Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Dziewczyny myślicie że jak pójde do rodzinnego po skierowanie na badania które gin mi przepisała to je dostane? Czy będzie psioczył?
To zależy jakie to badania. Ja kiedyś z gin na ten temat rozmawiałam i mi powiedział, że rodzinny nie może niektórych badań przepisać ale jeśli to są badania typu morfologi, mocz itp. to napewno nie będzie robił problemuLavendula lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry mamusie
Powodżenia na wizytach!
Waga sie nie przejmujcie. Zalezy od sprzętu, pomiaru itp.
Vivi no faktycznie 50km to kawałek drogi.... Moze maz wytrzyma bez swoich księżniczek kilka dni:)
Karmelek jak tez mam schizy. Boli mnie w ok. Spojenia, dzis wiezadla w prawej pachwinie. Taki szczypiacy bol. Moze jutro jak założą pessar bede spokojniejsza.
Tez wczoraj zaliczyłam maraton seriali od na wspólnej po top model. W miedzy czasie ugotowani i M jak miłość.sie naogladalam i padlam:)
Agusia ;), Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! !
Noc jakas licha, chyba ta pelnia.. jak narazie czuje sie calkiem oki oby tak zostalo 1
Pati klucia mam identycznetez wczoraj wymyslilam ze to chyba od ucisku malej bo jest bardzo niziutko..
Martynika dokladnie a jakie masz te badania przepisane??
Wczoraj zerknekam do pamietnika Karoli lzy staja w oczach. Mam nadzieje ze malenstwo sobie poradzi! -
po nieprzespanej nocy
piła spalinowa
zamiast budzika
dzień dobry
maaartinka wrote:Mam do zrobienia D-dimery, gazometrie, Na, K, Mg, Ca.. I znowu tyle kasy na to pójdzie
tak jak pisała Agata, wszystko zależy co może wypisać i jaki mu budżet został. Mój bardzo znajomy rodzinny wypisał mocz, morfologie, ob i grupę krwi a o ospie, odrze toxoplazmozie nie było mowy...xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość
-
Karmelek ja przy Marcelu tez to miałam ,wiec no stress hehe
A ja miał głupi sen jakiś ze wody mi odeszly na cmentarzu jak szlam od brata ze szkoły do domu bo go prowadzilam i doszłam do domu czu a tam noga juz wystaje i w panieke wpadlam ze jak będę sie ruszać to jej polamie wiec polozylam się i nie ruszalam zabrała mnie karetka... Wzięli na CC i mała wyciągali z brzucha to polamali jej ta nóżkę... Plakalam jak się obudzilam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:33
Livia
Nela
Marcel
-
Karmelek D-dimery, gazometrie, Na, K, Mg, Ca to jest chyba pod kątem duszności które mnie męczą a ją troche zaniepokoiły..
Agata, Lavendula czyli wygląda na to, że wszystko zależy od lekarza.. No cóż pójde dzisiaj do tego starego dziadka zobaczymy co mi powie..
Pati kiepski sen -
milego dnia dziewczyny
my dzisiaj zaczynamy dzien radosnie - pobudka dzwoniacego ojca to nic... czekamy na paczke z apteki.
powodem banana na twarzy jest oszukany przyspieszony poczatek 8 miesiaca - wg bellyhi dobre i to
ciesze sie, ze mimmo mojej glupiej szyjki przybywaja te tygodnie
powodzenia na wizytachmusze czekac do poniedzialku.... ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:37
Agusia ;) lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Witam się i ja, też miałam okropną noc, znowu skurcze w łydkach (Was też tak łapią?) mały się wypycha coraz boleśniej i znów zaczął podkopywać....miałam koszmary, śniło mi się, ze byłam na usg i lekarz zmienił datę porodu na 20.12 ponieważ maleństwo rośnie za wolno i nie poradzi sobie jak urodzi się w terminie, były jeszcze jakieś komplikację zdrowotne z jego serduszkiem ehhh nienawidzę takich snów, to chyba przez ten wczorajszy cukier, tak się przejęłam, ze mogę krzywdę dziecku zrobić.....
Ja przytyłam 12 kg i od dwóch tygodni waga się zatrzymała, od momentu jak jem inaczej cały czas to samo, jem częściej a mniej i dużo spaceruje teraz, samochód pewnie tęskni hihi.
U mnie słaba pogoda zimno, szaro, ponuro... mam lenia ale muszę coś porobić, wczoraj wzięłam się za wyprawkę kupiłam mnóstwo rzeczy na allegro i w aptece gemini... lista jeszcze nie zamknięta, ale już lepiej wygląda -
Agata92 wrote:Cześć dziewczyny
Stałam dzisiaj na wagę i się przeraziłam. Czy wy teraz też tak szybko przybieracie na wadze? Coś okropnego! Już mam 20kg na plusie a jeszcze do końca prawie 2 miesiące. Najważniejsze żeby Mały dobrze się rozwijał a z wagą po porodzie będę walczyć.
Miłego dnia i udanych wizyt
od początku przyplątało mi się 10kg, ale bardzo nieregularnie - najpierw waga prawie stała w miejscu, potem wzrastała wg. wykresu w belly [na dolnej granicy ] - a teraz jakoś wystrzeliła w połowę widełek, nawet gin na ostatniej wizycie powiedziała, że coś za bardzo ostatnio jej tyję- wagowo, bo nie widać
Chyba mi wszystko poszło w dłonie i lewą kostkę - mam tak spuchnięte palce że nie mogę dobrze zwinąć dłoni w pięść, nosić pierścionka.... co z tym można zrobić ?? Nie dość że spuchnięte, to każdy stawik w palcach boli.... -
Agusia ;) wrote:Witam się i ja, też miałam okropną noc, znowu skurcze w łydkach (Was też tak łapią?)
gin kazała mi jeść 3x dziennie to 2 tabl. magnezu [ chela mag b6 ]- skurczy brak
[jak zapomnę - zdarzają się lekkie w nocy więc staram się jeść regularnie ]
-
Lavendula wrote:gin kazała mi jeść 3x dziennie to 2 tabl. magnezu [ chela mag b6 ]- skurczy brak
[jak zapomnę - zdarzają się lekkie w nocy więc staram się jeść regularnie ] -
Witam was mamuśki
maaartinka sód,potas,magnez i wapń są w tzw kompetencjach lekarza rodzinnego .
D-dimery i gazometria już niestety nie.
Tak więc wszystko zależy od dobrej woli lekarza. On może ale nie musi.
Co do pasków do glukometru to ja mam za 3,20.
Na receptę od diabetologa.Wcześniej jak miałam stwierdzoną tylko cukrzycę to płaciłam 30 % tzn.12 zł .Po dodaniu insuliny powiedział że na ryczałat mi się nalżą.
Ja przytyłam 12 kg i od miesiąca stoję z wagą ,pewnie przez dietę. -
Witam.
Dziewczyny w nocy byłam na IP, dostałam okropnych bóli, sama nie wiedziałam już, co to może być, szpital miejski mam naprzeciw domu, była godz. 2.
Malutka ładnie brykała, ale podbrzusze, spojenie, więzadła wręcz paliły z bólu.
Pobudziłam troszkę ich na IP, wszyscy zaspani, ale pani zaprowadziła mnie na oddział, położna zbadała Malutką, ładne ciśnienie, za chwilę przyszedł doktor, zrobił wywiad, poprosił na badanie, szyjka zachowana, długa, zamknięta, o dziwo na badaniu macica miękka, w okolicy spojenia jak zaczął badać, to nie dałam się dotknąć. Ból okropny. No i pobadał i mówi do mnie, czy wiem, że mi się bardzo spojenie rozeszło.
Posiedziałam trochę na IP, po no-spie cokolwiek puściło, dostałam kartę informacyjną z nakazem odwiedzin mojego prowadzącego, ale i tak się wybieram do niego i doktor stwierdził spore rozejście spojenia łonowego.
Rano nadal ćmi, zdziwiło mnie, że tak może to promieniować na podbrzusze, ale dobrze, że poszłam to skonsultować, bo to już trzecia noc jak mnie bolało.
-
caterina wrote:Co do pasków do glukometru to ja mam za 3,20.
Na receptę od diabetologa.Wcześniej jak miałam stwierdzoną tylko cukrzycę to płaciłam 30 % tzn.12 zł .Po dodaniu insuliny powiedział że na ryczałat mi się nalżą.
Ja przytyłam 12 kg i od miesiąca stoję z wagą ,pewnie przez dietę.
Hihi mam tak samo również 12 kg i waga stanęła od momentu diety... mi teoretycznie nikt nie mówił, że mam sama badać już cukier, ale czekając na wyniki i wizytę stwierdziłam, że 40 zł to nie wydatek a będę spokojniejsza po posiłkach, jeśli będą kazali mi się kuć to poproszę o receptę, inaczej wydam majątek na te paski do końca ciąży