Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana szczerze mówiąc to sama siebie podziwiam.. Gorzej że dopiero w październiku będzie za mnie osoba i muszę ją przyuczyć..

Lavendula 100 lat!! I szybkiego porodu :) oczywiście w terminie :)

Dotty dziękuje za info :) w takim razie z majtkami się jeszcze wstrzymam.

Marynka ja ogólnie myśle że faceci są milsi od kobiet.. Kobiety to takie zawistne bardzo są..

Dziewczyny a co z kremikiem do twarzy na zimę? Co będziecie stosowały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:51

Lavendula lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wszystkiego najlepszego, spokojnego dotrwania do terminu porodu, urodzenia pięknego, zdrowego i bardzo grzecznego dzieciaczka:)

Podziwiam wszystkie kobiety w ciąży, które pracują prawie lub do rozwiązania.

njr11rs.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendulka - Sto lat kochana! I szybkiego terminowego porodu!

Co do kremu do twarzy dla Hani, ja kupiłam Lipobase.

Moje międzynarodowe korpo na szczęście jest nastawione prorodzinnie :) więc nie spotkałam się z żadnym niemiłym komentarzem (mimo iż zaszłam w ciążę własciwie równolegle z awansem, a bardzo się tego obawiałam).
    Zresztą jedna z naszych największych kampanii głosi " Z DUMĄ WSPIERAMY MAMY" :)

https://www.youtube.com/watch?v=TqVYnXg3Wds - zawsze bardzo mnie wzrusza ta kampania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:07

Lavendula, lkc, Strupka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny a co z kremikiem do twarzy na zimę? Co będziecie stosowały?

ja kupię ten Hipp Babysanft, krem ochronny na wiatr i niepogodę

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym się różnią wkładki laktacyjne od krążków laktacyjnych?
    Jej mam już dość tych zakupów :/

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Lavendula wszystkiego naj najlepszego kochana:)
    Nie jestem w stanie nadrobić Was dziś ale za jakis tydzien juz bede na biezaco bo mieszkankko bedzie dopracowane i mam nadzieje juz tylko lezec i sie lenic:D
    W poniedzialek mialam wizyte, cisnienie ok, nawet bardzo,zrobil mi cytologie poogladalismy chwile dzidziolka oczywiscie buzka wtulona we mnie udalo uchwycic mu sie tylko z boku to bardzo pultyniasta:D nozki jak zwykle skrzyzowane, ginek mowi ze ma nadzieje ze do porodu uda sie potwierdzic płeć choc odkad raz pokazala tak juz co wizyta nic;/ a ja pokoik szykuje pod panienke no i ciekawe:D od tygodnia zauwazylam u siebie smarujac ciało guzek pod prawa piersią,jest go łatwo wyczuc na krem na sucho juz duzo ciezej, pokazalam ginowi pomacal pomacal i stwierdzil ze nie czuje, no oczywiscie ze nie bo nie dotykal gdzie pokazywalam i robil to bardzo delikatnie kazal narazie obserwowac i sie nie martwic ale on jest caly czas i troche mnie to martwi i zastanawia;/
    Mam jeszcze do was pytanko juz zesmy nie jeden raz poruszaly ten temat ale musze sie upewnic, chodzi o posciel, tu wiekszosc jest za rożkiem śpieorkiem, kolderka narazie nie potrzebna?moje dwie kolezanki kladly od poczatku pod kołderką a ja nie wiem. I jesli ten spiworek bez rekawkow to jak?rączki beda wystawac to trzeba cieplej ubierac na noc?wybaczcie ale jesli ktoras z Was uzywala niech mi wytlumaczy łopatologicznie:d jaki rozmiar tego psiworka?
    Pozdrawiam Was kochane i ściskam

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oscenisept 50 ml wystarczy? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-50ml.html
    Czy 250 ml? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-250ml-z-dozownikiem.html

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula - Wszystkiego co najlepsiejsze! Bazbolesnego, lekkiego porodu i pociechy z Pyzy :)

t8s2kkw4utfo_t.jpg

Lavendula, Fidelissa, lkc, misiaczk25 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Lavendula - Wszystkiego co najlepsiejsze! Bazbolesnego, lekkiego porodu i pociechy z Pyzy :)

t8s2kkw4utfo_t.jpg

jakie Lavendove ciacho.... Dziękuję Goplanko :)

Goplana lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja do łóżeczka używałam kołderki i teraz też mam zamiar jej używać. Chyba że będzie gorąco w mieszkaniu to wtedy kocyk. Moja Oliwka była z 27 tygodnia ciąży i kazali dogrzewać jeszcze. Dlatego kołderka u nas zdawała egzamin w nocy.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A czym się różnią wkładki laktacyjne od krążków laktacyjnych?
    Jej mam już dość tych zakupów :/
    A oscenisept 50 ml wystarczy? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-50ml.html
    Czy 250 ml? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-250ml-z-dozownikiem.html

Kochana, wkładki są takie materiałowe chłonne, a krążki to chyba masz na myśli takie sztywniejsze (najczęściej silikonowe) pojemniczki do których "kapie" mleko i tam się zbiera.
    Mnie te krążki nie przekonały - kupiłam trochę jednorazowych wkładek na dzień i Aventa opakowanie wielorazowych jedno.

Jeśli chodzi o Octanisept - spokojnie powinno wystarczyć 50ml - przynajmniej na potrzeby pępuszka (bo szybko w miarę się goi. No ale wiadomo, zawsze można go potem wykorzystywać do odkażania różnych ran, więc sama musisz ocenić czy potem wykorzystasz :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula i ja sie dolącze do zyczen,wszystkiego dobrego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula też dołączam do życzeń. Bezbolesnego porodu - podobno jest możliwy.

• sylvi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula spełnienia marzeń!

Viviana nie chcę krakać ale mnie mówili że jak słychać chrupanie to uszkodzenie spojenia, może nawet pęknięcie i się dwie części ruszają;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, mała mi dziś tak dała popalić w nocy, że do tej pory nie mogę dojść do siebie...
    Wieczorem nie chciała przestać się wwiercać w pępek i boki (niestety boleśnie - ałć!)
    to samo w ciągu nocy przy każdym przebudzeniu i od 5:00 rano znowu...

Dziś jak stanęłam przed lustrem z przerażeniem zobaczyłam, że brzuch zaczyna mi się rozlewać z prawej strony - czyli tam gdzie mała ma plecki i się najbardziej pcha...
    <OLABOGA> jak ja wyglądam.... :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto jeszcze oprócz maaartinki i mnie pracuje? I jak sobie radzicie? Mi już strasznie ciężko. wysiedzieć nie mogę, zmęczona jestem...

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    A kto jeszcze oprócz maaartinki i mnie pracuje? I jak sobie radzicie? Mi już strasznie ciężko. wysiedzieć nie mogę, zmęczona jestem...

Ja od 1-go września jestem na L4 - NARESZCIE!!! Współczuję Wam dziewczynki, że musicie jeszce pracować!! :(

Santoocha na pewno też jeszcze pracuje w gabinecie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:23

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi całkiem możliwe, dziś jadę na usg do ortopedy, jutro mam usg u mojego gina, więc mi to sprawdzą, ale nawet jeśli się bardzo rozeszło spojenie to nie wiem czy można coś w ciąży zrobić. Ogólnie już dziś ciężko mi się poruszać, do laboratorium szłam tiptopczkami. Do tego boli kość ogonowa.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty mam na myśli coś takiego
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-krazki-laktacyjne-60-sztuk.html
    Niby w opisie pisze ze to wkładki ale w tytule akurat przy nich krążki..

A takie płatki kosmetyczne są do czegoś potrzebne?
    http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-platki-kosmetyczne-dla-niemowlat-60-sztuk.html
    Mówiąc gaziki to macie na myśli coś takiego?
    http://www.aptekagemini.pl/kompresy-matocomp-jalowe-5cmx5cm-17-nitkowe-12-warstwowe-5-sztuk.html

Przepraszam, że was tak męcze..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    jaki filmik?:)

http://www.otulacz.pl

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ