Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia ;) wrote:Nata ja do wózka to nie kupuje pościeli moim zdaniem nie warto, po pierwsze dziecko nie powinno spać na podusi, ja na dno gondoli położę pieluszkę flanelową, małego w kombinezon, na niego kocyk i nakrycie gondoli i wydaje mi się, że odpowiednio go opatulę
no z podusi nie miałam zamiaru korzystać, do łóżeczka też nie kupuję na początek ani pościeli ani poduszki. Uznałam że jednak daruje sobie wydatek i będę młodego zawijała w koc bo mam taki większy od dziadków dla niego.Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Też zauważyłam że na mojego ostatnio tylko szantarz działa. Moja terapeutka powiedziała że wrazie gdyby coś się kiedyś działo to udostępni moją dokumentację medyczną wraz z życiorysem odpowiednim organą. Właśnie zabrałam sie do pisania uzasadnienia we wniosku o przyznanie mieszkania od miasta i wspomnę tam o tym że mogą dostać ta dokumentację. Z policji juz miasto ma opinię o moje pseudo babce ale wtedy się nie udało dostać na jaką kolwiek listę.
-
Nata wrote:kupiłam 33 przedmioty i wydałam 225 zł. Teraz czekam na paczkę.
Uuuu to ja wczoraj zaszalałam wydałam ponad 500 ale dopiero wzięłam się za wyprawkę...kupiłam kilka ubranek przez allegro...jakoś się boję wolę kupować w sklepie, żeby je "zmacać" -
Wiece co ja dla Oliwki miałam kupioną pościel do wózka ale był czerwiec jak ją rodziłam. I szczerze mało z niej korzystałam wygodniej było mi przykryć mała kocykiem niż kołdrą. Fakt taka pościel pięknie wygląda w wózku ale nie jest zbyt praktyczna. Kołderka jest zazwyczaj sztywna i nie chce sie wywijać jak kocyk.
-
nick nieaktualny
-
Optimus na początku szczerze mówiąc to nic taki maluszek nie potrzebuje. Moja Oliwka zaczęła dopiero po miesiącu zwracać uwagę na karuzelę w kołysce i stopniowo jej kupowałam różne zabaweczki wydające jakiś delikatny dźwięk.
Napewno dostaniesz w prezencie od rodziny czy znajomych pełno pluszaków i grzechotek tak jak ja dostałam dla Oliwki. To już chyab taka rutyna że kupują ciuszek i zabaweczkę dla maluszka. -
no właśnie tak myślałam że chyba jednak nie wygodna będzie, nie zamówiłam ani pościeli ani tego kompletu z polara, mam dwa małe kocyki i jeden większy więc tym będę Go opatulała, no ja już sporo rzeczy mam więc teraz bardziej na tych higienicznych się skupiłam no i zamówiłam pieluszki tetrowe, flanelowe, pampersy, gaziki, fride, prześcieradło itp no i wzięłam sobie jednak te dwa staniki sportowe, uznałam że w nocy będę w nich spała
jeszcze zostało nam łóżeczko, przewijak, wózek, materac do łóżeczka... więc te większe i najdroższe rzeczy. Mama do mnie dzwoniła że też kupili tetrówki i jakąś czapkę więc nie zamawiałam tyle szt ile miałam tylko mniej wzięłam sobie.
Optimus ja kupiłam tylko tygryska z pozytywką żeby młodemu puszczać, tak to nie kupuję żadnych grzechotek bo pewnie dostanie. Pluszaki mam w worku w piwnicy to mu kilka wypiorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:04
-
Ja kupiłam jedną zabawkę ale to tylko dlatego ze moja Oliwia się nauczyła spać z pieskiem pluszowym zamiast z pieluszką i do dzisiaj tego pieska miętoli przez sen jego ucho. Tym razem kupiłam taką szmatkę kwadratową z głową misia. Będę to podtykała zamiast pieluszki tetrowej.
Na tego pieska wołamy "marysia" bo kiedyś mała jak zasypiała czy chciała się uspokoić wąchała uszko jego i wyglądało to śmiesznie bo odrazu zamykała oczy i zasypiała.Agata92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, tylko ze ja niestety nie mam od kogo dostac. Nie mamy bliskich znajomych czy przyjaciol, a z jego rodzina ja nie utrzymuje kontaktu, bo mnie nienawidza I udaja, ze nie istnieje, a moj maz jest kawalerem. Najpewniej tez tak bedzie z moim Pilkarzykiem - zrobia wyglad, ze nie istnieje, badz beda traktowali Go zle.
Dlatego pytam, bo planuje w weekend pojechac na zakupy I musze liste zabawek zrobic.
Pluszaki mam swoje, juz raz je wypralam, ale właśnie zbieram się, by wyprac raz jeszcze. -
W takim razie polecam zabawki kolorowe o żywych kolorach i delikatnych dźwiękach chociaż jak pisałam moja zaczęła interesować się jak skończyła miesiąc. Na początku dziecko i tak tylko śpi, je i robi w pieluszki. No i płacze oczywiście.
ÓptimusPrime, sylvi, lkc, Fidelissa, Fidelissa, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Leże sobie muli mnie na sen ,baczek spać położył się
zapisałam go na szczepienie jutro ide przed diabetologiem na 11.30, oby przeszedł jak zawsze bez gorączki i innych objawów 3 klucia będą... oby nie płakał ,bo mi zawsze serducho pęka ostatnio dzielny był nawet nie pisnal, tylko podkowke na chwile zrobił, ale będzie z głowy następne na 6lat, no ale za to z mała się z kolei zacznie chodzenie na szczepienia... O i zwaza mojego klocka ciekawe ile waży, bo z 15 kg jak nic już, co raz cięższy się robi...
Livia
Nela
Marcel
-
maaartinka wrote:Może to głupie pytanie ale wode morską też już teraz kupować?
Na odparzenia lepsze będzie bepanthen, alantan czy sudocrem?
Ja kupiłam sudocrem i alantan, gdzieś wyczytałam, że sudocrem ma mocniejsze właściwości, więc na początek będę smarować alantanem a jak jednak będą odparzenia zacznę stosować sudocrem...ale to moje myśli, może niech mamusie się wypowiedzą
Ps. do czego woda morska? -
ÓptimusPrime wrote:Tak, tylko ze ja niestety nie mam od kogo dostac. Nie mamy bliskich znajomych czy przyjaciol, a z jego rodzina ja nie utrzymuje kontaktu, bo mnie nienawidza I udaja, ze nie istnieje, a moj maz jest kawalerem. Najpewniej tez tak bedzie z moim Pilkarzykiem - zrobia wyglad, ze nie istnieje, badz beda traktowali Go zle.
Dlatego pytam, bo planuje w weekend pojechac na zakupy I musze liste zabawek zrobic.
Pluszaki mam swoje, juz raz je wypralam, ale właśnie zbieram się, by wyprac raz jeszcze.
na początek najlepiej w kolorach czarno białych, bo właśnie takie jako pierwsze dziecko zauważycoś prostego, karuzela nad łóżeczko czy pozytywka ze spokojną muzyczką do zasypiania też ok. Tak zwana mata edukacyjna, myślę że od 2 czy 3 miesiąca jest ok, kładziesz maluszka na macie, nad nim jest jedna lub dwie zawieszone proste zabawki, na których może chwilkę się skupić. A reszta zabawek później jak troszkę podrośnie
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość