WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A który i jaki rozmiar ?

Ja kupiłam Woombie Organic w rozmiarze Noworodek (2,5kg - 6,5kg). Hmmm teraz widzę, że w sklepie online Organic dostępny jest tylko w malutkim rozmiarze dla Wcześniaka... Może już wysprzedali większe?

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zawsze mam mbank :) i nie narzekam :)

Pati czyli te gaziki nasączone też można spokojnie używać? Masz na myśli takie?
    https://www.e-zikoapteka.pl/14251,leko-gaziki-wyjalawiajace-100-saszetek.html
    Akurat do nich mam dostęp więc nie musiałabym dodatkowo kupować..

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Nadrobiłam Was...uff...

Robię właśnie karpatkę na jutrzejszy przyjazd rodziców:) ale się cieszę.

Lavendulka wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, szybkiego porodu i oczywiście zdrowiutkiej dzidziuni!!!!

Mada lena zakładanie krążka nie boli ale jest dość nieprzyjemne, natomiast trwa chwilkę, może minutę. To takie uczucuie jakby Ci na siłę chcieli coś do pochwy wepchać, ale spoko, do przeżycia i naprawdę nie boli. Daj znać jak będziesz po:)

Wszystkie dziewczyny które jeszcze pracują podziwiam! Ja nie mam siły do sklepu iść a co dopiero pracować...jest mi strasznie ciężko, tym bardziej że noszę już około 4kg dzieci, czyli mniej więcej tak jak na końcu ciąży pojedynczej. Także mój szacunek dla Was...choć osobiście uważam , że powinnyście już odpoczywać.

Co do pieluch to kupiłam pampersy białe i chusteczki też. Mam ich bardzo dużo, no ale na dwójkę to musiałam się zabezpieczyć tym bardziej żę w Holandii pampersy droższe 3 razy.

Vivianka jak czytam o tym spojeniu to dreszcz aż mnie przechodzi, mam nadzieję, że skońćzy się do dla Ciebie łaskawie...

Ja zawsze przy wieczornym paciorku modlę się za Was wsztskie żeby było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:46

Viviana, desou, Agusia ;), Lavendula, lkc, Dotty84, mada_lena, xpatiiix3, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ale kusisz karpatką, zbiera mnie na nią już od jakiegoś czasu, fajnie, że przyjeżdżają rodzice, na pewno poprawi Ci to nastrój, troche odgoni myśli i czas szybciej poleci :) no i pojesz pewnie smakołyków :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen mnie też narobiłaś ochoty na karpatkę:) chyba dzisiaj się na nią skuszę :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam 4 sajgonki i odpadłam nie mam siły coś ostatnio jeść...

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka no żebyś wiedziała, Mama zawsze coś dobrego naprzywozi.

Karpatka to moje ulubione ciasto, ja zawsze całą robię sama, krem i ciasto rzecz jasna:) i nie dość że ją uwielbiam to lubię też robić bo nie ma wielkiej filozofii. Zaraz będzie gotowa to sobie spróbuje czy dobra ... :P

Agusia ;), Viviana, lkc lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tych wypieków ahh, ja właśnie ucięłam sobie małą drzemkę i obudził mnie telefon, zaraz dostanę pierwszą z 4 zamówioną paczek dla małego :)

lkc lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam trochę kuchnię, w nagrodę szklaneczka zdrowia:

7bcforlmmfug_t.jpg

Agusia ;), KUNIAK, Nata, mada_lena, xpatiiix3, AgataP, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszły dwie słodkie pieluszki flanelki, do tego wkładki laktacyjne zamówiłam z dwóch różnych firm, przetestuje, które będą lepsze, dziś przyszły BabyOno i sól fizjologiczna, najmniejsza z zamówionych paczek, ale tabelka zaczyna się wypełniać :)

lkc, mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam:) Podczytuję was ale na razie sie nie udzielam bo.. Ręce mi opadły !!! ostatnie 3 dni u mnie to powrót wymiotów:(( jakby było mało ze jako jedyna zygalam od 2 do końca 5 msc po 8 razy dziennie to teraz to wraca :( Cokolwiek zjem jest mi niedobrze ,od 3 dni regularnie wieczorem wiszę nad kibelkiem... Do tego czeka mnie drugi raz badanie glukozy bo mała jednak nie wyhamowała z waga i ma juz 2010 g tylko niewiem jak przeżyje z tymi mdlosciami :/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak bardzo współczuje mdłości i wymiotów, ehh ja zwymiotowałam dokładnie ze 4 razy podczas całej ciąży, wymęczyło mnie to strasznie, mogę się tylko domyślać co czujesz... nie myśl o tej glukozie trzeba wypić dla dobra dzieciątka, pewnie też będę powtarzała w piątek po wizycie u diabetologa...

Kuniak przypominaj mi proszę wcześniejsze badanie glukozy wyszło Ci ok?

A córeczka to już kawałek kochanego ciałka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:34

KUNIAK lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Wróciłam:) Podczytuję was ale na razie sie nie udzielam bo.. Ręce mi opadły !!! ostatnie 3 dni u mnie to powrót wymiotów:(( jakby było mało ze jako jedyna zygalam od 2 do końca 5 msc po 8 razy dziennie to teraz to wraca :( Cokolwiek zjem jest mi niedobrze ,od 3 dni regularnie wieczorem wiszę nad kibelkiem... Do tego czeka mnie drugi raz badanie glukozy bo mała jednak nie wyhamowała z waga i ma juz 2010 g tylko niewiem jak przeżyje z tymi mdlosciami :/

trzymaj się - i nie daj się !! A dziecię pięknie Ci rośnie...

KUNIAK lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał dziś o czkawkę... dzięki niej mam coraz większą pewność, że moje dziecko przekręciło się główką w dół :) mam nadzieje, że gin potwierdzi...

Wczoraj rozmawiałam z mężem, mam już stres przed porodowy boję się czy dam radę urodzić i to przeżyje, czy dać się naciąć czy poczekać na pęknięcie, czy poradzę sobie z opieką nad maleństwem nigdy nie trzymałam takiego maleństwa i nie opiekowałam się, czy dobrze wychowam.... jak człowiek chcę mieć dziecko martwi się czy się uda czy jajeczko pęknie, czy plemnik się złączy, czy się zagnieździ, czy będzie serduszko.... ale po tych dwóch magicznych kreskach, człowiek na początku nie zdaje sobie sprawy, że zmieni się jego życie już na zawsze....męża co kilka dni uświadamiam, ze ma dokładnie przyjrzeć się małemu po porodzie, albo chodzić za nim krok w krok, muszę doczytać czy może być obecny.... ja boje się, ze będę miała odlot i nie przyjrzę się dokładnie mojemu maleństwu....

Sorry rozpisałam się, ale to chyba każda z nas ma takie myśli....

AgataP lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najbardziej się boję tego, że będę rodziła kilka godzin a później i tak mnie potną...też zaczynam miec różne myśli, czy będę wiedziała jak się zachować w daje sytuacji, kiedy nos wyczyścić, kiedy psiknąć octaniseptem, co powinno mnie zaniepokoić, no niby wiem że sobie poradzimy ale jakoś tak zaczynam się bać że braknie mi sił :(

AgataP lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie boję samego porodu tylko kiedy będę rodzić, nie chcę za szybko, chcę mieć ukończony ten 37 tydzień i będę spokojna

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka, a jak jest z twoją szyjką, że ci pessar zakładają?

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Wy dziewczyny, identyczne przemyślenia i strach...oraz dochodzi do mnie że maksymalnie za 4 tygodnie będę miała już dzieci...szok!
    Wy to skupicie się na jednym a ja od razu na głęboką wodę i muszę zająć się dwójką, strasznie się boję powiem Wam szczerze.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy boicie się, że za wcześnie urodzicie a ja czuje że mój synek nie będzie chciał wyjść na świat..

201411191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już plan na semestr zimowy. Będzie hardcore... Niech lepiej mój synuś siedzi w brzuchu nawet do grudnia :)

nxbhnwz.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ