WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Mada lenka cieszę się że już po:) teraz to już jesteś zabezpieczona i wszystko będzie dobrze. Ten pessar to naprawdę działa cuda, taki kawałek sylikonu a niejedną ciąże uratował.

Tez sie ciesze:) teraz bede cie nawiedzać pytaniami;) co i jak;)
    Od razu po założeniu odczułam różnice. Bo troche cisnęlo mnie do dołu a teraz jakby mniej....a moze mi sie wydaje.

Kuniak biedna jestes... Oby szybko ci przeszło. Mnie dzis rano tez zmulilo...ble Ale dzidzia konkret:):) zadbała mamusia:)
    Ale jest juz co dźwigać :)
    Ikc a to dlaczego nie chcieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:24

Madlen222, KUNIAK lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Kasia szyjke mam szyjke dosc dluga 33mm na ostatnim usg, ujście zewnętrzne zamknięte, wewn raz poszerzone na 3mm raz zamknięte ale jest do tego miekka...
    Brzusio robi sie twardy, pobolewa/ moze tak boleśnie rosnę/ i dlatego podjęli decyzje o założeniu.
    A ty jak tam??
    Madlen dziekuje wiem czego sie spodziewać.... Czekam az dr skończy zabieg i ma mi założyć.
    U mnie szyjka krotka 12 mm coś wspomniano wczorqj o pessarze, ale dziś nic. Więc czekam dalej, wieczorem dostanę kolejny zastrzyk celestonu i zobaczymy co jutro powiedza. Na razie bolą mnie boki od przewracania się z boku na bok.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, współczuje tych wymiotów...
    Mi jest niedobrze ale nie wymiotuje...

Dziewczyny ja tez sie boje, w kolejności:
    1.porodu, jak sie zachowam, czy wytrzymam, czy nic złego sie nie stanie...itp
    2 karmienia, podobno strasznie boli...
    3. Opieki nad dzieckiem,jego płaczu, Ew. Gorączki itp...komentarzy rodzinki, czy sobie poradzę?

Dla mnie tez za szybko ten czas minął..
    Z większością spraw jestem w lesie.....
    A najbardziej, ze za wcześnie urodzę......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:32

AgataP, KUNIAK lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo moj madry lekarz-pan ordynator twierdzi, ze pessar nic nie daje i tylko infekcje powoduje. jednego dnia mialam szyjke 13 mm , a na drugi dzien 24 mm przy wypisie 30 i ciagle tak sie zmienia. na szczescie tygodni przybywa... ;)

za szybkiego porodu tez sie boje, ale tez sie boje jak to bedzie i jak sie bede zachowywac w trakcie i czy nie wyjdzie jednak tak ze bede rodzic sama bo moj nie zdazy - najpierw chcialam sama, a teraz taki dylemat ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:35

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,nie martwcie sie na zapas,to wszystko nie takie straszne :)

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    bo moj madry lekarz-pan ordynator twierdzi, ze pessar nic nie daje i tylko infekcje powoduje. jednego dnia mialam szyjke 13 mm , a na drugi dzien 24 mm przy wypisie 30 i ciagle tak sie zmienia. na szczescie tygodni przybywa... ;)

Ja sie zgodziłam zeby czuć sie bezpieczniej.
    Na infekcje mozna globulki, ale mnie nic nie zalecono. Powiedział, ze moge miec wiecej wydzieliny. Reszte dopytam na wizycie.

Kasia mnie boki tez bola, a ścisłej biodra;)

Powiem Wam, ze jak słyszę płacz małego dziecka to chce juz;)
    Ale poczekam:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja sie zgodziłam zeby czuć sie bezpieczniej.
    Na infekcje mozna globulki, ale mnie nic nie zalecono. Powiedział, ze moge miec wiecej wydzieliny. Reszte dopytam na wizycie.
    tez bym go chciala miec nawet jakby nic nie dawal, nawet dla mojego spokoju :)

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już teraz wszystko boli, ale całe szczęście w piątek ostatni dzień do pracy i już będę mogła się wylegiwać na basenach...

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A płaciłaś za pessar czy to szpital funduje?

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    z tego co ja wiem to trzeba go sobie kupic..

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada lenka jak masz pytania to wal śmiało, ja już z tym pessarem chodzę 12 tygodni więc mam nadzieję, że będę potrafiła CI pomóc w razie czego.

Ikc jakiś dziwny ten Twój lekarz skoro nie chciał założyć bo nie i że niby pessar infekcje powoduje. To jest jakaś bzdura. Tak jak wcześniej wspomniałam mam pessar 12 tygodni i żadnej infekcji nie mam i nie miałam. A lekarze tutaj twierdzą że bzdurą jest iż pessar powoduje ryzyko infekcji i żadnych globulek się nie przepisuje.
    Wiem, że pessar jest stosunkowo "nowym" wynalazkiem w porównaniu do szwu i jest od groma lekarzy w Polsce, którzy są jacyś chyba zacofani i nie chcą tego zakładać. Zupełnie nie rozumiem dlaczego skoro zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc. Owszem gwarancji nie ma, że z pessarem nic się już nie skróci, i nie nastąpi rozwarcie ale jest mniejsze prawdopodobieństwo na to.
    Ja dziękuję mojemu lekarzowi że mi założył bo bez tego groziło mi poronienie w 20 tygodniu.
    A i powiem Wam, że dzięki pessarowi moja szyjka wręcz się wydłużyła także dziewczyny którym się skraca jeśli macie okazje to upierajcie się na ten pessar jak tylko możecie!!!!

lkc lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:

W Polsce nie jest refundowany niestety.
    Tutaj z kolei jest i zawsze jest pod ręką lekarza w gabinecie.

relgh3714vlmssyj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć brzuszki :)

Lavendula sto lat !!!!:)

Dziewczyny w szpitalu albo wybierające się do szpitala trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Ja jeszcze pracuję ale do końca tygodnia i od poniedziałku wolne hura!!!! :) :) :)
    Mnie bolą strasznie kości w miednicy dzisiaj w nocy to ledwo mogłam wstać siku :/ deszczowa pogoda jeszcze pogarsza ten stan. Do pracy też już ciężko i jeszcze wysiedzieć parę godzin na krześle sprawia ból ale dam radę jeszcze 2 dni a do tego męczy mnie zgaga :/

W sprawie wózka to mi się podoba Camarelo Sevilla i na ten się zdecydujemy

Odnośnie otulaczka to bardziej mi sie jednak podoba rożek

Ja już wszystkie ubranka wyprałam i wyprasowałam z wyprawki to brakuję nam jeszcze łóżeczka, wózka i kosmetyków ale kosmetyki to gdzieś w październiku

Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tego otulaczka to mi też się on kojarzy z kaftanem bezpieczeństwa...niby fajna rzecz ale jakoś tak nie wygląda to za fajnie :/

misiaczk25, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze wanienki nie mam i tych ręczników dla dzieci

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jak rodzice przyjadą będę miała już dla dzieciaczków wszystko, włącznie z kojcem, leżaczkami, nianią, łóżeczkami turystycznymi. Także tylko czekać...:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde okropnie się czuje dziwne ciśnienie dzisiaj mam i chodzę ciągle po ścianach... teraz 110/54...? Głowa pulsuje ciągle leże od kiedy wróciłam ze szczepienia z Marcelem... mała tak się różnych i wyciąga że brzuch mam taki naprezony skórę strasznie rozciąga po bokach i przy pepku ech już one wiem jaką pozycję przyjąć.. dusi mnie strasznie.. ech narzekanie się włączyło, ale kiepski dzień jak i samopoczucie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 17:39

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada lena a kiedy wychodzisz ze szpitala? No bo teraz to już chyba nie musisz tam leżeć?

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaczk25 wrote:
    cześć brzuszki :)

Lavendula sto lat !!!!:)

Dziewczyny w szpitalu albo wybierające się do szpitala trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Ja jeszcze pracuję ale do końca tygodnia i od poniedziałku wolne hura!!!! :) :) :)
    Mnie bolą strasznie kości w miednicy dzisiaj w nocy to ledwo mogłam wstać siku :/ deszczowa pogoda jeszcze pogarsza ten stan. Do pracy też już ciężko i jeszcze wysiedzieć parę godzin na krześle sprawia ból ale dam radę jeszcze 2 dni a do tego męczy mnie zgaga :/

W sprawie wózka to mi się podoba Camarelo Sevilla i na ten się zdecydujemy

Odnośnie otulaczka to bardziej mi sie jednak podoba rożek

Ja już wszystkie ubranka wyprałam i wyprasowałam z wyprawki to brakuję nam jeszcze łóżeczka, wózka i kosmetyków ale kosmetyki to gdzieś w październiku
    Wybralas juz może kolor tego wozka? :)

201411191762.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wybralas juz może kolor tego wozka? :)

Ja też wybieram ten model ale nie wiem totalnie który kolor. Podoba mi się taki złoto brązowy ew. szary albo niebieski :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ