Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Czyli tak z kosmetyków/leków jest potrzebne:
Bepanthen lub alantan lub sudocrem na odpażenia
Oilatum do kąpieli
Maltan
Sól fizjologiczna 100 ampułek czy to za dużo?
Octanisept do pępuszka
Podkłady poporodowe - ile sztuk kupujecie?
Majtki jednorazowe 5sztuk wystarczy??
Wkładki laktacyjne, polecacie jakąś firmę?
Szczotkę do włosów z miękkim włosiem
Czy coś pominęłam z kosmetycznych rzeczy? Może coś polecicie?
Chce zrobić jedno duże zamówienie dlatego chciałabym ogarnąć wszystko co trzeba z apteki..
Ja mam 6tubek bepanthenu baby i sudocrem prawie cale wielkie opakowanie, ale to po Marcelu jeszcze bo mój jakis nie wrażliwy i tylek rzadko się odparzał, dla malej nie będę używać bo ma tlenek cynku od którego wargi się sklejaja..
Maltan jest super ale mi zwykłą wazelina dala rade i swoje mleczko z cycusia
Sol faktycznie możesz mniej bo zawsze można dokupić ja tylko zapchany nosek czyscilam jak miał sapke to po kropelce żeby wykichal, i oczka przemywalam
Zamiast octaniseptu leko używałam i teraz też będę, rano na 6dobe dzieki nim odpadł Nam pępeka octamnisept do przemywania siusiaka uzywalam i uzywam do tej pory
Podkładów nie uzywalam tylko wielkie podpachy majtek tylko trzy sztuki w szpitalu zuzylam
Wkładki laktacyjne TT, JJ, lansinoh, bella teraz jeszcze mam do wypróbowania lovi ,bo opakowanie od położnej dostalam
Szczoteczke i grzebień kupilam i nie uzywalam mój był prawie łysy ciemieniuchy nie miał wiec się nie przydało ,ale skoro mała ma mieć dużo włosów to mam nowe niee używane z TT po Marcelu
A co do zabawek ja mam po Marcelu ale na poczatku nie potrzebneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:17
Agusia ;) lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Kurde właśnie może jedna kupie z jeden podkład pod przescieradlo bo ja mam kanapę a szkoda mi jej... ;/ w szpitalu odeszły na lozku to miałam w dupie za czekałam aż wyleci i dopiero wstalam a pod materacem jaka kaluza wooody pełno bylo i dalej po nogach leciało... W życiu bymk nie pomyślała, ze aż tyle tego jest... Albo pod przescieradlo jakąś cerata... Sama nie wiem ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:22
Livia
Nela
Marcel
-
ja mam właśnie ten podkład włożony już pod prześcieradło. Kupiliśmy największe jakie były w aptece. Ja po moim wycieku ostatnio wolałam już wsadzić sobie żeby w razie awarii hydraulicznej nie zalać łóżka.
Z moją Lolką wody przekuli mi w szpitalu i nawet nie wiem ile tego było ale mokro się zrobiło pod tyłkiem sami zmienili mi podkład wtedy nawet wstawać nie musiałam. Po przekłuciu jak zobaczyłam jaka szprychą to robią to się cieszyłam że mi wcześniej tego nie pokazała bo bym sobie w życiu nie dała wsadzić tego.
Pamietam jak spanikowana juz pod koniec chodziłam że na ulicy mi wody odejdą i będę mokra i się wstydu najem.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
ok mam siebie cała spakowaną do szpitala już. Jeszcze jutro małą dopakuję.
coś czuję że walizka to będzie za mało:/ Ja juz połowę zajęłam swoimi gratami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:36
-
Ja to chyba spakuje się w październiku, szkoda mi tego kisić w walizce
Jeśli dobrze odczytuje ruchy mojego maleństwa to chyba się przekręcił, mam wrażenie, że przy spojeniu czuję czkawkę hmmm, ciekawa jestem czy już jest w dobrej pozycjiodliczam dni do 22 i do spotkania, mąż też nie może się doczekać, matko wyjdzie 8 tygodni pomiędzy usg....
-
wlasnie zjadlam obiad:) chyba pora na drzemka:) paczka z gemini w koncu przyszla - maja tempo, w srode zamowilam.
Fidelissa ja biore luteine 2 x1 , magnez3x1 i jeszcze zelazo 3x2 i zadnych przebojow zoladkowych nie mam.Fidelissa lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
lkc wrote:wlasnie zjadlam obiad:) chyba pora na drzemka:) paczka z gemini w koncu przyszla - maja tempo, w srode zamowilam
a statusy Ci się zmieniały zgodnie ze stanem faktycznym?
-
nick nieaktualny
-
Ja tez juz po obiadku mamusi i po odwiedzinach. Chyba czas na drzemkę.... Burzowo sie zrobiło...
Do pupki tez mam bepanthen i alantan. Dokupie moze jeszcze linomag.
Podkłady na łóżko da mi kolezanka z oddziału a podkłady bella dla siebie juz mam.
Ide spacku pa:)xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc, w koncu was doczytalam, jak rano wyszlam do lekarzy tak wrocilam na druga, jestem mega spiaca i zaraz sie zdrzemne, a u mnie w sumie ok, bialko wciaz spada wiec jest naprawde dobrze, usg mam wyznaczone na 1.10, juz niedlugo
xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Ciekawe kiedy ja dostanę swoją, wczoraj zamówiłam...mam nadzieje, że do piątku przyjdzie
a statusy Ci się zmieniały zgodnie ze stanem faktycznym?
od srody trwala realizacja zamowienia, w poniedzialek wysylka i dzisiaj przesylka byla u mnie. ale czas realizacji byl podany - 72 h wiec nie ma co narzekac:) wszystko fajnie zapakowane w folie babelkowa i karton. polecam
Agusia ;) lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja pierdziele mamuski jak ten czas szybko leci juz 1/3 września minęła zaraz październik i zaczynamy, aż jestem w szoku ,ze juz tak daleko jesteśmy
uff jeszcze miesiąc ponad i królewna może wyskakiwać śmiało w połowie października bo będzie donoszona, nawet jej pomogę, ale wrzesień niech przesiedzi, chce dwa zjazdy w szkole odklepać, także do 28 września muszę mega mega zaciskać nogi, ale mam takie schizy i się boje ,ze w szkole mi wody odejda i potem będę się wstydzila wrócić do szkoły po porodzie ,bo niby pol klasy moje ale sporo osób nie znam... I taka siara będzie powiedzą ,ze się zsikałam.. ;P hehe n serio boje się iść do szkoły...
Aałć... Skurcz... Bolesny... Ale tylko pół minuty, najpierw zakłuło w pipce i złapało mnie... Oby jednorazowoNeeelciu siedz w brzuszku..! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:06
Fidelissa, AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Wróciłam od koleżanki. Jej synek ma miesiąc i jest cudowny, śliczny, rozkoszny, malusieńki...ach...chce już moje skarby ze mną...
Karmiłam go buteleczką i śmiesznie sapał i mruczał jak jadł, normalnie tylko go zacałować. Powiem Wam że ta moja koleżanka wygląda już jak przed porodem, schudła niesamowicie szybko i jestem w szoku że tak świetnie wygląda:) Także dziewczyny które martwią się swoim wyglądem, głowy do góry, miesiąc po porodzie i będzie gitarka!
Ona miała cc i jest bardzo zadowolona, na drugi dzień już śmigała i teraz też czuje się świetnie i lekarz jej powiedział że przez 4-6 tygodni ma się oszczędzać a potem już spoko loko...
No i wracałam od niej i się strasznie zestresowałam bo wyciekło mi tyle śluzu że myślałam już że to wody, normalnie spodnie mokre. Ale po powrocie do domu stwierdziłam że to ten śluz co zawsze. Niestety przy pessarze jest go na maksa dużo i jest wodnisty.
Także Mada lenka nie przeraź się jak po założeniu pessara będziesz miała tyle wodnistego śluzu który nie raz może porządnie zestresować że to wody.
Ale jestem głodna, czekam na męża z obiadem, jeszcze godiznka:) a ja już chce jeść ;((((xpatiiix3, Marzena27, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość
-
mam glukometr
pierwszy pomiar 83 co prawda po 3 godzinach po posiłku ale z to jakim, muffinki owsiane z ciemną czekoladą( http://kitchensheaven.blogspot.com/2012/09/zdrowe-muffinki-z-gorzka-czekolada.html ) i kubek rozcieńczonego soku pomarańczowego pół na pół
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 17:08
ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość
-
Ale super hehe ja dawno malego dzidziusia nie miałam na rekach
ogromna różnice będę miała biorąc na ręce mała a Marcella
hehe
Ja dziś też mam dużo wodnistego brzuchol pobolewa trzy skurcze przez godzine zlapaly, mała sie kokosi miedzy Nimi, tak ze co raz poleci więcej ale to nie wody na szczescie sprawdzilam...
Wlasnie po obiedzie jestesmy z Marcelkiem bo wstał przed chwila ,mały zjadł rosół z kopytkami xD a ja rosół z pierogami ruskimi (oczywiście chodzi o pierogi w rosole) ahahahaa teraz siedzi my i pierdzimy sobie na zmianę
Marcelunio daje jazzu w swoje plastikowe krzeselko hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 17:53
sylvi, Marzena27, Agusia ;), ÓptimusPrime, lkc lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel