Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Monique wrote:Ja też wybieram ten model ale nie wiem totalnie który kolor. Podoba mi się taki złoto brązowy ew. szary albo niebieski
Różnią sie chyba tylko materiałem ?
Jak jest różnica w cenie w internecie a w sklepie?
http://camarelo.pl/oferta.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:17
-
Bylam dzisiaj u gina i szyjka przez 2 tygodnie nie zmienila sie,na szczescie. Olek jest krytycznie nisko,ale jeszcze dajemy rade:-) W tym wypadku lepiej jak juz sie glowa pcha niz mialby mi masakrowac szyjke kopniakami. Pani mimo prawidlowego ph nie podoba sie wydzielina z pochwy,wiec dostalam macmiror,a na ten czas doustnir duphaston.
Jakby pojawily sie skurcze czy brzuch zaczal stawiac to brac do 3 nosp na dobe.
Jak nie bedzie atrakcji po drodze to kolejna wizyta 25 wrzesnia. Odliczmy po cichu do 7 pazdziernika i 36+0 tc i wtedy juz bede bardzo spokojna.
Trzymajcie kciuki za ten miesiac jeszcze!!Fidelissa, xpatiiix3, Viviana, mada_lena, maaartinka, desou, lkc, Madlen222, KUNIAK lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Madlen222 wrote:Mada lena a kiedy wychodzisz ze szpitala? No bo teraz to już chyba nie musisz tam leżeć?
Jeszcze do pt mam zostać. Wyjdę po kontrolnym usg. Poki co nic nie czuje. Jest ok:)
Poprosić o jakies globulki tak profilaktycznie? Jak myślisz?? -
Jestem po wizycie. Ortopeda badał spojenie, robił usg, rozeszło się, ale nie tak bardzo, pęknięcia zdarzają się przy porodzie sn, w ciąży tylko może się rozejść. Leczenia na to nie ma w ciąży. Ewentualnie pas.
Gorzej go przejął stan mojego kręgosłupa, podczas badania sam już proponował rozwiązanie poprzez CC, popytałam jeszcze o kilka rzeczy i spokojnie dostałam zaświadczenie o wskazaniu do CC, jak to powiedział sn to ryzyko.
O spojeniu kazał informować gina i robić usg na każdej wizycie.
Co do wyników morfologii, poprawiła się po 10 dniach, najlepiej RBC i HTC, HB gorzej, ale ważne, że nie spada, piję dalej soki. W moczu nie ma erytrocytówza to liczne bakterie
ale wcześnie siśki zrobiłam bo o godz 5. a zanim zaniosłam i zrobili wynik, może dlatego, bo biorę leki to powinno być czysto.
Madalenka drogi ten pessar, ale dobrze, że go masz.
Kuniak współczuję mdłości i trzymam kciuki za ponowną glukozę.KUNIAK, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Monique mi się podoba turkusowy dosłownie zakochalam się w nim! Ale mój M chce jasny szary wiec pewnie będę musiała ustąpić.. Gorzej ze nie widzieliśmy go na żywo..ale trudno szary to szary
a złoto brazowego chyba wogole nie widzialam muszę podgladnac
Fidelissa mi się podoba bardziej klasyczny a carera ma takie koleczko na osłonce przy gondoli które mnie denerwowalotaki szczegół
U nas w sklepie sevila 1450zl w internecie chyba dość podobnie było z tego co kojarze, ale dokladaja parasolke i jakieś tam pierdolki które dla mnie nie SA istotne wiec wybieram sklep -
ja wróciłam z zakupów, wózek Roan Marita zamówiony, fotelik BeSafe zamówiony, przewijak, rożek, butelka, prześcieradła, ręcznik, pościele x2, materac do łóżeczka kupione, wyszłam zmęczona psychicznie:P wzięłam jeszcze stanik do karmienia BabyONo ale muszę go oddać bo mi nie leży jednak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:34
maaartinka, desou, lkc, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Jeszcze do pt mam zostać. Wyjdę po kontrolnym usg. Poki co nic nie czuje. Jest ok:)
Poprosić o jakies globulki tak profilaktycznie? Jak myślisz??
Jeśli masz się czuć bezpieczniej to poproś. Ja na początku też chciałam bo naczytałam się w necie że przy pessarze to infkecjie, itp. Rozmawialam ze swoim lekarzem, który zakładał pessar i on powiedział, że gwarantuje mi, że w necie piszą bzdury i że pessar wcale nie powoduje infekcji. Tak więc zaufałam mu i dobrze bo tak jak wcześniej pisałam nic mnie nie zaatakowało.
Z tym że ja dla pewności nie chodzę na basen, nie kąpię się w wannie i nie uprawiam sexu (wskazania lekarza).mada_lena lubi tę wiadomość
-
A my po wizycie - Pyza nadal siedzi matce na pęcherzu... ciekawe czy zdąży się obrócić... Wierciła się tak, że jak zwykle ciężko ją było pomierzyć. Żeby tak kicała między wizytami - a nie stresować mnie, że leniwa i się nie rusza
]
wody w górnej normie afi: 19,23 ale skierowanie na patologie na jutro dostałam. Ważymy ok 1600 g, Gin dopatrzyła się "fałdek tłuszczyku na pleckach i szyi" -Szyjka [moja] super, komory boczne też, pozostałe parametry również w normie. Następna wizyta 8 października, chyba, że coś się będzie działo mam dzwonić/przyjść. Ładnych zdjęć nie mam - dostałam jedno w 2d, ale "takiese", więc się nie chwalę.
Jak wróci Tatko pójdziemy pewnie na 3d - a wraca za.... 9dni !!!!maaartinka, Madlen222, Viviana, lkc, desou, Fidelissa, Agusia ;), e_v_e, KUNIAK, santoocha, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendula wsyztskiego naj!
czesc dziewczyny !
Juz Was nadrobilam
Dzis tak pieknie i upalnie ze caly dzien siedze na zewnatrz tu i tam latam bylam u gina i tam sie naczekalam 3 godziny bo jakis extra przypadek byl i sie przedluzalo..masakra.
ale szyjka zamknieta i twarda ,nie ma zadnych infekcji wody sie nie sacza tak wiec jest ok.
wlasnie wrocilam z obiadu z miasta bo gotowac sie nie chce w taki upal ale sie rozpiescilam bo poszlam do nowej knajpki ze weganskim jedzeniem i poszalalam (zawsze mam problem z jedzeniem na miescie bo w irl weganizm jest jeszcze malo poularny,pewnie w Dublinie nie mialabym tego problemu ale tu u mnie to same fast foody sa w miescie) a jeszcze trzeba dzisiaj pocwiczyc troszke i teraz leze i kwicze a zoladek mam pelny juz od godziny...zawsze w irlandii jest we wrzesniu taki goracy jeden tydzien a potem juz tylko deszcz do maja...ech az zal nie wykorzytsac tej pogody...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:13
Madlen222, Lavendula, maaartinka, Viviana, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, maly wazy 1700g, niestety nie chcial pokazać buzki wiec nie mam fotki żadnej
Ja dalej lecze sie dalej mam infekcie pipki i bede siedziec w domusylvi, lkc, Madlen222, desou, Fidelissa, AgataP, e_v_e, santoocha, mada_lena, maaartinka lubią tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Monique mi się podoba turkusowy dosłownie zakochalam się w nim! Ale mój M chce jasny szary wiec pewnie będę musiała ustąpić.. Gorzej ze nie widzieliśmy go na żywo..ale trudno szary to szary
a złoto brazowego chyba wogole nie widzialam muszę podgladnac
Fidelissa mi się podoba bardziej klasyczny a carera ma takie koleczko na osłonce przy gondoli które mnie denerwowalotaki szczegół
U nas w sklepie sevila 1450zl w internecie chyba dość podobnie było z tego co kojarze, ale dokladaja parasolke i jakieś tam pierdolki które dla mnie nie SA istotne wiec wybieram sklep
A w internecie szukaj wiatru w polu....
Kupujesz 2w1? -
sylvi wrote:ja wróciłam z zakupów, wózek Roan Marita zamówiony, fotelik BeSafe zamówiony, przewijak, rożek, butelka, prześcieradła, ręcznik, pościele x2, materac do łóżeczka kupione, wyszłam zmęczona psychicznie:P wzięłam jeszcze stanik do karmienia BabyONo ale muszę go oddać bo mi nie leży jednak
Jestes niesamowita:)) tyle jednego dnia...
A widziałaś Roana ta nowość wozek Teo?
http://www.roan.pl/#teo.html -
laseczki gratuluję udanych wizyt, no i mam nadzieję że te które są w szpitalu szybko wyjdą a te które idą dopiero że to tylko na chwilę. Ja powiesiłam nowe firany i niestety stwierdziłam że mi sąsiadka teściowej źle uszyła i kuźwa trzeba je zdjąć i zawieźć do poprawki...mężu składa komodę dla synka:-) robię chyba już przed ostatnie pranie dla młodego, kocyki, becik, i resztę ciuszków, dzisiaj jeszcze troszkę dokupiłam
siedzę i wcinam sobie jabłka i gruszki
sevilla szara wygląda super, moja przyjaciółka ma
Lavendula, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Ja już nie wiem, była przed chwilą wizyta i pani doktor powiedziała że dsis jeszcze celeston a jutro do domdomu. I wypuszczą mnie z taką szyjką?! Może jutro ktoś inny powie co innego... Ja już nie wiem.
AgataP, lkc lubią tę wiadomość