Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
desou wrote:ZAWIERA ALKOHOL, spirytus 0,6%...
Padłam i nie umiem wstać... Alkohol w jogurcie kuźwa??? Chyba to małej nie zaszkodzi co?
omg omg omg
O ja... alkohol w jogurcie, kto by pomyślał, ja patrzę teraz na skład pod względem cukrów hmmm to trzeba i patrzeć na alkohol... myślę, ze dzidzi nie zaszkodzi, nie martw się, swoją drogą powinni to zaznaczyć dużymi literami co w takich przypadkach jak my ciężarne, zalecają jeść jogurty dla wapnia a tu taki zonk ;/ -
a co do skórczy łydek, to mnie zaczęły łapać ale odkąd biorę aspargin 3x1 jest ok. Kupiliśmy octenisept i mąż testuje na sobie na swoim przeciętym czole
no i weźcie teraz zjedzcie jogurt i wsiądźcie za kółko..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:28
lkc, Agusia ;), Mamadomina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, chyba wszystkie produkty mleczne zawierają alkohol. To jest efekt fermentacji. Kefir ma coś ok. 1% z tego, co się orientuję. To nie zaszkodzi, bo stężenie tego alkoholu we krwi byłoby najpewniej niewykrywalne.
Przyszedł kocyk z minky dla Antka, w kotwice. Jaki on milusi, tylko dla mnie trochę mały
Tak miałam pięknie spakowaną walizkę do porodu, a teraz muszę połowę rzeczy wywalić, żeby nie targać niepotrzebnie koszul do karmienia czy mokrych chusteczek. Nie zamierzam rodzić w tym tygodniu, więc co będę targać te graty. -
Nata wrote:a co do skórczy łydek, to mnie zaczęły łapać ale odkąd biorę aspargin 3x1 jest ok.
Ja brałam 2x1, dziś wezmę 3 razy zobaczymy czy dadzą mi pospać
Wychodzi słoneczko idę na miasto na spacerskoczę do Rossmanna dziś ostatni dzień promocji to jeszcze kupię coś dla maluszka
-
mąż mi nagrał taki krótki 30 sek filmik na tvp o ciąży, jak się dzidzia rozwija i co wyprawia w brzuchu uśmiałam się bo miałam taki pogląd w końcu jak to wygląda hehe
szukaliśmy na youtube żeby Wam wkleić ale nie ma
biorę się za zakupy na allegro bo czasu coraz mniej. -
Doczytałam wreszcie zaległości....
Magdalena trzymaj sie w tym szpitalu
Viviana współczuje bólu spojenia ....oby dało sie jakoś zaradzić
Nastka współczuje z ta pseudo babcia, ja tez uważam, ze powinnaś ja nagrać na komórkę i pokazać policji i facetowi. A przynajmniej jak jest awantura wciśnij do niego połączenie i niech słucha..... Przykro, że Cię nie wspiera....
Słodkie mamusie myśle ze moj glukometr zwariował.....
Wczoraj nagle po obiedzie było 151 a za sek z tego samego palca 166 nic z tego nie rozumiem...
Dzis tylko dwie kromki i 149...
Jestem ciagle głodna...
Plus jest jeden nie utyłam tylko schudłam
Mam pytanie do dziewczyn z luteine dopochwowo i szyjka tez macie rozwolnienie? A móże to z brania magnezu?
Biorę na skurcze łydek 500mg magnesin wieczorem i 250mg rano i skurcz sie zaczyna ...ale nie kończy tak rozchodzi
Jak brałam 500 rano i 500 wieczorem to nie miałam Wogóle....
Wkurza mnie to leżenie. Wczoraj było pięknie dziś sennie:)
Obyśmy wszystkie dotrwały do bezpiecznej granicy:))Viviana lubi tę wiadomość
-
Goplana jakoś zrzucimy te zbędne kg:) Ja do 7 tyg. miałam już 2,5kg na plusie
ale potem poszłam do dietetyka i zrzuciłam ten nadmiar:) Najgorsze jest to, że się ruszam i nie obiadam a kilogramy i tak rosną...
Mnie też boli spojenie do takiego stopnia, że ciężko mi nawet przekręcić się w łóżku czy wstać do łazienki ale pomaga mi regularne przyjmowanie magnezu i no-spy.
Dziewczyny co możecie polecić na anemie? Może jakaś dietka albo jakieś suplementy? Wczoraj odebrałam wyniki morfologii i są coraz gorsze:
Leukocyty 12.93 (4.0-11.0)
Erytrocyty 3.71 (3.8-5.8 )
Hemoglobina 10.6 (11.5-16.5 )
Hematokryty 31.5 (36-47)
MPV 11.6 (8.0-11.0 )
Neutrocyty 8.94 (2.0-7.5 )
Monocyty 0.85 (0.2-0.8 )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:03
-
nick nieaktualnyDoberek,
Pochmurnie, ale jest czym oddychac. Zebralam sie I odkurzylam, jak sie uda to jeszcze posprzatam wc and bath, ale po woli...
Goplana, ja od plczatku ciazy juz kombinuje jak ten testament spisac, bo od zawsze mialam wizje, ze cos mpgloby pojsc nie tak przh porodzie, tfu, tfu, tfu...
Co do wojny, boje sie, zwlaszcza ze wg ludowego przesadu wiecej chlopakow sie rodzi, na wojne, a wsrod znajomych to same chlopy sie rodza...ale pociesza mnie fakt, ze ja z Pilkarzykiem zawsze mam gdzie uciec (plus znam 6 jezykow biegle, a komunikuje sie jeszcze w kilku, nauczyc sie nowego jezyka dla mnie pestka), a moj Sr niech se radzi sam!
Co do wagi...LASKI, WRZUCCIE SE NA LOOZE, POMYSLCIE, ZE JA JUZ +30! Wiec Wasze kilo to pestka
A kefir tez ma alkohol
So relax, take it easyAgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
fidelissa miałam wczoraj włączony telefon z połączeniem do niego jak mnie wyzywała ale coż jak wrócił do domu to zaczełam mu takie rzeczy gadac że jej uwierzył. Ma siniaki po isulinie na rękach powiedziała że to ja ją pobiłam i uwierzył. Wczoraj wieczorem juz nei wytrzymałam i jak powiedziała na mnie kurwa i rzuciła butem we mnie to wpadłam w taki szał że ją popchnęłam że wpadła z przedpokoju do swojego pokoju gdyby mój mnie nie odciągnął to bym ją chyba zabiła wczoraj i wiecie co nawet tego nie żałuje i nie jest mi wstyd. MAm dość naprawdę jestem tak gnębiona od 17 lat i nie mogę nic z tym zrobić. Zycie mi się wali na każdym kroku. Nie mogę trafić na porządnego faceta który wkońcu by skrócił moje męki tylko zawsze sam mi jeszcze dokłada. Ja w styczniu chodziłam na terapię bo juz nie dawałam sobie rady psychicznie moja babka doprowadziła mnie do takiego stanu że chciałam się zabić. W papierach mają moje wyznania na jej temat. Psycholog która mnie prowadziła nie wierzyla że ja jeszcze mam siłę do życia przez tą kobietę.
-
Ogólnie na takiej terapi pisze się swój życiorys od czasów które się tylko pamięta i potem odczytuje się to przy grupie osób. Ja jak czytałam swój życiorys to jak podniosłam głowe to nie było osoby która by nie uroniła łzy. Terapeutka zarządziła wtedy 15 minut przerwy bo stwierdziła że takiego życiorysu nigdy nie słyszała od tak młodej osoby. Nigdy nie robiły przerw po życiorysach odrazu były omawiane a u mnei nie dali rady odrazu.
-
Agata92 wrote:Cześć dziewczyny
Stałam dzisiaj na wagę i się przeraziłam. Czy wy teraz też tak szybko przybieracie na wadze? Coś okropnego! Już mam 20kg na plusie a jeszcze do końca prawie 2 miesiące. Najważniejsze żeby Mały dobrze się rozwijał a z wagą po porodzie będę walczyć.
Miłego dnia i udanych wizyt -
Witam Kangurki!
Ja już 70.2 kg czyli +7 kg od początku ciąży...
Dziś wracam do sprzątania/remontowania mieszkaniaWczoraj miałam totalnego lenia i nie zrobiłam absolutnie nic! Cały dzień przeleżałam! Szook!
Mała zaczęła boleśnie okopywać mi okolicę pępka - AŁA!!!Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Agata92 jak najszybciej zacznij brać żelazo. Tylko to takie na receptę trzeba, więc lekarz musi przepisać. Ja biorę ferrum, bo też miałam kiepskie wyniki, a teraz jest OK - znaczy nie w normie ale tuż pod nią. Dodatkowo jem b. często mięso wołowe i przeróżne kasze.
Agata92 lubi tę wiadomość