WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • desou Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:09

lkc, lkc, Lavendula, xpatiiix3, maaartinka lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja też wybieram ten model ale nie wiem totalnie który kolor. Podoba mi się taki złoto brązowy ew. szary albo niebieski :)
    Dziewczyny a dlaczego wybierajcie Sewilla nie Carera ani Carmela?
    Różnią sie chyba tylko materiałem ?
    Jak jest różnica w cenie w internecie a w sklepie?

http://camarelo.pl/oferta.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:17

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj u gina i szyjka przez 2 tygodnie nie zmienila sie,na szczescie. Olek jest krytycznie nisko,ale jeszcze dajemy rade:-) W tym wypadku lepiej jak juz sie glowa pcha niz mialby mi masakrowac szyjke kopniakami. Pani mimo prawidlowego ph nie podoba sie wydzielina z pochwy,wiec dostalam macmiror,a na ten czas doustnir duphaston.
    Jakby pojawily sie skurcze czy brzuch zaczal stawiac to brac do 3 nosp na dobe.
    Jak nie bedzie atrakcji po drodze to kolejna wizyta 25 wrzesnia. Odliczmy po cichu do 7 pazdziernika i 36+0 tc i wtedy juz bede bardzo spokojna.
    Trzymajcie kciuki za ten miesiac jeszcze!!

Fidelissa, xpatiiix3, Viviana, mada_lena, maaartinka, desou, lkc, Madlen222, KUNIAK lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie:
    Kombizenon jest do wózka? I fotelika wiec powinien mieć dziurki na pasy? I stopki i rękawiczki?
    Rożek jest do czego właściwie? Jeśli otulacz jest do spania?

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    A płaciłaś za pessar czy to szpital funduje?

Płaciłem. 170zl

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Mada lena a kiedy wychodzisz ze szpitala? No bo teraz to już chyba nie musisz tam leżeć?

Jeszcze do pt mam zostać. Wyjdę po kontrolnym usg. Poki co nic nie czuje. Jest ok:)
    Poprosić o jakies globulki tak profilaktycznie? Jak myślisz??

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Ortopeda badał spojenie, robił usg, rozeszło się, ale nie tak bardzo, pęknięcia zdarzają się przy porodzie sn, w ciąży tylko może się rozejść. Leczenia na to nie ma w ciąży. Ewentualnie pas.
    Gorzej go przejął stan mojego kręgosłupa, podczas badania sam już proponował rozwiązanie poprzez CC, popytałam jeszcze o kilka rzeczy i spokojnie dostałam zaświadczenie o wskazaniu do CC, jak to powiedział sn to ryzyko.
    O spojeniu kazał informować gina i robić usg na każdej wizycie.
    Co do wyników morfologii, poprawiła się po 10 dniach, najlepiej RBC i HTC, HB gorzej, ale ważne, że nie spada, piję dalej soki. W moczu nie ma erytrocytów :) za to liczne bakterie :/ ale wcześnie siśki zrobiłam bo o godz 5. a zanim zaniosłam i zrobili wynik, może dlatego, bo biorę leki to powinno być czysto.
    Madalenka drogi ten pessar, ale dobrze, że go masz.
    Kuniak współczuję mdłości i trzymam kciuki za ponowną glukozę.

KUNIAK, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique mi się podoba turkusowy dosłownie zakochalam się w nim! Ale mój M chce jasny szary wiec pewnie będę musiała ustąpić.. Gorzej ze nie widzieliśmy go na żywo..ale trudno szary to szary :) a złoto brazowego chyba wogole nie widzialam muszę podgladnac :)

Fidelissa mi się podoba bardziej klasyczny a carera ma takie koleczko na osłonce przy gondoli które mnie denerwowalo :) taki szczegół :)
    U nas w sklepie sevila 1450zl w internecie chyba dość podobnie było z tego co kojarze, ale dokladaja parasolke i jakieś tam pierdolki które dla mnie nie SA istotne wiec wybieram sklep :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana dobrze chociaż ze wyniki lepsze :) soczek zadziałał :)
    Jeszcze tylko trochę zostało do porodu wiec trzymam kciuki za spojenie i kręgosłup :) u nas listopadowek musi być wszystko dobrze!

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z zakupów, wózek Roan Marita zamówiony, fotelik BeSafe zamówiony, przewijak, rożek, butelka, prześcieradła, ręcznik, pościele x2, materac do łóżeczka kupione, wyszłam zmęczona psychicznie:P wzięłam jeszcze stanik do karmienia BabyONo ale muszę go oddać bo mi nie leży jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:34

maaartinka, desou, lkc, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Jeszcze do pt mam zostać. Wyjdę po kontrolnym usg. Poki co nic nie czuje. Jest ok:)
    Poprosić o jakies globulki tak profilaktycznie? Jak myślisz??

Jeśli masz się czuć bezpieczniej to poproś. Ja na początku też chciałam bo naczytałam się w necie że przy pessarze to infkecjie, itp. Rozmawialam ze swoim lekarzem, który zakładał pessar i on powiedział, że gwarantuje mi, że w necie piszą bzdury i że pessar wcale nie powoduje infekcji. Tak więc zaufałam mu i dobrze bo tak jak wcześniej pisałam nic mnie nie zaatakowało.
    Z tym że ja dla pewności nie chodzę na basen, nie kąpię się w wannie i nie uprawiam sexu (wskazania lekarza).

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie - Pyza nadal siedzi matce na pęcherzu... ciekawe czy zdąży się obrócić... Wierciła się tak, że jak zwykle ciężko ją było pomierzyć. Żeby tak kicała między wizytami - a nie stresować mnie, że leniwa i się nie rusza ;) ]
    wody w górnej normie afi: 19,23 ale skierowanie na patologie na jutro dostałam. Ważymy ok 1600 g, Gin dopatrzyła się "fałdek tłuszczyku na pleckach i szyi" -:) Szyjka [moja] super, komory boczne też, pozostałe parametry również w normie. Następna wizyta 8 października, chyba, że coś się będzie działo mam dzwonić/przyjść. Ładnych zdjęć nie mam - dostałam jedno w 2d, ale "takiese", więc się nie chwalę.
    Jak wróci Tatko pójdziemy pewnie na 3d - a wraca za.... 9dni !!!!

maaartinka, Madlen222, Viviana, lkc, desou, Fidelissa, Agusia ;), e_v_e, KUNIAK, santoocha, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wsyztskiego naj!

czesc dziewczyny !

Juz Was nadrobilam :)

Dzis tak pieknie i upalnie ze caly dzien siedze na zewnatrz tu i tam latam bylam u gina i tam sie naczekalam 3 godziny bo jakis extra przypadek byl i sie przedluzalo..masakra.

ale szyjka zamknieta i twarda ,nie ma zadnych infekcji wody sie nie sacza tak wiec jest ok.

wlasnie wrocilam z obiadu z miasta bo gotowac sie nie chce w taki upal ale sie rozpiescilam bo poszlam do nowej knajpki ze weganskim jedzeniem i poszalalam (zawsze mam problem z jedzeniem na miescie bo w irl weganizm jest jeszcze malo poularny,pewnie w Dublinie nie mialabym tego problemu ale tu u mnie to same fast foody sa w miescie) a jeszcze trzeba dzisiaj pocwiczyc troszke i teraz leze i kwicze a zoladek mam pelny juz od godziny...zawsze w irlandii jest we wrzesniu taki goracy jeden tydzien a potem juz tylko deszcz do maja...ech az zal nie wykorzytsac tej pogody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:13

Madlen222, Lavendula, maaartinka, Viviana, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, maly wazy 1700g, niestety nie chcial pokazać buzki wiec nie mam fotki żadnej :(

Ja dalej lecze sie dalej mam infekcie pipki i bede siedziec w domu

sylvi, lkc, Madlen222, desou, Fidelissa, AgataP, e_v_e, santoocha, mada_lena, maaartinka lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula swietnie ze z Pyza ok i z Toba.. badz dzielna w szpitalu, moze szybko Was wypuszcza

Lavendula lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Mada lena pamiętaj tylko że teraz to już zero noszenia ciężkich rzeczy, zero sprzątania, generalnie zero wysiłku fizycznego aż do końca:) Przy pessarze trzeba się oszczędzać ale nie trzeba też leżeć plackiem:)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Monique mi się podoba turkusowy dosłownie zakochalam się w nim! Ale mój M chce jasny szary wiec pewnie będę musiała ustąpić.. Gorzej ze nie widzieliśmy go na żywo..ale trudno szary to szary :) a złoto brazowego chyba wogole nie widzialam muszę podgladnac :)

Fidelissa mi się podoba bardziej klasyczny a carera ma takie koleczko na osłonce przy gondoli które mnie denerwowalo :) taki szczegół :)
    U nas w sklepie sevila 1450zl w internecie chyba dość podobnie było z tego co kojarze, ale dokladaja parasolke i jakieś tam pierdolki które dla mnie nie SA istotne wiec wybieram sklep :)
    W sklepie nie ma problemu z gwarancja. I w razie czego dają wozek zastępczy....
    A w internecie szukaj wiatru w polu....

Kupujesz 2w1?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja wróciłam z zakupów, wózek Roan Marita zamówiony, fotelik BeSafe zamówiony, przewijak, rożek, butelka, prześcieradła, ręcznik, pościele x2, materac do łóżeczka kupione, wyszłam zmęczona psychicznie:P wzięłam jeszcze stanik do karmienia BabyONo ale muszę go oddać bo mi nie leży jednak

Jestes niesamowita:)) tyle jednego dnia...

A widziałaś Roana ta nowość wozek Teo?

http://www.roan.pl/#teo.html

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki gratuluję udanych wizyt, no i mam nadzieję że te które są w szpitalu szybko wyjdą a te które idą dopiero że to tylko na chwilę. Ja powiesiłam nowe firany i niestety stwierdziłam że mi sąsiadka teściowej źle uszyła i kuźwa trzeba je zdjąć i zawieźć do poprawki...mężu składa komodę dla synka:-) robię chyba już przed ostatnie pranie dla młodego, kocyki, becik, i resztę ciuszków, dzisiaj jeszcze troszkę dokupiłam :-) siedzę i wcinam sobie jabłka i gruszki :D sevilla szara wygląda super, moja przyjaciółka ma :-)

Lavendula, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem, była przed chwilą wizyta i pani doktor powiedziała że dsis jeszcze celeston a jutro do domdomu. I wypuszczą mnie z taką szyjką?! Może jutro ktoś inny powie co innego... Ja już nie wiem.

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ