WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Nata ja do wózka to nie kupuje pościeli moim zdaniem nie warto, po pierwsze dziecko nie powinno spać na podusi, ja na dno gondoli położę pieluszkę flanelową, małego w kombinezon, na niego kocyk i nakrycie gondoli i wydaje mi się, że odpowiednio go opatulę :)

no z podusi nie miałam zamiaru korzystać, do łóżeczka też nie kupuję na początek ani pościeli ani poduszki. Uznałam że jednak daruje sobie wydatek i będę młodego zawijała w koc bo mam taki większy od dziadków dla niego.

Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam że na mojego ostatnio tylko szantarz działa. Moja terapeutka powiedziała że wrazie gdyby coś się kiedyś działo to udostępni moją dokumentację medyczną wraz z życiorysem odpowiednim organą. Właśnie zabrałam sie do pisania uzasadnienia we wniosku o przyznanie mieszkania od miasta i wspomnę tam o tym że mogą dostać ta dokumentację. Z policji juz miasto ma opinię o moje pseudo babce ale wtedy się nie udało dostać na jaką kolwiek listę.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam 33 przedmioty i wydałam 225 zł. Teraz czekam na paczkę.

Madlen222, xpatiiix3, santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka trzymam kciuki żeby się udało.
    zgłodniałam przez te zakupy :-) zjem sobie tortille z serkiem, sałatą, serem żółtym, szynką i warzywami :-)

rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata czyli większe zakupy zrobione :)
    I jak tam zdecydowałaś się na tą pościel lub kocyk?

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    kupiłam 33 przedmioty i wydałam 225 zł. Teraz czekam na paczkę.

Uuuu to ja wczoraj zaszalałam wydałam ponad 500 ale dopiero wzięłam się za wyprawkę...kupiłam kilka ubranek przez allegro...jakoś się boję wolę kupować w sklepie, żeby je "zmacać" :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiece co ja dla Oliwki miałam kupioną pościel do wózka ale był czerwiec jak ją rodziłam. I szczerze mało z niej korzystałam wygodniej było mi przykryć mała kocykiem niż kołdrą. Fakt taka pościel pięknie wygląda w wózku ale nie jest zbyt praktyczna. Kołderka jest zazwyczaj sztywna i nie chce sie wywijać jak kocyk.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,powiedzcie mi prosze jakie zabawki (grzechotki,gryzzaki itp) trzeba kupic Maluszkowi?

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus na początku szczerze mówiąc to nic taki maluszek nie potrzebuje. Moja Oliwka zaczęła dopiero po miesiącu zwracać uwagę na karuzelę w kołysce i stopniowo jej kupowałam różne zabaweczki wydające jakiś delikatny dźwięk.

Napewno dostaniesz w prezencie od rodziny czy znajomych pełno pluszaków i grzechotek tak jak ja dostałam dla Oliwki. To już chyab taka rutyna że kupują ciuszek i zabaweczkę dla maluszka.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie tak myślałam że chyba jednak nie wygodna będzie, nie zamówiłam ani pościeli ani tego kompletu z polara, mam dwa małe kocyki i jeden większy więc tym będę Go opatulała, no ja już sporo rzeczy mam więc teraz bardziej na tych higienicznych się skupiłam no i zamówiłam pieluszki tetrowe, flanelowe, pampersy, gaziki, fride, prześcieradło itp no i wzięłam sobie jednak te dwa staniki sportowe, uznałam że w nocy będę w nich spała :-) jeszcze zostało nam łóżeczko, przewijak, wózek, materac do łóżeczka... więc te większe i najdroższe rzeczy. Mama do mnie dzwoniła że też kupili tetrówki i jakąś czapkę więc nie zamawiałam tyle szt ile miałam tylko mniej wzięłam sobie.
    Optimus ja kupiłam tylko tygryska z pozytywką żeby młodemu puszczać, tak to nie kupuję żadnych grzechotek bo pewnie dostanie. Pluszaki mam w worku w piwnicy to mu kilka wypiorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:04

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla małej nie kupowałam nic z zabawek, już dostałam taką maskotko-piszczałkę i kwadrat z dzwoneczkami w środku

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jedną zabawkę ale to tylko dlatego ze moja Oliwia się nauczyła spać z pieskiem pluszowym zamiast z pieluszką i do dzisiaj tego pieska miętoli przez sen jego ucho. Tym razem kupiłam taką szmatkę kwadratową z głową misia. Będę to podtykała zamiast pieluszki tetrowej.

Na tego pieska wołamy "marysia" bo kiedyś mała jak zasypiała czy chciała się uspokoić wąchała uszko jego i wyglądało to śmiesznie bo odrazu zamykała oczy i zasypiała.

Agata92 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tylko ze ja niestety nie mam od kogo dostac. Nie mamy bliskich znajomych czy przyjaciol, a z jego rodzina ja nie utrzymuje kontaktu, bo mnie nienawidza I udaja, ze nie istnieje, a moj maz jest kawalerem. Najpewniej tez tak bedzie z moim Pilkarzykiem - zrobia wyglad, ze nie istnieje, badz beda traktowali Go zle.
    Dlatego pytam, bo planuje w weekend pojechac na zakupy I musze liste zabawek zrobic.
    Pluszaki mam swoje, juz raz je wypralam, ale właśnie zbieram się, by wyprac raz jeszcze.

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie polecam zabawki kolorowe o żywych kolorach i delikatnych dźwiękach chociaż jak pisałam moja zaczęła interesować się jak skończyła miesiąc. Na początku dziecko i tak tylko śpi, je i robi w pieluszki. No i płacze oczywiście.

ÓptimusPrime, sylvi, lkc, Fidelissa, Fidelissa, Fidelissa lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego wlasnie placzu to sie boje jak ognia! ;) ;) ;)
    Kocham cisze...:)

Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzasadnienie wniosku napisane, post na blogu napisany hmm co by tu dalej robić

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie pytanie ale wode morską też już teraz kupować?
    Na odparzenia lepsze będzie bepanthen, alantan czy sudocrem?

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże sobie muli mnie na sen ,baczek spać położył się ;) zapisałam go na szczepienie jutro ide przed diabetologiem na 11.30, oby przeszedł jak zawsze bez gorączki i innych objawów 3 klucia będą... oby nie płakał ,bo mi zawsze serducho pęka ostatnio dzielny był nawet nie pisnal, tylko podkowke na chwile zrobił, ale będzie z głowy następne na 6lat, no ale za to z mała się z kolei zacznie chodzenie na szczepienia... O i zwaza mojego klocka ciekawe ile waży, bo z 15 kg jak nic już, co raz cięższy się robi...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Może to głupie pytanie ale wode morską też już teraz kupować?
    Na odparzenia lepsze będzie bepanthen, alantan czy sudocrem?

Ja kupiłam sudocrem i alantan, gdzieś wyczytałam, że sudocrem ma mocniejsze właściwości, więc na początek będę smarować alantanem a jak jednak będą odparzenia zacznę stosować sudocrem...ale to moje myśli, może niech mamusie się wypowiedzą :)

Ps. do czego woda morska?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Tak, tylko ze ja niestety nie mam od kogo dostac. Nie mamy bliskich znajomych czy przyjaciol, a z jego rodzina ja nie utrzymuje kontaktu, bo mnie nienawidza I udaja, ze nie istnieje, a moj maz jest kawalerem. Najpewniej tez tak bedzie z moim Pilkarzykiem - zrobia wyglad, ze nie istnieje, badz beda traktowali Go zle.
    Dlatego pytam, bo planuje w weekend pojechac na zakupy I musze liste zabawek zrobic.
    Pluszaki mam swoje, juz raz je wypralam, ale właśnie zbieram się, by wyprac raz jeszcze.

na początek najlepiej w kolorach czarno białych, bo właśnie takie jako pierwsze dziecko zauważy :) coś prostego, karuzela nad łóżeczko czy pozytywka ze spokojną muzyczką do zasypiania też ok. Tak zwana mata edukacyjna, myślę że od 2 czy 3 miesiąca jest ok, kładziesz maluszka na macie, nad nim jest jedna lub dwie zawieszone proste zabawki, na których może chwilkę się skupić. A reszta zabawek później jak troszkę podrośnie :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ