WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana szczerze mówiąc to sama siebie podziwiam.. Gorzej że dopiero w październiku będzie za mnie osoba i muszę ją przyuczyć..

Lavendula 100 lat!! I szybkiego porodu :) oczywiście w terminie :)

Dotty dziękuje za info :) w takim razie z majtkami się jeszcze wstrzymam.

Marynka ja ogólnie myśle że faceci są milsi od kobiet.. Kobiety to takie zawistne bardzo są..

Dziewczyny a co z kremikiem do twarzy na zimę? Co będziecie stosowały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:51

Lavendula lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wszystkiego najlepszego, spokojnego dotrwania do terminu porodu, urodzenia pięknego, zdrowego i bardzo grzecznego dzieciaczka:)

Podziwiam wszystkie kobiety w ciąży, które pracują prawie lub do rozwiązania.

njr11rs.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendulka - Sto lat kochana! I szybkiego terminowego porodu!

Co do kremu do twarzy dla Hani, ja kupiłam Lipobase.

Moje międzynarodowe korpo na szczęście jest nastawione prorodzinnie :) więc nie spotkałam się z żadnym niemiłym komentarzem (mimo iż zaszłam w ciążę własciwie równolegle z awansem, a bardzo się tego obawiałam).
    Zresztą jedna z naszych największych kampanii głosi " Z DUMĄ WSPIERAMY MAMY" :)

https://www.youtube.com/watch?v=TqVYnXg3Wds - zawsze bardzo mnie wzrusza ta kampania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:07

Lavendula, lkc, Strupka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny a co z kremikiem do twarzy na zimę? Co będziecie stosowały?

ja kupię ten Hipp Babysanft, krem ochronny na wiatr i niepogodę

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym się różnią wkładki laktacyjne od krążków laktacyjnych?
    Jej mam już dość tych zakupów :/

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Lavendula wszystkiego naj najlepszego kochana:)
    Nie jestem w stanie nadrobić Was dziś ale za jakis tydzien juz bede na biezaco bo mieszkankko bedzie dopracowane i mam nadzieje juz tylko lezec i sie lenic:D
    W poniedzialek mialam wizyte, cisnienie ok, nawet bardzo,zrobil mi cytologie poogladalismy chwile dzidziolka oczywiscie buzka wtulona we mnie udalo uchwycic mu sie tylko z boku to bardzo pultyniasta:D nozki jak zwykle skrzyzowane, ginek mowi ze ma nadzieje ze do porodu uda sie potwierdzic płeć choc odkad raz pokazala tak juz co wizyta nic;/ a ja pokoik szykuje pod panienke no i ciekawe:D od tygodnia zauwazylam u siebie smarujac ciało guzek pod prawa piersią,jest go łatwo wyczuc na krem na sucho juz duzo ciezej, pokazalam ginowi pomacal pomacal i stwierdzil ze nie czuje, no oczywiscie ze nie bo nie dotykal gdzie pokazywalam i robil to bardzo delikatnie kazal narazie obserwowac i sie nie martwic ale on jest caly czas i troche mnie to martwi i zastanawia;/
    Mam jeszcze do was pytanko juz zesmy nie jeden raz poruszaly ten temat ale musze sie upewnic, chodzi o posciel, tu wiekszosc jest za rożkiem śpieorkiem, kolderka narazie nie potrzebna?moje dwie kolezanki kladly od poczatku pod kołderką a ja nie wiem. I jesli ten spiworek bez rekawkow to jak?rączki beda wystawac to trzeba cieplej ubierac na noc?wybaczcie ale jesli ktoras z Was uzywala niech mi wytlumaczy łopatologicznie:d jaki rozmiar tego psiworka?
    Pozdrawiam Was kochane i ściskam

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oscenisept 50 ml wystarczy? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-50ml.html
    Czy 250 ml? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-250ml-z-dozownikiem.html

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula - Wszystkiego co najlepsiejsze! Bazbolesnego, lekkiego porodu i pociechy z Pyzy :)

t8s2kkw4utfo_t.jpg

Lavendula, Fidelissa, lkc, misiaczk25 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Lavendula - Wszystkiego co najlepsiejsze! Bazbolesnego, lekkiego porodu i pociechy z Pyzy :)

t8s2kkw4utfo_t.jpg

jakie Lavendove ciacho.... Dziękuję Goplanko :)

Goplana lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja do łóżeczka używałam kołderki i teraz też mam zamiar jej używać. Chyba że będzie gorąco w mieszkaniu to wtedy kocyk. Moja Oliwka była z 27 tygodnia ciąży i kazali dogrzewać jeszcze. Dlatego kołderka u nas zdawała egzamin w nocy.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A czym się różnią wkładki laktacyjne od krążków laktacyjnych?
    Jej mam już dość tych zakupów :/
    A oscenisept 50 ml wystarczy? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-50ml.html
    Czy 250 ml? http://www.aptekagemini.pl/octenisept-plyn-250ml-z-dozownikiem.html

Kochana, wkładki są takie materiałowe chłonne, a krążki to chyba masz na myśli takie sztywniejsze (najczęściej silikonowe) pojemniczki do których "kapie" mleko i tam się zbiera.
    Mnie te krążki nie przekonały - kupiłam trochę jednorazowych wkładek na dzień i Aventa opakowanie wielorazowych jedno.

Jeśli chodzi o Octanisept - spokojnie powinno wystarczyć 50ml - przynajmniej na potrzeby pępuszka (bo szybko w miarę się goi. No ale wiadomo, zawsze można go potem wykorzystywać do odkażania różnych ran, więc sama musisz ocenić czy potem wykorzystasz :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula i ja sie dolącze do zyczen,wszystkiego dobrego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula też dołączam do życzeń. Bezbolesnego porodu - podobno jest możliwy.

• sylvi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula spełnienia marzeń!

Viviana nie chcę krakać ale mnie mówili że jak słychać chrupanie to uszkodzenie spojenia, może nawet pęknięcie i się dwie części ruszają;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, mała mi dziś tak dała popalić w nocy, że do tej pory nie mogę dojść do siebie...
    Wieczorem nie chciała przestać się wwiercać w pępek i boki (niestety boleśnie - ałć!)
    to samo w ciągu nocy przy każdym przebudzeniu i od 5:00 rano znowu...

Dziś jak stanęłam przed lustrem z przerażeniem zobaczyłam, że brzuch zaczyna mi się rozlewać z prawej strony - czyli tam gdzie mała ma plecki i się najbardziej pcha...
    <OLABOGA> jak ja wyglądam.... :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto jeszcze oprócz maaartinki i mnie pracuje? I jak sobie radzicie? Mi już strasznie ciężko. wysiedzieć nie mogę, zmęczona jestem...

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    A kto jeszcze oprócz maaartinki i mnie pracuje? I jak sobie radzicie? Mi już strasznie ciężko. wysiedzieć nie mogę, zmęczona jestem...

Ja od 1-go września jestem na L4 - NARESZCIE!!! Współczuję Wam dziewczynki, że musicie jeszce pracować!! :(

Santoocha na pewno też jeszcze pracuje w gabinecie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:23

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi całkiem możliwe, dziś jadę na usg do ortopedy, jutro mam usg u mojego gina, więc mi to sprawdzą, ale nawet jeśli się bardzo rozeszło spojenie to nie wiem czy można coś w ciąży zrobić. Ogólnie już dziś ciężko mi się poruszać, do laboratorium szłam tiptopczkami. Do tego boli kość ogonowa.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty mam na myśli coś takiego
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-krazki-laktacyjne-60-sztuk.html
    Niby w opisie pisze ze to wkładki ale w tytule akurat przy nich krążki..

A takie płatki kosmetyczne są do czegoś potrzebne?
    http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-platki-kosmetyczne-dla-niemowlat-60-sztuk.html
    Mówiąc gaziki to macie na myśli coś takiego?
    http://www.aptekagemini.pl/kompresy-matocomp-jalowe-5cmx5cm-17-nitkowe-12-warstwowe-5-sztuk.html

Przepraszam, że was tak męcze..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    jaki filmik?:)

http://www.otulacz.pl

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ