X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Co do wagi, ja w ciągu tygodnia przytyłam ponad 2,5 kg, prawa dłoń jak serdel, lewa minimalnie lepsza, rano mam 63 - 64 coś a już w południe 65,6 kg... Nie wiem ile łącznie przytyłam bo raz mam 8 kg a raz 11 kg na plusie...

też się wolę ważyć rano, bo potem cichaczem przybywa kg lub półtora... ;)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia bałam się iść tu na IP, bo mój gin wysyła do Lublina, ale pomyślałam, kurde przecież zbadać mnie zbadają. Doktor na IP mówi, by to już kontrolować pod kątem pęknięcia, bo rozeszło sie bardzo. Ale dawno już nie bolało. Tak są pasy, mam wszystko rozmawiać z moim prowadzącym, nawet doktor mówił o położeniu do szpitala z tego powodu, ale co to pomoże to nie wiem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach, mialam mocz, morf i anty d. Jutro wyniki i jutro na 15 na wizyte. Zobacze mego mena :D juz sie doczekac nie moge, mam nadzieje ze da sie ladnie sfotografować ;)

xpatiiix3, Agusia ;), Fidelissa, lkc, Dotty84, Agata92, santoocha lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Lavendula ja też jestem bardzo opuchnięta i mam za dużo wód płodowych.Dlatego też lekarz kazał mi ograniczyć owoce do minimum i pić nie więcej niż 2l dziennie. Teraz z tym piciem jest ok ale jak były upały to była męczarnia;/

no to wszystko jasne - my jutro idziemy kontrolować naszą górną granicę ilości wód.....

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde biedna Viv wspolczuje Ci cale szczęście, że juz niedługo ;)

Desou te pchnięcie nie jest normalne, koniecznie zgłoś sie z tym do lekarza ,moze to zatrucie ciazowe..??

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Agusia bałam się iść tu na IP, bo mój gin wysyła do Lublina, ale pomyślałam, kurde przecież zbadać mnie zbadają. Doktor na IP mówi, by to już kontrolować pod kątem pęknięcia, bo rozeszło sie bardzo. Ale dawno już nie bolało. Tak są pasy, mam wszystko rozmawiać z moim prowadzącym, nawet doktor mówił o położeniu do szpitala z tego powodu, ale co to pomoże to nie wiem.

Rozumiem Cię, też mam taki szpital w okolicy do którego nie chcę trafić...w tym co chcę rodzić jest oddalony o 60 km od domu, mam nadzieje, że dojedziemy ze skurczami jak zacznę rodzić hehe....ale w nagłych przypadkach ważne jest badanie i uspokojenie kobiety :) porozmawiaj koniecznie z prowadzącym...matko, ciekawe jak będzie po porodzie wróci do normy te spojenie? Kochana myślę, że jak gin będzie proponował to zgódź się na szpital... wiem, ze również masz daleko, ale może pomogą z tym bólem?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana bidulko trzymaj się, jeszcze troszkę...
    ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:08

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 200 dzień ciąży - jeszcze tylko 80 dni do terminu i 60 dni do ciąży donoszonej, ciekawe jak będziemy się rozpakowywać :)

Fidelissa, Lavendula, Viviana, Marzena27, Dotty84, lkc, Agata92 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj no mam nadzieje, ze będzie wszystko w porządku i ominie Ciebie i przynajmniej do 36 dotrwasz ;) trzymam mocno kciuki :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ten deszczowy poranek pod kołdrą,
    pijąc kakao witam 8 miesiąc i zaczynam 32 tydzien :))

Nie wychodzę z domku leżę:)

Agusia ;), lkc, Viviana, Marzena27, Lavendula, talia22, misiaczk25 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocki widze ze ciekawe byly u Was. Mnie tez strasznie bolalo podbrzusze ale to z nerwow az momentami wstac do wc nie moglam i lzy same lecialy. W nocy odruchowo przesunelam sie do mojego a on co zrobil? Odsunal sie pierwszy raz w zyciu. wieczorem tez mala buszowala w brzuchu szturnelam go zeby sobie zobaczyl to tez olal.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziś mam 200 dzień ciąży - jeszcze tylko 80 dni do terminu i 60 dni do ciąży donoszonej, ciekawe jak będziemy się rozpakowywać :)

mnie belly bardziej przestraszyło: pozostało 58 dni!!

Agusia ;), Agata92 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Nocki widze ze ciekawe byly u Was. Mnie tez strasznie bolalo podbrzusze ale to z nerwow az momentami wstac do wc nie moglam i lzy same lecialy. W nocy odruchowo przesunelam sie do mojego a on co zrobil? Odsunal sie pierwszy raz w zyciu. wieczorem tez mala buszowala w brzuchu szturnelam go zeby sobie zobaczyl to tez olal.

słów na niego brakuje.....

• Goplana Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Jakoś mam w sobie strasznie dużo niepokoju...
    Wczoraj ryczałam w męża rękaw, że pewnie umrę przy porodzie... a poza tym nie ma co tego domu budować, bo pewnie będzie wojna i spadnie na Warszawę bomba nuklearna :/

Vivianka - współczuję bólu, mi też się na nowo odezwało to cholerne spojenie, dzisiejsza noc w męczarniach :/ Jakby co, to doświadczony gin potrafi oceniać rozejście w mm bez RTG. Powyżej 1cm jest wg niektórych wskazaniem do cięcia, ale Ty i tak bierzesz cesarkę, więc pewnie po prostu musisz się oszczędzać coby to dalej nie poszło. Mi gin polecił - pas ortopedyczny na miednicę, - wizytę u fizjoterapeuty od kobiet w ciąży i doraźnie 1g paracetamolu. Więcej chyba no obecny etap nie da się zrobić.
    Ja zauważyłam, że po zalecanych spacerach mi się niestety pogarsza, polepsza się po basenie - bo nie ma obciążenia na miednicę. trzymaj się! I łączę się w boleściach :)

Agata92 - ja też już niestety ok. 20kg na plusie :/ , ale patrząc na Ciebie na ostatniej fotce, nic nie widać wyglądasz pięknie. Pewnie byłaś bardzo szczupła przed :)
    Ja się przed ciążą odchudzałam, więc też już na początku odbiłam mocno (wtedy kiedy inne chudły, bo miały mdłości - mnie nawet one nie powstrzymały :) ) Zrzucimy przy karmieniu! :]

Viviana, lkc, Agata92 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam wlasnie zdjecie z pamietnika karoli i chyba to nie dla mnie sama skora i kosci ten maluszek. Lzy same cisnal sie do oczu. Ale walczy juz 5 dni za nimi.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana moja koleżanka też miała duże rozejście spojenia i lekarz jej powiedział że nie wie czy nie czeka ją operacja po porodzie i zbieranie tego na śruby, udało się na szczęście bez tego i mam nadzieję że u Ciebie też będzie wszystko ok. Ona miała papiery od ortopedy w związku z tym spojeniem bo niestety ale ból porodowy o parcie dziecka nasilają jeszcze bardziej ból tego miejsca więc załatw sobie papier na to spojenie wtedy na pewno Ci nie odmówią cc. Ja wstałam z bólem głowy, bólem bioder...coraz gorzej kurde! w nocy bolały mnie kolana, bo była zmiana pogody-lało i była burza.. Jeszcze 62 dni, jakoś dam radę mam nadzieję. Najgorsze jest to, że nie powinnam zakładać nogi a nogę jak biodra bolą a ja inaczej nie umiem jakoś siedzieć..
    U mnie od początku ciąży plus 7kg.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14,5 kg na plusie - znaczy się rano i na czczo, bo wieczorem......... do 20 dociągnę też na bank
    do tego robi mi się trochę cellulit na udach, buuuuuuuuu, czuję się nieatrakcyjnie i jakos tak straciłam ochote na zbliżenia, ....w bani mam, że wyglądam okropnie

pogoda pod psem i dół łapie

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:09

xpatiiix3, Fidelissa, santoocha lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko również łączę się w bólu, myślałam, że to spojenie nie wróci, a tu ból powrócił z podwojoną siłą. Byłam zaskoczona, że to tak promieniuje, w zasadzie w najgorszym momencie odejmuje nogi. Mnie lekarz kazał brać magnez, no-spe i paracetamol doraźnie i zmieniać pozycje w ciągu dnia, najlepiej mi jak chodzę, ale wieczorem to chodzenie chyba się odbija znowu. Mam nadzieję, że to znowu kilka dni i się uspokoi. W środę mam wizytę u ortopedy, wszystko wypytam o to spojenie, może poproszę o usg, w każdym razie idę po zaświadczenie do cesarki, to niech mi lekarz wpisze też to rozejście.
    Kochana a mnie mąż zaczyna nazywać panikarą, bo te wszystkie dolegliwości nie nastrajają, poza tym to trzecia noc jak go budzę, ale to końcówka i wtedy ujawniają się różne emocje.
    Nata właśnie mi gin na IP mówił, że moje rozejście jest spore, może dojść do pęknięcia, także ide do ortopedy, poprosze o zaświadczenie, bo nie uśmiecha mi się po porodzie SN zostać unieruchomioną.

A jesli chodzi o wagę ja mam już 6,5 kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:20

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou myślę, że nie zaszkodzi spokojnie.A my z mężem kupiliśmy ostatnio kaszkę na mleku z owocami w lidlu i on sobie wziął do pracy i mówi do mnie później że jakaś dziwna, bo gorzka była i jej nie zjadł tylko owoce wszamał, zakazał mi jedzenia tej drugiem i napisał do producenta. Dostał przeprosiny i wyjaśnienie dlaczego kaszka zmieniła smak i żeby się nie martwić bo szkodliwe to nie było, kazali mu podać adres i przyślą coś w rekompensacie. Ciekawe czy poda heheheh :-) no ale z drugiej strony to miłe z ich strony.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ