X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • desou Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:09

lkc, lkc, Lavendula, xpatiiix3, maaartinka lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja też wybieram ten model ale nie wiem totalnie który kolor. Podoba mi się taki złoto brązowy ew. szary albo niebieski :)
    Dziewczyny a dlaczego wybierajcie Sewilla nie Carera ani Carmela?
    Różnią sie chyba tylko materiałem ?
    Jak jest różnica w cenie w internecie a w sklepie?

http://camarelo.pl/oferta.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:17

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj u gina i szyjka przez 2 tygodnie nie zmienila sie,na szczescie. Olek jest krytycznie nisko,ale jeszcze dajemy rade:-) W tym wypadku lepiej jak juz sie glowa pcha niz mialby mi masakrowac szyjke kopniakami. Pani mimo prawidlowego ph nie podoba sie wydzielina z pochwy,wiec dostalam macmiror,a na ten czas doustnir duphaston.
    Jakby pojawily sie skurcze czy brzuch zaczal stawiac to brac do 3 nosp na dobe.
    Jak nie bedzie atrakcji po drodze to kolejna wizyta 25 wrzesnia. Odliczmy po cichu do 7 pazdziernika i 36+0 tc i wtedy juz bede bardzo spokojna.
    Trzymajcie kciuki za ten miesiac jeszcze!!

Fidelissa, xpatiiix3, Viviana, mada_lena, maaartinka, desou, lkc, Madlen222, KUNIAK lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie:
    Kombizenon jest do wózka? I fotelika wiec powinien mieć dziurki na pasy? I stopki i rękawiczki?
    Rożek jest do czego właściwie? Jeśli otulacz jest do spania?

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    A płaciłaś za pessar czy to szpital funduje?

Płaciłem. 170zl

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Mada lena a kiedy wychodzisz ze szpitala? No bo teraz to już chyba nie musisz tam leżeć?

Jeszcze do pt mam zostać. Wyjdę po kontrolnym usg. Poki co nic nie czuje. Jest ok:)
    Poprosić o jakies globulki tak profilaktycznie? Jak myślisz??

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Ortopeda badał spojenie, robił usg, rozeszło się, ale nie tak bardzo, pęknięcia zdarzają się przy porodzie sn, w ciąży tylko może się rozejść. Leczenia na to nie ma w ciąży. Ewentualnie pas.
    Gorzej go przejął stan mojego kręgosłupa, podczas badania sam już proponował rozwiązanie poprzez CC, popytałam jeszcze o kilka rzeczy i spokojnie dostałam zaświadczenie o wskazaniu do CC, jak to powiedział sn to ryzyko.
    O spojeniu kazał informować gina i robić usg na każdej wizycie.
    Co do wyników morfologii, poprawiła się po 10 dniach, najlepiej RBC i HTC, HB gorzej, ale ważne, że nie spada, piję dalej soki. W moczu nie ma erytrocytów :) za to liczne bakterie :/ ale wcześnie siśki zrobiłam bo o godz 5. a zanim zaniosłam i zrobili wynik, może dlatego, bo biorę leki to powinno być czysto.
    Madalenka drogi ten pessar, ale dobrze, że go masz.
    Kuniak współczuję mdłości i trzymam kciuki za ponowną glukozę.

KUNIAK, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique mi się podoba turkusowy dosłownie zakochalam się w nim! Ale mój M chce jasny szary wiec pewnie będę musiała ustąpić.. Gorzej ze nie widzieliśmy go na żywo..ale trudno szary to szary :) a złoto brazowego chyba wogole nie widzialam muszę podgladnac :)

Fidelissa mi się podoba bardziej klasyczny a carera ma takie koleczko na osłonce przy gondoli które mnie denerwowalo :) taki szczegół :)
    U nas w sklepie sevila 1450zl w internecie chyba dość podobnie było z tego co kojarze, ale dokladaja parasolke i jakieś tam pierdolki które dla mnie nie SA istotne wiec wybieram sklep :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana dobrze chociaż ze wyniki lepsze :) soczek zadziałał :)
    Jeszcze tylko trochę zostało do porodu wiec trzymam kciuki za spojenie i kręgosłup :) u nas listopadowek musi być wszystko dobrze!

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z zakupów, wózek Roan Marita zamówiony, fotelik BeSafe zamówiony, przewijak, rożek, butelka, prześcieradła, ręcznik, pościele x2, materac do łóżeczka kupione, wyszłam zmęczona psychicznie:P wzięłam jeszcze stanik do karmienia BabyONo ale muszę go oddać bo mi nie leży jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:34

maaartinka, desou, lkc, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Jeszcze do pt mam zostać. Wyjdę po kontrolnym usg. Poki co nic nie czuje. Jest ok:)
    Poprosić o jakies globulki tak profilaktycznie? Jak myślisz??

Jeśli masz się czuć bezpieczniej to poproś. Ja na początku też chciałam bo naczytałam się w necie że przy pessarze to infkecjie, itp. Rozmawialam ze swoim lekarzem, który zakładał pessar i on powiedział, że gwarantuje mi, że w necie piszą bzdury i że pessar wcale nie powoduje infekcji. Tak więc zaufałam mu i dobrze bo tak jak wcześniej pisałam nic mnie nie zaatakowało.
    Z tym że ja dla pewności nie chodzę na basen, nie kąpię się w wannie i nie uprawiam sexu (wskazania lekarza).

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie - Pyza nadal siedzi matce na pęcherzu... ciekawe czy zdąży się obrócić... Wierciła się tak, że jak zwykle ciężko ją było pomierzyć. Żeby tak kicała między wizytami - a nie stresować mnie, że leniwa i się nie rusza ;) ]
    wody w górnej normie afi: 19,23 ale skierowanie na patologie na jutro dostałam. Ważymy ok 1600 g, Gin dopatrzyła się "fałdek tłuszczyku na pleckach i szyi" -:) Szyjka [moja] super, komory boczne też, pozostałe parametry również w normie. Następna wizyta 8 października, chyba, że coś się będzie działo mam dzwonić/przyjść. Ładnych zdjęć nie mam - dostałam jedno w 2d, ale "takiese", więc się nie chwalę.
    Jak wróci Tatko pójdziemy pewnie na 3d - a wraca za.... 9dni !!!!

maaartinka, Madlen222, Viviana, lkc, desou, Fidelissa, Agusia ;), e_v_e, KUNIAK, santoocha, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wsyztskiego naj!

czesc dziewczyny !

Juz Was nadrobilam :)

Dzis tak pieknie i upalnie ze caly dzien siedze na zewnatrz tu i tam latam bylam u gina i tam sie naczekalam 3 godziny bo jakis extra przypadek byl i sie przedluzalo..masakra.

ale szyjka zamknieta i twarda ,nie ma zadnych infekcji wody sie nie sacza tak wiec jest ok.

wlasnie wrocilam z obiadu z miasta bo gotowac sie nie chce w taki upal ale sie rozpiescilam bo poszlam do nowej knajpki ze weganskim jedzeniem i poszalalam (zawsze mam problem z jedzeniem na miescie bo w irl weganizm jest jeszcze malo poularny,pewnie w Dublinie nie mialabym tego problemu ale tu u mnie to same fast foody sa w miescie) a jeszcze trzeba dzisiaj pocwiczyc troszke i teraz leze i kwicze a zoladek mam pelny juz od godziny...zawsze w irlandii jest we wrzesniu taki goracy jeden tydzien a potem juz tylko deszcz do maja...ech az zal nie wykorzytsac tej pogody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:13

Madlen222, Lavendula, maaartinka, Viviana, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, maly wazy 1700g, niestety nie chcial pokazać buzki wiec nie mam fotki żadnej :(

Ja dalej lecze sie dalej mam infekcie pipki i bede siedziec w domu

sylvi, lkc, Madlen222, desou, Fidelissa, AgataP, e_v_e, santoocha, mada_lena, maaartinka lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula swietnie ze z Pyza ok i z Toba.. badz dzielna w szpitalu, moze szybko Was wypuszcza

Lavendula lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Mada lena pamiętaj tylko że teraz to już zero noszenia ciężkich rzeczy, zero sprzątania, generalnie zero wysiłku fizycznego aż do końca:) Przy pessarze trzeba się oszczędzać ale nie trzeba też leżeć plackiem:)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Monique mi się podoba turkusowy dosłownie zakochalam się w nim! Ale mój M chce jasny szary wiec pewnie będę musiała ustąpić.. Gorzej ze nie widzieliśmy go na żywo..ale trudno szary to szary :) a złoto brazowego chyba wogole nie widzialam muszę podgladnac :)

Fidelissa mi się podoba bardziej klasyczny a carera ma takie koleczko na osłonce przy gondoli które mnie denerwowalo :) taki szczegół :)
    U nas w sklepie sevila 1450zl w internecie chyba dość podobnie było z tego co kojarze, ale dokladaja parasolke i jakieś tam pierdolki które dla mnie nie SA istotne wiec wybieram sklep :)
    W sklepie nie ma problemu z gwarancja. I w razie czego dają wozek zastępczy....
    A w internecie szukaj wiatru w polu....

Kupujesz 2w1?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja wróciłam z zakupów, wózek Roan Marita zamówiony, fotelik BeSafe zamówiony, przewijak, rożek, butelka, prześcieradła, ręcznik, pościele x2, materac do łóżeczka kupione, wyszłam zmęczona psychicznie:P wzięłam jeszcze stanik do karmienia BabyONo ale muszę go oddać bo mi nie leży jednak

Jestes niesamowita:)) tyle jednego dnia...

A widziałaś Roana ta nowość wozek Teo?

http://www.roan.pl/#teo.html

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki gratuluję udanych wizyt, no i mam nadzieję że te które są w szpitalu szybko wyjdą a te które idą dopiero że to tylko na chwilę. Ja powiesiłam nowe firany i niestety stwierdziłam że mi sąsiadka teściowej źle uszyła i kuźwa trzeba je zdjąć i zawieźć do poprawki...mężu składa komodę dla synka:-) robię chyba już przed ostatnie pranie dla młodego, kocyki, becik, i resztę ciuszków, dzisiaj jeszcze troszkę dokupiłam :-) siedzę i wcinam sobie jabłka i gruszki :D sevilla szara wygląda super, moja przyjaciółka ma :-)

Lavendula, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem, była przed chwilą wizyta i pani doktor powiedziała że dsis jeszcze celeston a jutro do domdomu. I wypuszczą mnie z taką szyjką?! Może jutro ktoś inny powie co innego... Ja już nie wiem.

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ