy wszystkie dotrwały do bezpiecznej granicy:))

Fidelissa, ja też biorę Magnezin i przez pierwszy miesiąc też mi się zdarzały rozwolnienia. Magnez tak może działać i mówił mi o tym lekarz. Potem zaczęlam brać regularnie żelazo i się zrównoważyło, bo po żelazie z kolei zaparcia są.

Właśnie, co do żelaza, to lekarz mi polecił żelazo Biofer, bo jest dobrze przyswajalne (bez recepty). Ale jeszcze nie kupiłam, bo mam jeszcze żelazo na receptę, więc je wykończę...

W ogole do dzień dobry ;)
    Właśnie zamawiam "wyprawkę" minky ;) zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    A rano głód, potem zgaga i rzyganko ech :(

Elfik <3
    FRbCp1.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ